ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μέρα γενικής συνέλευσης για τον Ολυμπιακό Βόλου

μέρα-γενικής-συνέλευσης-για-τον-ολυμπ-520419

Σημαντική μέρα η σημερινή για την οικογένεια του Ολυμπιακού Βόλου, αφού συγκαλείται η Γ.Σ. του συλλόγου στις εγκαταστάσεις της Αλλης Μεριάς στις 19:00 και σε περίπτωση μη απαρτίας των μελών στις 20:00. Ο χώρος επιλέχθηκε, γιατί είναι ανοιχτός κι έτσι μπορούν να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της Γ.Σ. του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 είναι τα εξής:

  1. Εκλογή Προέδρου και Γραμματέα της Γενικής Συνέλευσης
  2. Διοικητικός Απολογισμός- Απαλλαγή ΔΣ
  3. Εγκριση οικονομικού απολογισμού 2020-Απαλλαγή ΔΣ-Εγκριση προϋπολογισμού 2021
  4. Eκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής 2017-2021-Απαλλαγή ΔΣ
  5. Εγκριση εναρμόνισης Καταστατικού με τον Νόμο 4726/2020
  6. Εκλογή Εξελεγκτικής Επιτροπής 2021-2024
  7. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής
  8. Προκήρυξη εκλογών για ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου 2021-2024.

Απ’ αυτά το τέταρτο θέμα θα ακυρωθεί και δεν θα συζητηθεί, καθώς με βάση τον νέο εκλογικό νόμο η εξελεγκτική επιτροπή εκλέγεται την ημέρα των εκλογών και τα ονόματα των υποψηφίων γι’ αυτήν μπαίνουν στο τρίτο τμήμα του ψηφοδελτίου.

Μετά την έγκριση του διοικητικού και οικονομικού απολογισμού, που είναι διαδικαστικού χαρακτήρα, σημαντική είναι η έγκριση της εναρμόνισης του καταστατικού με τον Νόμο Αυγενάκη 4726/2020. Ολα τα καταστατικά των ερασιτεχνικών συλλόγων πρέπει να έχουν τις διατάξεις τους εναρμονισμένες με τον νόμο. Αυτό είναι υποχρεωτικό, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξει διαγραφή από το μητρώο της ΓΓΑ. Η εναρμόνιση αυτή εγκρίθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ερασιτέχνη προχθές Δευτέρα και αφορά στις εκλογικές διαδικασίες, οι οποίες αλλάζουν.

Για παράδειγμα, για όλους τους συλλόγους υπάρχει η απευθείας εκλογή του προέδρου, που πλέον δεν ορίζεται από τους συμβούλους που εκλέγονται, αλλά βγαίνει από τις εκλογές, τα μέλη από το σύνολο των υποψηφίων μπορούν να ψηφίσουν τα 2/3, ενώ αν παραιτηθεί μία διοίκηση και εκλεγεί νέα, απλώς θα συμπληρώσει την τριετία από το χρονικό σημείο που απήλθε η προηγούμενη. Σημαντικό είναι ότι το νέο καταστατικό θα προβλέπει τη θωράκιση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 σε περίπτωση που τεθεί θέμα συγχώνευσης.

Η θητεία της απερχόμενης διοίκησης ξεκίνησε από τον Νοέμβριο του 2017 και ως εκ τούτου έπρεπε να γίνουν εκλογές τον ίδιο μήνα του 2020, ωστόσο λόγω της πανδημίας υπήρξε παράταση της θητείας.

Η προκήρυξη των εκλογών θα γίνει σε ημερομηνία που θα αποφασίσει η εφορευτική επιτροπή, η οποία θα εκλεγεί σήμερα, αλλά σίγουρα θα προταθεί μέσω της σημερινής Γ.Σ. μία ημερομηνία, όπως και το χρονοδιάγραμμα κατάθεσης των υποψηφιοτήτων για τις εκλογές. Σκοπός των διοικούντων είναι να εκφραστεί η θέληση των μελών του Ολυμπιακού Βόλου σύντομα, επομένως οι πληροφορίες λένε ότι δεν θα περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα μετά τη Γ.Σ. που θα διενεργηθούν οι εκλογές, παρ’ ότι με βάση τροπολογία που πέρασε πρόσφατα η νυν διοίκηση έχει τη δυνατότητα να παραμείνει έως τις 31 Οκτωβρίου.

Μετά τη Γ.Σ. θα ακολουθήσει σύνταξη του εκλογικού καταλόγου με τα οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη και όσους έχουν δικαίωμα ψήφου, καθώς υπάρχουν και αρκετά που εγγράφηκαν το τελευταίο διάστημα και δεν μπορούν να ψηφίσουν στις προσεχείς εκλογές. Ο εκλογικός κατάλογος θα τοιχοκολληθεί σε εμφανές σημείο στα γραφεία της οδού Λαχανά, καθώς στα νέα γραφεία της παραλίας ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός Βόλου θα μεταφερθεί από την 1η Αυγούστου.

Μουρτζίνος: «Ενότητα, ανανέωση και συνέχεια»

Ο γενικός γραμματέας του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου, Δημήτρης Μουρτζίνος, μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για τη σημερινή γενική συνέλευση και σχολίασε το μήνυμα, που αναμένεται να εκπέμψει αυτή, τονίζοντας:

«Θα είναι μήνυμα ενότητας, ανανέωσης και συνέχειας της ιστορίας του Ολυμπιακού Βόλου. Η θητεία του απερχόμενου συμβουλίου ολοκληρώθηκε σε δύσκολες συνθήκες, γιατί η ανάληψη της διοίκησης του συλλόγου συνέπεσε με την ανάληψη της διοίκησης του ποδοσφαιρικού τμήματος, που ανήκε τότε στον Ερασιτέχνη. Αυτό σήμαινε ότι έπρεπε να διαχειριστούμε καταστάσεις πολύ δύσκολες, επιβίωσης του ποδοσφαιρικού τμήματος, που πήγαινε προς διάλυση και συγχρόνως έπρεπε να συντηρηθεί και ν’ αναπτυχθεί ο Ερασιτέχνης. Είχαμε θετικά αποτελέσματα, γιατί η ποδοσφαιρική ομάδα έγινε ΠΑΕ, το μπάσκετ ανδρών ανέβηκε σε εθνική κατηγορία, η κολύμβηση πάει καλά, όπως και το βόλεϊ. Εχουν συντηρηθεί όλα τα τμήματα και με βελτίωση στη λειτουργία τους και με αγωνιστική πρόοδο.

Μέλημα της νέας διοίκησης πρέπει να είναι η περαιτέρω αύξηση των μελών του συλλόγου, τα οποία η παρούσα διοίκηση υπερδιπλασίασε, καθώς είμαστε τώρα κοντά στα 600, που είναι μεγάλος ως αριθμός. Επίσης, μέλημα πρέπει να είναι η δημιουργία νέων τμημάτων και η προώθηση των ήδη υπαρχόντων σε ανώτερες κατηγορίες».

Ως καλύτερη λύση θεωρούν τον Βαζάκα

Ο Ολυμπιακός Βόλου έκανε το πρώτο μεγάλο βήμα σε ό,τι αφορά στον προγραμματισμό της νέας περιόδου με την ανακοίνωση του νέου προπονητή Γιώργου Βαζάκα, ο οποίος επιστρέφει στους ερυθρολεύκους για τέταρτη θητεία.

Τα ηγετικά στελέχη της ΠΑΕ θεωρούν τον 61χρονο τεχνικό ως την καλύτερη λύση για τον πάγκο και γι’ αυτό τον επέλεξαν για το χτίσιμο της νέας ομάδας, που θα λάβει μέρος στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2.

Το τελευταίο επίσημο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου για τον πολύπειρο προπονητή ήταν στις 21/10/03 αυτό με τα Χανιά εκτός έδρας στο γήπεδο των Περιβολίων, στο οποίο οι ερυθρόλευκοι είχαν ηττηθεί με 2-1. Αυτό ήταν το 81ο ματς του Γρεβενιώτη κόουτς στον πάγκο της βολιώτικης ομάδας, θέλοντας τώρα τουλάχιστον να τα… εκατοστίσει, αλλά και να πάει όσο πιο ψηλά σε τριψήφιο αριθμό. Μία πρόκληση για τον ίδιο στον Ολυμπιακό Βόλου είναι να σπάσει το ρεκόρ παιχνιδιών που έχει στον πάγκο μίας ομάδας, που είναι τα 109 παιχνίδια με τον Ορέστη Ορεστιάδας, με τον οποίον ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα το 1994-95.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου