ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σενάρια για …2021 και με αλλαγές!

σενάρια-για-2021-και-με-αλλαγές-821354

Με την αναγκαστική αναμονή να συνεχίζεται στον Ολυμπιακό Βόλου αυτό που θέλουν είναι να είναι όσο λιγότερες οι συνέπειες της αγωνιστικής αδράνειας και περιμένει πρώτα την επιστροφή στις προπονήσεις.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Παράλληλα στην Football League περιμένοντας η «πίεση» να φέρει κάποια αποτελέσματα για έναρξη εξετάζουν και άλλα σενάρια αν η συνεχιζόμενη καθυστέρηση μπορεί να επιφέρει και αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος!

Ο Ολυμπιακός περιμένει σύμφωνα με όσα ισχύουν στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Football League να δώσει 18 αγώνες αρχίζοντας στο Βόλο με την Τρίγλια και θα τους ολοκληρώσει πάλι στο Βόλο με τον Πιερικό.

Στην προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος υπάρχει πάντως και δεύτερη φάση της Football League, όπου θα γίνουν τα πλέι οφ και πλέι άουτ κάτι όμως που μπορεί να αλλάξει με διορθωτικό στην περίπτωση που υπάρξει καθυστέρηση …και δεν «βγαίνουν» οι ημερομηνίες.

Το «πρόβλημα», ενώ δεν γίνεται λόγος για σέντρα τον Νοέμβρη, θα εμφανιστεί αν «περάσει» χωρίς σέντρα και ο επόμενος μήνας και δεν θα βγαίνουν οι ημερομηνίες για 18+6 ή 18+10 αγωνιστικές!

Ως γνωστόν το σχέδιο είναι στα πλέι οφ να αγωνιστούν οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 1-4 σε κάθε όμιλο με αγώνες εντός και εκτός έδρας των έξι αγωνιστικών, διατηρώντας τη βαθμολογία της κανονικής διάρκειας. Οι δυο πρώτοι από κάθε όμιλο (σύνολο τέσσερις) προβιβάζονται στην Super League 2.

Αντίστοιχα οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 5-10 θα αγωνιστούν σε πλέι άουτ με εντός και εκτός έδρας αγώνες σε δέκα αγωνιστικές (επίσης διατηρώντας τη βαθμολογία της κανονικής διάρκειας). Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις 9η και 10η θέση κάθε ομίλου (σύνολο τέσσερις) θα υποβιβαστούν στην Γ Εθνική κατηγορία.

Στην Football League δεν θέλουν να σκέφτονται πως μπορεί το πρωτάθλημα να αρχίσει τον Ιανουάριο του 2021 (εν μέσω μεταγραφικής περιόδου), αλλά προσπαθούν να έχουν έτοιμες λύσεις και σε αυτήν την περίπτωση.

Η μια σκέψη που μπορεί να συζητηθεί είναι να γίνουν περίπου οι μισές αγωνιστικές Τετάρτη κάτι επίπονο για τις ομάδες.

Και στην περίπτωση αυτή το πρωτάθλημα θα πρέπει να τελειώσει ως τις 6 Ιουνίου (αφού 11/6 αρχίζει το Euro), ενώ το ίδιο ισχύει και αν η σκέψη για τροποποίηση της προκήρυξης πέσει επίσημα στο τραπέζι και υπάρξει κατάργηση των play off και play out.

Αν η εκκίνηση του πρωταθλήματος γίνει 10/1 το φινάλε της κανονικής διάρκειας με 18 αγωνιστικές (τα Σαββατοκύριακα)… θα «πάει» τέλος Μαΐου ενώ η σύμπτυξη του προγράμματος με την προβλεπόμενη κούραση …θα επιτρέψει και την διεξαγωγή playoffs και playout.

Στην Football League και στις ομάδες πάντως όλα είναι .. σε αναμονή γνωρίζοντας σήμερα μόνο το πρόγραμμα ως σειρά με την όποια θα αντιμετωπίσουν κάθε ομάδα.

Η σειρά των 18 αγώνων που θα δώσει ο Ολυμπιακός Βόλου στο Βόρειο όμιλο της Football League είναι:

1η Ολυμπιακός-Τρίγλια

2η ΑΕΠ Κοζάνης-Ολυμπιακός

3η Ολυμπιακός-Βέροια

4η Ολυμπιακός-Καλαμαριά

5η Αλμωπός -Ολυμπιακός

6η Ολυμπιακός-Πανσερραϊκός

7η Θεσπρωτός-Ολυμπιακός

8η Ολυμπιακός-Καβάλα

9η Πιερικός-Ολυμπιακός

10η Τρίγλια-Ολυμπιακός

11η Ολυμπιακός-ΑΕΠ Κοζάνης

12η Βέροια-Ολυμπιακός

13η Καλαμαριά-Ολυμπιακός

14η Ολυμπιακός-Αλμωπός

15η Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός

16η Ολυμπιακός-Θεσπρωτός

17η Καβάλα-Ολυμπιακός

18η Ολυμπιακός-Πιερικός

Ο Ολυμπιακός Βόλου έχοντας παίξει τελευταίο επίσημο ματς στις αρχές του περασμένου Μαρτίου κι έχοντας ξεκινήσει προετοιμασία για τη νέα περίοδο τον Αύγουστο, βρίσκεται σε κατάσταση αναγκαστικής αναμονής για 8 μήνες ενώ το τελευταίο δεκαήμερο υπάρχει και μεγάλος προβληματισμός βλέποντας καθημερινά να «διαρρέεται» πως το lockdown που έχει βάλει στον «πάγο» και το πρωτάθλημα της Football League, θα συνεχιστεί και τον Δεκέμβριο.

Στον Ολυμπιακό έχουν δώσει συνολικά και 9 φιλικά τεστ προετοιμασίας με πρώτο στις 29/8 στο Στεφανοβίκειο και τελευταίο 31/10 στην Πάτρα, ενώ τώρα στο αναγκαστικό περίμενε και χωρίς ομαδικές προπονήσεις οι ποδοσφαιριστές γυμνάζονται ατομικά, σε εξωτερικούς χώρους, βάσει προγράμματος που τους έχει δώσει η τεχνική ηγεσία και μέσω αυτών των ατομικών προπονήσεων, στοχεύουν στο να διατηρηθούν σε μια όσο το δυνατόν καλύτερη φυσική κατάσταση.

Οι περισσότεροι παίκτες και οι ξένοι της ομάδας Νίκολας Ντα Κάμπο, Μπρούνο Μπαράνκο, Φράνκο Κολέλα και Ιγκόρ Φιλίποβιτς παραμένουν στο Βόλο ενώ οι Λαδάς, Πατρώνης, Βασιλούδης, Γιαννίτσης, Ζιάκας και Αγρόδημος και αυτοί μετέχουν στο ειδικό ατομικό πρόγραμμα προπόνησης αλλά έχοντας πάρει άδεια είναι στις ιδιαίτερες πατρίδες τους.

Πάντως το ειδικό πρόγραμμα ατομικής εκγύμνασης που μοίρασε στους παίκτες ο προπονητής της ομάδας Στέφανος Ξηροφώτος έχει ορίζοντα το τέλος του μήνα ελπίζοντας …στη συνέχεια να μπουν και στο γήπεδο για ομαδικές προπονήσεις που σίγουρα δεν καλύπτονται στο ακέραιο από τις ατομικές.

Πάντως ακόμη και η έως τώρα διακοπή επηρεάζει όλες τις ομάδες τη στιγμή που η Βολιώτικη και άλλες είχαν φτάσει σε ικανοποιητικό επίπεδο, θα αναγκαστούν να δουν πως όλα ξεκινούν από την αρχή.

Στον Ολυμπιακό άλλωστε γνωρίζουν καλά πως παρά τα ατομικά προγράμματα προπόνησης, όταν δεν είσαι στο γήπεδο και δεν έχεις ματς, δεν έχεις και αγωνιστικές προσαρμογές και ρυθμό και θεωρείται σίγουρο πως και όταν δοθεί το ο.κ. για πρωτάθλημα χρειάζεται χρόνος προσαρμογής, αλλά και σωστή διαχείριση για αποφυγή τραυματισμών.

Στη βολιώτικη ΠΑΕ στην εποχή της αγωνιστικής αδράνειας πήραν το ο.κ. για την έδρα του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα αφού η αρμίδια υπηρεσία του Δήμου Βόλου ενέκρινε την παραχώρηση του γηπέδου της Νεάπολης και με καλούς όρους.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα μπορούν να χρησιμοποιούν τη Νεάπολη για τους αγώνες έδρας του πρωταθλήματος της Φούτμπολ Λιγκ της περιόδου 2020-21, του Κυπέλλου Ελλάδος, καθώς και φιλικών αναμετρήσεων, όπως και για μία προπόνηση την εβδομάδα, ενώ μέχρι τώρα όλα τα φιλικά ήταν εκτός Βόλου. Μάλιστα σε σχέση με την περσινή σύμβαση που είχε υπογράψει η ΠΑΕ με τον ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ, ο Ολυμπιακός καλείται να καταβάλει εγγυητική επιστολή 10.000 ευρώ και όχι το ποσό των 30.000 ευρώ που ίσχυε πέρυσι. Κατά τα άλλα, το μηνιαίο μίσθιο παραμένει στα 50 ευρώ, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν την υποχρέωση συντήρησης του αγωνιστικού και παράπλευρων χώρων.

Σε μια δύσκολη για όλους κατάσταση Ολυμπιακός Βόλου περίμενε και περιμένει και οικονομικές ανάσες από την πώληση καρτών διαρκείας, σε μια μακρά περίοδο όπου δεν υπάρχουν από πουθενά έσοδα και τα έξοδα «τρέχουν»…

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου γνωρίζοντας πάντως την κατάσταση έχει προχωρήσει σε μια πρωτοποριακή κίνηση και δίνει μαζί με τα διαρκείας και μετοχές της ομάδας, μιας και είναι ακόμη άγνωστο πότε θα μπορέσει να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα. Αυτό που ισχύει λοιπόν είναι τα διαρκείας Gold: (200 ευρώ – έξι μετοχές των 30 ευρώ), Silver: (100 ευρώ – τρεις μετοχές), Fans: (50 ευρώ μία μετοχή), Ladies – Kids: (50 ευρώ και μία μετοχή).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου