ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ρόκας: «Ευτυχείς που βρέθηκε ο Γιάννης Νταόπουλος»

ρόκας-ευτυχείς-που-βρέθηκε-ο-γιάννης-522667

Ο Στάθης Ρόκας αποφάσισε να βάλει τέλος στη μεγάλη του καριέρα, τουλάχιστον επαγγελματικά, και θα συνεχίσει στον αγαπημένο του Ολυμπιακό Βόλου από ένα άλλο πόστο, καθώς θα αποτελέσει τον τεχνικό διευθυντή της ακαδημίας του συλλόγου.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Πάντως, ο ίδιος αφήνει ένα παραθυράκι να συνεχίσει στο τοπικό της ΕΠΣΘ και δη με τη φανέλα του Σαρακηνού, όπως είπε στο Ράδιο ΒΕΡΑ και στην εκπομπή Τετ-α-τετ, ενώ ερωτώμενος και για τη νέα σελίδα που άνοιξε στα διοικητικά των ερυθρολεύκων, ανέφερε ότι άπαντες πρέπει να είναι ευτυχείς για το ότι βρέθηκε ο Γιάννης Νταόπουλος να ασχοληθεί με την ομάδα. Σε ό,τι αφορά τον Ευριπίδη Τσιμπανάκο τόνισε ότι πρόσφερε σε δύσκολες στιγμές και πως το πρόσημο της παρουσίας του είναι θετικό.

Ο Ρόκας, αφού χαρακτήρισε δύσκολη την απόφασή του για αποχώρηση και πολύ δύσκολο το διάστημα από τη στιγμή που σφύριξε για τη λήξη ο διαιτητής του αγώνα με τον Πιερικό μέχρι να πάει στ’ αποδυτήρια, έκανε λόγο για περίεργη βδομάδα που προηγήθηκε του τελευταίου επαγγελματικού παιχνιδιού.

Πιο αναλυτικά ο Στάθης Ρόκας μίλησε στην εκπομπή Τετ-α-τετ του Ράδιο ΒΕΡΑ:

(απομαγνητοφώνηση: taxydromos.gr)

Για το γεγονός ότι σταμάτησε σε μία δύσκολη χρονιά λόγω της πανδημίας:

«Η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα να σταματήσω λίγο διαφορετικά, να υπάρχει κόσμος στο γήπεδο και η οικογένειά μου μαζί, αλλά είναι μία δύσκολη περίοδος που περνάμε γενικά κι όχι μόνο στον αθλητισμό. Ωστόσο, πρέπει να συμβιβαστούμε μ’ αυτή την κατάσταση όσο διαρκέσει. Αν πρέπει να βάλω ένα πρόσημο στην καριέρα μου, σίγουρα αυτό είναι θετικό. Καθόμουν και σκεφτόμουν όλη τη διαδρομή μου το ποδόσφαιρο και είδα ότι είχα περισσότερα θετικά από αρνητικά».

Για τον λόγο που έγινε οπαδός του Ολυμπιακού Βόλου:

«Είχα πει ότι, όσο είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, θα προσπαθήσω να δένομαι με τις ομάδες όσο πρέπει, για να μπορώ να βγάζω τον καλύτερό μου εαυτό, και ότι δε θα γίνω οπαδός μίας ομάδας. Ερχόμενος λοιπόν στον Βόλο το πρώτο εξάμηνο, είχα συζητήσει τον Δεκέμβριο με την ομάδα να φύγω, παρότι πήγαινε καλά και ήταν στη Σούπερ Λιγκ. Τελικά, μετά από κάποιες συζητήσεις έμεινα και νομίζω ότι στη συνέχεια με την τεράστια αδικία που βίωσε η ομάδα και βλέποντας τις αντιδράσεις των φιλάθλων να τα καίνε και μεγάλους ανθρώπους σε ηλικία να κλαίνε και να μας αγκαλιάζουν, όλο αυτό με έκανε να αγαπήσω τον σύλλογο και να δεθώ μαζί του.

Μετά τον Πανιώνιο, είχα αρκετές προτάσεις είτε να πάω στο εξωτερικό είτε να συνεχίσω στη Σούπερ Λιγκ, αλλά επέλεξα τον Ολυμπιακό Βόλου στη Β’ Εθνική, που θεωρητικά ήταν η χειρότερη πρόταση επαγγελματικά. Όμως, τον επέλεξα, γιατί ήθελα να είμαι στην ομάδα και γιατί έπρεπε να αλλάξει κατηγορία. Αν δεν κάναμε την αρχή εμείς που αγαπάμε την ομάδα, δε θα μπορούσε να γίνει αυτό. Αν σας πω τα χρήματα που μου έδινε τότε ομάδα από το Αζερμπαϊτζάν, θα με χαρακτηρίσετε ή τρελό ή ρομαντικό που ήρθα στον Ολυμπιακό Βόλου, με τον οποίον ποτέ δεν έμπαινα στη διαδικασία να ζητήσω εγώ χρήματα. Αντίθετα, ρωτούσα τι λεφτά μπορούν να μου δώσουν και μ’ αυτά τα χρήματα που ήθελαν, μ’ αυτά ερχόμουν, κάτι που δεν είναι και εύκολο. Όμως , εγώ έτσι λειτούργησα με την ομάδα, της οποίας ήμουν οπαδός. Και που δεν ήμουν στον Βόλο, ερχόμουν και έβλεπα τα παιχνίδια αυθημερόν. Παρακολουθούσα συνεχώς και μέσα από το ίντερνετ τις εξελίξεις. Ηταν ένα δέσιμο παράξενο που δεν πρόκειται να τελειώσει».

Για το νέο του πόστο, που θα είναι αυτό του τεχνικού διευθυντή ακαδημίας του Ολυμπιακού Βόλου:

«Δε θα πέσω κατευθείαν στα βαθιά, καθώς λειτουργώ δική μου ακαδημία, που την έχτισα από το μηδέν, μαζί με τα δύο μου αδέρφια. Οπότε δεν είναι για μένα τελείως άγνωστο και γνωρίζω κάποια πράγματα, αλλά πάντα έχω το άγχος και την πίεση ότι πρέπει να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό και ότι πρέπει να βοηθήσουμε πρώτα απ’ όλα τα παιδιά να μάθουν τι είναι το ποδόσφαιρο και να το αγαπήσουν, αλλά κυρίως να γίνουν καλοί άνθρωποι, δίνοντάς τους εφόδια να προχωρήσουν στη ζωή τους. Θα αξιολογούμε και τους βαθμούς ενός μαθητή στο σχολείο αλλά και τη συμπεριφορά του εκεί, γιατί δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε μόνο το ποδόσφαιρο. Μέσα από το ποδόσφαιρο μπορούμε να δώσουμε πάρα πολλά στα παιδιά, γιατί το αγαπάνε, και να τους περάσουμε μηνύματα. Είναι κανόνας πλέον στις ακαδημίες να προτρέπουν τα παιδιά να κοιτάνε πρώτα το σχολείο τους».

Για το αν θα συνεχίσει την καριέρα του στο τοπικό πρωτάθλημα και αν θα φορέσει τη φανέλα του Σαρακηνού:

«Με τον Θοδωρή Γκλαβίνη (σ.σ. πρόεδρος του Σαρακηνού) είμαστε φίλοι και είχαμε κάνει κι άλλες φορές την κουβέντα να πάω να παίξω στην ομάδα του, αν σταματήσω από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Η αλήθεια είναι ότι, επειδή θα μείνω στον Βόλο, θα ήθελα να προπονηθώ και να μπω σε μία διαδικασία να γνωρίσω το τοπικό ποδόσφαιρο. Θα ήθελα να το μάθω και δεν είμαι άνθρωπος που βλέπω τα πράγματα αφ’ υψηλού. Μ’ αρέσει να «τσαλακωθώ» και δε λέω «όχι» σ’ αυτό, αρκεί να μπορώ να αντεπεξέλθω στις υποχρεώσεις με κάποια άλλα πράγματα που έχω στο μυαλό μου.

Αν μπορώ, σίγουρα θα το κάνω, απλώς θέλω να το κάνω καλά. Να είμαι στις προπονήσεις, στους αγώνες και να είμαι αυτός που πρέπει. Οχι να πηγαίνω απλώς, για να πηγαίνω. Νομίζω ότι είναι τιμητικό να παίξεις τοπικό πρωτάθλημα. Είναι δύσκολο και τα παιδιά που αγωνίζονται στο τοπικό είναι περισσότερο ήρωες απ’ αυτούς που παίζουν στη Σούπερ Λιγκ».

Για τα διοικητικά του Ολυμπιακού Βόλου με την ανάμειξη του Γιάννη Νταόπουλου: «Θεωρώ ότι οι διοικούντες αυτή τη στιγμή του Ολυμπιακού Βόλου, κοιτάνε το καλύτερο δυνατό για την ομάδα. Είμαι πάντα θετικός και πρέπει να βλέπουμε θετικά τον ερχομό ενός ανθρώπου που θέλει να ασχοληθεί με τον Ολυμπιακό, έχει μία επιφάνεια οικονομική και που μπορεί να βοηθήσει την ομάδα σε μία περίεργη χρονιά πάλι, λόγω των κριτηρίων συμμετοχής που μπαίνουν.

Ανοίγει μία καινούργια σελίδα στον Ολυμπιακό Βόλου με έναν άνθρωπο που είναι από τα μέρη μας, οπότε θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε ευτυχείς που έχει βρεθεί αυτός ο άνθρωπος. Ελπίζω να κυλήσουν όλα καλά και να γίνει το καλύτερο για τον Ολυμπιακό Βόλου. Ο κόσμος πρέπει να το βλέπει με καλό μάτι όλο αυτό και να στηρίξει την προσπάθεια που γίνεται, για να είναι ο Ολυμπιακός Βόλου όσο πιο δυνατός γίνεται».

Για την παρουσία τα τελευταία χρόνια του Ευριπίδη Τσιμπανάκου στη διοίκηση:

«Ο Ευριπίδης είναι ένας άνθρωπος που μπήκε στην ομάδα σε μία πάρα πολύ δύσκολη στιγμή, γιατί αντιμετώπιζε τον κίνδυνο υποβιβασμού. Αν δεν είχε μπει τότε, ίσως τα πράγματα να είχαν διαφορετική εξέλιξη. Είναι θετικό το πρόσημο, από τη στιγμή που η ομάδα υφίσταται και δεν υπάρχουν μεγάλα ανοίγματα. Σίγουρα έχει κάνει και λάθη, γιατί δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν κάνει λάθη. Όταν κάποιος κάνει ένα εκατομμύριο πράγματα, σίγουρα θα κάνει και λάθη. Η ουσία είναι να καταλαβαίνουμε τα λάθη μας και να γινόμαστε καλύτεροι».

Με σταθερά βήματα ο προγραμματισμός

Η ομάδα μετά και την είσοδο του Γιάννη Νταόπουλου κινείται με σταθερά βήματα, προκειμένου να προχωρήσει το ν προγραμματισμό της. Οι πληροφορίες λένε ότι τη βδομάδα που σήμερα ξεκίνησε θα κλείσει ο προπονητής, ενώ υπάρχουν επαφές και για τη στελέχωση του ρόστερ. Εκτός απροόπτου, δηλαδή κάποιες έκτακτες υποχρεώσεις, ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος θα δώσει το παρών στη Γ.Σ. του Ερασιτέχνη μεθαύριο Τετάρτη, ενώ σε ό,τι αφορά τον Γιάννη Νταόπουλο αναμένεται στον Βόλο τέλη Ιουλίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου