ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πρόβλημα με τις ανανεώσεις στον Ολυμπιακό Βόλου

πρόβλημα-με-τις-ανανεώσεις-στον-ολυμπ-496306

«Δεν εγκρίθηκε το αίτημα της Super League 2 περί ανανέωσης συμβολαίων ποδοσφαιριστών ΠΑΕ, που δεν αδειοδοτήθηκαν» αναφέρεται στη χθεσινή ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ βάζοντας «φρένο» σε πολλές ομάδες, μεταξύ των οποίων και ο Ολυμπιακός Βόλου, να συνεχίσουν τη συνεργασία τους με ποδοσφαιριστές άνω των 24 ετών που είχαν και πέρσι και δεν είχαν προβεί στην ανανέωση έως τις 30/6.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Η Εκτελεστική Επιτροπή συζήτησε το θέμα στη χθεσινή της συνεδρίαση αλλά η μόνη ψήφος υπέρ του αιτήματος ήταν του προέδρου της λίγκας, Λεωνίδα Λεουτσάκου και έτσι παραμένει το ηλικιακό πρόβλημα για όσες ΠΑΕ που δεν πέρασαν τη διαδικασία αδειοδότησης.

Παρ’ ότι υπήρχαν ελπίδες καθώς τώρα πολλοί ποδοσφαιριστές θα μείνουν στο «αέρα», όμως ήταν και μία αναμενόμενη εξέλιξη, αφού δεν μπορούσαν να αλλάξουν οι ποινές για τις ΠΑΕ που απέτυχαν στη διαδικασία αδειοδότησης που τώρα βάσει κανονισμού μπορούν να αποκτήσουν παίκτες κάτω των 25 ετών, με εξαίρεση 3 (Έλληνες ή αλλοδαπούς) και ξένους κάτω των 23 χρόνων.

Στον Ολυμπιακό έχουν ήδη αποκτηθεί ο Τσέχος Χάσεκ και ο Μαυροβούνιος Μπάτροβιτς και δεν έχει ξεκαθαρίσει αν και η ανανέωση με Φιλίποβιτς “μετρά” ως μεταγραφή, ενώ αυτή του Ξενοδόχοφ είχε γίνει έγκαιρα.

Επίσης οι ανανεώσεις των Γιώργου Παπακώστα και Χρήστου Κατσούκη δεν επηρεάζονται αφού είναι νεαροί κάτι που ισχύει και για τους Λαδά, Πέλκα, Βουκελάτο και μένει να φανεί αν είχε προβλεφθεί και ανανέωσαν νωρίτερα οι Νίκος Μπουτζίκος, Κλεβί Κόλα, Ιάσονας Παπαδημητρίου, Φίλιππος Σκοπελίτης.

Στον Ολυμπιακό έχουν λύσεις και με παίκτες κάτω του “απαγορευτικού” ορίου με δυο νέες ανακοινώσεις χθες (ο Καμερουνέζος Να’ ακαι ο Βασίλης Πολίτης) όπως και ο 21χρονος Πορτογάλος Ντουάρτε Βαλέντε, ενώ αντίθετα δεν υπάρχει συνέχεια με τον Μιχάλη Γιαννίτση και τον Θωμά Γραικό.

Από τους περσινούς ξένους του Ολυμπιακού οι Τζούριτς, Ερέρα, Γκιοατά, Κολέλα, Ν΄Κόα δεν θα συνεχίσουν ενώ αμφίβολο είναι θα υπάρξει συνέχεια με τους Αργεντινούς που έχουν συμβόλαιο τη νέα χρονιά με τη βολιώτικη ΠΑΕ, Ερνάν Ντα Κάμπο και Μπρούνο Μπαράνκο και έπαιξαν την περσινή δανεικοί στη Σούπερ Λιγκ 2.

Αλλοι δύο νέοι

Οι μεταγραφές πάντως συνεχίζονται στην ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου που ενισχύεται ανακοινώνοντας τον Καμερουνέζο Να’ αΝκαι τον Βασίλη Πολίτη, ενώ έχει βρει και νεαρό και έμπειρο κεντρικό αμυντικό, τον Αλκη Μαρκοπουλιώτη, ο οποίος πέρυσι κατέγραψε 17 συμμετοχές με τη φανέλα της Παναχαϊκής.

Χθες πάντως ανακοινώθηκε η κλεισμένη από καιρό μεταγραφή του νεαρού Καμερουνέζου Joseph Antoine Na’a. Οι υπεύθυνοι της ΠΑΕ παρακολουθούσαν τον 19χρονο (17/2/2002) Καμερουνέζο αριστερό μπακ, που είναι διεθνής με την ομάδα νέων της χώρας του σε αρκετά ματς με τον Ασπρόπυργο (έπαιξε στα 17 από τα 18 ματς στη Football League) και πείστηκαν πως μπορεί να προσφέρει στον Ολυμπιακό Βόλου και σε μεγαλύτερη κατηγορία.

Ο Να’ α Τζόζεφ που πριν έρθει Ελλάδα έπαιξε στην Ενγκαουντέρε, έχει ήδη πάρει «γεύση» από Βόλο, ενώ στο πρωτάθλημα που πέρασε (13/6/21) ήταν αυτός που κέρδισε πέναλτι – που έκανε γκολ ο Κυριαζής – στο ματς με τη Νίκη στη Νεάπολη.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρει τα εξής: “Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ανακοινώνει την απόκτηση του Καμερουνέζου Να’ α Ζοζέφ Εντουάν. Γεννήθηκε στις 17/2/2002 και αγωνίζεται ως αριστερός οπισθοφύλακας.

Ηρθε στην Ελλάδα την περασμένη αγωνιστική περίοδο για λογαριασμό του Ασπρόπυργου και από την πρώτη στιγμή καθιερώθηκε στην ομάδα, παίρνοντας θέση βασικού. Αγωνίστηκε σε 17 παιχνίδια με τον Ασπρόπυργο στον Νότιο όμιλο της Φούτμπολ Λιγκ και ήταν από τους βασικούς και αναντικατάστατους παίκτες της ομάδας.

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού Βόλου παρακολουθούσαν όλη τη χρονιά τον ποδοσφαιριστή, βλέποντας την εξέλιξή του και φρόντισαν με μεθοδικές κινήσεις να τον εντάξουν στο ρόστερ της ομάδας.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου καλωσορίζει τον Ζοσέφ Εντουάν Να’ α στη μεγάλη «ερυθρόλευκη» οικογένεια, του εύχεται υγεία και πολλές επιτυχίες με την ομάδα».

Αμέσως μετά την υπογραφή του συμβολαίου του, το νέο μεταγραφικό απόκτηση του Ολυμπιακού Βόλου δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου: «Ευχαριστώ πολύ τη διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου που μου έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστώ στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2. Για μένα ο Ολυμπιακός Βόλου αποτελεί σκαλοπάτι στην καριέρα μου και θέλω μέσα από την ομάδα να εκπληρώσω τους προσωπικούς μου στόχους και παράλληλα να βοηθήσω τον Ολυμπιακό να έχει μια όσο τον δυνατόν καλύτερη πορεία στο νέο πρωτάθλημα. Γνωρίζω σε ποια ομάδα ήρθα. Ανυπομονώ να αρχίσει η προετοιμασία, να γνωρίσω τους νέους μου συμπαίκτες και όλοι μαζί να δουλέψουμε σκληρά με τον προπονητή μας, για να φτιάξουμε μια ομάδα ανταγωνιστική, που θα παίζει ωραίο ποδόσφαιρο.

Είμαι χαρούμενος που θα συνεχίσω να αγωνίζομαι στην Ελλάδα, με τις απαιτήσεις, πάντως, να αυξάνονται, καθώς έρχομαι σε μια ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστήσει. Είμαι έτοιμος, ωστόσο, να ανταποκριθώ στην πρόκληση».

«Επένδυση» ο Πολίτης

Εναν ακόμη νεαρό ποδοσφαιριστή που διακρίθηκε με την Ηλιούπολη στο πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής που ολοκληρώθηκε, τον Βασίλη Πολίτη, ενέταξε στο δυναμικό του ο Ολυμπιακός Βόλου και ως «επένδυση». Πρόκειται για 20χρονο δεξιό οπισθοφύλακα, ο οποίος έρχεται στον Ολυμπιακό με την πρόκληση να αγωνιστεί στη Σούπερ Λιγκ 2.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ: “Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ανακοινώνει την απόκτηση του Βασίλη Πολίτη. Γεννήθηκε στις 16/6/2001 και τη χρονιά που ολοκληρώθηκε αγωνίστηκε με την Ηλιούπολη στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, όντας από τους καλύτερους δεξιούς οπισθοφύλακες του ομίλου. Αποτελεί έναν σύγχρονο full-back, ο οποίος μπορεί να προσφέρει λύσεις στο αμυντικό και επιθετικό παιχνίδι της ομάδας.

Ξεκίνησε την καριέρα του από τις υποδομές του Πανερυθραϊκού ενώ αγωνίστηκε σε όλα τα αναπτυξιακά τμήματα του Ατρόμητου Αθηνών (Κ15, Κ17, Κ20), αλλά και στον Απόλλωνα Αθηνών.

Ερχεται στον Ολυμπιακό Βόλου, έχοντας την πρόκληση της Σούπερ Λιγκ 2 και με όρεξη για δουλειά, στοχεύοντας να φτάσει ψηλά με τη νέα του ομάδα.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου καλωσορίζει τον Βασίλη Πολίτη στη μεγάλη «ερυθρόλευκη» οικογένεια, του εύχεται υγεία και πολλές επιτυχίες με την ομάδα”.

Φιλικά πριν το Καρπενήσι

Ο Ολυμπιακός Βόλου, που έχει την πρώτη του στις 9/8, θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας από τις 22 Αυγούστου στο Καρπενήσι, ωστόσο νωρίτερα θα δώσει δύο φιλικά παιχνίδια. Το ένα με τη Δήμητρα Ευξεινούπολης στις 14/8 και το άλλο με την Καλαμάτα στις 21/8, είτε στο Πήλιο όπου θα προετοιμαστεί η «Μαύρη Θύελλα», είτε στο προπονητικό κέντρο του Ολυμπιακού στον Αγ. Γεώργιο. Στο Καρπενήσι θα δοθούν, επίσης, φιλικά με το Αιγάλεω και τα Τρίκαλα που θα είναι στην Ευρυτανία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου