ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στην αναμονή για την επιστροφή

στην-αναμονή-για-την-επιστροφή-792891

Σε αναμονή για επιστροφή στις προπονήσεις στις αρχές Ιανουαρίου βρίσκονται στον Ολυμπιακό Βόλου μετά και το επίσημο αίτημα για να γίνει αυτό από 2/1, από τη Football League προς τους αρμόδιους φορείς.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Στη βολιώτικη ομάδα, που είναι 56 μέρες χωρίς ομαδικές προπονήσεις και στις 2 Ιανουαρίου θα είναι 300 μέρες από τον τελευταίο επίσημο αγώνα, είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους ποδοσφαιριστές που προπονούνται ατομικά είτε στον Βόλο είτε εκτός Μαγνησίας με σκοπό στο νέο ομαδικό ξεκίνημα στο γήπεδο να είναι όλοι παρόντες.

Χθες η διοργανώτρια αρχή της FL απέστειλε το αίτημα για επιστροφή των ομάδων της στις ομαδικές προπονήσεις περιμένοντας την θετική ανταπόκριση από την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19 άλλα και την θετική εισήγηση προς την Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας.

Οι 20 ΠΑΕ της Football League είχαν δεσμευτεί στην τελευταία τηλεδιάσκεψη ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν κατά γράμμα στις οδηγίες της Πολιτείας και στο υγειονομικό πρωτόκολλο και η Ένωση με αίτησή της και -με επισύναψη το Υγειονομικό Πρωτόκολλο- στους αρμόδιους φορείς ζητά να επιστρέψουν τα σωματεία στις ομαδικές προπονήσεις στις 2 Ιανουαρίου.

Παράλληλα η Διοργανώτρια έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ξεκινήσει στη συνέχεια και το πρωτάθλημα της Football League, ενώ οι ομάδες είχαν και ενημέρωση για τα τηλεοπτικά, αλλά και την ενίσχυση από το στοίχημα, δύο πηγές εσόδων που θα τις δώσουν την οικονομική ανάσα που έχουν ανάγκη!

Στην τηλεδιάσκεψη των 20 ΠΑΕ της Football League η μόνη ομάδα, που εξέφρασε διαφορετική άποψη ως προς την κατεύθυνση μη έναρξης του πρωταθλήματος με αφορμή την κατάσταση της πανδημίας ήταν το Αιγάλεω, στην προοπτική ότι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε μοιραία σε αναδιάρθρωση των κατηγοριών, αλλά δεν αυτό δεν βρήκε συμπαραστάτες. Και αυτό γιατί αφενός αν δεν διεξαχθεί το πρωτάθλημα η Football League θα μείνει εκτός εσόδων και αφετέρου ουδείς μπορεί να εγγυηθεί το ρίσκο μιας τέτοιας απόφασης ως προς την κατάληξη…

Στον Ολυμπιακό Βόλου ο τεχνικός διευθυντής, Θωμάς Μακρής, βρίσκεται σε επαφή με την τεχνική ηγεσία και τους ποδοσφαιριστές, καθώς η ΠΑΕ θέλει να βρίσκεται κοντά στο ποδοσφαιρικό τμήμα και για ψυχολογικούς λόγους ενώ προσπαθεί να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις της, δηλώνοντας πώς «ως Ολυμπιακός Βόλου είμαστε πανέτοιμοι σε ό,τι μας ζητηθεί από την Πολιτεία».

Οπως είναι γνωστό η έναρξη των προπονήσεων από το νέο έτος θα επιτρέπεται με τις ακόλουθες προϋποθέσεις: Υποχρεωτικό προληπτικό τεστ COVID πριν ξεκινήσουν οι προπονήσεις. Καθορισμός υπευθύνου COVID19 σε κάθε ομάδα για άμεση συνεννόηση. Ονομαστική λίστα παικτών – προπονητών – τεχνικού προσωπικού (έως 25 άτομα συνολικά) για τις προπονήσεις. Συγκεκριμένο, μοναδικό χώρο προπόνησης. Συγκεκριμένο ωράριο προπόνησης και μόνο μία προπόνηση την ημέρα. Καθημερινή ενεργητική επιτήρηση για τυχόν συμπτώματα. Εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο με τεστ COVID σε διαπιστευμένα εργαστήρια. Εβδομαδιαία ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τον αριθμό των ελέγχων και των τυχόν κρουσμάτων. Εφαρμογή των πρωτοκόλλων των αντίστοιχων αθλημάτων που υπάρχουν στην ενότητα «Αθλητισμός και COVID19» στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Σε όλα αυτά ο Ολυμπιακός Βόλου μπορεί να ανταποκριθεί και να ξεκινήσει προπονήσεις στο δικό του αθλητικό κέντρο, αλλά ο πρόεδρος του Αιγάλεω, Άρης Παλτόγλου που στην τηλεδιάσκεψη της FL, πρότεινε να μη διεξαχθεί (!) το φετινό πρωτάθλημα το συνέχισε λέγοντας πως «αν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, σε 1,5-2 μήνες θα σταματήσει γιατί πολλές ομάδες δεν θα μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά».

Στον Ολυμπιακό Βόλου εκτός πάντως του ότι περιμένουν να αρχίσουν οι ομαδικές προπονήσεις και τον Φεβρουάριο και πρωτάθλημα, κινούνται και για την περαιτέρω ενίσχυση της ομάδας, αφού είχε -βλέποντας τη μετακίνηση Μπαράνκο που δεν έγινε- κλεισμένο νέο Αργεντινό επιθετικό.

Ζητήθηκε και παράταση

Η Football League θέλει και να παραταθεί η αγωνιστική σεζόν του 2020-2021 για να προλάβει να ολοκληρωθεί το Πρωτάθλημα. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η αγωνιστική χρονιά (2020-21) θα έπρεπε να ολοκληρωθεί μέχρι τις 23/5 λόγω του Euro 2020. Όμως, η Football League, ζήτησε από την ΕΠΟ να παραταθεί η αγωνιστική της σεζόν μέχρι τις 27/6.

Στον Βόλο έχουν την ενημέρωση πως στο αγωνιστικό τμήμα της Football League κάνουν τον σχεδιασμό για πρωτάθλημα τον Φεβρουάριο και ετοιμάζουν πρόγραμμα με αγώνες Τετάρτη και Κυριακή, χωρίς δράση μόνο 2/5 λόγω του Πάσχα, συμπεριλαμβάνοντας και τα playoffsplayout.

Πάντως το μόνο δεδομένο σήμερα είναι ότι ενώ στη Σούπερ Λίγκα 2 μετρούν αντίστροφα για την έναρξη του πρωταθλήματος, αλλά στη Football League δεν έχουν επαναρχίσει ακόμη οι ομαδικές προπονήσεις.

Ο Ολυμπιακός στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Football League θα δώσει 18 αγώνες αρχίζοντας στο Βόλο με την Τρίγλια και θα τους ολοκληρώσει στο τέλος Μαρτίου του 2021 πάλι στο Βόλο με τον Πιερικό.

Αναλυτικά η σειρά των 18 αγώνων που θα δώσει ο Ολυμπιακός στο Βόρειο όμιλο της Football League: Ολυμπιακός-Τρίγλια,ΑΕΠ Κοζάνης-Ολυμπιακός, Ολυμπιακός-Βέροια, Ολυμπιακός-Καλαμαριά, 5η Αλμωπός-Ολυμπιακός,Ολυμπιακός-Πανσερραϊκός, Θεσπρωτός-Ολυμπιακός, Ολυμπιακός-Καβάλα, 9η Πιερικός-Ολυμπιακός, 1Τρίγλια-Ολυμπιακός, 11η Ολυμπιακός-ΑΕΠ Κοζάνης, 12η Βέροια-Ολυμπιακός, 13η Καλαμαριά-Ολυμπιακός, 14η Ολυμπιακός-Αλμωπός, 15η Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός, 16η Ολυμπιακός-Θεσπρωτός, 17η Καβάλα-Ολυμπιακός και 18η Ολυμπιακός-Πιερικός.

Στη δεύτερη φάση της Football League θα γίνουν τα πλέι οφ για τις ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 1-4 σε κάθε όμιλο με αγώνες εντός και εκτός έδρας των έξι αγωνιστικών -διατηρώντας τη βαθμολογία της κανονικής διάρκειας και τα playout για τις θέσεις 5-10 με εντός και εκτός έδρας αγώνες σε δέκα αγωνιστικές.

Εμφαση σε τζούντο και πάλη από τον Ολυμπιακό Βόλου

Η διοίκηση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 είχε συνάντηση με τον προπονητή των τμημάτων τζούντο και πάλης του συλλόγου και ενημερώθηκε για την πορεία των τμημάτων και εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής: «Συνάντηση αντιπροσωπείας της διοίκησης του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937, αποτελούμενη από τον πρόεδρο Νίκο Τσεκούρα, τον γενικό γραμματέα Δημήτρη Μουρτζίνο και το μέλος Αλέκο Μεταφτσή, με τον προπονητή των τμημάτων του τζούντο και της πάλης, Σωτήρη Τσόχα, πραγματοποιήθηκε τη Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων συναντήσεων της διοίκησης για την ενημέρωση γύρω από τη πορεία των τμημάτων, αλλά και για τον προγραμματισμό των δραστηριοτήτων τους ενόψει της νέας χρονιάς .

Το τμήμα του τζούντο είναι εγγεγραμμένο στην Ομοσπονδία και θα προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την έκδοση της ειδικής αθλητικής αναγνώρισης από τη ΓΓΑ, ενώ θα δοθεί βαρύτητα και στο τμήμα της πάλης, το οποίο έχει την ειδική αθλητική αναγνώριση της ΓΓΑ, αλλά αντιμετωπίζει το πρόβλημα της έλλειψης κατάλληλων αθλητικών χώρων.

Οι αθλητές και αθλήτριες των δύο τμημάτων προπονούνται στο 8ο Γυμνάσιο Βόλου, αλλά αποφασίστηκε να ζητηθεί συνάντηση με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων κ. Κολυνδρίνη προκειμένου να δοθεί, εάν υπάρχει, μεγαλύτερος χώρος όπου θα είναι δυνατόν να αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο οι δεξιότητες των αθλητών και αθλητριών, υπό τη καθοδήγηση του Σωτήρη Τσόχα, εξειδικευμένου διπλωματούχου προπονητή αυτών των αθλημάτων, τα οποία να θυμίσουμε ότι είναι ολυμπιακά αθλήματα.

Εν κατακλείδι η Διοίκηση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 το 2021 θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη και προβολή αυτών των τμημάτων, στο πλαίσια των συνεχών προσπαθειών της που κατατάσσουν (με βάση της ειδικές αθλητικές αναγνωρίσεις της ΓΓΑ) το σύλλογο μας στη κορυφή των αθλητικών συλλόγων της Μαγνησίας τόσο αγωνιστικά όσο και διοικητικά.

Καλούμε τους γονείς των παιδιών που θέλουν να ασχοληθούν τα παιδιά τους με αυτά τα αθλήματα να εμπιστευτούν το σύλλογο μας και τον προπονητή του και μέσα από τη μαζικότητα να αναδείξουμε το ταλέντο τους.

Ευχόμαστε χρόνια πολλά και ευτυχισμένο το 2021 από όλους τους αθλητές και αθλήτριες και τον προπονητή των τμημάτων τζούντο και πάλης του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου