ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Βαρύ και … ασήκωτο 4-0 για τον Ολυμπιακό Β. στο ντεμπούτο Καγιέχα

βαρύ-και-ασήκωτο-4-0-για-τον-ολυμπιακό-β-290792

Μπροστά τα έχανε, καθώς άφησε αναξιοποίητες τις πολύ καλές του στιγμές στο πρώτο μέρος και στην αρχή του δευτέρου, και πίσω… τα έτρωγε Ολυμπιακός Βόλου, ο οποίος, παρουσιάζοντας μία οικτρή εικόνα αμυντικά και ειδικά στην επανάληψη, που δέχθηκε τρία τέρματα, διασύρθηκε με 4-0 από την Αναγέννηση στην Καρδίτσα.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Ετσι, εξελίχθηκε σε … ναυάγιο το ντεμπούτο του νέου προπονητή Μάνου Καγιέχα, ο οποίος αποφάσισε, παρά το γεγονός ότι δεν είχε κάνει προπόνηση και είχε φτάσει στον Βόλο το Σάββατο, να καθίσει στον πάγκο της ομάδας.

Ο Ισπανός τεχνικός σίγουρα διαπίστωσε με τον πιο σκληρό τρόπο ότι η ομάδα του χρειάζεται πάρα πολλή δουλειά στην άμυνα, έχοντας δεχθεί σε πέντε αγωνιστικές 12 γκολ. Η χαρακτηριστική ευκολία, με την οποία δέχεται φάσεις και απειλές προς την εστία του ο Ολυμπιακός Βόλου, φάνηκε μόλις στο 7ο λεπτό του χθεσινού παιχνιδιού, όταν η Αναγέννηση κέρδισε πέναλτι, με τον Γκίνη να ανατρέπεται από τον Μαρκοπουλιώτη. Ο Ξενοδόχοφ νίκησε τον Πλέγα, που εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών, και στο «καπάκι» απέκρουσε και την προσπάθεια του Μπραμπίγια, ο οποίος πήρε το ριμπάουντ.

Οι ερυθρόλευκοι στάθηκαν τυχεροί σ’ αυτή τη φάση και στη συνέχεια παρουσιάστηκαν ανταγωνιστικοί. Συγκεκριμένα στο 11ο λεπτό ο Σιαφά δεν πρόλαβε από πλεονεκτική θέση να βρει την μπάλα και να τη σπρώξει στα δίχτυα με προβολή, ενώ στο 15’ κεφάλια του ίδιου παίκτη αποκρούστηκε από τους αμυνόμενους της γηπεδούχου ομάδας.

Στο 19’ ο Γκέκας έδιωξε δύσκολα το σουτ του Βερνάρδου μέσα από την περιοχή με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να προηγηθεί σε ένα κρίσιμο σημείο του αγώνα.

Ακολούθησαν δύο φάσεις για την Αναγέννηση Καρδίτσας. Στο 29’ η κεφαλιά του Λαρέα έπειτα από εκτέλεση κόρνερ πέρασε άουτ, ενώ στο 30’ το σουτ του Μπραμπίγια ανάγκασε τον Ξενοδόχοφ σε επέμβαση. Στη συνέχεια της φάσης ο Γκίνη είχε σουτ που έδιωξε σε κόρνερ ο υψηλόσωμος τερματοφύλακας, ο οποίος στο 38’ δεν κατάφερε να κάνει κάτι στο απευθείας εκτελεσμένο φάουλ του Μπενγκόα για το 1-0. Ο παίκτης από μακριά και από πλάγια δεξιά πήγαινε για σέντρα, η μπάλα έσκασε με δύναμη εντός περιοχής και αιφνιδίασε τον Ξεονοδόχοφ, που την είδε να καταλήγει στη δεξιά του γωνία.

Ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στην ισοφάριση 41’ και το 51’. Ο Μπάτροβιτς πήγε και τις δύο φορές ν’ απαντήσει με τον ίδιο τρόπο, αλλά η εκτέλεση των φάουλ του Μαυροβούνιου βρήκε σε ετοιμότητα τον Γκέκα, που απέκρουσε δύσκολα και στις δύο περιπτώσεις, αποσοβώντας το 1-1.

Από κει και πέρα, οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν πολύ ευάλωτοι αμυντικά και η εστία τους παραβιάστηκε άλλες τρεις φορές, με την Αναγέννηση να φτάνει σε έναν θρίαμβο. Μαζί με τη βροχή που έπεφτε στην Καρδίτσα, δυστυχώς για τον Ολυμπιακό Βόλου «έβρεχε» και γκολ, με τον Γκίνη στο 55’ με κεφαλιά μετά τη σέντρα του Καρανίκα, τον Κοτσώνη με σουτ στο 67’ μετά από κακή απομάκρυνση της ερυθρόλευκης άμυνας και τον Βιδάλ στο 89’ στην αντεπίθεση και σε κενή εστία να διαμορφώνουν το βαρύ και … ασήκωτο για τον Ολυμπιακό Βόλου 4-0. Στο τέταρτο τέρμα ο Ξενοδόχοφ έκανε λάθος εκτίμηση αρχικά στη φάση και άφησε την εστία του ανυπεράσπιστη με λανθασμένη έξοδο.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Αμανατίδης): Γκέκας, Καρανίκας, Σταμόπουλος, Γκόλιας, Λαρρέα (44’ Κοτσώνης), Γκίνη, Λαγός (68’ Μπάλλας), Πλέγας, Μπραμπίγια (78’ Βιδάλ), Μπενγκόα (78’ Μάνιος), Αθανασιάδης (46’ Γκουγκούδης)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Καγιέχα): Ξενοδόχοφ, Μαρκοπουλιώτης, Φιλίποβιτς, Γραικός, Νάα, Κόλα (61’ Ντουάρτε), Σκοπελίτης, Μπάτροβιτς (75’ Κατσούκης), Κουντουριώτης (6’ Σουλεϊμάν), Βερνάρδος (85’ Χάσεκ), Σιαφά.

Ο Μανού Καγιέχα κάθισε κανονικά στον πάγκο του Ολυμπιακού Βόλου

Η συγγνώμη της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου

Συγγνώμη από τους φιλάθλους ζήτησε η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου: «Η διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου θέλει να ζητήσει ένα μεγάλο συγνώμη από τον κόσμο της ομάδας, για το αποτέλεσμα στο θεσσαλικό ντέρμπι με την Αναγέννηση Καρδίτσας. Ατομικά λάθη οδήγησαν στην βαριά ήττα, παρότι μέχρι το πρώτο γκολ που δέχθηκε η ομάδα, θα μπορούσε να είχε προηγηθεί στο σκορ.

Σηκώνουμε το κεφάλι, ύστερα από μια κακή εμφάνιση και με το νέο προπονητή, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά πως θα συμβάλει στην αγωνιστική ανάταση της ομάδας, θα φροντίσουμε με σκληρή δουλειά στις προπονήσεις να κάνουμε όλοι μαζί τον Ολυμπιακό και πάλι πρωταγωνιστή.

Συνεχίζουμε δυνατά και μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Το πρωτάθλημα δεν τελείωσε την 5η αγωνιστική. Ξεχνάμε το παιχνίδι με την Αναγέννηση και θα προετοιμαστούμε με ηρεμία για το επόμενο ματς με τον Πιερικό στη Νεάπολη.»

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου