Για τις 21/2... η πρώτη διεκδίκηση

Τελευταία ενημέρωση: 2012-02-10, 17:39:10
Για τις 21/2... η πρώτη διεκδίκηση

Μετά την ψήφιση του νέου αθλητικού νόμου ορίστηκε η δικαστική μάχη της ΠΑΕ Ολυμπιακός στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Για μετά την  ψήφιση  του νέου  αθλητικού νομοσχεδίου που περιέχει σημεία που θέλει να εκμεταλλευθεί ο Ολυμπιακός Βόλου ορίσθηκε  η πρώτη δικαστική μάχη  της βολιώτικης ΠΑΕ  για το 2012,  που  έχει  ήδη  τρεις  αναβολές  και  αφορά  στην προσφυγή  στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ.

Η προσφυγή κατά της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, η οποία στην περίπτωση του Ολυμπιακού Βόλου δεν τήρησε το αυτοδιοίκητο, καθώς δεν εφάρμοσε την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων, ορίσθηκε για την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου όταν και θα είναι γνωστά όλα τα άρθρα -και ειδικά ό,τι αφορά στην ΕΕΑ- του νέου αθλητικού νόμου που θα έχει ψηφιστεί από τη Βουλή.

Η ΠΑΕ θα συνεκτιμήσει τα νέα δεδομένα και θα κινηθεί αναλόγως, πάντα με γνώμονα την αποκατάσταση της ομάδας και την επιστροφή της στο επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Στόχος στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ για τον Ολυμπιακό είναι να πετύχει να ισχύσει η απόφαση της 10ης Αυγούστου 2011 σύμφωνα με την οποία ο Ολυμπιακός Βόλου παρέμεινε στη Σούπερ Λιγκ με -10 βαθμούς και αυτή θα έπρεπε να είχε ισχύσει, σύμφωνα με την Επιτροπή Εφέσεων και με τα όσα επιτάσσει το καταστατικό της ΕΠΟ, το οποίο είναι εναρμονισμένο με το καταστατικό της ΦΙΦΑ.

Ωστόσο η ΕΠΟ δεν εφάρμοσε την παραπάνω απόφαση και δέχθηκε από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να τιμωρήσει την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου (καμία επιτροπή μη αθλητική δεν μπορεί να τιμωρήσει ΠΑΕ ) και να αποπέμψει το βολιώτικο συγκρότημα από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Η στάση που τήρησε η ΕΠΟ στην περίπτωση του Ολυμπιακού Βόλου έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσα επιτάσσει το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου κι αυτό αποδεικνύεται από τις θέσεις της Ελληνικής Ομοσπονδίας στη συζήτηση για την ψήφιση του νέου αθλητικού νόμου. Η ΕΠΟ ζητούσε επίμονα να μην ισχύσουν οι διατάξεις εκείνες, σύμφωνα με τις οποίες η Πολιτεία δίνει αυξημένες αρμοδιότητες στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Κι αυτό, καθώς γνωρίζει πολύ καλά η Ομοσπονδία πως αν συναινέσει στα όσα προσπαθεί να περάσει - διά νόμου - η κυβέρνηση, θα βρεθεί ενώπιον της ΦΙΦΑ. Η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δείχνει πολύ μεγάλη… ευαισθησία, όταν διαπιστώσει πως πλήττεται το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου και δεν διστάζει να επιβάλει ποινές.

Η συζήτηση πάντως του νέου αθλητικού νομοσχεδίου έβγαλε στην επιφάνεια τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα σε EΠO και πολιτεία και, παρ ότι φαινόταν πως υπό τον... μπαμπούλα της FIFA οι δύο πλευρές ήταν διατεθειμένες να ρίξουν νερό στο κρασί τους και δήλωναν ότι... «θα τα βρούμε», η μεγάλη διαφωνία που είναι το θέμα που αφορά στο Βόλο με τις αρμοδιότητες της Eπιτροπής Eπαγγελματικού Αθλητισμού, που είναι η πολιτική επιτροπή που “κρατά” τον Ολυμπιακό εκτός γηπέδων και τον κόσμο του χωρίς τη χαρά που γνώρισε πέρσι με την ομάδα - θαύμα που θαύμασε όλη η Ελλάδα... δεν φαίνεται να αλλάζει!!!

Ο Ολυμπιακός Βόλου ποντάρει ακόμη στην πίεση της FIFA προς την ΕΠΟ για το αυτοδιοίκητο

κι αν δεν δικαιωθεί, θα διεκδικήσει το δίκιο του και στο CAS. Θυμίζουμε πως η υπόθεση στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο της Λωζάννης, η οποία αναφέρεται στην μη τήρηση του αυτοδιοίκητου από την ΕΠΟ παραμένει ανοιχτή (δεν έχει οριστεί ακόμη δικάσιμος).

Η απόφαση που περιμένει η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου από το CAS έχει να κάνει με την προσφυγή που κατέθεσε κατά της ΟΥΕΦΑ (και η οποία εκδικάστηκε) για τον αποκλεισμό από το Γιουρόπα Λιγκ.

Τέλος ο κόσμος λόγω των δυσμενών καιρικών φαινομένων που υπάρχουν ανέβαλε το σημερινό συλλαλητήριο. Έτσι αποφασίσθηκε να μετατεθεί η συγκέντρωση για την επόμενη Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, την ίδια ώρα στο ίδιο μέρος.(στην οδό Δημητριάδος μπροστά από τα γραφεία του Ερασιτέχνη).

Προειδοποιήσεις... Austrian Boys

Σε ανακοίνωσή τους οι Austrian Boys αναφέρουν: «Την περασμένη Κυριακή σε μια μεγαλειώδη εκδήλωση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας. Εκεί απέδειξε ο κόσμος της ομάδος ότι είναι και θα είναι ακόμη εδώ, ότι παραμένει ζωντανός και διεκδικεί το δίκιο του. Αυτό που μας έκαναν τα τέρατα της Βουλής, πιο πολύ μας συσπείρωσε παρά μας σκόρπισε.

Το παρών έδωσαν και οι πολιτικοί της τοπικής κοινωνίας μας, οι οποίοι με την παρουσία τους προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση του κόσμου. Άλλοι έχουν λιγότερες και άλλοι [περισσότερες ευθύνες για ότι συνέβη στον Ολυμπιακό Βόλου και κυρίως που δεν κατάφεραν να διορθώσουν αυτή τη μεγάλη αδικία. Η ουσία είναι ότι έως να δικαιωθεί η ομάδα μας, εμείς δεν βλέπουμε χρώματα και κόμματα: Για μας είναι όλοι ίδιοι και θα τους χλευάζουμε εν χορώ.

Από το καλοκαίρι εξάλλου εμείς τους είχαμε προειδοποιήσει ότι όπου τους συναντούμε, θα τους διώχνουμε. Ας νιώσουν επιτέλους λίγη ντροπή μπροστά στον κ. Γιάννη Δημαρά, που παρ’ ότι δεν είναι Βολιώτης και δεν εκλέγεται από τις ψήφους των Βολιωτών, ένιωσε και αυτός την ίδια με μας αηδία και ανέλαβε πρωτοβουλία υπέρ της ομάδος μας μέσα στη Βουλή των αχρήστων.

Ειδικά για τους πολιτικούς του ΠΑΣΟΚ στο νομό μας, τους προτείνουμε να βάλουν υποψηφιότητα στην Εύβοια και στη Λαμία και τα εκλογικά τους γραφεία να τα ανοίξουν στον… Καραβόμυλο. Κύριοι, δεν αστειευόμαστε!».

Στις 15 Φεβρουαρίου η ψήφιση του Ν/Σ    

Στις 15 Φεβρουαρίου θα τεθεί προς ψήφιση το νέο αθλητικό νομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής, όπως έγινε γνωστό χθες. Το σχέδιο Νόμου, το οποίο έχει υπερψηφιστεί στο σύνολό του, θα εξεταστεί στις 14 του μήνα, ενώ την επομένη θα τεθεί προς ψήφιση.

Την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου, ολοκληρώθηκε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, η συζήτηση του πολύκροτου νομοσχεδίου του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού για τον αθλητισμό (αντιμετώπιση βίας στα γήπεδα, ντόπινγκ, προσυνεννοημένους αγώνες κ.α.) και πλέον την επόμενη εβδομάδα θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες με την ψήφισή του.

Όσον αφορά στη Βουλή, όπως από την περασμένη Τρίτη έγραψε αναλυτικά ο Ταχυδρόμος, υπάρχει νέα ερώτηση και στο υπουργείο Πολιτισμού και κατατέθηκε αυτή τη φορά από τον βουλευτή Ι. Δημαρά, που αφού κάνει λόγο πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επέβαλε στην ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, ως εξιλαστήριο θύμα, την αποβολή της από το επαγγελματικό πρωτάθλημα, ζητάει την επανεξέταση της καταδίκης.

Όσον αφορά στο νέο αθλητικό νόμο αμετακίνητος ως προς τον ρόλο τον οποίο καλείται να διαδραματίσει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ) στον επαγγελματικό αθλητισμό και ειδικότερα στο ποδόσφαιρο, συνεχίζει να εμφανίζεται ο υπουργός Πολιτισμού κ. Παύλος Γερουλάνος, που απαντώντας επί της ουσίας στον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Σοφοκλή Πιλάβιο, ο οποίος επικαλέστηκε το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου και τον «μπαμπούλα» της FIFA ζητώντας να αφαιρεθεί από την ΕΕΑ το δικαίωμα χορήγησης ή μη πιστοποιητικού συμμετοχής των ΠΑΕ στο πρωτάθλημα, επανέλαβε ότι δεν θα ενδώσει στις πιέσεις.

«Η ΕΕΑ είναι το μόνο όργανο το οποίο διαθέτει η Πολιτεία για να γνωρίζει ότι λειτουργεί σωστά το ποδόσφαιρο. Θέλουμε να ελέγχουμε τη φορολογική ενημερότητα, την ασφαλιστική ενημερότητα και το μετοχολόγιο των ομάδων. Γιατί εδώ και 12 χρόνια που λειτουργεί η ΕΕΑ δεν παραβίαζε το ποδόσφαιρο και το κάνει τώρα;» υπογράμμισε ο υπουργός.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
2
=