ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Θέλει να είναι σε ετοιμότητα

θέλει-να-είναι-σε-ετοιμότητα-824221

Με αναγκαστική αναμονή «μπήκε» η δεύτερη εβδομάδα στον Ολυμπιακό Βόλου χωρίς ομαδικές προπονήσεις και πλέον στη βολιώτικη ΠΑΕ εύχονται να μην υπάρξει μεγάλη αδράνεια και η ομάδα να διατηρηθεί σε καλά επίπεδα…

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Στον Ολυμπιακό Βόλου οι έχουν σταματήσει οι ομαδικές προπονήσεις με τους παίκτες να γυμνάζονται ατομικά και στο χώρο τους, προκειμένου να παραμείνουν όσο το δυνατόν σε καλύτερη φυσική κατάσταση και να μην πάει χαμένη προετοιμασία δυόμιση μηνών.

Οι ποδοσφαιριστές στον Ολυμπιακό Βόλου έχουν ξεκινήσει ειδικό πρόγραμμα ατομικής εκγύμνασης που τους μοίρασε ο προπονητής της ομάδας Στέφανος Ξηροφώτος με ορίζοντα το τέλος του μήνα και ελπίζοντας στη συνέχεια να μπουν και στο γήπεδο.

Το lockdown σίγουρα μας επηρεάζει σε αρκετούς τομείς αλλά προσπαθούμε να είμαστε έτοιμοι για ότι και όποτε αποφασιστεί δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Βολιώτης τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Ολυμπιακός Θωμάς Μακρής: «Προβλήματα ήδη υπήρχαν τώρα έγιναν μεγαλύτερα και τα δημιουργεί η απουσία αγωνιστικής δράσης στους συλλόγους. Ήδη ήταν πολύ κουραστικό για τους παίκτες όλο αυτό τον καιρό να κάνουν μόνο προπονήσεις και εμείς είχαμε και 9 φιλικά. Τώρα από την περασμένη εβδομάδα δεν γίνονται και προπονήσεις που σίγουρα δεν καλύπτονται στο ακέραιο από τις ατομικές. Οι περισσότεροι παίκτες μας έμειναν στον Βόλο εκτός από τους Λαδά, Πατρώνη, Βασιλούδη, Γιαννίτση, Ζιάκα και Αγρόδημο που και αυτοί μετέχουν στο ειδικό ατομικό πρόγραμμα προπόνησης από τους τόπους τους…

Όλοι οι ποδοσφαιριστές έχουν πάρει ειδικό πρόγραμμα άσκησης για να διατηρηθούν στην καλή φυσική κατάσταση που ήταν πριν το lockdown όμως σίγουρα η κανονική προετοιμασία γίνεται στο γήπεδο και ομαδικά.

Βρισκόμαστε σε επαφή με τους ποδοσφαιριστές και σε αναμονή ευχόμενοι να μην κρατήσει πολύ η αποχή από το γήπεδο. Αν μας πουν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα σίγουρα δεν θα υπάρχει ρυθμός και καλό ποδόσφαιρο. Θα χρειαστεί πάλι χρόνος οι παίκτες να βρουν τον απαραίτητο ρυθμό και όλοι θα ευχόμαστε να μην υπάρχουν και τραυματισμοί γιατί άλλο είναι η προετοιμασία με τα φιλικά παιχνίδια και άλλο τα επίσημα».

Για τον Θωμά Μακρή το ότι δεν ξεκίνησε η Football League σίγουρα δημιουργεί πρόβλημα στον προγραμματισμό κάθε ομάδας και πολύ περισσότερο στον Ολυμπιακό που στο τέλος του περασμένου μήνα έδειχνε έτοιμος για ξεκίνημα και για να πρωταγωνιστεί: «Οκτώ μήνες χωρίς επίσημο αγώνα και δυόμισι μήνες από αυτούς προετοιμασία είναι αρκετός χρόνος και τώρα με το «κενό» πάει πίσω ο προγραμματισμός.

Προσπαθούμε το «κενό» να μην επηρεάσει πολύ και την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών, έχουμε στην ομάδα και παίκτες που είναι μακριά από τις πατρίδες τους και τους δικούς τους. Πάντως είμαστε επαγγελματική κατηγορία και είναι πολύ άσχημο τόσο καιρό να μην «παίζει» και πρέπει κάποια στιγμή να υπάρξει δράση από την στιγμή που θα τηρείται το υγειονομικό πρωτόκολλο απ΄ όλες τις ομάδες. Παρ’ ότι τα οικονομικά είναι δύσκολα και χωρίς έσοδα βλέπεται ότι οι περισσότερες ομάδες ζητούν να παίξουν»!

Τέλος και για τους άλλους τομείς που επηρεάζει αυτή η αβεβαιότητα και τις ομάδες που πληρώνουν χωρίς να υπάρχει δράση, άρα και έσοδα ο Θωμάς Μακρής ανέφερε: «Είναι πάρα πολλές οι επιπτώσεις όπως σε όλη την κοινωνία έτσι και στο ποδόσφαιρο και στις ομάδες και το κυριότερο είναι ότι υπάρχει η διοίκηση της ΠΑΕ που πληρώνει χωρίς να υπάρχουν έσοδα. Τα έξοδα τρέχουν υπάρχουν υπάλληλοι, συμφωνίες, μισθοί, σπίτια, φαγητό και άλλα. Αν συνεχιστεί η υπολειτουργία στις 16/11 θα μπουν και οι παίκτες σε αναστολή για να πάρουν το επίδομα. Στον Ολυμπιακό προσπαθούμε να είμαστε όσο πιο έτοιμοι. Η υγεία προέχει για όλους αλλά όσο πιο γρήγορα γυρίσουμε στα γήπεδα τόσο το καλύτερο».

Τσιμπανάκος: «Ο Ολυμπιακός θα ανέβει»

Τη δυσαρέσκειά του για τις δηλώσεις του Τώνη Μαρτίνη στο Sportstonoto Radio εξέφρασε μιλώντας στο Sportstonoto.gr o Ευριπίδης Τσιμπανάκος. Αναλυτικά οι δηλώσεις του: «Ο Τώνης Μαρτίνης είπε πως ο Ολυμπιακός Βόλου δεν θα είναι καν στις πρώτες τέσσερις ομάδες του βορείου ομίλου της Football League, που θα παίξουν πλέι οφ για την άνοδό τους στη Σούπερ Λιγκ 2. Εγώ λοιπόν του λέω πως ο Ολυμπιακός θα ανέβει στη Σούπερ Λιγκ 2, ενώ η Ρόδος, δυστυχώς, θα είναι αυτή που δεν θα μπει καν στα πλέι οφ. Η Καλαμάτα, το Αιγάλεω, ο Βλαχιώτης, η Νίκη Βόλου (και η Καλλιθέα ως αουτσάιντερ αν θέλετε) κατά σειρά θα πάρουν τις τέσσερις πρώτες θέσεις στον νότιο όμιλο. Γιατί έχουν τις καλύτερες απλά ομάδες. Καλούς προπονητές και διοικήσεις με πολλά χρήματα, ειδικά οι τρεις πρώτες που προανέφερα. Ελπίζω βέβαια να κάνω λάθος και να δικαιωθεί ο κύριος Μαρτίνης, που ξέρει άλλωστε από ποδόσφαιρο…».

Σχετικά με την έναρξη των πρωταθλημάτων των δύο αυτών κατηγοριών ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος ανέφερε: «Σε λίγες ημέρες, σε ένα μήνα το πολύ, θα ξεκινήσουν και τα δύο πρωταθλήματα. Ο Λεωνίδας Λεουτσάκος κάνει μεγάλη προσπάθεια και πιστεύω πως θα τα καταφέρει, μη ξεχνάμε βέβαια και τον ασταθή παράγοντα του κορωνοϊού. Ελπίζω, πάντως, όλα να πάνε καλά στο τέλος…».

Οι ελπίδες για ξεκίνημα

Οι ελπίδες για ξεκίνημα της Football League μπορεί να εξαρτάται και από το αν η SL2 μπει στις εξαιρέσεις του Lockdown ελέω κορονοϊού και που θα σημάνει ότι το πρωτάθλημα της δεύτερης επαγγελματικής ποδοσφαιρικής κατηγορίας απελευθερώνεται και μπορεί να ξεκινήσει αν και εφόσον τηρεί το ίδιο υγειονομικό πρωτόκολλο με την Σούπερ Λίγκα 1 (κοινώς με υποχρεωτικά εβδομαδιαία τεστ Covid-19 και με αναβολή αγώνων αν υπάρχουν από τρεις ποδοσφαιριστές και άνω θετικοί στην πανδημία)!

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα Τρίτη υπάρχει προγραμματισμένο Δ.Σ. στη διοργανώτρια, ενώ άμεσα θα δοθεί και η απάντηση στην ΕΡΤ για το τηλεοπτικό συμβόλαιο ώστε οι ομάδες να βρεθούν στη σέντρα.

Ως γνωστόν η πρόταση από την πλευρά της ΕΡΤ, είναι στο ποσό των 2,8 εκατ. ευρώ στην SL2, ενώ στην FL τα προσφερόμενα χρήματα είναι 1,2 εκατ. ευρώ αλλά μικτά που σημαίνει ότι για κάθε ομάδα της δεύτερης κατηγορίας αντιστοιχούν περί τις 180.000 ευρώ καθαρά, ενώ γι’ αυτές της τρίτης κατηγορίας 60.000 ευρώ.

Οι ομάδες των δύο κατηγοριών περιμένουν άλλωστε και κάποια χρήματα από το Στοίχημα και σε μια εποχή που δεν έχουν έσοδα είναι ερωτηματικό πόσες θα ανταπεξέλθουν στα υγειονομικά πρωτόκολλα

Άλλωστε επίσημα η Ένωση Σούπερ Λίγκας 2 – Football League απαντώντας πριν λίγο καιρό στις κατηγορίες εναντίον της από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών με αφορμή την καθυστέρηση της έναρξης του πρωταθλήματος είχε παραδεχτεί πως μετά το πρώτο λουκέτο δεν υπήρξε συνέχεια καθώς «ήρθε» ένα υγειονομικό πρωτόκολλο, το κόστος του οποίου ήταν αδύνατο να καλύψουν οι ομάδες της Α2 και Β Εθνικής Κατηγορίας για να επανεκκινήσουν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου