ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Επιστροφή στις προπονήσεις και για την Football League

επιστροφή-στις-προπονήσεις-και-για-τη-802487

Σε ρυθμούς προπονήσεων επιστρέφουν σε λίγες μέρες και οι ομάδες της Football League, κάτι που επιβεβαιώθηκε χθες και επίσημα από τον πρόεδρο της Ενωσης SL2/FL, Λεωνίδα Λεουτσάκο. Ανάμεσα στις ομάδες αυτές φυσικά και ο Ολυμπιακός Βόλου, που αισιοδοξεί πως όσα έχτιζε μέσα στο καλοκαίρι να μην πάνε χαμένα.

Η Football League επιστρέφει στις προπονήσεις μετά τη Super League 2 έστω κι αν ακόμη δεν έχει γίνει γνωστή η ημέρα, αλλά αυτή αναμένεται να είναι μέσα στον Δεκέμβριο, προκειμένου να γίνει επιτέλους σέντρα και στο πρωτάθλημα, ένα από τα λίγα που δεν πρόλαβε να ξεκινήσει, για το προλάβει… το δεύτερο lockdown.

Ο πρόεδρος της Ενωσης SL2/FL Λεωνίδας Λεουτσάκος με δήλωση του έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας για έναρξη ομαδικών προπονήσεων και στη Football League σε λίγες ημέρες:

Αναλυτικά η δήλωσή του: «Ηταν, σίγουρα, μία πολύ θετική εξέλιξη αυτή που έλαβε χώρα στο Σάββατο το βράδυ», είπε. «Πλέον μέσα στις πρώτες 10 ημέρες του Ιανουαρίου λογικά θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Super League 2, ενώ σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσει πιστεύω και η Football League τις ομαδικές προπονήσεις. Τα δίνουμε όλα, θα πιέσουμε πάρα πολύ και προς αυτή την κατεύθυνση, έτσι ώστε στα μέσα του Ιανουαρίου να δοθεί η εκκίνηση και σε αυτό το επαγγελματικό μας πρωτάθλημα το οποίο, επίσης, τηρεί όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα».

Σημειώνεται πως στον Ολυμπιακό οι περισσότεροι παίκτες μεταξύ αυτών και οι τρεις Αργεντινοί, Κολέλα, Μπαράνκο, Ντα Κάμπο, όπως και ο Σέρβος Φιλίποβιτς, έμειναν στο Βόλο, ενώ οι Γραικός, Λαδάς, Πατρώνης, Βασιλούδης, Γιαννίτσης, Γεωργακόπουλος, Ζιάκας και Αγρόδημος μετέχουν στο ειδικό ατομικό πρόγραμμα προπόνησης από τους τόπους τους… για να παραμείνουν όσο το δυνατόν σε καλύτερη φυσική κατάσταση και να μην πάει εντελώς «χαμένη» η προετοιμασία δυόμιση μηνών.

ΠΣΑΠ: «Δεν αποκαθίσταται η αδικία»

Μπορεί να δόθηκε το «πράσινο φως» για την έναρξη των προπονήσεων των ομάδων της Super League 2, όμως ο ΠΣΑΠ τονίζει πως με αυτόν τον τρόπο δεν αποκαθίσταται εξολοκλήρου η αδικία. Συγκεκριμένα ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία τονίζει πως το αίτημά του έγινε εν μέρει δεκτό, υπενθυμίζοντας, παράλληλα, πως δεν πρέπει να γίνεται διαχωρισμός μεταξύ επαγγελματιών ποδοσφαιριστών.

Η σχετική ανακοίνωση: «Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα αγωνιστικής απραξίας για τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές των δυο μικρότερων κατηγοριών και τα συνεχή δίκαια αιτήματα του ΠΣΑΠ προς όλους τους αρμόδιους φορείς, δόθηκε τελικά και με μεγάλη καθυστέρηση το «πράσινο φως» μόνο στη Super League 2.

Το αίτημά μας έγινε εν μέρει δεκτό και σε καμία περίπτωση δεν αποκαθιστά εξολοκλήρου την αδικία, καθώς εκατοντάδες συνάδελφοι μας που αγωνίζονται στην Football League θα συνεχίσουν να τη βιώνουν.

Ο ΠΣΑΠ τονίζει, για άλλη μία φορά, πως δεν πρέπει να γίνεται διαχωρισμός μεταξύ επαγγελματιών ποδοσφαιριστών. Η ιδιαιτερότητα του επαγγέλματος δεν επιτρέπει να χαθεί άλλος χρόνος και για αυτό προσκαλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς, ο κάθε ένας από την πλευρά του, να πράξει ότι χρειάζεται ώστε όλο το επαγγελματικό ποδόσφαιρο να επανέλθει σε πλήρη αγωνιστική δράση».

«Πάγωσαν» τα διαρκείας

Το lockdown έχει «παγώσει» τη διάθεση των καρτών διαρκείας του Ολυμπιακού Βόλου και στην ΠΑΕ περιμένουν όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες να αποφασίσει η κυβέρνηση την διακοπή του εγκλεισμού προκειμένου οι κάρτες να τεθούν και πάλι προς διάθεση. Θυμίζουμε πως η διοίκηση της ΠΑΕ πρωτοπόρησε με την απόφασή της να αντιστοιχεί σε αγορά μετοχών η κάθε αγορά κάρτας διαρκείας. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, κανείς φίλαθλος δεν θα χάσει τα χρήματά του, ακόμη και αν οι αγώνες διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών λόγω της πανδημίας του κορονοιού. Οσον αφορά στις κατηγορίες των καρτών είναι οι εξής: 1) Gold των 200 ευρώ (αντιστοιχούν σε έξι μετοχές). 2) Silver των 100 ευρώ (αντιστοιχούν σε τρεις μετοχές). 3) Ladies, Kids και Fans των 50 ευρώ (αντιστοιχούν σε μία μετοχή).

Η σειρά των αγώνων… επιστροφής

Ο Ολυμπιακός περιμένει σύμφωνα με όσα ισχύουν στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Football League να δώσει 18 αγώνες στο Βόρειο Ομιλο αρχίζοντας στον Βόλο με την Τρίγλια και θα τους ολοκληρώσει πάλι στον Βόλο με τον Πιερικό και αυτό μάλλον θα είναι και όλο του το αγωνιστικό πρόγραμμα περιμένοντας να είναι στις δυο πρώτες θέσεις που θα δώσουν άνοδο…

Αναλυτικά η σειρά των 18 αγώνων που θα δώσει ο Ολυμπιακός στον Βόρειο Ομιλο της Football League:

1η Ολυμπιακός-Τρίγλια

2η ΑΕΠ Κοζάνης-Ολυμπιακός

3η Ολυμπιακός-Βέροια

4η Ολυμπιακός-Καλαμαριά

5η Αλμωπός –Ολυμπιακός

6η Ολυμπιακός-Πανσερραϊκός

7η Θεσπρωτός-Ολυμπιακός

8η Ολυμπιακός-Καβάλα

9ηΠιερικός-Ολυμπιακός

10ηΤρίγλια-Ολυμπιακός

11η Ολυμπιακός-ΑΕΠ Κοζάνης

12ηΒέροια-Ολυμπιακός

13η Καλαμαριά-Ολυμπιακός

14η Ολυμπιακός-Αλμωπός

15ηΠανσερραϊκός-Ολυμπιακός

16η Ολυμπιακός-Θεσπρωτός

17η Καβάλα-Ολυμπιακός

18η Ολυμπιακός-Πιερικός

Με το διορθωτικό της προκήρυξης θα «καταργηθεί» η δεύτερη φάση της Football League και μια λύση που συζητείται και σχεδιάζεται επί χάρτου είναι να γίνουν και αγωνιστικές Τετάρτη ώστε το πρωτάθλημα να τελειώσει τέλος Μαΐου και το πολύ ώς τις 6 Ιουνίου (αφού 11/6 αρχίζει το Euro).

Ηδη στο αγωνιστικό τμήμα της Football League αναθεωρούν και τον πρόσφατο σχεδιασμό για πρωτάθλημα 16-17/1 και ετοιμάζουν άλλο πρόγραμμα χωρίς δράση μόνο στις 2/5 λόγω του Πάσχα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου