ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός Βόλου: Σε αναμονή και έτοιμος για προπονήσεις

ολυμπιακός-βόλου-σε-αναμονή-και-έτοιμ-801405

Να παίρνουν σειρά θέλουν σιγά – σιγά και οι ομάδες της Football League μετά από εκείνες της Super League 2 προκειμένου ξεκινώντας προπονήσεις να είναι έτοιμες για σέντρα ακόμη και μέσα στον Ιανουάριο.

Με την κατάσταση της πανδημίας καλά να κρατεί το βάρος τη δεδομένη στιγμή έχει πέσει στις ομάδες της Super League 2, που μπήκαν σε ρυθμό προπονήσεων, ενώ σε αναμονή βρίσκονται και εκείνες της Football League, ανάμεσα τους και ο Ολυμπιακός Βόλου.

Οι ερυθρόλευκοι περιμένουν άρση της απαγόρευσης των προπονήσεων, με τους ανθρώπους της ΠΑΕ να βρίσκονται σε επαφή και με τους ποδοσφαιριστές που είναι εκτός Μαγνησίας ώστε στο αναμενόμενο νέο ξεκίνημα προετοιμασίας να είναι όλοι παρόντες.

Οι ομάδες της παραπάνω κατηγορίας ήδη ξεκίνησαν προπονήσεις και το ίδιο περιμένουν τις επόμενες μέρες και αυτές της Football League ενώ από χθες γνωρίζουν και το υγειονομικό πρωτόκολλο για το ξεκίνημα της δεύτερης επαγγελματικής κατηγορίας.

Οι οδηγίες που θα είναι και για την Football League περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τα εξής: «Κάθε ομάδα ορίζει έναν υπεύθυνο εκπρόσωπο για θέματα που αφορούν στη λοίμωξη COVID 19 σε υγειονομικό και διοικητικό επίπεδο (σημείο επαφής COVID 19) και γνωστοποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας (κινητό τηλέφωνο, e-mail) στη διοργανώτρια αρχή, με κοινοποίηση προς τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (ΓΓΑ).

Οι αθλητές, προπονητές και το λοιπό προσωπικό των ομάδων που συμμετέχει στην προπονητική δραστηριότητα των ομάδων, υποχρεούνται από την πρώτη εβδομάδα των προπονήσεων να υποβάλλονται σε εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο για COVID 19 με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια. Το πρώτο τεστ για COVID19 γίνεται πριν την έναρξη των προπονήσεων.

Μετά και τη διενέργεια του εβδομαδιαίου προληπτικού ελέγχου, η ομάδα γνωστοποιεί στη διοργανώτρια αρχή τα αποτελέσματα του ελέγχου, επισυνάπτοντας και τη σχετική βεβαίωση του εργαστηρίου.

Μία φορά την εβδομάδα, η διοργανώτρια αρχή αποστέλλει στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού λίστα με τον συνολικό αριθμό των εβδομαδιαίων προληπτικών ελέγχων καθώς και τον αριθμό των τυχόν θετικών δειγμάτων, ανά ομάδα, όπως προκύπτουν από τις σχετικές βεβαιώσεις ελέγχου των ομάδων.

Κατά τη διάρκεια της προπόνησης εφαρμόζονται αυστηρά και απαρέγκλιτα τα αντίστοιχα πρωτόκολλα και οι οδηγίες ασφαλούς άθλησης».

Στον Ολυμπιακό Βόλου δηλώνουν ότι είναι έτοιμοι να εφαρμόσουν ό,τι ζητηθεί και να ξεκινήσουν τις ομαδικές προπονήσεις και να περιμένουν και την έναρξη της Football League τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Περιμένοντας την ανακοίνωση για το πρώτο βήμα με προπονήσεις και μετά την ημερομηνία για ξεκίνημα στην Football League στον Ολυμπιακό ευελπιστούν πως γρήγορα θα μπορέσουν να «επανέλθουν» ξεπερνώντας τις όποιες συνέπειες της αγωνιστικής αδράνειας και να μην χαθεί ό,τι καλό έγινε, από πλευράς προετοιμασίας από τον Αύγουστο έως το τέλος Οκτωβρίου που υπήρξε και το τελευταίο φιλικό των ερυθρολεύκων…

Οι περισσότεροι παίκτες μεταξύ αυτών και οι τρεις Αργεντινοί, Ντα Κάμπο, Κολέλα, Μπαράνκο, όπως και ο Σέρβος Φιλίποβιτς έμειναν στον Βόλο, ενώ οι Αγρόδημος, Γιαννίτσης, Γραικός, Λαδάς, Πατρώνης, Βασιλούδης, Ζιάκας και Γεωργακόπουλος μετέχουν στο ειδικό ατομικό πρόγραμμα προπόνησης εδώ και 40 μέρες από τους τόπους τους.

Ενώ για τη Super League 2 εκτιμούν ξεκίνημα 9 και 10/1 στο αγωνιστικό τμήμα της Football League κάνουν τον σχεδιασμό για πρωτάθλημα τουλάχιστον από 30 και 31/1 και ετοιμάζουν πρόγραμμα και με αγώνες Τετάρτη χωρίς δράση μόνο 2/5 λόγω του Πάσχα.

Ο Ολυμπιακός περιμένει σύμφωνα με όσα ισχύουν στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Football League να δώσει 18 αγώνες στο Βόρειο Όμιλο αρχίζοντας στον Βόλο με την Τρίγλια και θα τους ολοκληρώσει πάλι στον Βόλο με τον Πιερικό και αυτό μάλλον θα είναι και όλο του το αγωνιστικό πρόγραμμα περιμένοντας να είναι στις δυο πρώτες θέσεις που θα δώσουν άνοδο…

Αναλυτικά η σειρά των 18 αγώνων που θα δώσει ο Ολυμπιακός στο Βόρειο όμιλο της Football League:

1η Ολυμπιακός-Τρίγλια

2η ΑΕΠ Κοζάνης-Ολυμπιακός

3η Ολυμπιακός-Βέροια

4η Ολυμπιακός-Καλαμαριά

5η Αλμωπός -Ολυμπιακός

6η Ολυμπιακός-Πανσερραϊκός

7η Θεσπρωτός-Ολυμπιακός

8η Ολυμπιακός-Καβάλα

9η Πιερικός-Ολυμπιακός

10η Τρίγλια-Ολυμπιακός

11η Ολυμπιακός-ΑΕΠ Κοζάνης

12η Βέροια-Ολυμπιακός

13η Καλαμαριά-Ολυμπιακός

14η Ολυμπιακός-Αλμωπός

15η Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός

16η Ολυμπιακός-Θεσπρωτός

17η Καβάλα-Ολυμπιακός

18η Ολυμπιακός-Πιερικός.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου