ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Με ευχολόγια δεν ξεκινά… το πρωτάθλημα της Football League

με-ευχολόγια-δεν-ξεκινά-το-πρωτάθλημ-813109

Το 2021 και αν… περιμένουν πλέον Ολυμπιακός και Νίκη με την παράταση του lockdown

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Απογοητευτικά είναι τα μηνύματα, που λαμβάνουν καθημερινά Ολυμπιακός και Νίκη Βόλου, όσον αφορά στην επανεκκίνηση των προπονήσεων και ακόμη χειρότερα στην έναρξη του πρωταθλήματος της Football League.

Χθες έγινε γνωστό ότι το lockdown παρατείνεται αρχικά κατά μία εβδομάδα και μέχρι τις έξι το πρωί της 7ης Δεκεμβρίου 2020, ενώ στην κυβερνητική ενημέρωση αναφέρθηκε ότι ορισμένες περιοχές παραμένουν πηγή ανησυχίας, με πολύ υψηλά κρούσματα συγκριτικά με τον πληθυσμό τους και μέσα σε αυτές και η Μαγνησία!

Στις δυο βολιώτικες ομάδες της Football League θα αναγκαστούν να περιμένουν και άλλο για να ξαναμπούν στο γήπεδο ομαδικά, ενώ και χθες ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης παρέπεμψε στους λοιμωξιολόγους πότε θα γίνει το άνοιγμα του αθλητισμού και ανέφερε πως καταλαβαίνει τις δυσκολίες που βιώνουν αθλητές και σωματεία, αλλά δεν έχει λύση!

Επίσης και χθες ο πρόεδρος της διοργανώτριας της Football League Λ. Λεουτσάκος επανέλαβε πως «αν δεν δοθεί λύση, τότε θα διαλυθεί το επαγγελματικό ποδόσφαιρο».

Αναλυτικά, η τοποθέτηση Λεουτσάκου στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 χθες Πέμπτη ήταν η ακόλουθη με αφορμή και τις πρόσφατές δηλώσεις του λοιμωξιολόγου κ. Σύψα: «Προφανώς ο κύριος Σύψας, επειδή είναι και 30 επιδημιολόγοι στην επιτροπή και ο ένας δεν γνωρίζει τον άλλον, να μην το γνωρίζει. Σέβομαι την ιδιότητά του, αλλά μέσω των ρεπορτάζ που έχουν γίνει, μέσω ΕΠΟ, Σούπερ Λίγκας 1 ξέρουν όλοι τι έχουμε κάνει.

Μιλάμε για 3.000 οικογένειες σε όλο το φάσμα. Μετά την τελευταία συνάντηση που είχαμε με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, της Σούπερ Λίγκας 1 και τον ΠΣΑΠ αποφασίσαμε να φτάσουμε συντονισμένα σε κάποιον υπεύθυνο, έστω επιτροπή επιδημιολόγων να εξηγήσουμε και να τους ενημερώσουμε ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο δεν γίνεται να μην παίζει η Σούπερ Λίγκα 2 και να παίζει η Σούπερ Λίγκα 1.

Είναι τα ίδια υγειονομικά πρωτόκολλα. Είναι μια μάζα ποδοσφαιριστών που δεν έχει διασπορά. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς δεν κολλάει στη Σούπερ Λίγκα 1 και κολλάει στη Σούπερ Λίγκα 2. Υπάρχει πρόβλημα και με τη Σούπερ Λίγκα 1 και όλο το επαγγελματικό ποδόσφαιρο», είπε ο πρόεδρος της Ένωσης SL2-FL και πρόσθεσε με νόημα: «Στην Αγγλία σκέφτονται να βάλουν και 4.000 κόσμο στην τέταρτη εθνική με περισσότερα κρούσματα, με περισσότερους θανάτους. Σαφώς συμπάσχουμε στη χώρα μας, είμαστε αλληλέγγυοι, γι’ αυτό και λέμε να τηρήσουμε το υγειονομικό πρωτόκολλο. Εάν δεν δοθεί μία λύση, θα διαλύσει όλο το επαγγελματικό ποδόσφαιρο».

Πάντως μπορεί ο κ. Λεουτσάκος να κάνει ανόμοιες συγκρίσεις Ελλάδας-Αγγλίας αλλά στην αρνητική στάση της κυβέρνησης να βάλει στις εξαιρέσεις του lockdown τις δυο κατηγορίες παίζει ρόλο και η θέση της Ένωσης που είχε παραδεχτεί πως μετά το πρώτο λουκέτο δεν υπήρξε συνέχεια, καθώς «ήρθε» ένα υγειονομικό πρωτόκολλο, το κόστος του οποίου ήταν αδύνατο να καλύψουν οι ομάδες της Κατηγορίας για να επανεκκινήσουν!

Τώρα που οι ομάδες είναι 8 μήνες χωρίς έσοδα το ερωτηματικό είναι μεγαλύτερο, ενώ υπάρχουν και ομάδες που δεν έχουν περάσει από την ΕΕΑ και ο πρόεδρος της Ένωσης ΣΛ 2/ΦΛ Λ. Λεουτσάκος «δικαιολογήθηκε» ως εξής: «Ανανεώθηκε η θητεία της ΕΕΑ πριν από μία εβδομάδα. Προσπαθούμε να μιλήσουμε με τις ομάδες να στείλουν άμεσα τους φακέλους για να μην έχουμε μεγαλύτερες καθυστερήσεις. Υπάρχουν πολλά θέματα. Οι ομάδες προσπαθούν να μαζέψουν τα χαρτιά τους, δεν είναι εύκολο».

Πάντως στο θέμα αυτό η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου έχει καταθέσει πλήρη φάκελο στην ΕΕΑ και περιμένει πότε θα συνεδριάσει η Επιτροπή για να τον εξετάσει και να χορηγήσει το απαιτούμενο πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα, ενώ η ΠΑΕ Νίκη δεν έχει πρόβλημα καθώς έχει ήδη αδειοδοτηθεί …για παραπάνω κατηγορία.

Ο Ολυμπιακός Βόλου έχοντας παίξει τελευταίο επίσημο ματς στις αρχές του περασμένου Μαρτίου και από τον Αύγουστο έδωσε συνολικά 9 φιλικά παιχνίδια με τελευταίο 31/10 στην Πάτρα, ενώ τώρα ποδοσφαιριστές και υπάλληλοι έχουν μπει σε καθεστώς αναστολής για να πάρουν το προβλεπόμενο βοήθημα, ενώ στη Νίκη θέλουν να είναι συνεπείς και στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών (που τηλεπροπονούνται) τα οποία «τρέχουν».

Στη Νίκη πριν τη διακοπή ο προπονητής Στάικος Βεργέτης και με 10 φιλικά είχε φέρει την ομάδα σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο, ενώ και οι ερυθρόλευκοι ποδοσφαιριστές γυμνάζονται ατομικά, βάσει προγράμματος που τους έχει δώσει η τεχνική ηγεσία και μέσω αυτών των ατομικών προπονήσεων, στοχεύουν στο να διατηρηθούν σε μια όσο το δυνατόν καλύτερη φυσική κατάσταση.

Ομως μπορεί η Ενωση της Super League 2/Football League και ο ΠΣΑΠ να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τα πρωταθλήματα αυτά και τους ποδοσφαιριστές αλλά επί της ουσίας δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι με το σύνολο των ομάδων να μένουν σχεδόν 9 μήνες χωρίς επίσημο αγώνα και έναν μήνα τώρα και χωρίς προπονήσεις και οι περισσότεροι να «βλέπουν» εκκίνηση από το 2021 αν και υπάρχουν και κάποιοι πιο απαισιόδοξοι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου