ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Παρουσιάστηκε ο Καγιέχα και έφερε νέο άνεμο αισιοδοξίας

παρουσιάστηκε-ο-καγιέχα-και-έφερε-νέο-284318

Τη νοοτροπία του νικητή θέλει να περάσει στον Ολυμπιακό Βόλου ο νέος προπονητής της ομάδας Εμανουέλ Καγιέχα, ο οποίος παρουσιάστηκε χθες επίσημα από τη βολιώτικη ΠΑΕ, αναφέροντας ότι ήδη εργάζεται αρκετές ώρες και πως αυτό που χρειάζεται περισσότερο είναι η νίκη αύριο στο ματς με τον Πιερικό στην Νεάπολη, έστω κι αν απαιτείται λίγος χρόνος, για να αφομοιωθούν όλα αυτά που ζητά από τους παίκτες.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο Καγιέχα παρουσιάστηκε από τον εκπρόσωπο της διοίκησης, Δημήτρη Πέγιο, που αποκάλυψε μάλιστα ότι είχε γίνει συζήτηση με τον Ισπανό προπονητή και το περασμένο καλοκαίρι, ενώ ανέφερε πως τώρα είναι ολοκληρωμένο το προπονητικό τιμ του Ολυμπιακού Βόλου.

Κι αυτό γιατί παραμένει ο Γιάννης Λάλας, όπως και ο γυμναστής Δημήτρης Μούρας και εκτός από τον νέο προπονητή υπάρχουν και οι προσθήκες του επίσης Ισπανού assistant coach και αναλυτή Τζον Μάθα, καθώς και του νέου προπονητή τερματοφυλάκων, Γιώργου Ράλλη, που επίσης ήταν παρόντες χθες στα γραφεία της βολιώτικης ΠΑΕ.

Ο 46χρονος Ισπανός προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Emanuel Calleja, ο οποίος στο παρελθόν έχει εργαστεί σε αρκετές ομάδες της Ισπανίας, αλλά και σε Καμερούν και Ομάν, στην αρχική του τοποθέτηση στάθηκε στις άριστες συνθήκες που βρήκε, στην ομορφιά της πόλης του Βόλου, στο καλό κλίμα στην ομάδα, ενώ όταν ρωτήθηκε για το πώς την είδε στην Καρδίτσα, ένα … «ουφ» έδειξε την στεναχώρια του, λέγοντας στη συνέχεια ότι δεν κοιμήθηκε εκείνο το βράδυ και τόνισε ότι πρώτη φορά ομάδα του δέχεται 4 γκολ!

Όμως έδειξε αισιόδοξος πως δεν θα ξαναδεί τέτοια εικόνα: «Έχω εικόνα για τους παίκτες μου και πιστεύω σ’ αυτούς. Χρειάζομαι μόνο λίγο χρόνο, για να τους περάσω αυτά που θέλω και να γίνουμε όλοι καλύτεροι. Μιλάω μαζί τους, ρωτάω πράγματα και μου λένε ότι τους αρέσει ο τρόπος που προπονώ. Θέλω μόνο λίγο χρόνο, για να είμαστε αυτοί που πρέπει», επισήμανε σχετικά, τονίζοντας ακόμη πως αυτό που κυρίως θέλει είναι «η ομάδα να παίζει καλά και να μάχεται», ενώ δήλωσε ουσιαστικά λάτρης του επιθετικού ποδοσφαίρου και της κατοχής μπάλας.

Ο Καγιέχα δεν στάθηκε τόσο σε συστήματα αλλά στη διάθεση, τη νοοτροπία και τον τρόπο σκέψης. «Να κερδίζουμε την μπάλα. Όση περισσότερη ώρα έχουμε την μπάλα τόσο καλύτερο είναι για το παιχνίδι μας. Χωρίς την μπάλα θα πρέπει να πιέζουμε ψηλά για να την πάρουμε, για να παίξουμε γρήγορα! Είναι εύκολο. Το ποδόσφαιρο είναι ίδιο στην Ελλάδα, στην Ισπανία, στην Αγγλία, παντού.

Όταν έχεις την μπάλα, μπορείς να κερδίσεις το παιχνίδι. Όταν δεν την έχεις, τότε είναι αδύνατο να κερδίσεις. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο και το άθλημα. Είναι παρόμοιο σ’ όλη την Ευρώπη. Οπότε προτιμώ η ομάδα μου να έχει την μπάλα», είπε, αναφέροντας μάλιστα ότι αυτό που έχει δει ως τώρα στον Ολυμπιακό είναι ότι οι παίκτες είναι ποιοτικοί και μπορούν να έχουν και τη νοοτροπία του νικητή.

Όσον αφορά στο σύστημα που θέλει να εφαρμόσει ανέφερε: «Προτιμώ δύο παίκτες στην κορυφή, προκειμένου να έχουμε περισσότερες πιθανότητες να σκοράρουμε. Θεωρώ ότι η ομάδα είναι μεγάλη και οι μεγάλες ομάδες χρειάζονται πολλούς παίκτες στην επίθεση και ψηλά στο γήπεδο» σημείωσε, με το 4-3-2-1 και το 4-4-2 να είναι στις σκέψεις του.

Για το τι συνάντησε στο Βόλο και στην ομάδα ο Εμανουέλ Καγιέχα απάντησε: «Νιώθω καλά, υπάρχει ποδοσφαιρική κουλτούρα, υπάρχουν καλές συνθήκες για προπόνηση, καλοί παίκτες και καλοί άνθρωποι που δουλεύουν πολύ για τον σύλλογο, ενώ και ο Βόλος είναι ωραία πόλη. Θεωρώ ότι υπάρχουν όλες εκείνες οι συνθήκες, για να πετύχουμε, αλλά αυτό θα γίνει μόνο, αφού δουλέψουμε σκληρά. Ο σύλλογος είναι πολύ σπουδαίος. Προτίμησα τον συγκεκριμένο σύλλογο, για να ανέβουν επίπεδο όλοι, και η ομάδα και εγώ ο ίδιος. Όλα γύρω από την ομάδα είναι καλά», υπογράμμισε, αλλά όταν ρωτήθηκε συγκεκριμένα για το αν βλέπει τον Ολυμπιακό ως σκαλοπάτι για τη δική του καριέρα ήταν απόλυτος… «Αν κοιτάζω μόνο το δικό μου μέλλον, μπορεί να μην είναι καλό για την ομάδα. Όλοι έχουν φιλοδοξίες. Για μένα προέχουν τώρα αυτές της ομάδας. Και το πρώτο που θέλω για μένα, για τη διοίκηση και τον κόσμο είναι να κερδίσει η ομάδα στο επόμενο παιχνίδι και σ’ αυτά που ακολουθούν»!

Ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού έδειξε πως δεν του είναι δύσκολο να καταλάβει τι ισχύει στο ελληνικό ποδόσφαιρο και να μάθει τη δεύτερη κατηγορία και τις ομάδες της: «Χρόνος χρειάζεται πάντα, όμως δουλεύουμε 10 ώρες την ημέρα και μιλάμε με τους συνεργάτες του συλλόγου, παίρνοντας πληροφορίες και βλέποντας αγώνες άλλων ομάδων. Έχουμε πολλά άτομα που δουλεύουν για τον Ολυμπιακό, με τους Γιάννη Λάλα και Δημήτρη Μούρα να έχουν ήδη αρκετή εμπειρία από τον σύλλογο και την κατηγορία», υπογράμμισε επαναλαμβάνοντας πως: «Στόχος είναι να κερδίζουμε το κάθε παιχνίδι και θυμηθείτε ότι το σημαντικότερο είναι η ομάδα μας να παίζει καλά και να μάχεται», συμπληρώνοντας ότι είναι σπουδαίο που ο Ολυμπιακός Βόλου έχει το δικό του προπονητικό κέντρο.

Ο Καγιέχα ρωτήθηκε για το αν ο Ολυμπιακός θα ενισχυθεί στη μεταγραφική περίοδο και τόνισε πως τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή αλλά είναι τα θέλω του: «Χρειάζομαι χρόνο, για να μάθω όλους τους παίκτες. Σήμερα είναι 2 Δεκεμβρίου, οπότε δεν έχουμε πρόβλημα σ’ αυτό. Το σημαντικό είναι να κερδίσουμε το Σάββατο. Οι παίκτες μου είναι οι καλύτεροι παίκτες του κόσμου», τόνισε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας: «Το μέλλον δεν ξέρω τι θα φέρει. Το μέλλον για εμάς είναι το Σάββατο. Αν σκεφτόμαστε το μέλλον, είναι πρόβλημα και προτιμώ να σκέφτομαι αυτήν τη στιγμή. Μόνο ο Θεός ξέρει το μέλλον μας», πρόσθεσε, ενώ μίλησε για τη θέλησή του να συνδυάσει χαρακτηριστικά τόσο από την Ισπανία όσο και από την Ελλάδα.

Ο Εμανουέλ Καγιέχα με καταγωγή από την Μπεράνγκα της βόρειας Ισπανίας, είναι κάτοχος διπλώματος UEFA Pro, μιλά τρεις γλώσσες, ισπανικά, αγγλικά και πορτογαλικά, και χθες στις δηλώσεις του είχε ως μεταφραστή τον τεχνικό διευθυντή του Ολυμπιακού, Στάθη Ρόκα, αλλά μίλησε στο τέλος και ελληνικά! Βγάζοντας ένα σημείωμα από την τσέπη του διάβασε απευθυνόμενος στον κόσμο: «Φίλαθλοι του Ολυμπιακού είμαι περήφανος που είμαι εδώ, Να αγαπάτε αυτήν την ιστορική ομάδα του Βόλου. Ευχαριστώ!».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο άμεσος συνεργάτης του Καγιέχα, επίσης Ισπανός Τζον Μάθα, αναφέροντας: «Είμαι εδώ, για να βοηθήσω έχοντας δουλέψει μαζί με τον προπονητή και την προηγούμενη χρονιά. Η δουλειά μου έχει να κάνει με την ανάλυση και την εκγύμναση. Είμαι εδώ, για να τον βοηθήσω και να βοηθήσουμε τον Ολυμπιακό Βόλου να πάει ψηλότερα. Υπάρχουν καλές συνθήκες για την προετοιμασία των παικτών και πρόκειται για καλούς παίκτες. Είναι μία πρόκληση και για μένα, έχοντας μία εμπειρία ως παίκτης και ως μέλος του τεχνικού επιτελείου και είναι μία νέα εμπειρία», σημείωσε ο Μάθα, ενώ ο νέος προπονητής τερματοφυλάκων Γιώργος Ράλλης σημείωσε: «Ερχόμενος στον Ολυμπιακό Βόλου, το πρώτο πράγμα που έχω να κάνω είναι να πάρω την πιστοποίηση και από αύριο κιόλας θα δηλώσω συμμετοχή, για να περάσω τη σχετική σχολή. Είναι απαραίτητο εργαλείο που χρησιμεύει πάρα πολύ και μαθαίνεις και πολλά πράγματα. Θα δώσω τα πάντα για τον Ολυμπιακό Βόλου, όπως δίνω σε κάθε ομάδα, αλλά τώρα υπάρχει και ένας λόγος παραπάνω. Είναι ιστορική ομάδα και γνωρίζουν όλοι ποιος είναι ο Ολυμπιακός Βόλου, κι εγώ το ίδιο. Θα προσπαθήσω να δώσω ό,τι μπορώ με τον καλύτερο τρόπο».

Μάθα και Ράλλης νέα πρόσωπα στο προπονητικό τιμ

Αύριο με Πιερικό

Στον Ολυμπιακό η σκέψη όλων είναι πλέον στο αυριανό παιχνίδι με τον Πιερικό στη Νεάπολη στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League 2, που η ομάδα θέλει να έχει καλύτερη εικόνα.

Ο Ολυμπιακός ως τώρα έχει μία νίκη, μια ισοπαλία στην έδρα του και μια ισοπαλία και δυο ήττες εκτός έδρας, ενώ έχει δεχτεί γκολ (12) και στα πέντε παιχνίδια, έχοντας μέσα στον Δεκέμβριο να δώσει πέντε αγώνες.

Μελτζανίδης στη Νεάπολη

Το παιχνίδι Ολυμπιακός Βόλου-Πιερικός, που θα διεξαχθεί αύριο Σάββατο 4 Δεκεμβρίου, στις 2:45 μ.μ. στο δημοτικό στάδιο Νεάπολης, θα διευθύνει Γιώργος Μελτζανίδης από την Ημαθία. Ο Μελτζανίδης πέρσι διεύθυνε τον αγώνα με την Τρίγλια (1-0), ενώ μια χρονιά πριν είχε σφυρίξει στην ήττα (4-1) του Ολυμπιακού στην Ηγουμενίτσα.

Βοηθοί του αύριο θα είναι ο Θεόδωρος Φαλτάκας από την Ένωση Γρεβενών και ο Νίκος Δημόπουλος από την Φλώρινα. Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Παναγιώτης Τσοπουλίδης από την Ξάνθη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου