ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Με αρκετά «ανοιχτά μέτωπα» το 2021

με-αρκετά-ανοιχτά-μέτωπα-το-2021-788894

Με αρκετά ανοιχτά μέτωπα, με εκκρεμότητες, αλλά και ελπίδες μπήκε το 2021 για τον Ολυμπιακό Βόλου, που είναι σε αναμονή έναρξης προπονήσεων περιμένοντας στη συνέχεια και τη σέντρα στο πρωτάθλημα της Football League.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ενώ ήδη συμπληρώθηκαν 300 μέρες από τον τελευταίο επίσημο αγώνα, περισσότερες από 60 μέρες από το τελευταίο φιλικό που ήταν τέλος Οκτώβρη στην Πάτρα και από τις ομαδικές προπονήσεις, το πρώτο που περιμένουν στον Ολυμπιακό είναι να δοθεί το οκ για το ξεκίνημα των προπονήσεων μετά και το επίσημο αίτημα από τη Football League προς τους αρμόδιους φορείς.

Στους «ερυθρόλευκους» οι παίκτες ακολουθούν το πρόγραμμα που έχουν λάβει από την τεχνική ηγεσία, με ορισμένους από αυτούς (16 στον αριθμό) να παραμένουν στον Βόλο (όπως και οι ξένοι της ομάδας Ντα Κάμπο, Μπαράνκο, Κολέλα και Φιλίποβιτς) και συχνά να τρέχουν ανά τριάδες και τους υπόλοιπους να βρίσκονται στις ιδιαίτερες πατρίδες τους.

Ο προπονητής Στέφανος Ξηροφώτος έχει φτιάξει δικό του πρωτόκολλο προπόνησης, με σκοπό τις λιγότερες «απώλειες» με εβδομαδιαίο πρόγραμμα έξι προπονήσεων και με τη δυνατότητα της τεχνολογίας, οι υπεύθυνοι προσπαθούν όχι τόσο να ελέγχουν, αλλά να προστατεύουν τους παίκτες από τυχόν τραυματισμούς.

Οι παίκτες ενημερώνονται καθημερινά για τις εξελίξεις και περιμένουν πότε θα επιστρέψουν στις ομαδικές προπονήσεις και κυρίως πότε επιτέλους θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Football League.

Θυμίζουμε ότι από τις 13/12 έχει δοθεί το οκ για λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις για τη ΣΛ 2 και η επομένη κίνηση θα είναι η εξαίρεση από την απαγόρευση και της Football League.

Σε κάθε περίπτωση, η εφαρμογή των εξαιρέσεων είναι δυνατή μόνο εφόσον ακολουθείται υγειονομικό πρωτόκολλο που περιλαμβάνει υποχρεωτικό εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο των αθλητών για COVID-19 με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια.

Στη βολιώτικη ομάδα είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους ποδοσφαιριστές που προπονούνται ατομικά είτε στον Βόλο, είτε εκτός Μαγνησίας με σκοπό στο νέο ομαδικό ξεκίνημα στο γήπεδο να είναι όλοι παρόντες και ο τεχνικός διευθυντής, Θωμάς Μακρής, βρίσκεται σε επαφή και με την τεχνική ηγεσία και την ΠΑΕ που έχει ξεκαθαρίσει πως «ως Ολυμπιακός Βόλου είμαστε πανέτοιμοι σε ό,τι μας ζητηθεί από την Πολιτεία».

Στον Ολυμπιακό περιμένουν και την έναρξη αναμένοντας να γίνει αποδεκτό και το αίτημα της Football League για παράταση της αγωνιστικής περιόδου (ζητεί το πρωτάθλημα να ολοκληρωθεί στις 27 Ιουνίου), ώστε να υπάρχουν οι ημερομηνίες για να διεξαχθούν κανονικά τα playoffs και τα playout και να μην υπάρξει αγωνιστική «πίεση» με συνεχόμενους αγώνες Κυριακή-Τετάρτη.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η αγωνιστική χρονιά (2020-2021) πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τις 23/5 λόγω του Euro 2020. Ομως, η Football League ζήτησε από την ΕΠΟ να παραταθεί …και στον Βόλο έχουν την ενημέρωση πως στο αγωνιστικό τμήμα της Football League κάνουν τον σχεδιασμό για πρωτάθλημα τον Φεβρουάριο και ετοιμάζουν πρόγραμμα χωρίς δράση μόνο 2/5 λόγω του Πάσχα, συμπεριλαμβάνοντας και τα playoffs – playout.

Επίσης υπάρχει σειρά από θέματα που θα πρέπει να τελειώσουν θετικά για να αρχίσει το πρωτάθλημα της Football League καθώς η πλειονότητα των ομάδων δεν έχει πάρει πιστοποιητικό συμμετοχής. Στον Ολυμπιακό έχουν καταθέσει πλήρη φάκελο για το πιστοποιητικό συμμετοχής, ενώ στη διάρκεια της «καραντίνας» υπήρξαν και θετικές εξελίξεις για το προπονητικό κέντρο στον Αγιο Γεώργιο Φερών και την ολοκλήρωση της εγγραφής του Συλλόγου στο ηλεκτρονικό μητρώο Αθλητικών Σωματείων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Να σημειωθεί ότι στο αθλητικό κέντρο γίνονται έργα και στο κτίριο που βρίσκεται δίπλα στο γήπεδο όπου θα δημιουργηθεί γυμναστήριο, αίθουσα προβολής βίντεο και γραφεία, ενώ στα μελλοντικά σχέδια των ανθρώπων του Ολυμπιακού είναι και η κατασκευή μικρού ξενώνα.

Τέλος ενώ ξεκίνησε και επίσημα η χειμερινή μεταγραφική περίοδος, στον Ολυμπιακό σκέφτονται να προβούν σε κάποιες διορθωτικές κινήσεις στο ρόστερ περιμένοντας στην Ελλάδα νεαρό και με παιχνίδια στα πόδια του και φέτος Αργεντινό επιθετικό, με τον οποίο οι ιθύνοντες της ΠΑΕ έχουν έρθει κατ’ αρχάς σε συμφωνία, ενώ πιθανόν θα αποκτηθούν ίσως και 2-3 παίκτες δανεικοί από την ΑΕΛ. Ο ένας λέγεται ότι είναι ο Δημήτρης Λουφάκης που έχει αγωνιστεί πέρσι σε 3 ματς των playout στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, ενώ οι άλλοι θα εξαρτηθούν και από τις πιθανές αποχωρήσεις παικτών από το δυναμικό του Ολυμπιακού Βόλου. Πάντως μεταξύ αυτών είναι και ο Αλέξανδρος Χαλάτσης που ήταν δανεικός πέρσι και στον ΓΣΑ και φέτος με την ΑΕΛ αγωνίστηκε πρόσφατα στο ματς με τον ΟΣΦΠ. Πιθανόν από τον Ολυμπιακό θα υπάρξουν δύο «αποχωρήσεις» παικτών που ήρθαν το Σεπτέμβριο στον Βόλο.

Το τωρινό ρόστερ του Ολυμπιακού Βόλου, χωρίς να αποκλείονται οι προσθαφαιρέσεις, αποτελούν οι εξής ποδοσφαιριστές:

Τερματοφύλακες: Γκενάντι Ξενοδόχοφ, Γιώργος Λαδάς, Αχιλλέας Κωνσταντίνου

Αμυντικοί: Νίκος Μπουτζίκος, Θωμάς Γραικός, Μιχάλης Γιαννίτσης, Γιώργος Παπακώστας, Ιγκόρ Φιλίποβιτς, Δημήτρης Μπόλης, Κώστας Βλάχος, Πολ Μπάια

Μέσοι: Κλεβί Κόλα, Φίλιππος Σκοπελίτης, Στάθης Ρόκας, Στάθης Βασιλούδης, Χρήστος Αγρόδημος, Δημήτρης Ζιάκας, Ερνάν Ντα Κάμπο, Φράνκο Κολέλα, Τίμος Πατρώνης, Στεφάν Ν΄Κόα, Ανέστης Μαστακούλης , Κώστας Κάβουρας

Επιθετικοί: Μπρούνο Μπαράνκο, Ιάσων Παπαδημητρίου, Νίκος Μπέικος, Κώστας Γεωργακόπουλος, Γεράσιμος Βουκελάτος.

Στον Ολυμπιακό Βόλου έχουν δώσει συνολικά 9 φιλικά τεστ ξεκινώντας προετοιμασία από τον Αύγουστο και έχουν αρκετό καιρό που προσπαθούν να κρατήσουν σε καλό επίπεδο την αισιοδοξία, το ηθικό και το καλό κλίμα που είχε δημιουργηθεί στην ομάδα… που «φτιάχτηκε» για να πρωταγωνιστεί..

Πάντως οι συνέπειες της αναστολής της δραστηριότητας σίγουρα θα υπάρξουν και θα φανούν στην πορεία και στον Ολυμπιακό Βόλου θέλουν όσο το δυνατόν και αγωνιστικά και οικονομικά να έχουν τις λιγότερες και ξεκινώντας πρωτάθλημα, στο τέλος του να τις «σβήσουν» με άνοδο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου