ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

«Διαμαρτυρία», αλλά και πίστη για σέντρα

διαμαρτυρία-αλλά-και-πίστη-για-σέντ-680062

Με την πίστη ότι τελικά στις 27 του μήνα η μπάλα θα στηθεί στη σέντρα για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Football League συνεχίζει τις προπονήσεις ο Ολυμπιακός Βόλου, που με ανακοίνωσή του κατέκρινε την απόφαση να υπάρξει αναστολή προπονήσεων σε επτά από τις ΠΑΕ της κατηγορίας για «βαθύ κόκκινο».

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο Ολυμπιακός θέλει άλλωστε να σταματήσει να ταλαιπωρείται και ελπίζει να το πετύχει με την άνοδο το καλοκαίρι στη νέα ενοποιημένη δεύτερη επαγγελματική κατηγορία παίζοντας 18 αγώνες ώστε να μην περιμένει και πάλι μια αναδιάρθρωση.

Ενθαρρυντικό μήνυμα για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Football League ήρθε χθες από την Εκτελεστική Επιτροπής της ΕΠΟ όπου «πέρασε» η πρόταση για την προκήρυξη του πρωταθλήματος της κατηγορίας, δηλαδή το πρωτάθλημα που θα αρχίσει τις επόμενες εβδομάδες, δεν θα έχει πλέι οφ και πλέι άουτ, ενώ μεταξύ άλλων έκανε δεκτή και την πρόταση και για έναρξη της Γ’ Εθνικής στις 28 Μαρτίου. (Θα ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος και οι πρωταθλητές των ομίλων ανά 5, θα διεκδικήσουν τις 4 θέσεις για να ανέβουν στην παραπάνω επαγγελματική κατηγορία).

Ο Ολυμπιακός Βόλου συνεχίζει να κάνει και εβδομαδιαία τεστ και η ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή την απόφαση να υπάρξει αναστολή προπονήσεων σε επτά από τις ΠΑΕ της Football League, καθιστώντας έτσι αδύνατη για ακόμα μία φορά την έναρξη του πρωταθλήματος στις 28 Μαρτίου. Ζητεί από την πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της και επιτέλους να δώσει λύση εδώ και τώρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Πραγματικά αδυνατούμε να κατανοήσουμε το σκεπτικό της απόφασης των ιθυνόντων να προχωρήσουν σε αναστολή προπονήσεων σε επτά από τις 20 ΠΑΕ που απαρτίζουν τους δύο ομίλους της Φούτμπολ Λιγκ, καθιστώντας έτσι αδύνατη για ακόμα μία φορά την έναρξη του πρωταθλήματος στις 28 Μαρτίου.

Φυσικά και κατανοούμε την κρισιμότητα της κατάστασης λόγω της μεγάλης έξαρσης κρουσμάτων covid 19 στην χώρα μας τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο, ακόμα δεν μπορούμε να καταλάβουμε, γιατί για ακόμα μία φορά οι ιθύνοντες αποφάσισαν ότι για να μειωθούν τα κρούσματα πρέπει να «παγώσει» ο αθλητισμός.

Και θα το κατανοούσαμε, αν το λουκέτο στον αθλητισμό έμπαινε παντού. Αλλά το να καταδικάζεις μία ολόκληρη κατηγορία σε ένα χρόνο απραξίας, όταν κάθε εβδομάδα γίνονται μοριακά τεστ σε όλες τις ομάδες – φυσικά και στην δική μας -, όταν τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και όταν σε δύο ολόκληρες κατηγορίες (Σούπερ Λιγκ 2 και Φούτμπολ Λιγκ) έχουν βρεθεί μόνο πέντε θετικά κρούσματα όλο αυτό το χρονικό διάστημα, κάτι που καταδεικνύει την ιδιαίτερη προσοχή που επιδεικνύουν όλοι, διοικούντες, ποδοσφαιριστές, τεχνικά τιμ, εργαζόμενοι τότε αυτό είναι πραγματικά αδιανόητο.

Γιατί η ΠΑΕ Αιγάλεω για παράδειγμα πρέπει να προχωρήσει σε αναστολή προπονήσεων και δεν πρέπει να κάνουν το ίδιο και οι ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ που εδρεύουν στην Αθήνα; Για το Αιγάλεω η Αττική είναι στο βαθύ κόκκινο, αλλά για τις ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ δεν είναι;

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, όπως και όλες οι ΠΑΕ που απαρτίζουν την Φούτμπολ Λιγκ, τηρεί απαρέγκλιτα όλα όσα προβλέπονται στο υγειονομικό πρωτόκολλο με μεγάλο προσωπικό κόστος – που σε άλλα κράτη γίνεται ακριβώς το αντίθετο – και όμως ενημερωνόμαστε, πως θα πάμε και πάλι σε αναβολή της έναρξης του πρωταθλήματος στις 28 Μαρτίου.

Και αναρωτιόμαστε: Τι σας κάνει κύριοι να νομίζετε ότι θα παίξουμε με την υγεία και τις ζωές τόσων ανθρώπων; Γιατί από ότι φαίνεται όχι μόνο δεν παίζουμε με τις ζωές μας και την υγεία μας, αλλά μάλλον το αντίθετο γίνεται. Προσπαθούμε όλες οι ΠΑΕ, με μηδέν έσοδα, να συνεχίσουμε να λειτουργούμε, να συνεχίσουμε να πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας, τους ποδοσφαιριστές μας, τους τεχνικούς μας, τους εργαζόμενους μας και ενώ έχουμε ματώσει μας λέτε τι ακριβώς; Ότι δεν κάνουμε καλά την δουλειά μας ή ότι δεν μας εμπιστεύεστε;

Τελικά, δεν παίζετε μόνο με την υπομονή μας, αλλά είστε εσείς που παίζετε με την ζωή μας και τις ζωές χιλιάδων οικογενειών που ζουν από το ποδόσφαιρο, από τον αθλητισμό.

Τώρα λοιπόν είναι επιτέλους η ώρα όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Και επειδή εμείς τις έχουμε αναλάβει εδώ και καιρό, ήρθε η ώρα η δική σας να τις αναλάβετε και να σταματήσετε να παίζετε μαζί μας και με τις ζωές μας. Επιτέλους δώστε λύση τώρα».

Για το θέμα χθες υπήρξε ένα μπέρδεμα και προκλήθηκε ένταση στη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά, αφού διαπιστώθηκε ότι από λάθος δεδομένα και εντυπώσεις των λοιμωξιολόγων μπήκε νέο «λουκέτο» στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Οι Αυγενάκης και Μαυρωτάς επέμειναν για άμεσο άνοιγμα των πρωταθλημάτων και των προπονήσεων που έκλεισαν, υπογραμμίζοντας ότι αυτό πρέπει να γίνει άμεσα, ειδάλλως ανατινάζεται ο Αθλητισμός στη χώρα, εξηγώντας τους το γιατί.

Κάτι τέτοιο θα φανεί σήμερα στην ΚΥΑ αφού και χθες δεν υπήρξε καμία αναφορά Χαρδαλιά για τον αθλητισμό, όπως γίνεται πάντα, όταν έχει γίνει «γκέλα».

Για τον Ολυμπιακό Βόλου οι προπονήσεις γίνονται στο αθλητικό του κέντρο στον Άγιο Γεώργιο Φερών τηρώντας τα μέτρα και το πρωτόκολλο και αυτό που περιμένει είναι έτοιμη η σέντρα.

Το ωράριο λειτουργίας των γραφείων

Η διοίκηση του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937 έκανε γνωστό για τα μέλη του συλλόγου για την εξυπηρέτηση τους, το ωράριο λειτουργίας των γραφείων που βρίσκονται στην οδό Λαχανά 38 (A’ όροφος-στον κυκλικό κόμβο ΚΤΕΛ).

Η λειτουργία των γραφείων θα γίνεται τις παρακάτω ημέρες και ώρες

Δευτέρα απόγευμα 18:00-19:30

Τετάρτη απόγευμα 18:00-19:30

Πέμπτη απόγευμα 18:00-19.30.

Τηλέφωνα επικοινωνίας για τους ενδιαφερόμενους είναι τα εξής: 6979002709 και 6944753405.

Υπενθυμίζεται στα μέλη ότι πρέπει μέχρι 15 Απριλίου 2021 να έχουν τακτοποιήσει τις ταμειακές τους υποχρεώσεις (συνδρομές) προς τον Σύλλογο, ώστε να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία. Σε περίπτωση που λόγω των περιοριστικών μέτρων χρειαστεί να αλλάξουν οι ώρες λειτουργίας του γραφείου θα εκδοθεί νέα ανακοίνωση με τις αλλαγές του ωραρίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου