ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Ολυμπιακό Βόλου

τώρα-αρχίζουν-τα-δύσκολα-για-τον-ολυμπ-196420

Σε ρυθμούς επιστροφής στο γήπεδο είναι ο Ολυμπιακός Βόλου, γνωρίζοντας πως τώρα αρχίζουν τα δύσκολα και περιμένοντας για την ενίσχυση εκτός από τον Βολιβιανό Λίμπεργκ Γκουτιέρες, έναν ακόμη νεαρό ξένο μέσο, τον Γάλλο Αλέξις Ντος Σάντος…

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Στον Ολυμπιακό Βόλου, που επί της ουσίας σήμερα θα κάνουν την πρώτη ομαδική προπόνηση, ελπίζοντας στην παρουσία όλων των παικτών, προετοιμάζονται για παιχνίδι την Κυριακή με την ΑΕΛ στη Νεάπολη, με την ευχή να έχουν ξεπεραστεί όλα τα προβλήματα λόγω κρουσμάτων κορονοϊού, που έφεραν και τρεις αναβολές αγώνων.

Ενα ακόμη πρόβλημα για τον προπονητή Βασίλη Βούζα, που κι αυτός περιμένει το πρώτο του παιχνίδι, είναι η έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού και η συνολική εικόνα για όλους τους ποδοσφαιριστές του φετινού ρόστερ, αφού μόλις χθες ήρθαν στον Βόλο οι Τιάγκο Νάνι και Μαλίς Ασαμόα, ο Μανάφοφ είναι στην Αθήνα και περιμένει εκτός από τον Βολιβιανό Λίμπεργκ Γκουτιέρες και τον Γάλλο Αλέξις Ντος Σάντος…

Ο Βολιβιανός Λίμπεργκ Γκουτιέρες κι ενώ υπάρχει συμφωνία αναμένεται στην Ελλάδα με την έκδοση της βίζας του και θα τεθεί άμεσα στη διάθεση του προπονητή, ενώ ο 20χρονος Γάλλος μέσος Αλέξις Ντος Σάντος είναι στην Ελλάδα, αφού έκανε προπονήσεις στην Καλαμάτα. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής αγωνίζεται στον άξονα, είτε ως αμυντικός μέσος, είτε ως επιτελικός και προέρχεται από την Αμιάν.

Στον Ολυμπιακό γνωρίζουν πως θα έχουν στη συνέχεια φορτωμένο πρόγραμμα με συνεχόμενους αγώνες, αφού εκτός του ότι το πρωτάθλημα βαδίζει προς την 15η αγωνιστική, υπάρχουν και χρωστούμενα ματς με Νίκη (11η), ΠΑΟΚ Β’ (13η) και Τρίκαλα (14η)!

Την Κυριακή (23/1) ο Ολυμπιακός θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση και για την 15η αγωνιστική θα υποδεχτεί την ΑΕΛ, ενώ μετά το Θεσσαλικό ντέρμπι θα οριστεί για την Τετάρτη (26/1) το Βολιώτικο ντέρμπι με τη Νίκη στο Πανθεσσαλικό και στις 30/1 θα παίξει για την 16η αγωνιστική στη Λάρισα με τον Απόλλωνα.

Επόμενο προγραμματισμένο παιχνίδι είναι την Κυριακή 6/2 για την 17η αγωνιστική και τελευταία του α’ γύρου, που ο Ολυμπιακός Βόλου θα υποδεχθεί τον ΟΣΦΠ Β’, ενώ μια Τετάρτη πριν και μια μετά μπορεί να παίξει τα ματς που χρωστάει με ΠΑΟΚ Β’ και Τρίκαλα…

Ο β’ γύρος του πρωταθλήματος Betsson Super League 2 ξεκινά την Κυριακή 13/2 με ματς έδρας (Ολυμπιακός Βόλου – Πανσερραϊκός για την 18η αγωνιστική), ενώ την Τετάρτη 19/2 υπάρχει η 19η αγωνιστική και αγώνας στη Θεσσαλονίκη με τον Ηρακλή και στην 20ή (20/2) οι ερυθρόλευκοι θα υποδεχθούν τη Βέροια.

35η συνάντηση!

Επτά χρόνια μετά θα βρεθούν αντίπαλοι Ολυμπιακός και ΑΕΛ, έχοντας περάσει και 57 χρόνια από το πρώτο τους παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός την Κυριακή θα επιστρέψει στο γήπεδο για αγώνα μετά από 25 μέρες, αφού είχε τρεις αναβολές αγώνων, ενώ η Λάρισα το διάστημα αυτό έδωσε τρεις αγώνες κερδίζοντας 0-1 στην Αριδαία, 1-0 Νίκη στο Αλκαζάρ και χθες είχε ισοπαλία 0-0 στην Ηγουμενίτσα.

Στο Βόλο ο Ολυμπιακός είχε ως τον Μάιο του 2015 την πιο θετική προϊστορία στα θεσσαλικά ντέρμπι με την ΑΕΛ…αφού δεν είχε χάσει ποτέ σε επίπεδο Β’ Εθνικής…χάνοντας όμως τότε για τα playoffs, ενώ κατέγραψε και άλλη ήττα (0-3 α.α.) την επόμενη χρονιά, όταν η βολιώτικη ομάδα είχε «αποχωρήσει» από το πρωτάθλημα!

Επίσης μια ήττα ως γηπεδούχος είχε ο Ολυμπιακός από την ΑΕΛ στην Α’ Εθνική τον Μάιο του 1990 αλλά το ματς είχε γίνει στη Λεωφόρο!

Στα ματς της Β’ Εθνικής ο Ολυμπιακός ως γηπεδούχος με τη Λάρισα έχει 7 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες.

Η κυριακάτικη αναμέτρηση Ολυμπιακού-ΑΕΛ θα είναι η 35η για πρωτάθλημα, ενώ υπάρχουν και 6 συναντήσεις Κυπέλλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου