ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πρόθεση συνέχειας από Σκοπελίτη

πρόθεση-συνέχειας-από-σκοπελίτη-900801

Στον Ολυμπιακό Βόλου όλοι περιμένουν τις εξελίξεις για την ποδοσφαιρική ομάδα, που υποβιβάστηκε στη Γ’ Εθνική, κάτι που θα ξεκαθαρίσει μέχρι το τέλος του μήνα, ενώ υπάρχουν και αρκετοί παίκτες που επίσης περιμένουν…

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Την πρόθεσή του να συνεχίσει στον Ολυμπιακό την στιγμή που η ομάδα περνά τόσο δύσκολες στιγμές εξέφρασε σε διαδικτυακή συνέντευξή του ο Φίλιππος Σκοπελίτης που την χρονιά που πέρασε μπήκε στη λίστα των παικτών που πέρασαν τις 100 συμμετοχές με την ερυθρόλευκη ομάδα.

Ο Σκοπελίτης μιλώντας στο «Localsports» ανέφερε πως: «Δεν θα πήγαινα σε καμία άλλη ομάδα στον Βόλο, αγαπάω τον Ολυμπιακό Βόλου και έχω πάρει από τον κόσμο αγάπη. Δεν θα άλλαζα με τίποτα αυτό που ζω τώρα, ακόμα και τώρα που περνάει η ομάδα τόσο δύσκολες στιγμές».

Ο Σκοπελίτης αναφέρθηκε στις καλές και κακές στιγμές στον Ολυμπιακό και στις αιτίες που τον οδήγησαν φέτος σε υποβιβασμό: «Στην πρώτη μου και αξέχαστη χρόνια πήραμε τα πάντα, πρωτάθλημα, κύπελλο, άνοδο. Ήταν όλα τέλεια, μετά από χρόνια ο Ολυμπιακός Βόλου έζησε πάλι ωραίες στιγμές και είμαι πολύ χαρούμενος που βοήθησα και εγώ σε αυτό. Μετά τα επόμενα χρόνια που επιστρέψαμε σε επαγγελματικές κατηγορίες τα πράγματα ήταν κάπως πιο δύσκολα και η ομάδα έχει μια μέτρια προς καλή παρουσία μέχρι να έρθει η φετινή σεζόν που ήταν μια μαύρη σελίδα για την ιστορία μας.

Ηταν από την αρχή στραβό το κλήμα με τη μη αδειοδότηση της ομάδας και με την κατάσταση αυτή να μην ξέρουμε αν θα μείνουμε στην ομάδα ή όχι οι παίχτες που ήμασταν άνω τον 25. Σίγουρα έχουμε όλοι τεράστια ευθύνη και οι διοίκηση και οι προπονητές, αλλά κυρίως εμείς οι παίχτες και εγώ ως αρχηγός που δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε την ομάδα στην κατηγορία» ανέφερε ο 28χρονος Βολιώτης μέσος που στάθηκε και στο τώρα και στην επόμενη μέρα: «Εχω ταλαιπωρηθεί πολύ με τον τραυματισμό μου και περιμένω πρώτα να γίνω καλά και μετά θα σκεφτώ! Σίγουρα πρωταρχικός μου στόχος είναι ο Ολυμπιακός και περιμένω τις εξελίξεις».

Ο Φίλιππος Σκοπελίτης σε μια εποχή που οι παίκτες αλλάζουν συχνά ομάδες και έχει γίνει πλέον δύσκολο κάποιος να φτάσει στον αριθμό 100 παίζοντας με την ίδια ομάδα σε τόσους αγώνες το κατάφερε αυτό την περίοδο που πέρασε αν και χρειάστηκε έξι διαφορετικές σεζόν και δυο θητείες στον Ολυμπιακό…

Ο Σκοπελίτης σε μια κακή χρονιά για την ομάδα ήταν μια από τις «οάσεις», κάνοντας και το δικό του ρεκόρ και να μπει σε μια κατηγορία όχι πολλών πλέον ποδοσφαιριστών που φτάνουν τις 100 συμμετοχές σε αγώνες φορώντας την φανέλα του Ολυμπιακού!

Ο Βολιώτης αρχηγός της ομάδας, που πριν την πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2014 όταν τον φώναξε ο τότε προπονητής Ν. Παντέλης και τον έριξε στο παιχνίδι κυπέλλου στα Χανιά στο 65’ στη θέση του Γιαλούση, ήταν ήδη τρεις χρονιές στην ερυθρόλευκη ομάδα αγωνιζόμενος στην ομάδα Νέων (Κ-20), ενώ πιο πριν είχε αγωνιστεί στον Άρη Μελισσατίκων.

Τρεις μήνες μετά την πρώτη γεύση αγώνα στο κύπελλο, ο Σκοπελίτης έκανε και την πρώτη του συμμετοχή στο πρωτάθλημα και στις 4/1/15 στην Άμφισσα με προπονητή τον Γ. Κούτση πέρασε αλλαγή στο ματς με τον Φωκικό (1-1) στη θέση του Μπιτάνγκ, ενώ στις 28/3 ξεκίνησε πρώτη φορά στη βασική 11άδα στις Σέρρες κόντρα στον Εθνικό Γαζώρου (1-2) και στις 13 Μαΐου πέτυχε και το πρώτο του γκολ στη Β’ Εθνική κόντρα στην Παναχαϊκή στην Κόρινθο!

Από τότε μέχρι σήμερα έπαιξε συνολικά 105 αγώνες πρωταθλήματος. Στην πρώτη του περίοδο (2014-15) έπαιξε σε 14 αγώνες, ενώ το 2015-16 είχε συμμετοχή σε 7 ματς πρωταθλήματος και όταν ο Ολυμπιακός «αποσύρθηκε» πήγε στη Νίκη, στον Καραϊσκάκη, την Αλεξάνδρεια και τον ΓΣ Αλμυρού για να επιστρέψει στους ερυθρόλευκους την περίοδο 2018-19 και να συνοδεύσει αυτή την επιστροφή με νταμπλ! Την περίοδο 18-19 που ο Ολυμπιακός ήταν πρωταθλητής στη Γ’ Εθνική ο Σκοπελίτης έπαιξε σε 23 παιχνίδια και μετά στην Football League, 19-20 είχε 19 συμμετοχές, το 2020-21 κατέγραψε συμμετοχές σε άλλους 16 αγώνες, ενώ τη χρονιά που πέρασε στην Super League 2 έπαιξε μέχρι τον τραυματισμό του 26 φορές.

Εκτός από τους 105 αγώνες πρωταθλήματος, ο Σκοπελίτης έχει παίξει με τη φανέλα του Ολυμπιακού: 8 αγώνες κυπέλλου Ελλάδος και 5 κυπέλλου ΕΠΣΘ, ενώ η καριέρα του και με άλλες ομάδες σε εθνικά πρωταθλήματα έχει συνολικά 169 αγώνες (158 πρωτάθλημα, 11 κύπελλο) και με 11 γκολ και το κυριότερο είναι ότι συνεχίζεται…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου