ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η ευκαιρία είναι η αναδιάρθρωση

η-ευκαιρία-είναι-η-αναδιάρθρωση-566861

Οι ελπίδες για αλλαγή κατηγορίας που υπήρχαν στον Ολυμπιακό Βόλου από καιρό αναπτερώθηκαν από χθες όταν ο υφυπουργός Αθλητισμού ενημέρωσε όλες τις ομάδες για το πλάνο της αναδιάρθρωσης, το οποίο και θα νομοθετήσει την επόμενη εβδομάδα, ώστε να διαμορφωθεί επίσημα ο νέος χάρτης του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ολα πλέον δείχνουν πως πάμε ολοταχώς προς αναδιάρθρωση όπως προέκυψε και από την τηλεδιάσκεψη που έγινε χθες ανάμεσα στις ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 και της Φούτμπολ Λιγκ με τον Λευτέρη Αυγενάκη, παρουσία και του Λεωνίδα Λεουτσάκου.

Από πλευράς Ολυμπιακού Βόλου στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Σωτήρης Μαυρονάσιος και ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος που πάντως έχει ανακοινώσει πως θα αποχωρήσει από την ΠΑΕ στο τέλος της περιόδου.

Πάντως όπως προέκυψε από την τηλεδιάσκεψη και σύμφωνα με την ΓΓΑ η «εξαιρετικά μεγάλη ποδοσφαιρική μεταρρύθμιση» επικροτήθηκε από την συντριπτική πλειονότητα των ΠΑΕ της SL2 και της FL, ενώ η αναδιάρθρωση θα γίνει με αυστηρότατα κριτήρια και ακόμη θα υπάρξει άμεση προκαταβολή 1,55 εκατ. ευρώ και στη Football League από το στοίχημα.

Στην τηλεδιάσκεψη κάθε ομάδα πήρε τον λόγο και μίλησε για το ζήτημα, ενώ αντίδραση για την αναδιάρθρωση υπήρξε μόνο από τον Λεβαδειακό και τα Τρίκαλα. Οι υπόλοιπες ομάδες είναι θετικές με το σχέδιο για μια νέα SL2 διαχωρισμένη σε 2 ομίλους με τον τελικό αριθμό των ομάδων να καθορίζεται από τις παραμέτρους.

Απομένει να ξεκαθαριστεί πού θα πάνε οι δύο ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 οι οποίες υποβιβάστηκαν (Καραϊσκάκης-ΟΦΙ), ενώ από τη FL θα ανέβουν σύνολο 16 ομάδες, ενώ είναι και οι 4 από τη Γ’ Εθνική.

Το Μετοχικό Κεφάλαιο για τη νέα κατηγορία θα είναι στα 250.000 ευρώ, ενώ η εγγυητική 100.000 ευρώ. Τα ποσά αυτά δημιουργούν ασφαλώς προβληματισμούς για το πόσες ΠΑΕ θα μπορέσουν να ανταποκριθούν, κάτι που θα παίξει ρόλο στον τελικό αριθμό των ομάδων για τη νέα Σούπερ Λιγκ 2.

Το σημαντικό στο οικονομικό είναι ότι ο Λ. Αυγενάκης ενημέρωσε τους 20 της Football League πως σύντομα θα μοιραστούν 1.550.000 ευρώ (από 77.500 κάθε ομάδα) από το στοίχημα.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, μάλιστα, ενημέρωσε τις ομάδες της Football League ότι θα εισπράξουν άμεσα από 77.500€ εκάστη (συνολικά 1.550.000€) ως προκαταβολή, όπως συνέβη πρόσφατα και με τις άλλες κατηγορίες επαγγελματικού αθλητισμού σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και βόλεϊ, οι οποίες ενισχύθηκαν με 29,2 εκατ. ευρώ συνολικά.

Στην επίσημη ανακοίνωση της ΓΓΑ μετά την τηλεδιάσκεψη αναφέρεται ότι «σε ότι αφορά στην επικείμενη αναδιάρθρωση των δύο επαγγελματικών κατηγοριών σε μία, με τη συγχώνευση των SL2 και FL, ο κ. Αυγενάκης κατέδειξε την αναγκαιότητα βιωσιμότητας, αξιοπιστίας, ανταγωνιστικότητας και ποιότητας, σε αντικατάσταση της υφιστάμενης στρεβλής κατάστασης που επέβαλε προ διετίας ο προκάτοχός του, με ισχυρές ΠΑΕ που

> θα μπορέσουν να έχουν Μετοχικό Κεφάλαιο τουλάχιστον 250.000€ (αντί 30.000€), με πρόθεση ωστόσο να αυξηθεί περαιτέρω,

> θα μπορέσουν να καταθέτουν εγγυητική επιστολή στην ΕΕΑ τουλάχιστον 100.000€ (αντί 15.000€),

> οι μισοί ποδοσφαιριστές τους, τουλάχιστον, οι οποίοι θα δηλώνονται στο φύλλο αγώνα, θα πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής σε ελληνική εθνική ομάδα, οποιασδήποτε ηλικιακής κατηγορίας,

> θα έχουν τουλάχιστον 3ετή συμφωνία κεντρικής διαχείρισης τηλεοπτικών δικαιωμάτων και

> θα πρέπει να εκπονήσουν πλάνο τριετίας με ανάλογους υποβιβασμούς και προβιβασμούς ώστε από τη σεζόν 2024-2025 να μην ξεπερνούν, συμπεριλαμβανομένων και των ομάδων Β’, σε αριθμό τις 18 ομάδες, όπως συμφωνήθηκε για την αναδιάρθρωση στην Ομάδα Εργασίας που συστάθηκε προ μηνών με εκπροσώπους ΕΠΟ, SL2 – FL και του Υφυπουργείου».

Στον Ολυμπιακό Βόλου μετά την τηλεδιάσκεψη με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Aυγενάκη, θεωρούν ότι τελικά η αναδιάρθρωση θα ολοκληρωθεί με τον πλέον επίσημο τρόπο και έχουν «εργαστεί» πάνω σε ένα τέτοιο πλάνο που προβλέπει αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου και παρά το ότι ο Ε. Τσιμπανάκος «αποχωρεί» έχει λεχθεί και από τον πρόεδρο Σ. Μαυρονάσιο πως για την ομάδα στην παραπάνω κατηγορία υπήρχαν και υπάρχουν επενδυτές.

Επίσης ο Ολυμπιακός Βόλου θεωρεί την αναδιάρθρωση και άρση της αδικίας προς τη βολιώτικη ομάδα αφού πραγματικά στην προηγούμενη αναδιαρθρωτική διαδικασία του ελληνικού ποδοσφαίρου, οι ερυθρόλευκοι έμειναν στην ουσία χωρίς άνοδο παρά το γεγονός ότι είχαν αναδειχθεί πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής κατηγορίας και βρέθηκαν να παίζουν πάλι σε τρίτη κατηγορία.

Στο πρωτάθλημα

Στο τωρινό πρωτάθλημα της Football League ο Ολυμπιακός Βόλου έχει την Κυριακή αγώνα στις Σέρρες με τον Πανσερραϊκό θέλοντας να κερδίσει κάτι και απέναντι σε ομάδες που είναι ψηλότερα από αυτόν στη βαθμολογία.

Για τον Ολυμπιακό ενώ απομένουν τέσσερις αγωνιστικές για το φινάλε του πρωταθλήματος και οι ερυθρόλευκοι έχουν πέντε ματς οφείλουν να έχουν μια όσο το δυνατόν καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή στα παιχνίδια που έρχονται που είναι τα ντέρμπι στις Σέρρες με τον Πανσερραϊκό (15η, Κυριακή 6/6) και στην Καβάλα (Κυριακή 20/6) δηλαδή με ομάδες που έχασε στο Βόλο όπου θα υποδεχθεί Θεσπρωτό και Πιερικό τους οποίους δεν κέρδισε εκτός έδρας.(Στον Ολυμπιακό περιμένουν να οριστεί και το ματς αυτό που δεν έγινε για την 13η αγωνιστική, Καλαμαριά-Ολυμπιακός).

Για το εκτός έδρας παιχνίδι της Κυριακής με τον Πανσερραϊκό, ο προπονητής ο Βασίλης Βούζας περιμένει να δει την κατάσταση του Ζερόμ Γκιοατά που αποχώρησε τραυματίας στο προηγούμενο ματς με τον Αλμωπό στη Νεάπολη και να διαπιστώσει κατα πόσο ο Καμερουνέζος μέσος θα μπορέσει να ενισχύσει τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό.

Στο Κυριακάτικο δύσκολο ματς με τον Πανσερραϊκό υπάρχουν άλλωστε και δύο άλλες απουσίες αφού παραμένουν τραυματίες ο Θωμάς Γραικός και ο Γιώργος Παπακώστας.

Το Κυριακάτικο παιχνίδι πάντως είναι δύσκολο από πολλές πλευρές και η Βολιώτικη ομάδα θα αγωνιστεί στις Σέρρες για την πρώτη της νίκη εκεί αφού όλα τα χρόνια το μόνο που είχε καταφέρει στις Σέρρες ήταν 6 ισοπαλίες, 2 στην Α΄ και 4 στη Β΄ Εθνική και είχε 16 ήττες.

Και φέτος ο Πανσερραϊκός δείχνει δυνατός στην έδρα έχοντας μόνο μια ήττα (1-3) από την Καβάλα και μάλιστα στα άλλα παιχνίδια δεν έχει δεχτεί κι άλλα γκολ! Έχει κερδίσει Πιερικό (2-0), Βέροια (1-0), Αλμωπό Αριδαίας (3-0), Τρίγλια (1-0), Θεσπρωτό (1-0) και ΑΕΠ Κοζάνης (1-0).

Νέα απειλή

Μετά την απειλή λόγω οφειλών στον Τσιάρα ο Ολυμπιακός Β. απειλείται τώρα και με αφαίρεση βαθμών λόγω Ράντι. Η απόφαση: «Ενεργοποιεί σε βάρος της ΠΑΕ ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937 την επιβληθείσα με την 57/2021 απόφαση παρόντος Δικαστηρίου ποινή της αφαίρεσης τριών (3) βαθμών, μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του αιτούντος ποδοσφαιριστή Ιμπάν Ιγιάνγκα Τραβιέσο, κατά τα διαλαμβανόμενα στο διατακτικό της 356/20201 τελεσίδικης απόφασης της Α’ ΕΕΟΔ/ΕΠΟ, εντός προθεσμίας πέντε (5) εργασίμων ημερών από την επόμενη ημέρα της κοινοποίησης της παρούσας».

Ανακοίνωση Austrian Boys

Tα 84 χρόνια ζωής συμπλήρωσε προχθές Τετάρτη ο Ολυμπιακός Βόλου και οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας Austrian Boys έκαναν γιορτή το βράδυ στο ΕΑΚ, ανάβοντας πολλά καπνογόνα.

Ωστόσο, κάποια στιγμή όπως υποστηρίζουν σε ανακοίνωση τους βρέθηκαν κλειδωμένοι στο γήπεδο. Αναλυτικά η ανακοίνωση των Austrian Boys: «Όπως επιτάσσει η ιστορία της καψούρας μας, της Βολάρας μας, του καμαριού της πόλης, ο Ολυμπιακός Βόλου, ήμασταν στη βάση μας, στο σπίτι μας, στο ΕΑΚ να σβήσουμε τα 84 κεράκια.

Εκεί όμως στο τέλος της γιορτής βρήκαμε μπροστά μας έναν απρόσκλητο επισκέπτη, δεν ήταν κάποιος ποντικός αλλά ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ-ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΥΔΝΑΣ-ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ με την «παρέα του», την αστυνομική συνοδεία και μας κλείδωσε μέσα στο σπίτι μας.

Δυστυχώς για αυτόν όμως εμείς μεγαλώσαμε μέσα εκεί και ξέρουμε όλα τα κατατόπια του γηπέδου. Ελπίζουμε να μη μας περιμένει ακόμα στη θ4. Και να μας πει και ένα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που δεν θελήσαμε να βγούμε από τη θύρα που μας περίμενε.

Δυστυχώς εξακολουθούμε για εσένα ΔΗΜΑΡΧΕ-ΠΡΟΕΔΡΕ ΠΥΔΝΑΣ -ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗ να είμαστε ο εφιάλτης σου. Σου ευχόμαστε επιτυχημένα beach party.

ΥΓ: Ο,τι κι αν κάνεις, η ομάδα μας θα υπάρχει για άλλα 1.084 χρόνια. Austrian Boys Volos Ultras Gate 1».

Οι ακαδημίες

Στην επαναλειτουργία των ακαδημιών σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ έχει προχωρήσει ο ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου με αρκετούς νέους προπονητές. Στην ακαδημία ποδοσφαίρου προπονητές είναι οι Ίμρε Mπόντα, Γιώργος Καραμίχαλος, Νίκος Αγασιώτης Χρήστος Καλαϊτζίδης και Ιωάννης Πατσιαούρας ενώ τεχνικός διευθυντής θα είναι ο Στάθης Ρόκας.

Οι προπονήσεις γίνονται στις Αθλητικές Εγκαταστάσεις της Άλλης Μεριάς. Το πρόγραμμα των τμημάτων : Κ8: Δευτέρα – Τετάρτη 16:00, Κ10:Δευτέρα – Τετάρτη – Πέμπτη 15:45, Κ12:Δευτερα- Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη 15:45, Κ14: Δευτέρα – Τρίτη – Τετάρτη – Πέμπτη 15:45, Κ16:Δευτέρα – Τρίτη – Τετάρτη – Πέμπτη 18:00 (& οι γεν. 2004).

Οι ακαδημίες μπάσκετ κοριτσιών και αγοριών του Ολυμπιακού Βόλου ξανάρχισαν τις δραστηριότητές τους με προπονητές τους καθηγητές φυσικής αγωγής Αντώνη Μάνο και Χρήστο Γκούμα, ενώ συνεχίζονται οι εγγραφές νεαρών αθλητριών και αθλητών 8-16 ετών. Πληροφορίες και εγγραφές για το τμήμα Καλαθοσφαίρισης στα τηλ. 6944753405, 6974890112 και 6987356017.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου