ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

«Χάλασε» η μετακίνηση Μπαράνκο

χάλασε-η-μετακίνηση-μπαράνκο-795831

Δεν έγινε η επίσημη μετακίνηση προς τα πάνω του Αργεντινού Μπρούνο Μπαράνκο και χάλασε η μεταγραφή του από τον Ολυμπιακό Βόλου στη Λάρισα, ενώ στη βολιώτικη ομάδα αναφέρουν ότι η ΑΕΛ και ο κ. Κούγιας τήρησαν το έπακρο τη συμφωνία, ωστόσο προέκυψε ένα θέμα με την οικογένεια του ποδοσφαιριστή.

Στον Ολυμπιακό Βόλου συνεχίζουν να περιμένουν το καλύτερο αύριο και ελπίζουν ότι το 2021 θα φέρει την επανέναρξη της αγωνιστικής δράσης και πολύ… ποδόσφαιρο κάτι που αναφέρεται και στις ευχές της Βολιώτικης ΠΑΕ: «Μια ιδιαίτερη και δύσκολη χρονιά φτάνει στο τέλος της! Με την ελπίδα να βγούμε γρήγορα από την κρίση της πανδημίας, ευχές για Καλά Χριστούγεννα και μια νέα χρονιά γεμάτη υγεία, αγάπη και ευτυχία! Και φυσικά αγωνιστική δράση στα γήπεδα και πολύ, πολύ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ! Χρόνια πολλά! 83 χρόνια ιστορίας και συνεχίζουμε» αναφέρει η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.

Πάντως άλλες ευχές για την ποδοσφαιρική άνοδο και την μεταγραφή του Μπρούνο Μπαράνκο από τον Ολυμπιακό Βόλου στη Λάρισα, δεν έπιασαν αφού παρότι υπήρξε συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές, με τον Ολυμπιακό να λαμβάνει μάλιστα και ένα σεβαστό ποσό, ως προκαταβολή και ο παίκτης από την πλευρά του είχε αποδεχθεί τους όρους τους συμβολαίου, ο Μπαράνκο έκανε πίσω.

Οπως έγινε γνωστό υπήρξε, ένα θέμα με την οικογένεια του ποδοσφαιριστή και το πρόβλημα ήταν στη διάρκεια του συμβολαίου και όχι όπως ήθελε η ΑΕΛ για να ματαιωθεί οριστικά η μεταγραφή του Μπρούνο Μπαράνκο από τον Ολυμπιακό στην Λάρισα, και όπως ανακοινώθηκε και επίσημα από την ΠΑΕ ΑΕΛ, λόγω υπαιτιότητας του ποδοσφαιριστή.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΑΕΛ, η συνεργασία με τον Ολυμπιακό Βόλου θα συνεχιστεί και οι «βυσσινί» θα παραχωρήσουν σημαντικούς παίκτες στον Ολυμπιακό, με τη μορφή δανεισμού, όπως αναφέρει η ανακοίνωση: «Λόγω υπαιτιότητας του ποδοσφαιριστή και της οικογένειας του, οι οποίοι ήθελαν μικρότερο χρόνο διάρκειας στο συμβόλαιο του, από την αρχική συμφωνηθείσα και ενώ η ΠΑΕ ΑΕΛ είχε ήδη καταβάλει στον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βόλου το συνολικό τίμημα της μεταγραφής του, ματαιώνεται οριστικά η μεταγραφή του Bruno Barranco στην ΠΑΕ ΑΕΛ.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο Ολυμπιακός Βόλου δια του κ. Τσιμπανάκου επέστρεψε στον κ. Κούγια το καταβληθέν ποσό για την αγορά του παίκτη.

Παρά την ματαίωση της μεταγραφής, η συνεργασία με την ιστορική ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου θα συνεχιστεί και η ΑΕΛ θα παραχωρήσει με δανεισμό σημαντικούς παίκτες, οι οποίοι θα βοηθήσουν στην προσπάθεια του Ολυμπιακού Βόλου να επανέλθει στις μεγάλες κατηγορίες όπου είναι η πραγματική του θέση».

Από την πλευρά του ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος ανέφερε ότι «Πέρα από τη μη ολοκλήρωση της μεταγραφής, ευχαριστούμε τον κ. Κούγια γιατί σε ό,τι μας είπε ήταν 100% κύριος και στα λεγόμενα και στις πράξεις του».

Το θέμα μεταγραφής του Μπαράνκο παραμένει ανοικτό αν υπάρξει ομάδα που θα του προσφέρει μικρότερης διάρκειας συμβόλαιο ενώ ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Ευριπίδης Τσιμπανάκος, τόνισε πως είναι σε ισχύ το συμβόλαιο του με τον Ολυμπιακό και θα γίνει και κουβέντα με το νεαρό Αργεντίνο επιθετικό για το μέλλον του.

Πάντως δεν αλλάζει και ο στόχος της ομάδας πως σε κάθε περίπτωση θα ενισχυθεί είτε με αντικατάσταση είτε όχι του Μπαράνκο.

Άλλωστε λόγω της μεταγραφής είχε προχωρήσει και η διαδικασία αντικατάστασης του Μπαράνκο και η διοίκηση της ΠΑΕ έχει έρθει σε συμφωνίες για να φέρει έναν επίσης νεαρό και αξιόλογο Αργεντινό επιθετικό, ο οποίος περιμένει το ο.κ. για να έρθει στη χώρα μας, για τους «ερυθρόλευκους».

Πέρα από τα μεταγραφικά αυτό που «καίει» είναι η επανέναρξη των ομαδικών προπονήσεων και μετά στον Ολυμπιακό Βόλου περιμένουν και την έναρξη της Football League τέλος Ιανουαρίου, αρχές Φεβρουαρίου και δηλώνουν ότι προέχει η δημόσια υγεία, αλλά και ότι είναι έτοιμοι να εφαρμόσουν ότι ζητηθεί για να ξεκινήσουν τις ομαδικές προπονήσεις και να τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Επίσης η διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου έχει κάνει κι άλλες απαραίτητες ενέργειες προκειμένου η ομάδα να είναι έτοιμη να παίξει στο πρωτάθλημα, όταν η κυβέρνηση ανάψει το «πράσινο φως». Οι άνθρωποι της ΠΑΕ είχαν καταθέσει πλήρη φάκελο στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την χορήγηση του πιστοποιητικού συμμετοχής στο πρωτάθλημα και αναμένεται μόνο η τυπική ανακοίνωση για την έγκριση.

Στο αγωνιστικό κομμάτι πάντως η αβεβαιότητα συνεχίζει να υπάρχει και στον Ολυμπιακό οι περισσότεροι παίκτες στο Βόλο μετέχουν στο ειδικό ατομικό πρόγραμμα ατομικής προπόνησης, ενώ οι Γιαννίτσης, Γραικός, Αγρόδημος, Λαδάς, Πατρώνης, Βασιλούδης, Ζιάκας και Γεωργακόπουλος κάνουν το ίδιο από τους τόπους τους…

Ο τεχνικός διευθυντής, Θωμάς Μακρής, περιμένοντας την δύσκολη επανεκκίνηση, βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την τεχνική ηγεσία και τους ποδοσφαιριστές, καθώς η ΠΑΕ θέλει να βρίσκεται κοντά στο ποδοσφαιρικό τμήμα και για ψυχολογικούς λόγους ενώ προσπαθεί να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις της.

Η έως τώρα κατάσταση σίγουρα έχει ανατρέψει τον προπονητικό σχεδιασμό και στην Βολιώτικη ομάδα, αλλά ευελπιστούν πως γρήγορα θα μπορέσουν να «επανέλθουν», ξεπερνώντας τις όποιες συνέπειες της αγωνιστικής αδράνειας και να μην χαθεί ότι καλό έγινε, από πλευράς προετοιμασίας από τον Αύγουστο έως το τέλος Οκτωβρίου.

Στον Βόλο έχουν την ενημέρωση πως στο αγωνιστικό τμήμα της Football League κάνουν τον σχεδιασμό για πρωτάθλημα τον Φεβρουάριο και ετοιμάζουν πρόγραμμα με αγώνες Τετάρτη και Κυριακή, χωρίς δράση μόνο 2/5 λόγω του Πάσχα, συμπεριλαμβάνοντας και τα playoffs-playout!

Το μόνο δεδομένο σήμερα είναι ότι ενώ στη Σούπερ Λίγκα 2 μετρούν αντίστροφα για την έναρξη του πρωταθλήματος, αλλά στη Football League δεν έχουν επαναρχίσει ακόμη οι ομαδικές προπονήσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο η Ένωση SL2-FL ανακοίνωσε ότι σήμερα Πέμπτη (24/12) θα γίνει τηλεδιάσκεψη, όπου θα υπάρξει κι ενημέρωση για το υγειονομικό πρωτόκολλο, αλλά και για τα τηλεοπτικά. Αναλυτικά: «Σας γνωρίζουμε ότι στις 24/12/2020 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης για τους δυο ομίλους της Football League (11:00 ο Βόρειος Ομιλος, 12:30 ο Νότιος Ομιλος) με θέματα: Ενημέρωση για την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, Ενημέρωση Υγειονομικού Πρωτοκόλλου, Έναρξη Πρωταθλήματος Football League».

Το υγειονομικό πρωτόκολλο για να επιστρέψουν οι ομάδες στις προπονήσεις περιλαμβάνει υποχρεωτικό τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια μια φορά την εβδομάδα, το πρώτο πριν από την έναρξη των προπονήσεων, και ενημέρωση από τη διοργανώτρια αρχή στη ΓΓΑ, μια φορά την εβδομάδα, με λίστα για τον αριθμό των τεστ και των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Στον Ολυμπιακό δηλώνουν ότι είναι έτοιμοι να εφαρμόσουν ότι ζητηθεί και να ξεκινήσουν τις ομαδικές προπονήσεις και συνεχίζουν να βρίσκονται σε επαφή και με τους ποδοσφαιριστές που είναι εκτός Μαγνησίας ώστε στο αναμενόμενο νέο ξεκίνημα προετοιμασίας να είναι όλοι παρόντες, ενώ προσπάθεια ήδη γίνεται να κρατήσουν σε καλό επίπεδο την αισιοδοξία, το ηθικό και το καλό κλίμα που είχε δημιουργηθεί στην ομάδα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου