ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ηττήθηκε στη Βέροια με 1-0 ο Ολυμπιακός Βόλου

ηττήθηκε-στη-βέροια-με-1-0-ο-ολυμπιακός-β-239061

Πάλεψε αλλά δεν κατάφερε να πάρει βαθμό ή βαθμούς ο Ολυμπιακός Βόλου, που ηττήθηκε από τη Βέροια, στο δημοτικό στάδιο της ομώνυμης πόλης, με 1-0, για τη 15η αγωνιστική της Football League.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Οι ερυθρόλευκοι αιφνιδιάστηκαν δεχόμενοι τέρμα στο 15’ από τον Κανούλα, φάση που αμφισβητείται έντονα για ύπαρξη οφ-σάιντ, στην τελική πάσα προς τον σκόρερ. Εν συνεχεία, στο πρώτο μέρος παρουσιάστηκαν μέτριοι, με τους γηπεδούχους να κερδίζουν την κατοχή και να έχουν τις ευκαιρίες για δεύτερο τέρμα. Στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός ανέβηκε, δεν κατάφερε όμως, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, να φτάσει με αξιώσεις στα καρέ των Βεροιωτών, με την ήττα να έρχεται ως συνέπεια.

Οι Βολιώτες παρέμειναν στους 23 βαθμούς και την 5η θέση, βλέποντας παράλληλα τη Βέροια να περνά μόνη 2η πίσω από τα Τρίκαλα, ανεβαίνοντας στους 28.

Το α’ μέρος

Δυνατά ξεκίνησε ο Ολυμπιακός, προσπαθώντας αρχικά να βρει τα πατήματά του στον αγωνιστικό χώρο και μετά να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ευκαιρίες στα καρέ της Βέροιας.

Ελάχιστα άουτ πέρασε η μπάλα σε μακρινό σουτ του Μπουτζίκου, στο 2’ στην πρώτη ουσιαστικά καλή στιγμή στο παιχνίδι. Φάουλ, σε πολύ καλό σημείο, λίγο έξω από το ημικύκλιο της περιοχής, εκτελεσμένο από τον Ράντι στο 8’ κόντραρε στα πόδια αμυντικών, με την μπάλα έπειτα να απομακρύνεται.

Στο 12’ ο Κουτσιανικούλης βγήκε στην αντεπίθεση, προσπαθώντας να αιφνιδιάσει τον Βοσνιάδη με σουτ από μακρινή απόσταση, χωρίς πάντως να τα καταφέρει. Σουτ του Πασά από μακρινή απόσταση, στο επόμενο λεπτό κατέληξε εκτός εστίας του Γιδόπουλου.

Οι γηπεδούχοι πάντως, άνοιξαν το σκορ στο 14’ για το 1-0, με τον Κανούλα να χρίζεται σκόρερ, με την μπάλα να βρίσκει αρχικά στο δεξί δοκάρι του Γιδόπουλου και έπειτα να καταλήγει στην εστία του. Πάντως, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού διαμαρτυρήθηκαν για οφ-σάιντ, πριν η μπάλα καταλήξει στον Κανούλα, με το διαιτητή Περράκη όμως να δείχνει σέντρα.

Οι Βεροιώτες μετά το γκολ που πέτυχαν… πήραν θάρρος, έχοντας νέας καλή προσπάθεια στο 21’ με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κανούλα να καταλήγει λίγο πάνω από τα δοκάρια του Γιδόπουλου.

Σουτ του Τσιάρα από μακρινή απόσταση δεν ανησύχησε τον Βοσνιάδη, που μπλόκαρε την μπάλα στο 27’. Με τη συμπλήρωση των πρώτων 30 λεπτών, οι φιλοξενούμενοι μετά το δυναμικό ξεκίνημα, οπισθοχώρησαν αισθητά, δεχόμενοι άλλωστε και το γκολ, μη μπορώντας να κρατήσουν την μπάλα πολύ ώρα στα πόδια τους, λόγω και της πίεσης των παικτών της Βέροιας.

Αιφνιδιασμός της Βέροιας στο 32’ είχε ως τελικό αποδέκτη τον Πέντα, που ελίχθηκε μέσα στην περιοχή, το σουτ όμως που επιχείρησε έφυγε αρκετά μέτρα έξω από την εστία του Γιδόπουλου. Στο 37’ ο Πέντα επιχείρησε νέο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να φεύγει εκτός εστίας.

Οι Βεροιώτες συνέχιζαν να απειλούν, με τον Πεταυράκη να σεντράρει από τ’ αριστερά στο 41’ και τον Κανούλα να πιάνει ένα εν κινήσει σουτ, στέλνοντας την μπάλα άουτ από κοντινή απόσταση. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 1-0 υπέρ της γηπεδούχου ομάδας και τον Ολυμπιακό να μη μπορεί να παίξει με καθαρό μυαλό.

Το β’ μέρος

Με τον Κέρι να περνά στον αγωνιστικό χώρο προσπάθησε να φρεσκάρει την επίθεσή της ομάδας του Ολυμπιακού ο Σούλης Παπαδόπουλους, με την έναρξη του δευτέρου μέρους.

Σουτ του Μπουτζίκου στο 48’ πέρασε άουτ, όπως και παρόμοια προσπάθεια του Ράντι δύο λεπτά αργότερα. Αουτ κατάληξε η μπάλα και σε σουτ του Μητρόπουλου στο 52’, με τον Ολυμπιακό στα πρώτα λεπτά να παίρνει περισσότερες προσπάθειες, δείχνοντας σημάδια ανάκαμψης.

Η Βέροια απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος στο 58’ με τον Ζούρκο να επιχειρεί το σουτ από πλάγια αριστερά και τον Γιδόπουλο να δείχνει σε ετοιμότητα, αποκρούοντας σωτήρια.

Ο Ολυμπιακός στα επόμενα λεπτά προσπάθησε να πιέσει την ομάδα της Βέροιας, χωρίς πάντως να μπορεί να φτάσει με αξιώσεις στα καρέ του Βοσνιάδη. Εφερνε πάντως την αντίπαλη ομάδα, σε θέση άμυνας, σε πολλές περιπτώσεις, με τους γηπεδούχους πάντως να αντέχουν, αμυνόμενοι σωστά.

Μεγάλη ευκαιρία για ισοφάριση απώλεσε ο Ολυμπιακός στο 75’, όταν ο Κέρι βρήκε όμορφα τον Πόζογλου, που έκανε το σουτ, απέναντι από τον Βοσνιάδη, με την μπάλα να φεύγει εκατοστά άουτ.

Μακρινό σουτ του Βεργώνη στο 78’ δεν ανησύχησε τον Γιδόπουλο, με την μπάλα να περνά εκτός εστίας. Στο 83’ ο Κανούλας σούταρε από πλάγια θέση, με την μπάλα να περνά εκτός εστίας.

H τελευταία φάση του παιχνιδιού ήταν για τον Ολυμπιακό, με τον Κέρι να εκτελεί απευθείας φάουλ και τον Βοσνιάδη να μπλοκάρει σταθερά την μπάλα, με το 1-0, που διαμορφώθηκε από το πρώτο μέρος να είναι και το τελικό αποτέλεσμα. Ετσι, οι ερυθρόλευκοι δεν κατάφεραν να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα, υποδεχόμενοι πια, την πρωτοπόρο ομάδα των Τρικάλων στο γήπεδο της Νεάπολης, την ερχόμενη εβδομάδα, για την 16η αγωνιστική.

ΝΠΣ ΒΕΡΟΙΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1-0

Δημοτικό Στάδιο Βέροιας

Σκόρερ: 15’ Κανούλας

Διαιτητής: Περράκης (Αθηνών).

Βοηθοί: Νικολάου (Αθηνών), Κηλικιώτης (Ξάνθης).

4ος διαιτητής: Τσοπουλίδης (Ξάνθης).

Κίτρινες: 25’ Κανούλας, 57’ Μαραγκός – 20’ Μπουτζίκος, 48’ Βοσνακίδης, 61’ Παπαϊωάννου, 69’ Μουχάλης

ΒΕΡΟΙΑ: Βοσνιάδης, Μουχάλης, Στάμου, Μαραγκός, Πεταυράκης, Πέντα (53’ Μπλέτσας), Πολύζος, Βεργώνης, Ζούρκος (75’ Ταΐρης), Πασάς, Κανούλας (87’ Χατζάρας).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιδόπουλος, Γραικός, Παπαϊωάννου, Βοσνακίδης, Μπουτζίκος, Μητρόπουλος (70’ Τσίτας), Τσιάρας, Κουτσιανικούλης, Ράντι, Ντούνης (46’ Κέρι), Πόζογλου (82’ Ναβαλόν).

Τα βάζει… με Κηλικιώτη ο Ολυμπιακός Βόλου

Ανακοίνωση κατά… του Β’ βοηθού του χθεσινού παιχνιδιού με τη Βέροια, κ. Δημήτρη Κηλικιώτη εξέδωσε ο Ολυμπιακός Βόλου, συγχαίροντας παράλληλα τόσο τον διαιτητή κ. Περράκη όσο και τον Α’ βοηθό της αναμέτρησης κ. Νικολάου και ευχαριστώντας τον κόσμο για τη στήριξη στην ομάδα. Σε αυτήν αναφέρεται: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου συγχαίρει τον διαιτητή κ. Περράκη Κωνσταντίνο (Αθηνών) και τον Α’ Βοηθό κ. Νικολάου Χρήστου (Αθηνών) για την άψογη διαιτησία στον σημερινό αγώνα της ομάδας μας με την Βέροια για την 15η αγωνιστική της Football League, σε ένα σπουδαίο παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες τις οποίες, δυστυχώς, καθόρισε ο Β’ Βοηθός της αναμέτρησης κ. Κηλικιώτης Δημήτρης (Ξάνθης).

Ο κ. Κηλικιώτης δεν κατάφερε να φανεί αντάξιος των περιστάσεων και λυπούμαστε πραγματικά που δεν ακολούθησε το παράδειγμα των συναδέλφων του. Το μόνο που αναρωτιόμαστε είναι αν το βράδυ θα κοιμηθεί με την συνείδηση του καθαρή.

Υ.Γ. Για να είμαστε ξεκάθαροι. Εμάς περιστατικά όπως τα σημερινά μας δυναμώνουν ακόμα περισσότερο για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Δεν θέλουμε και δεν ζητάμε να μας χαριστεί τίποτα. Ζητάμε μόνο σωστές διαιτησίες όπως των κκ. Περράκη και Νικολάου.

Υ.Γ. 1 Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο της ομάδας μας που έκανε το ταξίδι μέχρι την Βέροια και δεν σταμάτησε να φωνάζει για 90 λεπτά».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου