ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός Βόλου: Περιμένει το …«από Δευτέρα»!

ολυμπιακός-βόλου-περιμένει-το-από-786706

Αντίστροφα έχουν αρχίσει να «μετρούν» στον Ολυμπιακό Βόλου περιμένοντας να γίνει το …«από Δευτέρα» που ακούγεται και λέγεται για την επανέναρξη των προπονήσεων ως πρώτο βήμα και για την εκκίνηση του πρωταθλήματος της Football League…

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων θα συνεδριάσει σήμερα και με πρωτοβουλία του προέδρου της Ένωσης ΣΛ 2/ ΦΛ Λεωνίδα Λεουτσάκου ζητήθηκε να πάρει μέρος στην τηλεδιάσκεψη αυτή για να τεθεί το θέμα των επαγγελματικών πρωταθλημάτων που δεν έχουν ξεκινήσει, ενώ η 11η Ιανουαρίου είναι μία ημερομηνία που έχει ακουστεί εδώ και καιρό για την έναρξη των προπονήσεων στην Football League Ωστόσο, αν δεν υπάρξει επίσημη ανακοίνωση κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τίποτε… παρ ότι το μέλος της ΕΕ της ΕΠΟ, Παναγιώτης Διακοφώτης, προανήγγειλε την έναρξη των προπονήσεων για την ερχόμενη εβδομάδα: «Τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου ξεκινάνε οι ομαδικές προπονήσεις στη Football League, οριστικό αυτό. Το έχει υποσχεθεί, το έχει πει εμπιστευτικά ο Γιώργος Μαυρωτάς σε όλους μας» ήταν το σχόλιο του κ. Διακοφώτη δίνοντας αισιοδοξία στις ομάδες!

Έτσι και στον Ολυμπιακό Βόλου περιμένουν επίσημη ανακοίνωση και ενημέρωση για να μπουν και πάλι από Δευτέρα σε προπονητικούς ρυθμούς και εκτιμώντας ότι σε περίπου ένα μήνα θα ξεκινήσει και το πρωτάθλημα…

«Ίσως αυτή η δεύτερη επανεκκίνηση να είναι πιο δύσκολη από την πρώτη του καλοκαιριού γιατί μπορεί να χρειαστεί σε πιο σύντομο χρόνο να θέλουμε να βρούμε ετοιμότητα» εκτίμησε μιλώντας χθες στον Spor fm ο βολιώτης τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Ολυμπιακός Θωμάς Μακρής: «Είναι δεδομένο πως το να μην κάνουν προπόνηση οι ποδοσφαιριστές που αυτό είναι η καθημερινότητά τους είναι πολύ κουραστικό, ενώ σίγουρα οι ατομικές, δεν είναι το ίδιο πράγμα και φυσικά όταν αποφασιστεί σέντρα θα χρειαστεί χρόνος για επαναφορά στην ετοιμότητα» ανέφερε τονίζοντας ότι: «Τα προβλήματα που ήδη υπήρχαν περιμένοντας να αρχίσει το πρωτάθλημα τώρα έχοντας περάσει δύο μήνες χωρίς προπονήσεις έγιναν πολύ μεγαλύτερα και θα είναι πιο δύσκολη η επιστροφή για να παίξει η ομάδα στο πρωτάθλημα».

Ο Θωμάς Μακρής ανέφερε ακόμη ότι η ΠΑΕ είναι σε επαφή με τους ποδοσφαιριστές, αναγνωρίζοντας πως όταν ξεκινήσει το πρωτάθλημα σίγουρα δεν θα υπάρχει ρυθμός και καλό ποδόσφαιρο: «Θα χρειαστεί πάλι χρόνος, οι παίκτες να βρουν τον απαραίτητο ρυθμό και όλοι θα ευχόμαστε να μην υπάρχουν και τραυματισμοί γιατί άλλο είναι η προετοιμασία με τα φιλικά παιχνίδια και άλλο τα επίσημα» υπογραμμίζοντας πάντως ότι στον Ολυμπιακό είναι έτοιμοι και για εργομετρικές μετρήσεις, ενώ επιβεβαίωσε και το ότι μπορεί να υπάρξει ενίσχυση με 2-3 παίκτες που μάλιστα δεν έχουν μείνει πίσω σε προπονήσεις και αγωνιστική δράση.

Μάλιστα οι διορθωτικές κινήσεις στο ρόστερ του Ολυμπιακού δεν αποκλείεται να ξεκινήσουν περιμένοντας στην Ελλάδα έναν νεαρό Αργεντινό επιθετικό, με παιχνίδια στα πόδια του, ενώ δεδομένο είναι ότι θα αποκτηθεί τουλάχιστον ένας, ίσως και δυο δανεικοί από την ΑΕΛ.

Με επίσης δεδομένο πλέον ότι και η όποια αγωνιστική δράση στη Football League θα είναι τον Φεβρουάριο στον Ολυμπιακό από τη μια θέλουν είναι να είναι όσο λιγότερες οι συνέπειες της αγωνιστικής αδράνειας κι από την άλλη στο ξεκίνημα η ομάδα να έχει τις λύσεις για να πρωταγωνιστεί.

Μάλιστα όπως τονίστηκε και στο μήνυμα της ερυθρόλευκης ΠΑΕ για τη νέα χρονιά: «δεν σταματήσαμε στιγμή να εργαζόμαστε όλο αυτό το χρονικό διάστημα για το καλό της ομάδας μας ώστε να είμαστε έτοιμοι να επιστρέψουμε στα γήπεδα ανά πάσα στιγμή και να εκπληρώσουμε τα όνειρα, όχι μόνο τα δικά μας, αλλά και των χιλιάδων φιλάθλων μας που δεν είναι άλλα από το να επιστρέψει η αγαπημένη ομάδα της πόλης μας εκεί που ανήκει».

Στους «ερυθρόλευκους» οι παίκτες τώρα ακολουθούν το πρόγραμμα που έχουν λάβει από την τεχνική ηγεσία, με ορισμένους από αυτούς (16 στον αριθμό) να παραμένουν στο Βόλο (όπως και οι ξένοι της ομάδας Ντα Κάμπο, Μπαράνκο, Κολέλα και Φιλίποβιτς) και συχνά να τρέχουν ανά τριάδες και τους υπόλοιπους να βρίσκονται στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, αλλά σε ετοιμότητα για «επιστροφή».

Οι παίκτες ενημερώνονται καθημερινά για τις εξελίξεις και περιμένουν πότε θα επιστρέψουν στις ομαδικές προπονήσεις και κυρίως πότε επιτέλους θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Football League!

Στη βολιώτικη ομάδα, περιμένουν και την έναρξη και τις ημερομηνίες ίσως με συνεχόμενους αγώνες Κυριακή-Τετάρτη.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η αγωνιστική χρονιά (2020-2021) θα έπρεπε να ολοκληρωθεί μέχρι τις 23/5 λόγω του Euro 2020 και αν και η Football League, ζήτησε από την ΕΠΟ να παραταθεί αυτό μάλλον θα είναι ως αρχές Ιουνίου και στον Βόλο έχουν την ενημέρωση πως στο αγωνιστικό τμήμα της Football League κάνουν τον σχεδιασμό για πρωτάθλημα τον Φεβρουάριο και ετοιμάζουν πρόγραμμα χωρίς δράση μόνο 2/5 λόγω του Πάσχα, συμπεριλαμβάνοντας και τα πλέι οφ –πλέι άουτ.

Ο Ολυμπιακός Βόλου στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Football League θα δώσει 18 αγώνες αρχίζοντας στο Βόλο με την Τρίγλια και θα τους ολοκληρώσει πάλι στο Βόλο με τον Πιερικό.

Στο αγωνιστικό τμήμα της Football League έχουν κάνει δυο προσχέδια ημερολογιακών προγραμμάτων με τις διαφορές να είναι στις αγωνιστικές Τετάρτες ανάλογα με την ημερομηνία έναρξης. Στην εκτίμηση να ξεκινήσει η δράση τον Φεβρουάριο (7/2) και δεν δοθεί η παράταση, η λήξη της κανονικής διάρκειας θα είναι η 24η Απριλίου με τα πλέι οφ να αρχίζουν 5/5, ενώ στο προσχέδιο αυτό 7 αγωνιστικές είναι Τετάρτη. Με αυτό το προσχέδιο, τα πλέι οφ και πλέι άουτ θα ολοκληρωθούν 2 Ιουνίου και μόνο στη δύσκολη περίπτωση που υπάρξει η παράταση που έχει ζητηθεί θα υπάρχουν λιγότερες αγωνιστικές Τετάρτες…

Σύμφωνα με την από 22/10 προκήρυξη στα πλέι οφ θα αγωνιστούν οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 1-4 σε κάθε όμιλο με αγώνες εντός και εκτός έδρας των έξι αγωνιστικών –διατηρώντας τη βαθμολογία της κανονικής διάρκειας. Οι δυο πρώτοι από κάθε όμιλο (σύνολο τέσσερις) προβιβάζονται στην Super League 2.

Αντίστοιχα οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 5-10 θα αγωνιστούν σε πλέι άουτ με εντός και εκτός έδρας αγώνες σε δέκα αγωνιστικές –επίσης διατηρώντας τη βαθμολογία της κανονικής διάρκειας. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις 9η και 10η θέση κάθε ομίλου (σύνολο τέσσερις) θα υποβιβαστούν στην Γ Εθνική κατηγορία.

Στον Ολυμπιακό Βόλου έχουν τώρα αρκετό καιρό που προσπαθούν να κρατήσουν σε καλό επίπεδο την αισιοδοξία, το ηθικό και το καλό κλίμα που είχε δημιουργηθεί στην ομάδα… που «φτιάχτηκε» για να πρωταγωνιστεί.. και να πάρει μια από τις δυο πρώτες θέσεις…

Οι συνέπειες της αναστολής της δραστηριότητας, σίγουρα θα υπάρξουν … και θα φανούν στην πορεία και στον Ολυμπιακό Βόλου θέλουν όσο το δυνατόν, να έχουν τις λιγότερες και ξεκινώντας πρωτάθλημα, στο τέλος του να τις «σβήσουν» με άνοδο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου