ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ανάσα και βήμα για την καλύτερη θέση

ανάσα-και-βήμα-για-την-καλύτερη-θέση-570962

Μια ανάσα πήρε ο Ολυμπιακός Βόλου με την προχθεσινή τέταρτη εντός έδρας νίκη και έκτη του στον Βόρειο Ομιλο της Football League, κάνοντας και ένα βήμα για να πάρει μια θέση καλύτερη από την πέμπτη που κατέχει σήμερα στις λίγες αγωνιστικές που απομένουν στο φετινό περίεργο και σύντομο πρωτάθλημα.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Για τον Ολυμπιακό ενώ απομένουν τέσσερις αγωνιστικές για το φινάλε του πρωταθλήματος και οι ερυθρόλευκοι έχουν πέντε ματς οφείλουν να έχουν μια όσο το δυνατόν καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή στα παιχνίδια που έρχονται που είναι τα ντέρμπι στις Σέρρες με τον Πανσερραϊκό (15η, Κυριακή 6/6) και στην Καβάλα (Κυριακή 20/6) δηλαδή με ομάδες που έχασε στο Βόλο όπου θα υποδεχθεί Θεσπρωτό και Πιερικό τους οποίους δεν κέρδισε εκτός έδρας.(Στον Ολυμπιακό περιμένουν να οριστεί και το ματς αυτό που δεν έγινε για την 13η αγωνιστική, Καλαμαριά-Ολυμπιακός).

Πάντως με την προχθεσινή νίκη ο Ολυμπιακός (όπως και με την ΑΕΠ Κοζάνης), κατάφερε να κερδίσει δύο φορές φέτος τον Αλμωπό στο πρωτάθλημα, καθώς είχε επικρατήσει και με 1-0 στην Αριδαία και συνεχίζει να μην έχει νίκη επί ομάδας που είναι ψηλότερα από αυτόν.

Βούζας: «Περισσότερη δουλειά»

Πάντως γενικά ευχαριστημένος φάνηκε ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Βασίλης Βούζας, μετά την επικράτηση της ομάδας του επί του Αλμωπού Αριδαίας αναφέροντας πως η δουλειά συνεχίζεται για μια θέση όσο το δυνατόν ψηλότερα στη βαθμολογία: «Ήταν μία δίκαιη νίκη. Είχαμε καλές στιγμές στο παιχνίδι, κατορθώνοντας να πετύχουμε δύο γκολ και έχοντας ευκαιρίες να διευρύνουμε κι άλλο το σκορ, απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα με ταλέντο. Οι παίκτες μας έβγαλαν την ποιότητα που διαθέτουν και πετύχαμε μία πολύ σημαντική για τη συνέχεια νίκη. Ξεκινάμε την προετοιμασία μας από την επόμενη ημέρα για το επόμενο παιχνίδι. Στόχος μας είναι να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε στα επόμενα παιχνίδια και να πλασαριστούμε όσο το δυνατόν ψηλότερα στη βαθμολογία», ενώ στάθηκε και στο γεγονός ότι η ομάδα είχε χρόνο να ξεκουραστεί και να δουλέψει: «Έπαιξε μεγάλο ρόλο, και οι παίκτες ανέλαβαν δυνάμεις γιατί ήταν πολύ έντονες οι προηγούμενες μέρες. Αυτό φάνηκε με καλά τρεξίματα και μέσα στον αγωνιστικό χώρο αλλά και με κάποια επιπλέον τακτικά στοιχεία στο παιχνίδι μας, Χρειάζεται περισσότερη δουλειά βέβαια, αλλά είχαμε μία καλή παρουσία και είμαστε ικανοποιημένοι από την προσπάθεια των παικτών και στις προπονήσεις και στο παιχνίδι».

Θετικά δείγματα Κατσούκη

Θετικά ήταν τα δείγματα στο ματς με την Αριδαία και του νεαρού Χρήστου Κατσούκη που για πρώτη φορά ξεκίνησε στο βασικό σχήμα. Στην δεύτερη συμμετοχή του στην Football League (είχε παίξει και 6 λεπτά στο ματς με την ΑΕΠ Κοζάνης), ο νεαρός μεσοεπιθετικός έδειξε καλά στοιχεία βοηθώντας και δημιουργικά.

Νίκη χωρίς τον σκόρερ

Για τον Ολυμπιακό η προχθεσινή έκτη νίκη ήταν η πρώτη που «ήρθε» χωρίς να σκοράρει ο Ιάσονας Παπαδημητρίου.

Ο πρώτος σκόρερ των ερυθρόλευκων έχει πετύχει 3 γκολ στις 2 νίκες σε βάρος της ΑΕΠ Κοζάνης (2 εκτός και 1 εντός) ενώ σκόραρε μια φορά και στα νικηφόρα ματς του Ολυμπιακού με Τρίγλια Καλαμαριά, στο Βόλο αλλά και στην Αριδαία.

Για τον Ολυμπιακό Β., εκτός από τα 7 γκολ του Παπαδημητρίου, 2 έχει πετύχει ο Γιαννίτσης και από ένα γκολ έχουν πετύχει οι Νικλητσιώτης, Βουκελάτος, Φιλίποβιτς, και Μπουτζίκος. Από τα 13 συνολικά γκολ, μόνον τρία σημειώθηκαν στο πρώτο 45λεπτο και τα 10 στο δεύτερο.

1ο γκολ Νικλητσιώτη

Το πρώτο του γκολ με τον Ολυμπιακό πέτυχε στον προχθεσινό αγώνα με τον Αλμωπό Αριδαίας ο Γιώργος Νικλητσιώτης που τελευταία φορά είχε σκοράρει 14/4/19 ως παίκτης του Νέστου Χρυσούπολης. Μιλώντας μετά το ματς ο Νικλητσιώτης ανέφερε: «Αρχικά είμαι ικανοποιημένος που μπήκα στην ομάδα, γιατί ταλαιπωρήθηκα για καιρό με τραυματισμό. Πρώτα είμαι χαρούμενος που νίκησε η ομάδα και μετά επειδή σκόραρα και εγώ και αρχίζω να βρίσκω το ρυθμό μου. Όσον αφορά το ματς, ξέραμε ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και δουλέψαμε πάρα πολύ σωστά όλη τη βδομάδα για να καταφέρουμε να το κερδίσουμε. Θα έπρεπε να τελειώσουμε το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο, αλλά δυστυχώς δεν το καταφέραμε. Πιέσαμε πολύ, βάλαμε το γκολ, αλλά στη συνέχεια δώσαμε τη μπάλα για λίγο στον αντίπαλο προκειμένου να βρούμε και εμείς τα πατήματα μας. Στο δεύτερο ημίχρονο πετύχαμε το δεύτερο γκολ και έτσι “κλειδώσαμε” το παιχνίδι. Η συνέχεια είναι πολύ δύσκολη. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, παίζουμε σε κάθε ματς για τη νίκη και ελπίζουμε να κερδίζουμε».

Μετά τη 14η

Μετά την 14η αγωνιστική η τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή του Βορείου ομίλου αναμενόταν να σπάσει, καθώς η Βέροια υποδέχτηκε και κέρδισε τον Πανσερραϊκό και θα ξανά σπάσει αύριο Τετάρτη 2/6 όταν η Καβάλα θα δώσει το ματς που «χρωστάει» με τον Θεσπρωτό (για την 11η αγωνιστική-Διαιτητής: Μπακογιάννης, Αθηνών) ) και η μόνη εκκρεμότητα που θα υπάρχει είναι ο εκτός έδρας αγώνας του Ολυμπιακού Βόλου με την Καλαμαριά με τις δυο ομάδες να περιμένουν τον εκ νέου ορισμό του ματς ( για την 13η αγωνιστική).

Στην 14η αγωνιστική η Βέροια μεγάλωσε το εντυπωσιακό σερί των αγώνων που δεν έχει δεχτεί γκολ στους οκτώ! Είναι νέο ρεκόρ στην ιστορία της από τότε που ιδρύθηκε! Μάλιστα σε 14 παιχνίδια έχει δεχτεί μόλις δύο.

Η Καβάλα κέρδισε την Τρίγλια και έχει τις περισσότερες νίκες (10), ενώ ο Πανσερραϊκός που είναι επόμενος αντίπαλος του Ολυμπιακού που «κυνηγάει» τον 4ο Πιερικό (23 β.) που κέρδισε τον Απόλλωνα Πόντου ο οποίος δεν μπόρεσε να συνεχίσει τη βαθμολογική του αντεπίθεση, ωστόσο δεν είδε κάποια από ομάδες πάνω από αυτόν να κερδίζουν.

Πάντως ο Θεσπρωτός θα πρέπει να είναι ευχαριστημένος από το βαθμό στην Κοζάνη και αφού ο Ολυμπιακός Βόλου με τη νίκη του επί του Αλμωπού έφτασε τους 19 βαθμούς η ομάδα της Αριδαίας Αλμωπός παραμένει στην αβεβαιότητα, αφού παραμένει στο «στόχαστρο» του Θεσπρωτού και της Καλαμαριάς.

Όμως στην επόμενη αγωνιστική παίζουν Καλαμαριά-Αλμωπός, η Τρίγλια υποδέχεται τον Πιερικό και ο Θεσπρωτός τη Βέροια!

Τριάδα στους σκόρερ

Ο Ιάσων Παπαδημητρίου αν και δεν σκόραρε συνεχίζει να είναι στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ με 7 γκολ έχοντας συγκάτοικους τον Γιάννη Λουκίνα (Βέροια) και τον Παναγιώτη Μάνιο του Αλμωπού Αριδαίας που επίσης δεν σκόραρε..

6 ΓΚΟΛ έχει ο Τόμας Έντσο Πράντο (Πανσερραϊκός)

5 ΓΚΟΛ οι: Αριστείδης Κόκκορης Νίκος Βαλαβανόπουλος (Καβάλα), Στέλιος Πόζογλου και Γιάννης Πασσάς (Βέροια) και Αλέξανδρος Καλογέρης (Καλαμαριά)

Στα 4 είναι οι Χρήστος Κολλάς και Ιορδάνης Αδαμάκης της Καβάλας που έχει τα περισσότερα γκολ συνολικά (27),ενώ 3 φορές έχουν σκοράρει οι Βασίλης Γαβριηλίδης, Γιώργος Γεωργιάδης (Πανσερραϊκός), Κώστας Δεμηρτζόγλου, Λεωνίδας Κυβελίδης, Φλορεντίν Μπουόλι (Πιερικός) και Κρίστιαν Λουσέρο (Αριδαία).

Περιμένει απόφαση

Ίσως μέσα στην εβδομάδα γίνει ο εκ νέου ορισμός του αγώνα του Ολυμπιακού με την Καλαμαριά που δεν έγινε στις 23/5 στο γήπεδο «Βατάν» της Πιερίας λόγω του προβλήματος που παρουσιάστηκε στον Ολυμπιακό με 16 κρούσματα τροφικής δηλητηρίασης.

Για σήμερα Τρίτη 1/6 η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου έχει κληθεί από το Πειθαρχικό Όργανο της Ένωσης ΦΛ και εκεί αναμένεται να παρουσιαστούν όλα τα δικαιολογητικά που έχει η Βολιώτικη ΠΑΕ από Δημόσιο Νοσηλευτικό Ίδρυμα (Νοσοκομείο Βόλου), που αποδεικνύουν ότι οι παίκτες χρειάστηκαν τη βοήθεια του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, και γι’ αυτό δεν μπόρεσαν να πάρουν μέρος στον εκτός έδρας αγώνα της επόμενης μέρας με τον Απόλλωνα. Μετά την απόφαση ο Ολυμπιακός Βόλου θα περιμένει την εκ νέου ημερομηνία που θα οριστεί ο αγώνας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου