ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Προεκλογικά παιχνίδια με τον Ολυμπιακό Βόλου

προεκλογικά-παιχνίδια-με-τον-ολυμπια-309152

Επίθεση στον Κ. Καρτάλη από τα άλλα κόμματα

Λίγες μόνο μέρες πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου το θέμα του Ολυμπιακού Βόλου ανάγεται σε μείζον πολιτικό ζήτημα με τεράστιες μάλιστα διαστάσεις στη διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος. Στο επίκεντρο των καταγγελιών βρίσκεται ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κ. Καρτάλης, στον οποίο «χρεώνεται» απίστευτο θράσος, απροκάλυπτη διάθεση εμπαιγμού της τοπικής κοινωνίας, αλλά και «εγκληματική» αδράνεια όταν μεθοδευόταν ο αφανισμός της ομάδας.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού Βόλου προσάπτει στον κ. Καρτάλη τον χαρακτηρισμό του «προεκλογικού σωτήρα της τελευταίας στιγμής, ενώ παραμένουν αμείλικτα τα ερωτήματα της τοπικής κοινωνίας για όσους δεν άσκησαν ποτέ κάποια σοβαρή πολιτική πίεση στην ΕΠΟ, ώστε να στείλει κι αυτή με τη σειρά της το ισχυρό μήνυμα στην ΕΕΑ για την ταχεία εξέταση του φακέλου της ομάδας και τη χορήγηση όλων των αναγκαίων πιστοποιητικών για την επιστροφή της στη Super League.

Για όσους δεν πήραν έστω και μια καθαρή πρωτοβουλία με αποδέκτη την ΕΕΑ, ώστε να χορηγηθεί η άδεια μετόχου στον μεγαλομέτοχο της ομάδας και να δοθεί το «καλώς έχει» στη μετοχική της σύνθεση. Δεν έλαβαν ποτέ κάποια πρόνοια, ώστε να μην μεθοδεύει η ΕΠΟ, εν αγνοία της ομάδας, την εκκαθάριση της ΠΑΕ, την ίδια στιγμή που εκκρεμεί η επανεξέταση του φακέλου.

Σήμερα μάλιστα ψελλίζουν αυτοενοχοποιούμενοι, ότι «ο φάκελος δεν είναι πλήρης», όταν είναι οι ίδιοι άνθρωπου που δεν παρενέβησαν ποτέ ώστε ο φάκελος να αξιολογηθεί ως «πλήρης» από την ΕΕΑ. Παράλληλα δεν ανέλαβαν καμία πρωτοβουλία ώστε το Υπουργείο Ανάπτυξης να μην προχωρήσει το Υπουργείο στη διαδικασία της εκκαθάρισης».Την ίδια στιγμή χθες βουλευτές και υποψήφιοι με δηλώσεις τους εμμέσως πλην σαφώς επιτίθενται στον κ. Καρτάλη ονομαστικά ή φωτογραφίζοντάς τον για τα όσα έχουν διαδραματιστεί.

Πυρά κατά Καρτάλη

«Η ξεκάθαρη δήλωση του προέδρου μας, Α. Σαμαρά, στο Βόλο, «όλες οι πολιτικές αποφάσεις επανεξετάζονται, και το εννοώ» μετά από ερώτηση του προέδρου της Ε.Π.Σ.Θ. για τον Ολυμπιακό Βόλου, σημειώνει η υποψήφια βουλευτής Ζέττα Μακρή, μας καλύπτει απόλυτα. Οι πολίτες της Μαγνησίας μετά και τις αποκαλυπτικές παλαιότερες δηλώσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ, γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι τους εμπαίζουν. Γνωρίζουν πολύ καλά, επίσης, με πιο μεθοδευμένο τρόπο και από ποιους ελήφθησαν οι καταδικαστικές για την ομάδα μας αποφάσεις και από ποιους σχεδιάζονται οι διαρκείς αναβολές εκδίκασης της υπόθεσης. Οι όψιμοι υπερασπιστές των συμφερόντων της ομάδας εξυπηρετούν κομματικά συμφέροντα και αυτό έχει γίνει αντιληπτό από όλους.

Η εκμετάλλευση του Ολυμπιακού Βόλου από αυτούς που ευθύνονται για τον υποβιβασμό του πρέπει να σταματήσει, επισημαίνει εξάλλου σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Παύλος Μαρκάκης. Η τιμωρία της ομάδας του Βόλου στην ουσία ήταν μια πολιτική απόφαση, την οποία ανέχθηκαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Κ. Καρτάλης και Ρ. Ζήση.Δεν παραιτήθηκαν τότε που έπρεπε. Η κ. Ζήση στην ουσία παραιτήθηκε τώρα με την μετεγγραφή της στη Β’ Αθηνών.

Προσβάλλει όμως τη νοημοσύνη μας ο δεύτερος των υπευθύνων, ο κ. Καρτάλης, με το όψιμο ενδιαφέρον και ψεύτικες ελπίδες… «για μετά τις εκλογές…».Το θέμα που αναδείχτηκε ξαφνικά από το Υπουργείου Ανάπτυξης «βρωμάει» Πασοκίλα και μάλιστα «δάκτυλο» Καρτάλη που έχει στενές σχέσεις με αντίστοιχους παράγοντες για να εμφανιστεί πάλι εκ των υστέρων σαν σωτήρας…Ας μας απαντήσει πού το ξέρει ότι ο φάκελος του Ολυμπιακού μπορεί να μην είναι πλήρης;Τώρα εμφανίζεται να αμφισβητεί την ΕΠΟ; Τι έκανε μέχρι σήμερα;Εγώ την ιστορία του κ. Πιλάβιου και της ΕΠΟ την κατήγγειλα στην ΦΙΦΑ, ενώ ο κ. Καρτάλης ψήφιζε και στήριζε τον Γερουλάνο με το νομοσχέδιο που έδινε και άλλες αρμοδιότητες στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Η κοροϊδία μέχρι εδώ!».«Μόνη λύση και πάνδημο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, πέρα από κροκοδείλια δάκρυα και ένοχες υπεκφυγές σημειώνει ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος Απόστολος Παπατόλιας, είναι η καθαρή και χωρίς “αστερίσκους” πολιτική δέσμευση όλων των κομμάτων για την αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος του Ολυμπιακού Βόλου ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ και σε κάθε περίπτωση πριν από τις εκλογές.

Όσον αφορά στις δήθεν “πρωτοβουλίες” της τελευταίας στιγμής ορισμένων παραγόντων δεν μπορώ παρά να εκφράσω τη λύπη μου. Είναι πράγματι λυπηρό να βλέπουμε εκείνους που ευθύνονται για το σημερινό μαρασμό της ομάδας, εξαιτίας της αδυναμίας τους να αντιδράσουν έμπρακτα και έγκαιρα, να υποδύονται προεκλογικώς τους σωτήρες του Ολυμπιακού. Πρόκειται για ένα ακόμη δείγμα πολιτικού αμοραλισμού, που αθροίζεται δυστυχώς σε εκείνα που έχουν ήδη τραυματίσει την τοπική κοινωνία μας και την προοδευτική μας παράταξη. Το υγιές ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να απολογηθεί για τη συμπεριφορά τους…».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου