Αλλη μια αναβολή και νέα πίεση

Τελευταία ενημέρωση: 2012-02-07, 14:38:13
Αλλη μια  αναβολή  και νέα πίεση

Πάει πίσω  η προσφυγή του Ολυμπιακού στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, ενώ υπάρχει συλλαλητήριο την Παρασκευή

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Νέα αναβολή πήρε η υπόθεση της προσφυγής του Ολυμπιακού στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ κι ενώ από τη βολιώτικη ΠΑΕ, τον Ερασιτέχνη και τον κόσμο συνεχίζονται οι κινήσεις πίεσης για τη δικαίωση της ομάδας.

Η προσφυγή της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου κατά της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας επρόκειτο να εκδικαστεί σήμερα στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, αλλά κι ενώ αναμένονταν να ζητηθεί αναβολή από το νομικό επιτελείο της ΠΑΕ η ίδια η ΕΠΟ έδωσε αναβολή λόγω απεργίας.

Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώθηκε ότι λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχει προκηρυχθεί για σήμερα Τρίτη οι υπηρεσίες της Ομοσπονδίας θα παραμείνουν κλειστές λόγω της συμμετοχής των υπαλλήλων σε αυτή, ενώ αναβάλλονται και οι προγραμματισμένες συνεδριάσεις του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου και του Διαιτητικού Δικαστηρίου Εφέσεων της ΕΠΟ.

Αυτό είναι θετικό για τον Ολυμπιακό, αφού και οι δικηγόροι της ομάδας πριν την εκδίκαση θέλουν να έχουν ολοκληρωμένη εικόνα για το αν θα ψηφιστεί ο νέος αθλητικός νόμος και αν θα περάσουν οι διατάξεις που δίνουν αυξημένες αρμοδιότητες στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού με το νέο νομοσχέδιο, να αναμένεται τελικά στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τις 15 Φεβρουαρίου!

Ανάλογα με το τελικό κείμενο του αθλητικού νόμου που θα ψηφιστεί από τη Βουλή, η ΠΑΕ θα συνεκτιμήσει τα νέα δεδομένα και θα κινηθεί πάντα με γνώμονα την αποκατάσταση της ομάδας στο επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Πάλι στη Βουλή

Νέα ερώτηση στη Βουλή και στο υπουργείο Πολιτισμού κατατέθηκε αυτή τη φορά από τον βουλευτή Ι. Δημαρά, που αφού κάνει λόγο πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επέβαλε στην ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, ως εξιλαστήριο θύμα, την αποβολή της από το επαγγελματικό πρωτάθλημα, ζητάει την επανεξέταση της καταδίκης.

Ο εκπρόσωπος του Πανελληνίου Άρματος Πολιτών αναφέρει πως “δεν έγινε σεβαστή η τελεσίδικη απόφαση της ΕΠΟ, ενώ με την προαναγγελθείσα παρέμβαση καταργήθηκε το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, αποκλείοντας την ομάδα του Βόλου από το εθνικό πρωτάθλημα. Η τιμωρία της ομάδας και η ταυτόχρονη αθώωση δεκάδων άλλων ομάδων, που συμπεριλαμβάνονταν στην καταγγελία της ΟΥΕΦΑ, απέδειξε με τον πλέον περίτρανο τρόπο τη στοχοποίηση του Συλλόγου και την εξυπηρέτηση άλλων σκοπών. Οι συνέπειες που καταγράφονται στην τοπική κοινωνία έχουν λάβει μεγάλες διαστάσεις, το Πανθεσσαλικό Στάδιο έχει αρχίσει να διαγράφει μια πορεία παρακμής, την ώρα που το φίλαθλο κοινό φαίνεται, πώς έχει χάσει ολοσχερώς την πίστη του στη Ελληνική Πολιτεία και την Αθλητική Δικαιοσύνη”.

Έτσι η ερώτηση γίνεται για το τι ισχύει τελικά γύρω από τη σχετική νομοθεσία και ειδικότερα το παρ.12, του άρθρου 29 του Ν.3479/2006, σύμφωνα με το οποίο ρυθμίζεται το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, όπως συνομολογεί και η FIFA;

Ακόμη εφόσον υπεύθυνη για την αδειοδότηση των ΠΑΕ είναι κατά την παραπάνω νομοθετική διάταξη το Πρωτοβάθμιο Όργανο και η Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης, γιατί επιβλήθηκε η απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού μη χορήγησης πιστοποιητικού συμμετοχής του Συλλόγου στα επαγγελματικά πρωταθλήματα, όταν κατά το άρθρο 40 (περίπτωση Α, εδάφιο 2 & 3) της ΕΠΟ, οι ποινές που εκπορεύονται από όργανα εκτός ποδοσφαίρου, δεν ισχύουν και δεν λαμβάνονται υπόψη ούτε από την ΕΠΟ, αλλά και ούτε από τις Ενώσεις-μέλη της;

Συλλαλητήριο

Στη φάση της οργάνωσης βρίσκεται το μεγάλο συλλαλητήριο που έχει αποφασισθεί να γίνει την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, στις 18.00, στην οδό Δημητριάδος, μπροστά από τα γραφεία του Α.Σ. και της Π.Α.Ε. Το συλλαλητήριο θα γίνει με την αιγίδα του Ερασιτέχνη και την υποστήριξη όλων των συνδέσμων φιλάθλων του Ολυμπιακού. Η συγκέντρωση αυτή θα έχει παμβολιώτικο χαρακτήρα.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
1
=