ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Περιμένοντας την καλύτερη χρονιά!

περιμένοντας-την-καλύτερη-χρονιά-791753

Σε αναμονή για επιστροφή στις προπονήσεις από τον νέο χρόνο που έρχεται αύριο βρίσκονται στον Ολυμπιακό Βόλου μετά και το επίσημο αίτημα για να γίνει αυτό από 2/1, από τη Football League προς τους αρμόδιους φορείς.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Στη βολιώτικη ομάδα, που είναι 58 μέρες χωρίς ομαδικές προπονήσεις και στις 2 Ιανουαρίου θα είναι 300 μέρες από τον τελευταίο επίσημο αγώνα, είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους ποδοσφαιριστές που προπονούνται ατομικά είτε στο Βόλο είτε εκτός Μαγνησίας με σκοπό στο νέο ομαδικό ξεκίνημα στο γήπεδο να είναι όλοι παρόντες.

Απάντηση… στην απάντηση

Ο… χαρτοπόλεμος ανακοινώσεων για το θέμα της αγωνιστικής συνεργασίας Βόλου- Λάρισας συνεχίστηκε ανάμεσα στην ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και στον Γιώργο Μουλά. Από πλευράς Ολυμπιακού στην ανακοίνωση ανταπάντηση που εξέδωσε αναφέρονται τα εξής: «Έκπληξη μας προκαλεί το μπαράζ δηλώσεων του κ. Μουλά, ο οποίος κόπτεται για το αύριο του Ολυμπιακού Βόλου. Άρθρα, συνέντευξη σε φίλιο τοπικό κανάλι, ξανά δήλωση, γεγονός που μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι είναι καθαρά θέμα τακτικής, που παραπέμπει στο αφεντικό του, σαν κάλος υπηρέτης και που προφανώς, μόνο στο καλό της ομάδας μας δεν αποσκοπεί. Αυτό το αντιλαμβάνεται ο φίλαθλος κόσμος του Ολυμπιακού Βόλου.

Για τις δηλώσεις του κ. Κούγια απάντησε ο καθ΄ ύλην αρμόδιος, ο κ. Κούγιας και αν θέλει, ας τον ξαναρωτήσει, αν δεν την αντιλήφθηκε, γιατί στην απάντηση του κ. Κούγια ήπιε το αμίλητο νερό. Τι περιμένει ο κ. Μουλάς, να μένουν αναπάντητα όλα όσα ο ίδιος λέει; Πέρασαν ανεπιστρεπτί εκείνες οι εποχές.

ΥΓ. Επειδή χρησιμοποιεί στην ανακοίνωση και επιτυχείς επεμβάσεις, προφανώς στο δημόσιο νοσοκομείο όπου χειρουργεί, δεν χρειάζεται να αναφέρεται στα αυτονόητα, γιατί θα μας κάνει να πιστέψουμε ότι σε άλλες ενδεχομένως περιπτώσεις δίνεται το κατιτίς…».

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βόλου Γιώργος Μουλάς, επανερχόμενος με ανακοίνωση του αναρωτήθηκε «Τι εννοεί ο κ. Κούγιας;» αναφέροντας τα εξής: «Στην τελευταία ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου οι διοικούντες διερωτώνται αν αντιλήφθηκα τις δηλώσεις του κ. Κούγια. Ας μας εξηγήσουν λοιπόν τι καταλαβαίνει κανείς με την δήλωση του κ. Κούγια που γράφεται σήμερα και στον ημερήσιο Τύπο, ότι «προτιμώ να είναι ο Ολυμπιακός Βόλου στην Super League από το να είναι μία ομάδα – «σφραγίδα» για το στοίχημα».

Ενίσχυση με Αργεντίνο και Λουφάκη

Στον Ολυμπιακό Βόλου εκτός πάντως του ότι περιμένουν να αρχίσουν οι ομαδικές προπονήσεις και τον Φεβρουάριο και πρωτάθλημα, κινούνται και για την περαιτέρω ενίσχυση της ομάδας, αφού είχε -βλέποντας την μετακίνηση Μπαράνκο που δεν έγινε- κλεισμένο νέο Αργεντινό επιθετικό.

Επίσης στο πλαίσιο της συνεργασίας με την ΑΕΛ, ο Ολυμπιακός θα αποκτήσει από τους «βυσσινί» κάποιους ποδοσφαιριστές, ως δανεικούς. Ο ένας μάλιστα ο Δημήτρης Λουφάκης είναι νεαρός και εξελίξιμος παίκτης, ο οποίος είναι έτοιμος να προσφέρει αμέσως στην ομάδα. Πέρα από το γεγονός πως όλο αυτό το διάστημα προπονείται κανονικά με την ΑΕΛ, έχει αγωνιστεί πέρσι σε 3 ματς των playout στο πρωτάθλημα της Super League.

Ο Λουφάκης ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ, στα 16 του συνέχισε στον Ηρακλή και για μια διετία πριν πάει πέρσι τον Γενάρη στην ΑΕΛ αγωνίστηκε στον Απόλλωνα Πόντου στο πρωτάθλημα της Super League 2, με 21 συμμετοχές. Πιθανόν από τον Ολυμπιακό Βόλου τον Γενάρη θα υπάρξουν και δύο αποχωρήσεις.

Βόλος-Λάρισα

Μπορεί μεταξύ Βόλου και Λάρισας να υπάρχει πάντα η ποδοσφαιρική κόντρα και αντιπαλότητα, αλλά είναι δεκάδες οι ποδοσφαιριστές Βολιώτες, Λαρισαίοι, Έλληνες και ξένοι, που έχουν φορέσει τη φανέλα τόσο του Ολυμπιακού Βόλου, όσο και της ΑΕΛ.

Στο φετινό ρόστερ του Ολυμπιακού είναι οι Γκενάντι Ξενοδόχοφ, Χρήστος Αγρόδημος και Δημήτρης Ζιάκας που έχουν περάσει από τη Λάρισα, ενώ στο παρελθον τις φανέλες των δύο θεσσαλικών ομάδων έχουν φορέσει μεγάλοι ποδοσφαιριστές όπως ο Δημήτρης Ζάμπας, ο Βαγγέλης Βουρούκος, ο Κώστας Σταματίου, ο Μιχάλης Ζιώγας, ο Βασίλης Σκούτας, ο Κώστας Τσαβαλιάς, ο Μιχάλης Ρακιτζόγλου, ο Βαγγέλης Λιαδέλης, ο Δημήτρης Πλιάγκας και ο Νίκος Καρκαλέτσης.

Τις φανέλες των δύο θεσσαλικών ομάδων έχουν φορέσει κι άλλοι πολλοί ποδοσφαιριστές όπως οι :Παναγιώτης Κατσιαρός ,Θανάσης Παλαιολόγος, Βαγγέλης Στουρνάρας, Δημήτρης Τσιάτσιος, Θανάσης Πινδώνης, Θάνος Δεινόπαπας, Γιώργος Παπαντωνίου, Γιάννης Γκαμπέτας, Γιάννης Mαυρόπουλος, Δημήτρης Παππάς, Βασίλης Mπακογιάννης, Τόλης Δρακοπούλος, Δημήτρης Tσαπατώρης, Δημήτρης Nικολακούλης, Γιάννης Tσακμακίδης, Φώτης Kισκαμπάνης, Κώστας Tαξιάρχης, Χρήστος Bελετάνης, Βασίλης Φλώρος, Κώστας Μάγγος, Στέλιος Τσιαντούλης, Βασίλης Ταχτιντής, Γιάννης Tσάγγαρης, Αλέξης Bεργώνης, Γιώργος Σαϊτιώτης, Μανώλης Λιαπάκης, Χρήστος Μελίσσης, Περικλής Μπουσινάκης, Δημήτρης Σουάνης, Αντώνης Καμπλιώνης, Αλεξανδρος Νικολιάς, Βασίλης Κουτσιανικούλης, Αντώνης Τσιάρας κ.α.

Ακόμα αγωνίστηκαν και σε Βόλο και Λάρισα οι τερματοφύλακες: Αστέριος Θέμελης, Φώτης Kηπουρός, Βασίλης Nίτσικας, Σπύρος Χριστόπουλος, Μάκης Κουβεντάρης, Νίκος Αξούριστος, και Μιχάλης Tαμπάρας και οι ξένοι Γιάνεζ Πάτε, Ιμπαχίμα Μπακαγιόκο, Βέλιμιρ Iβάνοβιτς, Γκόραν Πέρισιτς, Φελίπε Σερτζίνιο, Φελίπε ΝταΚόστα και Ντανιέλ Πόνσε….

Ολυμπιακός και ΑΕΛ έχουν να συναντηθούν σε πρωτάθλημα από το Νοέμβριο του 2015 και έχουν μεγάλη προϊστορία.

Οι συναντήσεις Ολυμπιακού-Λάρισας ξεκινούν από το 1964 και ο πρώτος Βολιώτης που σκόραρε εναντίον της προερχομένης τότε από συγχώνευση ΑΕΛ ήταν ο Νίκος Μαλάκος.

Σε συναντήσεις Α’ Εθνικής αξέχαστα είναι ένα επεισοδιακό με το γκολ του Τσιμπίνη πολύ οφσάιντ που είχε ως αποτέλεσμα ένα χαστούκι φιλάθλου στον επόπτη Κουμάση και αποδοκιμασίες για το διαιτητή Γιώργο Γιαννόπουλο αλλά το ματς στις 13/2/2011 στη Λάρισα όπου ο Ολυμπιακός Βόλου κέρδισε 1-2 με δυο γκολ του Μάριο Μπρέσκα …

Για το πρωτάθλημα 2021

Στον Ολυμπιακό Βόλου του σήμερα ο τεχνικός διευθυντής, Θωμάς Μακρής, βρίσκεται σε επαφή με την τεχνική ηγεσία και τους ποδοσφαιριστές, καθώς η ΠΑΕ θέλει να είναι κοντά στο ποδοσφαιρικό τμήμα και για ψυχολογικούς λόγους, ενώ προσπαθεί να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις της, δηλώνοντας πώς «Ως Ολυμπιακός Βόλου είμαστε πανέτοιμοι σε ότι μας ζητηθεί από την Πολιτεία»…

Όπως είναι γνωστό η έναρξη των προπονήσεων από το νέο έτος θα επιτρέπεται με τις ακόλουθες προϋποθέσεις: Υποχρεωτικό προληπτικό τεστ COVID πριν ξεκινήσουν οι προπονήσεις. Καθορισμός υπευθύνου COVID19 σε κάθε ομάδα για άμεση συνεννόηση. Ονομαστική λίστα παικτών – προπονητών – τεχνικού προσωπικού (έως 25 άτομα συνολικά) για τις προπονήσεις. Συγκεκριμένο, μοναδικό χώρο προπόνησης. Συγκεκριμένο ωράριο προπόνησης και μόνο μία προπόνηση την ημέρα. Καθημερινή ενεργητική επιτήρηση για τυχόν συμπτώματα. Εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο με τεστ COVID σε διαπιστευμένα εργαστήρια. Εβδομαδιαία ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τον αριθμό των ελέγχων και των τυχόν κρουσμάτων. Εφαρμογή των πρωτοκόλλων των αντίστοιχων αθλημάτων που υπάρχουν στην ενότητα «Αθλητισμός και COVID19» στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού».

Σε όλα αυτά ο Ολυμπιακός Βόλου μπορεί να ανταποκριθεί και να ξεκινήσει προπονήσεις στο δικό του Αθλητικό Κέντρο κι ενώ η Football League, θέλει και να παραταθεί η αγωνιστική σεζόν του 2020-2021 για να προλάβει να ολοκληρωθεί το Πρωτάθλημα. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η αγωνιστική χρονιά (2020-21) θα έπρεπε να ολοκληρωθεί μέχρι τις 23/5 λόγω του Euro 2020. Όμως, η Football League, ζήτησε από την ΕΠΟ να παραταθεί η αγωνιστική της σεζόν μέχρι τις 27/6.

Στον Βόλο έχουν την ενημέρωση πως στο αγωνιστικό τμήμα της Football League κάνουν τον σχεδιασμό για πρωτάθλημα τον Φεβρουάριο και ετοιμάζουν πρόγραμμα με αγώνες Τετάρτη και Κυριακή, χωρίς δράση μόνο 2/5 λόγω του Πάσχα, συμπεριλαμβάνοντας και τα playoffs-playout.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου