ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μαυρονάσιος: «Δεν είναι το μείζον η αδειοδότηση»

μαυρονάσιος-δεν-είναι-το-μείζον-η-αδε-514518

Μετά την εκπλήρωση των βασικών κριτηρίων για τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα, το ενδιαφέρον όλων στον Ολυμπιακό Βόλου στρέφεται στην Επιτροπή Αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ, η οποία σε πρώτο βαθμό δεν έδωσε έγκριση στην ερυθρόλευκη ΠΑΕ.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Αυτό σημαίνει ηλικιακούς περιορισμούς σε ό,τι αφορά τις μεταγραφές, δηλαδή θα επιτραπεί η απόκτηση μόλις τριών παικτών άνω των 25 ετών, ενώ οι υπόλοιποι Ελληνες που θα μεταγραφούν στην ομάδα θα είναι κάτω των 25 και οι ξένοι κάτω των 23. Αν συμβεί αυτό, θα πρέπει οπωσδήποτε να κρατηθεί μεγάλο μέρος της περσινής ομάδας με παίκτες φυσικά που ικανοποίησαν.

Λείπει παραχωρητήριο γηπέδου από τον φάκελο

Η αρμόδια Επιτροπή της ΕΠΟ έχει δώσει προθεσμία μέχρι τις 29 Ιουλίου για τις ομάδες που σε πρώτο βαθμό δεν πήραν την έγκριση να συμπληρώσουν τα έγγραφα που τους έλειπαν. Ο Ολυμπιακός Βόλου το έχει ήδη κάνει, αλλά το αρνητικό στον φάκελο των ερυθρολεύκων είναι ότι δε συμπεριλαμβάνεται σ’ αυτόν παραχωρητήριο γηπέδου, που θα χρησιμοποιηθεί ως έδρα για τη νέα σεζόν. Για τη Νεάπολη δεν υπάρχει ακόμη στα χέρια των διοικούντων το σχετικό έγγραφο, αλλά τη βδομάδα που σήμερα ξεκίνησε, σκοπός είναι να γίνουν επαφές με τον Δήμο Βόλου.

Εξάλλου η διορία μέχρι τις 29 Ιουλίου υπάρχει, όπως επισημάνθηκε, κι αυτό το διάστημα είναι ικανό και όλα μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο. Πάντως, από την ερυθρόλευκη ΠΑΕ εκφράζεται η αισιοδοξία ότι όλα θα πάνε καλά και η Επιτροπή της ΕΠΟ που ασχολείται με τις αδειοδοτήσεις θα άρει την πρωτοβάθμια απόφαση, καθώς συν τοις άλλοις το πρόβλημα με τις οφειλές σε ποδοσφαιριστές, όπως στους Τσιάρα και Ράντι, έχει λυθεί.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Σωτήρης Μαυρονάσιος, παρά το γεγονός ότι η ομάδα του κάνει αγώνα, για να ανατρέψει την αρχική απόφαση για την αδειοδότηση, πιστεύει ότι αυτό δεν είναι το σπουδαιότερο ζήτημα, όπως δήλωσε στον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ». Συγκεκριμένα, ο έμπειρος παράγοντας ανέφερε: «Δεν είναι μείζον θέμα και βασικό η αδειοδότηση. Η ομάδα είχε προβλήματα τεράστια, όπως να πληρώσει τα 150.000 ευρώ για την εγγυητική επιστολή και να δει την επόμενη μέρα και όλα αυτά σίγουρα ήταν «βουνό», τη στιγμή που τα τελευταία δύο χρόνια, πληρώνουν ένας-δύο άνθρωποι και το ποσό που έχει φύγει από τις τσέπες μας είναι περίπου 1εκ., ενώ έχουμε πάρει 100.000.

Γι’ αυτό λέγαμε να βρεθεί κάποιος σοβαρός επιχειρηματίας, που να στηρίξει και οικονομικά. Δεν είναι ντροπή να το λες αυτό. Και στο κάτω-κάτω δεν μπορούν να βρεθούν τέσσερις-πέντε άνθρωποι να συντηρούν μία μεγάλη ομάδα, όπως είναι ο Ολυμπιακός Βόλου; Με τόσα προβλήματα, λόγω πανδημίας και έλλειψης εσόδων, η ομάδα στάθηκε για δύο σεζόν με αξιοπρέπεια. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Κι αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη Σούπερ Λιγκ 2, που είναι μία ανάσα από την Α’ Εθνική».

Σε ό,τι αφορά την παρουσία στα διοικητικά ενός οικονομικά ισχυρού επιχειρηματία, όπως του Γιάννη Νταόπουλου, που θα έρθει σε περίπου τρεις βδομάδες από την Αμερική στον Βόλο, ο κ. Μαυρονάσιος επεσήμανε: «Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός Βόλου βρήκε ένα μεγάλο οικονομικό στήριγμα, που δίνει στην ομάδα προοπτική».

Να τονιστεί ότι στην παρουσίαση του νέου τεχνικού Γιώργου Βαζάκα μεθαύριο Τετάρτη 21/7, θα μιλήσουν και οι κ.κ. Τσιμπανάκος και Μαυρονάσιος, που θα αναλύσουν όλα τα θέματα της ομάδας.

Ο Να’ α προ των πυλών

Ο 19χρονος Καμερουνέζος Να’ α Τζόζεφ (Joseph Antoine Na’a) βρίσκεται κοντά στο να μεταγραφεί στον Ολυμπιακό Βόλου. Ο αριστερός μπακ την περσινή σεζόν έπαιξε στον Ασπρόπυργο, που υποβιβάστηκε, έχοντας 17 συμμετοχές στη Football League.

Στις 28/7 οι εκλογές στον Ερασιτέχνη

Τη μεθεπόμενη Τετάρτη 28 Ιουλίου θα διεξαχθούν οι εκλογές του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου στα γραφεία της οδού Λαχανά 38 στα Παλιά από 17.00 έως 20.30 μμ, καθώς ο σύλλογος θα μετακομίσει στα νέα γραφεία του στην παραλία από τις αρχές Αυγούστου.

Η εφορευτική επιτροπή που εξελέγη από τη Γενική Συνέλευση της 14ης Ιουλίου 2021 στην Αλλη Μεριά και αποτελείται από τους κ.κ. Κουσιαρή Γεώργιο και Εξαρχο Απόστολο ως τακτικά μέλη και τους κ.κ. Βογιατζή Νικόλαο και Βαγίτση Γεώργιο ως αναπληρωματικά, αποφάσισε την προκήρυξη εκλογών στην παραπάνω ημερομηνία.

Παράλληλα, ενημέρωσε με επίσημη ανακοίνωση τα ενδιαφερόμενα μέλη που επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδρου ή του Μέλους του ΔΣ ή της εξελεγκτικής Επιτροπής να απευθύνονται από σήμερα Δευτέρα 19 Ιουλίου έως την Πέμπτη 22 Ιουλίου και ώρα 10.00 έως 14.00 στον γενικό γραμματέα του συλλόγου κ. Μουρτζίνο Δημήτριο, Ανθίμου Γαζή 135, 1ος όροφος, τηλ. 2421-406058, προκειμένου να παραλάβουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Σημειώνεται ότι τα τακτικά μέλη της εφορευτικής επιτροπής θα συμπληρωθούν, όπως ορίζει ο Νόμος, από τον Δικαστικό Αντιπρόσωπο, τον οποίον θα ορίσει ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου