ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός Βόλου: Να σώσουν …ό,τι σώζεται

ολυμπιακός-βόλου-να-σώσουν-ότι-σώζε-805462

Στον Ολυμπιακό, που μετρούν «απώλειες» και επιπτώσεις όχι μόνο αγωνιστικές, αλλά και οικονομικές

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Τις επιπτώσεις και τις απώλειες από το συνεχιζόμενο lockdown και στο ποδόσφαιρο μετρούν στον Ολυμπιακό Βόλου αφού πέρα από τις αγωνιστικές, που είναι δεδομένες, καθώς η ομάδα είναι 277 μέρες μετά το τελευταίο επίσημο παιχνίδι και 38 μέρες μετά την «παύση» των προπονήσεων στο γήπεδο, ενώ φυσικό επακόλουθο της αδράνειας είναι να υπάρχει προβληματισμός και για τα οικονομικά αφού εδώ και 9 μήνες τα έξοδα της ΠΑΕ τρέχουν χωρίς να υπάρχουν έσοδα.

Οσον αφορά στο αγωνιστικό σε όλες τις ομάδες της Football League «ανησυχούν» για το ότι μπορεί να χαθεί ότι έγινε στην προετοιμασία, ενώ ειδικά για την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου η ανησυχία είναι πιο ιδιαίτερη αφού ως το τέλος Οκτωβρίου περιμένοντας ξεκίνημα πρωταθλήματος και παίζοντας 9 φιλικά, υπήρχαν και τα πολύ καλά δείγματα ετοιμότητας…

Τώρα, ενώ είναι δεδομένο ότι το νέο πρωτάθλημα για το όποιο ξεκίνησε προετοιμασία από τον Αύγουστο… θα γίνει καλώς εχόντων των πραγμάτων το 2021 και επίσης δεν θα υπάρχει για τις ομάδες της Football League, κύπελλο Ελλάδος, οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου, όπως και οι ποδοσφαιριστές της κατηγορίας, ανησυχούν για το μέλλον τους και προβληματίζονται από την παρατεταμένη αγωνιστική απραξία.

Οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού, ωστόσο, προσπαθούν να είναι κοντά στους παίκτες, σε ότι αυτοί χρειάζονται και να του παρέχουν κάθε δυνατή στήριξη, ενώ κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ακόμη και κάποιες αλλαγές στο ρόστερ καθώς πριν την έναρξη της Football League θα υπάρχει μεταγραφική περίοδος!

Όλοι πάντως οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού εδώ και καιρό έχουν πάρει ειδικό πρόγραμμα προπόνησης για να διατηρηθούν σε όσο το δυνατόν καλύτερη φυσική κατάσταση, ενώ στην ΠΑΕ μη μπορώντας να κάνουν τίποτα άλλο, απλά να περιμένουν πότε η πολιτεία, θα ανάψει το «πράσινο φως» αρχικά για προπονήσεις και μετά για την έναρξη της Football League.

Στον Ολυμπιακό Βόλου προσπαθούν να είναι εντάξει και στις υποχρεώσεις τους, σε μια περίοδο όπου δεν υπάρχουν έσοδα, ενώ ποδοσφαιριστές και υπάλληλοι έχουν μπει σε καθεστώς αναστολής για να πάρουν το προβλεπόμενο βοήθημα από την πολιτεία.

Για το θέμα που προέκυψε με δυο προσφυγές περσινών παικτών, ο γενικός αρχηγός της ομάδας Σπ. Παπακωνσταντίνου επανέλαβε χθες ότι «για τον Τσιάρα υπάρχει οφειλή 2.000 και όχι 10.000 ευρώ και ο παίκτης διεκδίκησε και αυτά της διακοπής λόγω κορονοιού, ενώ για τον Μπακουλάτι η συμφωνία μας για πληρωμή σπιτιού και φαγητού τηρήθηκε» και επεσήμανε πως αρκετοί ποδοσφαιριστές κι από άλλες ομάδες που διεκδικήσαν χρήματα την περίοδο που οι ΠΑΕ ήταν σε αναστολή έχασαν τις προσφυγές.

Τώρα περιμένουμε να δούμε τι θα επιδικάσει το δικαστήριο (η επιτροπή επίλυσης οικονομικών διαφορών ΠΕΕΟΔ) και θα διακανονίσουμε ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου ενώ τόνισε ότι ο κάθε ποδοσφαιριστής δεν έχει δικαίωμα να διεκδικεί για εποχές που δεν «δούλεψε»!

Για τον Τσιάρα το πρόβλημα προέκυψε το καλοκαίρι και η απαίτηση του να πληρωθεί και το διάστημα που η ομάδα ήταν ανενεργή οδήγησε τους υπευθύνους της βολιώτικης ΠΑΕ να μην προχωρήσουν στην ανανέωση του συμβολαίου του παίκτη παρ΄ ότι πίστευαν στην ποδοσφαιρική του αξία. Πέρσι ο Αντώνης Τσιάρας αγωνίστηκε σε 20 ματς πετυχαίνοντας και 3 γκολ κάτι που δεν έχει ξαναπετύχει στην καριέρα του ο Λαρισαίος αμυντικός χαφ.

Στον Ολυμπιακό άλλωστε σε σχέση με πέρσι συνεχίζουν και τη νέα χρονιά μόλις 7 παίκτες με εμπειρία που είναι: ο Νίκος Μπουτζίκος που την περίοδο που πέρασε σε 20 παιχνίδια έπαιξε 1750 λεπτά, ο Φίλιππος Σκοπελίτης που είχε συμμετοχή σε 19 αγώνες, ο Στάθης Ρόκας που αγωνίστηκε σε 16, ο Κλεβί Κόλα με 12, ο Στάθης Βασιλούδης με 6, ο Θωμάς Γραικός που πέρσι με τα «ερυθρόλευκα» κατέγραψε 25 συμμετοχές και ο γκολκίπερ Γενάντι Ξενοδόχοφ που έπαιξε 4 ματς.

Βέβαια ο Ολυμπιακός θα πρέπει να μάθει από «λάθη» τύπου Μπακουλάτι που τον είχε σε ρόστερ ομάδας Football League έστω και υπό δοκιμή και χωρίς να αγωνιστεί λεπτό στο πρωτάθλημα γιατί μπορεί να έχει ανάλογα προβλήματα.

Το ίδιο θα μπορούσε να συμβεί και με τον Καμερουνέζο Ενκομπά Αντερσόνιο που όλοι έλεγαν πως είναι καλό παιδί, αλλά κανένας για τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες ο οποίος όμως χωρίς λεπτό συμμετοχής «κατάφερε» φέτος να είναι σε ρόστερ ομάδας Super League 2 κάτι που ισχύει και για τον Φουτσίνι αλλά ακόμη και για τον πολυδιαφημισμένο Γάλλο Γκοτιέ Κλεμέντε που είχε και 2 συμμετοχές παίζοντας συνολικά 24 λεπτά!

Στον Ολυμπιακό τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή υποστηρίζουν ότι είναι εντάξει στις οικονομικές υποχρεώσεις ως και τον Οκτώβριο ενώ σε περίοδο απραξίας θέλουν να σώσουν ότι σώζεται αγωνιστικά και οικονομικά, περιμένοντας.

Όπως όλες οι ΠΑΕ της Football League εκτός της έναρξης… περιμένουν να δουν πότε θα συνεδριάσει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού προκειμένου να εξεταστούν οι φάκελοι και να χορηγηθούν τα απαραίτητα πιστοποιητικά συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Στον Ολυμπιακό έχουν καταθέσει πλήρη φάκελο για το πιστοποιητικό συμμετοχής, ενώ στην διάρκεια της «καραντίνας» υπήρξαν και θετικές εξελίξεις τόσο για το προπονητικό κέντρο στον Άγιο Γεώργιο Φερών και την ολοκλήρωση της εγγραφής του Συλλόγου στο ηλεκτρονικό μητρώο Αθλητικών Σωματείων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Μάλιστα σε πρόσφατες δηλώσεις του ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου Ευριπίδης Τσιμπανάκος τόνισε πως στο προπονητικό κέντρο, γίνονται καθημερινά εργασίες στους υπάρχοντας χώρους προσπαθώντας όπως είπε «βήμα-βήμα να φτιάξουμε ένα κέντρο που να είναι κόσμημα για την ομάδα μας αλλά και για την περιοχή του Αγίου Γεωργίου Φερών», ενώ για την εγγραφή της ομάδας στο Μητρώο της ΓΓΑ ανέφερε ότι «Είναι μεγάλο επίτευγμα και μέσα από την οργάνωση έρχονται και τα αποτελέσματα. Μπράβο στην διοίκηση του Ερασιτέχνη».

Να σημειωθεί ότι στο αθλητικό κέντρο γίνονται έργα και στο κτίριο που βρίσκεται δίπλα στο γήπεδο όπου θα δημιουργηθεί γυμναστήριο, αίθουσα προβολής βίντεο και γραφεία, ενώ στα μελλοντικά σχέδια των ανθρώπων του Ολυμπιακού είναι και η κατασκευή μικρού ξενώνα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου