ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σήμερα η πρώτη μάχη στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ

σήμερα-η-πρώτη-μάχη-στο-διαιτητικό-δικ-398735

Τον πρώτο του δικαστικό αγώνα για το 2012 δίνει σήμερα ο Ολυμπιακός Βόλου. Οι ερυθρόλευκοι έχουν προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ όπου σήμερα αναμένεται να εκδικαστεί η υπόθεση τους κατά της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας η οποία και δεν τήρησε την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων με την οποία ο Ολυμπιακός παρέμενε στη Super League με μείον 10 βαθμούς.

Οι ερυθρόλευκοι αναμένεται να παραστούν σήμερα στα γραφεία της ΕΠΟ όπου και θα υποστηρίξουν πως δεν τηρήθηκε το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου με την ΕΠΟ να δέχεται την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού υποβιβάζοντας τους ερυθρόλευκους στη Δ’ Εθνική.

Στα συν των ερυθρόλευκων βρίσκεται πλέον και το έγγραφο της ΦΙΦΑ το οποίο και εστάλη στην ΕΠΟ και με το οποίο ζητείται να γίνει γνωστό τι εφαρμόστηκε στην περίπτωση υποβιβασμού του Ολυμπιακού Βόλου.

Μάλιστα οι ερυθρόλευκοι υπενθυμίζεται πως έχουν πάρει κανονικά την άδεια από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία στις 19 Απριλίου του 2011 και η οποία έχει διάρκεια ενός χρόνου.

Μέχρι σήμερα το γεγονός το Διαιτητικό Δικαστήριο να δικαιώσει την ομάδα του Βόλου φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο και έτσι στην ερυθρόλευκη πλευρά ποντάρουν στο πόρισμα που θα βγάλει το αρμόδιο Δικαστήριο.

Εάν το Διαιτητικό Δικαστήριο δεν δικαιώσει τον Ολυμπιακό τότε θα προσφύγει αυτή τη φορά στη ΦΙΦΑ για την μη τήρηση του αυτοδιοίκητου του Ελληνικού Ποδοσφαίρου.

Εκτός όμως από την ΦΙΦΑ υπάρχει και το CAS στο οποίο ενδεχομένως να προσφύγει ο Ολυμπιακός ενώ πάντα αναμένεται να οριστεί και δικάσιμος από το Διοικητικό Εφετείο με την υπόθεση να αφορά την άιτηση ακύρωσης της ΠΑΕ κατά της απόφασης της ΕΕΑ.

Τέλος στα τέλη του Ιανουαρίου αναμένεται και η απόφαση του CAS για τον Ευρωπαϊκό αποκλεισμό του από τη συνέχεια του Europa League.

Στη Βουλή ξανά ο Ολυμπιακός Βόλου

Με νέα επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλο Γερουλάνο, επανέρχεται στο θέμα του υποβιβασμού του Ολυμπιακού Βόλου στη Δ’ Εθνική Κατηγορία, ο βουλευτής Μαγνησίας του ΛΑΟΣ, κ. Παύλος Μαρκάκης.

Η επίκαιρη ερώτηση που θα συζητηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου, κατατέθηκε με αφορμή την επίπληξη της FIFA προς την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, την οποία κατηγορεί για «κυβερνητικό παρεμβατισμό στα εσωτερικά θέματα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κάτι που απαγορεύεται από το καταστατικό της FIFA», όπως αναφέρεται σε επιστολή που εστάλη στην ΕΕΑ στις 30 Νοεμβρίου 2011.

Όπως αναφέρει ο κ. Μαρκάκης στο κείμενο της επερώτησης, «η επιστολή αυτή εστάλη με αφορμή τις διαμαρτυρίες του Ολυμπιακού Βόλου για την αντιμετώπιση που είχε στο αίτημά του για επανεξέταση της καταδικαστικής απόφασης για τον υποβιβασμό της ομάδας στη Δ Εθνική Κατηγορία και προκαλεί ερωτηματικά ως προς τις ενέργειες της ΕΕΑ, «ερωτηματικά για τα οποία κι εμείς είχαμε καταθέσει σχετικές ερωτήσεις αλλά και επίκαιρες ερωτήσεις, χωρίς να πάρουμε ποτέ ικανοποιητικές απαντήσεις», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο βουλευτής και συνεχίζει: «Η FIFA έδωσε προθεσμία ενός μήνα στην ΕΕΑ για να προχωρήσει στις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις, όμως, μέχρι σήμερα παρ όλο που πέρασαν σχεδόν δύο μήνες, δεν υπήρξε καμία αλλαγή».

Ο Βουλευτής ρωτά τον Υπουργό εάν έχει υπόψη του το έγγραφο της FIFA, καθώς και εάν προκύπτει παραβίαση του καταστατικού της από τις ενέργειες της ΕΕΑ, σε ποιες διορθωτικές κινήσεις θα προβεί η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, όπως ζητεί η FIFA και εάν μεταξύ αυτών θα είναι η επανεξέταση του ζητήματος του Ολυμπιακού Βόλου, ώστε να αρθεί επιτέλους η αδικία που έχει συντελεστεί σε βάρος της βολιώτικης ομάδας..

Ακαδημίες μπάσκετ Ολυμπιακού Βόλου

Η φετινή αθλητική χρονιά συνεχίζεται πυρετωδώς για τις ακαδημίες μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου. Ελάτε να παίξουμε… είναι το μήνυμα που στέλνει ο Ολυμπιακός Βόλου στη νεολαία της πόλης μας. Ο Ολυμπιακός Βόλου θέλοντας να αποδείξει ότι έχει εκτός από λαμπρό παρελθόν, παρόν αλλά και πολύ μέλλον δίνει μεγάλη σημασία στις υποδομές του συλλόγου οι οποίες συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις υπό τις οδηγίες του προπονητή – Καθηγητή Φυσικής Αγωγής κ. Καπουρνιώτη Μιχάλη στις εγκαταστάσεις του ΕΑΚ Βόλου.

Οι εγγραφές λοιπόν συνεχίζονται και καλούνται όσα παιδιά επιθυμούν να ασχοληθούν με το Μπάσκετ, να πάρουν μέρος σε όλες αυτές τις ευχάριστες εκδηλώσεις που προσφέρει η ακαδημία μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου να έρχονται για την εγγραφή τους καθημερινά στο ΕΑΚ 14.00 με 15.30 ή να επικοινωνούν με τον έφορο Μπάσκετ κ. Τσακώγια Σταύρο (6973308813) ή με τον υπεύθυνο των Ακαδημιών κ. Καπουρνιώτη Μιχάλη (6981200088), κάνοντας έτσι τον αθλητισμό και κατ’ επέκταση το μπάσκετ τρόπο ζωής.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου