ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός Βόλου: Αρχίζουν τα βήματα της επιστροφής…

ολυμπιακός-βόλου-αρχίζουν-τα-βήματα-τ-783501

Την επόμενη εβδομάδα περιμένουν επιστροφή στις προπονήσεις και για τον Φεβρουάριο «σχεδιάζουν» για το πρωτάθλημα της Football League 2021 στον Ολυμπιακό Βόλου κι ενώ υπάρχει ήδη επίσημο αίτημα από τη Football League προς τους αρμόδιους φορείς για λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις και αγώνες χωρίς την παρουσία θεατών χθες ζητήθηκε από τις ομάδες να στείλουν υπογεγραμμένο στην Ενωση ΣΛ2/ΦΛ το πρωτόκολλο μαζί με το όνομα του υγειονομικού υπευθύνου της ομάδας.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Στον Ολυμπιακό Βόλου είναι έτοιμοι για το επόμενο βήμα έχοντας δηλώσει από καιρό πως «ως Ολυμπιακός Βόλου είμαστε πανέτοιμοι σε ό,τι μας ζητηθεί από την Πολιτεία»… και ήταν υπέρ σε ένα υγειονομικό πρωτόκολλο που περιλαμβάνει υποχρεωτικό εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο των αθλητών για COVID-19 με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια.

Η επάνοδος στις ομαδικές προπονήσεις είναι το πρώτο βήμα για την έναρξη του πρωταθλήματος και σε αυτό το πλαίσιο κυμάνθηκε η χθεσινή τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στη διοργανώτρια και τις ομάδες των δύο ομίλων της Football League.

Ομόφωνα οι ομάδες της Football League διαβεβαίωσαν ότι θα τηρήσουν πιστά το υγειονομικό πρωτόκολλο ώστε να επιστρέψουν στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις.

Οι 20 ΠΑΕ της Football League έχουν στα χέρια τους το υγειονομικό πρωτόκολλο, το οποίο θα πρέπει να στείλουν υπογεγραμμένο στην Ένωση μαζί με το όνομα του υγειονομικού υπευθύνου της ομάδας. Ακολούθως θα πραγματοποιηθεί νέα τηλεδιάσκεψη της Υγειονομικής Επιτροπής της Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ με τις ΠΑΕ της τρίτης επαγγελματικής κατηγορίας για να ενημερωθούν και να λυθούν οι όποιες απορίες.

Στη βολιώτικη ΠΑΕ ήταν έτοιμοι για το θέμα της χθεσινής τηλεδιάσκεψης με τον πρόεδρο Σωτήρη Μαυρονάσιο μέλος του ΔΣ της Ένωσης ΣΛ2/2 να έχει έτοιμα και όλα τα απαραίτητα έγγραφα που απαιτούνται, υπογράφοντας ήδη.

Ετσι από την ώρα που οι 20 ΠΑΕ της Football League έχουν δεσμευτεί ότι μπορούν να αντεπεξέλθουν κατά γράμμα στις οδηγίες της Πολιτείας και στο υγειονομικό πρωτόκολλο και η διοργανώτρια αρχή της FL απέστειλε το αίτημα για επιστροφή των ομάδων της στις ομαδικές προπονήσεις το μόνο που αναμένεται είναι η θετική ανταπόκριση από την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας και στον Ολυμπιακό έχουν αρχίσει να μετρούν αντίστροφα για την επανεκκίνηση.

Μάλιστα στον Ολυμπιακό έχουν κάνει και τις απαραίτητες κινήσεις έτσι ώστε όταν οι παίκτες θα επανέλθουν στις προπονήσεις, να γίνουν οι απαραίτητες εργομετρικές εξετάσεις, όπως και λιπομετρήσεις σε κάθε έναν ξεχωριστά.

Ενα άλλο θέμα που ο Ολυμπιακός έχει την ετοιμότητα και είναι πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλές ομάδες της Football League είναι η χορήγηση πιστοποιητικού συμμετοχής στο πρωτάθλημα από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Υπάρχουν αρκετές ΠΑΕ, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι οποίες δεν έχουν καταθέσει ακόμη φάκελο στην ΕΕΑ και το γεγονός αυτό δημιουργεί ένα επιπρόσθετο πρόβλημα, όσον αφορά την ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος. Η βολιώτικη ΠΑΕ έχει καταθέσει πάντως πλήρη φάκελο με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά εδώ και πάρα πολύ καιρό.

Η ΕΕΑ δεν συνεδριάζει συχνά αν και το θέμα των πιστοποιητικών είναι άμεσης προτεραιότητας για τις ομάδες και ίσως και σήμερα λόγω της έναρξης της ΣΛ 2, γίνει εξέταση, ενώ η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου φαίνεται ότι έχει εξασφαλισμένο το πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Football και περιμένει απλά την επίσημη απόφαση της ΕΕΑ, μόλις αυτή θα συνεδριάσει.

Στον Ολυμπιακό παρακολουθούν από κοντά όλες τις εξελίξεις, σε ότι έχει να κάνει με το πρωτάθλημα, ωστόσο, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα άλλο από το να περιμένουν.

Πέρα από τις εργασίες που συνεχίζονται στο προπονητικό κέντρο στον Άγιο Γεώργιο Φερών και την εξασφάλιση και του γηπέδου της Χλόης, η διοίκηση φροντίζει να είναι κοντά στους ποδοσφαιριστές, όλο αυτό το διάστημα της καραντίνας, ενώ από την πλευρά της η τεχνική ηγεσία ανανεώνει κάθε εβδομάδα το ατομικό πρόγραμμα προετοιμασίας που λαμβάνουν οι παίκτες, μέσω του τεχνικού διευθυντή της ΠΑΕ, Θωμά Μακρή.

Περιμένοντας την επανέναρξη αναμένονται και μεταγραφικές κινήσεις που θα ξεκινήσουν περιμένοντας στην Ελλάδα έναν Αργεντινό με παιχνίδια στα πόδια του, ενώ δεδομένο είναι ότι θα αποκτηθεί τουλάχιστον ένας, ίσως και δυο δανεικοί από την ΑΕΛ.

Όπως έχει γίνει γνωστό οι «ερυθρόλευκοι» τα έχουν βρει σε όλα με τον Αργεντίνο Χερμάν Αντρές Ερέρα που έπαιζε στη Μπόκα Ουνίδος. Ο 28χρονος μεσοεπιθετικός Χερμάν Ερέρα, παίζει και στις πλευρές τις επίθεσης, αλλά και πίσω από τον φορ. Προέρχεται από την Μπόκα Ουνίδος με την οποία μετρά 38 συμμετοχές και ένα γκολ, ενώ έχει φορέσει επίσης τη φανέλα της Αλμάγκρο και της Μπράουν ντε Αντρόγκε.

Οσον αφορά στους δανεικούς από την ΑΕΛ ο ένας θα είναι ο Δημήτρης Λουφάκης που έχει αγωνιστεί πέρσι σε 3 ματς των πλέι άουτ στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Ο 19χρονος δεξιός εξτρέμ ξεκίνησε από την Ακαδημία του ΠΑΟΚ και αποκτήθηκε πριν από ένα χρόνο από την ΑΕΛ από τον Απόλλωνα Πόντου. Με την Καλαμαριά είχε 11 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2 και δύο συμμετοχές στο Κύπελλο Ελλάδος. Ακόμη για δανεισμό έχουν ακουστεί και τα ονόματα των Δάκτυλα και Κουτσιανούλη.

Επίσης ο Πάνος Τσαγκαλίδης είναι ένα όνομα που βρίσκεται στη μεταγραφική λίστα του Ολυμπιακού Βόλου κι αυτός με τη μορφή δανεισμού αλλά από τον Άρη.

Πιθανόν από τον Ολυμπιακό θα υπάρξουν δύο «αποχωρήσεις» παικτών που ήρθαν τον Σεπτέμβριο στον Βόλο.

Πληρώνει Μακρυωνίτη

Την απόφαση να προχωρήσει σε εξόφληση του τερματοφύλακα Ηλία Μακρυωνίτη που αγωνίστηκε πέρσι σε 4 ματς έλαβε για τον Ολυμπιακό Βόλου το Διαιτητικό Δικαστήριο. Το Διαιτητικό Δικαστήριο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά την τελευταία του συνεδρίαση έλαβε την ακόλουθη απόφαση: Υποχρεώνει την ΠΑΕ ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937 να καταβάλει στον προσφεύγοντα-εκκαλούντα ποδοσφαιριστή Ηλία Μακρυωνίτη: α) το συνολικό ποσό των τριών χιλιάδων επτακοσίων σαράντα πέντε Ευρώ και ενενήντα έξι λεπτών (3.745,96 Ευρώ) μικτά και δη νομιμοτόκως, από τότε που η κάθε απαίτηση κατέστη ληξιπρόθεσμη και απαιτητή και συγκεκριμένα για τον κάθε μισθό, από την πρώτη του επομένου μήνα, για τα δώρα εορτών και επιδόματα 2019 και 2020, από 01/01/2020 και 01/01/2021 αντίστοιχα και μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφλησή τους και β) το συνολικό ποσό των χιλίων επτακοσίων πενήντα Ευρώ (1.750 Ευρώ) και δη νομιμοτόκως από την κοινοποίηση της προσφυγής μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφλησή τους, κατά το ειδικότερα διαλαμβανόμενα στο σκεπτικό της παρούσας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου