ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ρόκας για Καγιέχα Ρενέδο: «Ταιριάζει στη φιλοσοφία μας»

ρόκας-για-καγιέχα-ρενέδο-ταιριάζει-σ-293431

Χθες το βράδυ αφίχθη στην Ελλάδα ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Εμμανουέλ Καγιέχα Ρενέδο, και συναντήθηκε στην Αθήνα με τον Ευριπίδη Τσιμπανάκο. Σήμερα το πρωί ο 46χρονος Ισπανός είναι προγραμματισμένο να ταξιδέψει για τον Βόλο, ώστε να δει από κοντά την τελευταία προπόνηση της νέας του ομάδας πριν το ματς με την Αναγέννηση Καρδίτσας την Κυριακή στις 14.45, το οποίο, σημειωτέον, δεν θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την κρατική τηλεόραση.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Το πιθανότερο είναι ότι ο κ. Καγιέχα δεν θα καθίσει στον πάγκο για το ματς με την Αναγέννηση και θα δει το παιχνίδι από την κερκίδα, ενώ θα πιάσει δουλειά από την επόμενη βδομάδα, ώστε να προετοιμάσει την ομάδα στο ματς με τον Πιερικό.

Αύριο Κυριακή ο Ολυμπιακός Βόλου θα στερηθεί για μία ακόμη φορά τους Στάμου, Ξύδα, Κιτόκο και Ντιαμπί, αλλά και η αντίπαλος των ερυθρολεύκων θα έχει εκτός των άλλων δύο σημαντικές απουσίες, που προέκυψαν από το παιχνίδι με τη Νίκη, αυτές του τραυματία Κουτσιανικούλη και του τιμωρημένου Μπιανκόνι, που αποβλήθηκε με δύο κίτρινες μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα την περασμένη Πέμπτη στο Πανθεσσαλικό.

Ο Στάθης Ρόκας, τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού Βόλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Ράδιο Βέρα 91.8 και στον Χρυσόστομο Βητσόπουλο τόνισε ότι οι απόψεις του Εμμανουέλ Καγιέχα ταιριάζουν μ’ αυτές ανθρώπων της ομάδας.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Είναι ένας προπονητής που ταιριάζει στη φιλοσοφία που θέλουμε να έχει η ομάδα. Μιλήσαμε μαζί του και μας ανέλυσε το πλάνο του για το πώς θέλει να δουλεύουν οι ομάδες του.

Του εξηγήσαμε και εμείς πώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό Βόλου. Ταίριαξαν οι απόψεις μας, γι’ αυτό έκλεισε και γρήγορα η συμφωνία. Ήμασταν τυχεροί και δεν μπήκαμε στη διαδικασία να ψάξουμε πολύ. Είδαμε ότι έχει πολλή όρεξη και είναι κάτι διαφορετικό σε σχέση με τα ελληνικά δεδομένα. Πρώτη φορά μετά από χρόνια ο Ολυμπιακός Βόλου αποκτά ξένο προπονητή.

Επί ημερών Τσιμπανάκου είχαμε μόνο Έλληνες προπονητές. Μιλήσαμε και στο τηλέφωνο την Πέμπτη και έρχεται με πολλή διάθεση. Γνωρίζει και έχει δει κάποια πράγματα για την ομάδα για για τα υπόλοιπα είμαστε εμείς εδώ για να τον βοηθήσουμε σε ό,τι χρειαστεί, ώστε να καταλάβει τι εστί ο Ολυμπιακός Βόλου.

Η ομάδα εφόσον έμεινε ο κ. Λάλας και ο κ. Μούρας συνέχισε να προπονείται κανονικά και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα σ’ αυτό. Ο Ολυμπιακός Βόλου βήμα-βήμα φτιάχνει κάτι σωστό. Μπορεί να έφυγε ο κ. Βαζάκας, αλλά δεν έμεινε ξεκρέμαστος. Δουλεύει κανονικά και σκέφτεται το παιχνίδι της Κυριακής».

Για το αν ο κόσμος πρέπει να έχει μεγαλύτερη υπομονή: «Έχω πει και στα παιδιά που είναι στην ομάδα ότι ο κόσμος του Ολυμπιακού Βόλου είναι απαιτητικός και μπορεί να βλέπει την ομάδα να χάνει, αλλά να δίνει την ψυχή της και να σηκώνεται όλο το γήπεδο και να χειροκροτά. Όπως έχω νιώσει να κερδίζει η ομάδα και να ακούμε γιουχαρίσματα. Ο κόσμος απαιτεί η ομάδα κάθε φορά να κερδίζει και οι παίκτες να κάνουν το καλύτερο. Κάποιες φορές αυτό βγαίνει, κάποιες άλλες όχι. Στόχος μας είναι να κάνουμε μία πολύ καλή ομάδα και να φτάσει όσο ψηλότερα γίνεται».

Για τον Σιαφά και τα δύο γκολ που σημείωσε με τον Απόλλωνα Πόντου: «Σίγουρα μας έλειψε στα προηγούμενα παιχνίδια. Είναι ένα από τα «γρανάζια» στη μηχανή της ομάδας, ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής και η ομάδα στηρίζεται και σ’ αυτόν, όπως και στα άλλα παιδιά και απομένει να μας δείξει και στη συνέχεια ότι είναι τόσο καλός παίκτης όσο πιστεύουμε».

Για τις βάσεις που μπαίνουν στην ομάδα: «Είναι μεγάλο πλεονέκτημα για τον Ολυμπιακό Βόλου το αθλητικό του κέντρο. Από κει και πέρα πάμε να φτιάξουμε βήμα-βήμα την ομάδα, να σταθεροποιήσουμε τον κορμό της. Δεν μπορούμε να ζητάμε από την ομάδα να κάνει πρωταθλητισμό μη έχοντας τίποτα. Δεν γίνεται τόσο εύκολα αυτό. Πρέπει να έχεις τις βάσεις και αυτές βάζει αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός. Όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, θα κάνει το βήμα και θα βρεθεί εκεί που του αξίζει».

Για το αυριανό παιχνίδι με την Αναγέννηση στην Καρδίτσα: «Η αλήθεια είναι ότι ένας καλός Ολυμπιακός Βόλου δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Έχουν πολύ καλό ρόστερ και παίκτες, αλλά και η Αναγέννηση Καρδίτσας είναι πολύ καλή ομάδα. Έχει κάνει κι αυτή ένα σχεδιασμό με εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές και έχει έναν καλό προπονητή, τον οποίον γνωρίζουμε και εμείς. Οι δύο απουσίες που θα έχουν, του Κουτσιανικούλη και του Μπιανκόνι, είναι βασικά «γρανάζια» της ομάδας, σίγουρα όμως υπάρχουν και ποδοσφαιριστές από πίσω που περιμένουν την ευκαιρία τους, προκειμένου να αποδείξουν ότι θα πρέπει να είναι και αυτοί στην ενδεκάδα. Γι’ αυτό εμείς δεν λέμε ότι υπάρχουν απουσίες στην Αναγέννηση, ίσα-ίσα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί».

Τέλος, ο Στάθης Ρόκας ανέφερε ότι θα ακολουθήσει κανονικά τον Ολυμπιακό Βόλου στην Καρδίτσα και ότι δε θα αγωνιστεί ως παίκτης του Ρήγα Φεραίου στο ματς με τον Διαγόρα Στεφανοβικείου την ίδια ώρα και μέρα για την Α’ ΕΠΣΘ. «Την Κυριακή θα παίξουν τα παιδιά χωρίς εμένα στον Ρήγα, τους έχω εμπιστοσύνη», είπε χαρακτηριστικά.

Ανακοίνωση της Αναγέννησης Καρδίτσας

Η Αναγέννηση Καρδίτσας εξέδωσε ανακοίνωση, προκειμένου να ενημερώσει τον κόσμο της

για το θεσσαλικό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό Βόλου στην έδρα της. Αναλυτικά: «Την Κυριακή 28 Νοεμβρίου η ομάδα μας υποδέχεται τον Ολυμπιακό Βόλου στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Superleague 2 Betsson.

Όπως συνέβη σε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια, θα τηρηθεί αυστηρά το υγειονομικό πρωτόκολλο που έχει ορισθεί από τις αρμόδιες αρχές. Να σημειωθεί πως η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους τους φιλάθλους και τους εργαζομένους κατά την παραμονή τους στο γήπεδο.
Δίνουμε μεγάλη σημασία κυρίως στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, αλλά και στην προστασία της έδρας μας. Δεν πρέπει να χαθεί ό,τι κερδίζεται στον αγωνιστικό χώρο για την μη τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Η είσοδος των φιλάθλων θα γίνεται από την πλευρά της Λεωφόρου Δημοκρατίας, όπου θα λειτουργούν και τα εκδοτήρια για την προμήθεια των εισιτηρίων.

Οι τιμές των εισιτηρίων θα κυμαίνονται:

10 ευρώ στις θύρες 1 και 3

15 ευρώ στη Θύρα 2

Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκίνησε και γίνεται από τα καταστήματα:

-Πρακτορείο ΟΠΑΠ Ζάρρα, Καρδίτσα 18ης Αυγούστου 14

-Βιβλιοπωλείο Σελίδες, Δ. Τερτίπη 4

Να σημειωθεί πως όλοι οι κάτοχοι διαρκείας κατηγορίας Gold και Silver στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό Βόλου θα πρέπει να αντικαταστήσουν τα εισιτήρια διαρκείας τους με νέα αριθμημένα, τα οποία είναι προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις της διοργανώτριας αρχής.

Η αντικατάσταση των καρτών και η είσοδος των κατόχων διαρκείας θα γίνεται από διαφορετική είσοδο, για να αποφευχθεί η όποια καθυστέρηση.

Καλούνται όλοι οι φίλαθλοι μας να προσέλθουν έγκαιρα στο Δημοτικό Στάδιο, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός στην είσοδο.

Την Κυριακή (28/11) στις 14:45 όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Δημοτικό Στάδιο της Καρδίτσας.

Όλοι μαζί, μια γροθιά, με μια φωνή για να πανηγυρίσουμε ακόμη μία νίκη.

Για να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε, για να συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε! Η δύναμη μας είστε εσείς!».

Τα σημερινά ματς στη Σούπερ Λιγκ 2

Α’ όμιλος

14.45 Πανσερραϊκός-Απόλλων Λάρισας (ΕΡΤ 3)

Β’ όμιλος

14.45 Παναθηναϊκός Β-Α.Ε. Καραϊσκάκης (ERTFLIX)

17.00 Καλαμάτα-Εργοτέλης (ΕΡΤ 3)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου