ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός Βόλου: Δεν «φαίνεται» εκκίνηση της Football League!

ολυμπιακός-βόλου-δεν-φαίνεται-εκκί-822784

Στον Ολυμπιακό Βόλου ανησυχούν για να μη «χαθεί» ό,τι με κόπο έγινε σε δυόμιση μήνες προετοιμασίας

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Σε κατάσταση αναγκαστικής αναμονής, αλλά και προβληματισμού συνεχίζουν να βρίσκονται στον Ολυμπιακό Βόλου, βλέποντας καθημερινά να «διαρρέεται» πως το lockdown, που έχει βάλει στον «πάγο» και το πρωτάθλημα της Football League, θα συνεχιστεί και τον Δεκέμβριο.

Μπορεί η Ενωση της Super League 2/Football League και ο ΠΣΑΠ να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τα πρωταθλήματα αυτά και τους ποδοσφαιριστές αλλά επί της ουσίας δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι με το σύνολο των ομάδων να μένουν και χωρίς προπονήσεις και αρκετοί να είναι αυτοί που άρχισαν να μιλούν για εκκίνηση από το 2021!

Στην αρνητική στάση της κυβέρνησης στο να βάλει στις εξαιρέσεις του Lockdown τις δυο κατηγορίες μπορεί να παίζει ρόλο και η θέση της Ένωσης που είχε παραδεχτεί πως μετά το πρώτο λουκέτο δεν υπήρξε συνέχεια, καθώς «ήρθε» ένα υγειονομικό πρωτόκολλο, το κόστος του οποίου ήταν αδύνατο να καλύψουν οι ομάδες της Κατηγορίας για να επανεκκινήσουν.

Μάλιστα ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς που μίλησε χθες στην ΕΡΤ για την πιθανότητα να ξεκινήσουν επίσημες αγωνιστικές δραστηριότητες και σε άλλα πρωταθλήματα στη χώρα μας, εκτός φυσικά των Super League 1 και Basket League φάνηκε διστακτικός αν τώρα θα τηρηθούν τα πρωτόκολλα λέγοντας: «Η Super League 1 το έχει αυτό, το έχει δουλέψει. Έχει δώσει τις εξετάσεις το πώς μπορεί να διαχειριστεί τα κρούσματα και δεν είναι και λίγα. Πρέπει να πείσουν οι υπόλοιπες κατηγορίες ότι μπορούν να εφαρμόσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Θα πρέπει να περάσουν από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων» τόνισε.

Πάντως κι ενώ έχει περάσει μια εβδομάδα με αναστολή των προπονήσεων αυτό που προβληματίζει τους ιθύνοντες του Ολυμπιακού Βόλου είναι να μη «χαθεί» ό,τι με κόπο και αναμονή έγινε σε δυόμιση μήνες προετοιμασίας, αλλά και το πότε θα υπάρξει και πάλι ομαδική προπόνηση στο γήπεδο αφού η παράταση θα προκαλέσει ένα επιπλέον πρόβλημα που θα είναι και το διάστημα, προκειμένου οι ποδοσφαιριστές να επανέλθουν στην κατάσταση που βρίσκονταν πριν τη διακοπή των προπονήσεων όταν θα αποφασιστεί έναρξη του πρωταθλήματος που αν αργήσει …μπορεί να έχει και αλλαγές στην προκήρυξη ακόμη και «αφαίρεση» play off και play aout!

Οι «ερυθρόλευκοι» γυμνάζονται ατομικά, σε εξωτερικούς χώρους, βάσει προγράμματος που τους έχει δώσει η τεχνική ηγεσία και μέσω αυτών των ατομικών προπονήσεων, να διατηρηθούν σε μια όσο το δυνατόν καλύτερη φυσική κατάσταση.

Οι περισσότεροι παίκτες και οι ξένοι της ομάδας, οι Αργεντινοί Νίκολας Ντα Κάμπο, Μπρούνο Μπαράνκο, Φράνκο Κολέλα, και ο Σέρβος Ιγκόρ Φιλίποβιτς παραμένουν στο Βόλο ενώ οι Λαδάς, Πατρώνης, Βασιλούδης, Γιαννίτσης, Ζιάκας και Αγρόδημος και αυτοί μετέχουν στο ειδικό ατομικό πρόγραμμα προπόνησης αλλά από τους τόπους τους.

Πάντως το ειδικό πρόγραμμα ατομικής εκγύμνασης που μοίρασε στους παίκτες ο προπονητής της ομάδας Στέφανος Ξηροφώτος έχει ορίζοντα το τέλος του μήνα ελπίζοντας …στη συνέχεια να μπουν και στο γήπεδο για ομαδικές προπονήσεις που σίγουρα δεν καλύπτονται στο ακέραιο από τις ατομικές.

Στον Ολυμπιακό άλλωστε γνωρίζουν πως στο νέο ξεκίνημα δεν θα υπάρχει ρυθμός και θα χρειαστεί χρόνος, ενώ για το πρωτάθλημα της Football League το μόνο που γνωρίζουν είναι οι αντίπαλοι και το πρόγραμμα των 18 αγώνων που θα δώσει ο Ολυμπιακός στον Βόρειο όμιλο -χωρίς να είναι σίγουρο αν γίνει εκκίνηση τον Γενάρη του 2021 αν θα προλάβουν για πλέι οφ- και έχει ως εξής:

1η Ολυμπιακός-Τρίγλια

2η ΑΕΠ Κοζάνης-Ολυμπιακός

3η Ολυμπιακός-Βέροια

4η Ολυμπιακός-Καλαμαριά

5η Αλμωπός -Ολυμπιακός

6η Ολυμπιακός-Πανσερραϊκός

7η Θεσπρωτός-Ολυμπιακός

8η Ολυμπιακός-Καβάλα

9η Πιερικός-Ολυμπιακός

10η Τρίγλια-Ολυμπιακός

11η Ολυμπιακός-ΑΕΠ Κοζάνης

12η Βέροια-Ολυμπιακός

13η Καλαμαριά-Ολυμπιακός

14η Ολυμπιακός-Αλμωπός

15η Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός

16η Ολυμπιακός-Θεσπρωτός

17η Καβάλα-Ολυμπιακός

18η Ολυμπιακός-Πιερικός

Η Ενωση SL2/FL

Σήμερα (15:00) θα πραγματοποιηθεί Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης SL2/FL μέσω τηλεδιάσκεψης, με θέματα ημερησίας διάταξης:

  1. Ενημέρωση σχετικά με την έναρξη του πρωταθλήματος της Super League 2.
  2. Παραχώρηση τηλεοπτικών δικαιωμάτων των πρωταθλημάτων Super League 2 – Football League στην ΕΡΤ Α.Ε.
  3. Διάφορα θέματα

Κι ενώ πουθενά δεν γίνεται λόγος για την Football League και ο πρόεδρος της Ένωσης Λεωνίδας Λεουτσάκος, που φιλοξενήθηκε στο Metropolis μίλησε για την κοροϊδία που βιώνει από τους πολιτικούς για το θέμα της Super League 2 που δεν λέει να ξεκινήσει, την προσπάθεια που κάνει ο ίδιος για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα ενώ σημειώνει πως πρόκειται για ολική καταστροφή: «Με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, εμείς δεν μπορούμε να προπονηθούμε. Έχω μιλήσει προσωπικά με τον κο Μαυρωτά, δεν καταλαβαίνω γιατί πιστεύει πως δεν μπορούμε να τηρήσουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Μιλάμε για ολική καταστροφή, για 3.000 Έλληνες ποδοσφαιριστές, γυμναστές, φροντιστές, που όλοι θέλουν να τηρήσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και θέλουν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Έχουμε παγκόσμια πρωτοτυπία στο ποδόσφαιρό μας, δεν παίζει η δεύτερη κατηγορία μόνο στην Ελλάδα. Ο ΠΣΑΠ βγάζει ανακοινώσεις αλλά στην ουσία κρύβεται. Να συστρατευτεί μαζί μας πρέπει ο ΠΣΑΠ γιατί μιλάμε για ποδοσφαιριστές που είναι μέλη του. Είμαι απογοητευμένος με όσα γίνονται στην Ελλάδα για το πρωτάθλημα της Super League 2, έχω μιλήσει με 15 πολιτειακούς παράγοντες και δεν καταλαβαίνω τι ζητάνε. Τι θα γίνει με εμάς; Μπορεί να μας πει κάποιος τι θα γίνει; Ας μας πουν ότι κλείνουμε μέχρι τα Χριστούγεννα και να επιστρέψουν οι παίκτες στις οικογένειές τους» ανέφερε ο κ. Λεουτσάκος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου