ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Παράταση στην αναδιάρθρωση…

παράταση-στην-αναδιάρθρωση-761332

Μπορεί πολλές ομάδες να περίμεναν τη χθεσινή μέρα ως την ημέρα που θα αποφασιζόταν η αναδιάρθρωση των κατηγοριών, αλλά κάτι τέτοιο όχι μόνο δεν έγινε, αλλά μπήκε και φρένο από τη μεγάλη κατηγορία που κανείς δεν ξέρει πόσο θα επηρεάσει τις μικρότερες τη στιγμή που υπάρχουν αποφάσεις για οριστικό τέλος πρωταθλημάτων χωρίς υποβιβασμούς.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Μπορεί η ΕΠΟ να είναι αυτή που θα έχει τον τελευταίο λόγο για την αναδιάρθρωση αλλά από τη Super League ελήφθη απόφαση με 13-1 για τη διατήρηση 14 ομάδων στη μεγάλη κατηγορία. Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ομοσπονδίας απόφαση για το «καυτό» αυτό ζήτημα δεν λήφθηκε, αλλά αναβλήθηκε, σε πρώτη φάση για την ερχόμενη Δευτέρα (3/8). Στην αναβλητική στάση της ΕΠΟ φέρεται να έχει παίξει σημαντικό ρόλο και η άποψη της UEFA ότι επ’ ουδενί λόγο δεν πρέπει να αυξηθούν οι ομάδες, κάτι που φέρεται να έχει εκφραστεί και εγγράφως από την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία.

Ενώ κυκλοφορεί η φήμη πως θα οριστεί κανονικά το μπαράζ που προβλέπεται βάσει προκήρυξης για τη θέση στη Super League 1 ανάμεσα σε Ξάνθη (προτελευταία των play offs) και Απόλλωνα Σμύρνης (δεύτερος όταν διακόπηκε οριστικά η σεζόν στη Super League 2), οι ομάδες των μικρότερων κατηγοριών «βλέπουν» πως το φρένο θα είναι προσωρινό αφού πιστεύουν πως η ΕΠΟ είναι αποφασισμένη για αναδιάρθρωση ακόμη και με 14 στη μεγάλη κατηγορία.

Επίσης οι μικρότερες ΠΑΕ κάνουν λόγο ότι στην πρώτη λίγκα ψήφισαν για 14 ομάδες λόγω Nova, η οποία ήθελε ακριβώς αυτό και έριξαν το μπαλάκι στην ΕΠΟ να προχωρήσει αύτη σε αύξηση ομάδων ώστε να μην το χρεωθεί ο συνεταιρισμός.

Στην Ένωση Σούπερ Λίγκας 2-Football League στο ΔΣ της οποίας μετέχει πλέον και ο Ολυμπιακός Βόλου μετά την εκλογή σε αυτό του προέδρου του Σωτήρη Μαυρονάσιου αποφασίστηκε η σύγκληση έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου για την προσεχή Πέμπτη (30/7), θα συζητηθούν τα νέα δεδομένα και μένει να φανεί πώς θα αντιδράσουν οι ομάδες των δύο κατηγοριών.

Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι αφού η ΕΠΟ ανέβασε 8 αντί 4 ομάδες στα επαγγελματικά πρωταθλήματα μπορεί να κάνει μια 2η κατηγορία, με συνένωση της Super League 2 με τη Football League , χωρισμένη σε δύο ομίλους!

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Ευριπίδης Τσιμπανάκος, μιλώντας άλλωστε πριν τις αποφάσεις της ΣΛ 1 στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ, ανέφερε πως ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν από τις ομάδες που πρωτοστάτησαν στο να δημιουργηθεί η Β’ Εθνική των δύο ομίλων. Ο κ. Τσιμπανάκος από την πλευρά του ανέφερε τα εξής: «Το σχετικό αίτημα και η πρόταση του Ολυμπιακού στάλθηκε στον πρόεδρο της Ένωσης Super League 2-Football League , Λεωνίδα Λεουτσάκο. Ο πρόεδρος της Ένωσης το προώθησε στους αρμόδιους φορείς και τον ευχαριστούμε γι’ αυτό, καθώς είναι ένας παράγοντας, ο οποίος επιθυμεί το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Κοιτάζει όλες τις ομάδες το ίδιο και στα μάτια. Είμαστε πολύ κοντά στη δημιουργία της Β’ Εθνικής των δύο ομίλων, ωστόσο, αρμόδια να πάρει την απόφαση είναι η ΕΠΟ. Όλες οι ομάδες περιμένουν να μάθουν σε ποια κατηγορία θα αγωνιστούν τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Ο Ολυμπιακός Βόλου, όπως και αρκετές ομάδες πέρυσι, αδικήθηκαν από την αναδιάρθρωση-έκτρωμα του Βασιλειάδη, καθώς κέρδισαν την άνοδο μέσα στο γήπεδο και δεν ανέβηκαν, επί της ουσίας, κατηγορία. Ο Ολυμπιακός Βόλου με τη δυναμική που έχει, με το brand name και τον κόσμο του, θα είναι από τις ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν τη νέα χρονιά. Συνεχίζουμε ταπεινά, με βάση τον προγραμματισμό που έχουμε κάνει και των προτεραιοτήτων που έχουμε θέσει ως διοίκηση. Όλους στον Ολυμπιακό Βόλου μας περιμένει σκληρή δουλειά, προκειμένου να υλοποιηθούν οι στόχοι. Βλέπουμε, ωστόσο, με αισιοδοξία την επόμενη μέρα. Ο προγραμματισμός των ομάδων έχει πάει λίγο πίσω, λόγω του ότι ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί η αναδιάρθρωση. Θεωρώ, όμως, πως τις προσεχείς μέρες το θέμα θα έχει τελειώσει».

Στον Ολυμπιακό Βόλου στο μεταξύ φαίνεται πως έχει αποφασιστεί η ημερομηνία της πρώτης συγκέντρωσης των παικτών ενόψει της νέας χρονιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι «ερυθρόλευκοι» θα κάνουν την πρώτη προπόνηση τη Δευτέρα 10 Αυγούστου και όπως όλα δείχνουν η συγκέντρωση θα γίνει στο ΕΑΚ Βόλου.

Στο μεταξύ με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες στο προπονητικό κέντρο του Ολυμπιακού Βόλου στον Άγιο Γεώργιο Βελεστίνου και άρχισε η τοποθέτηση νέου έτοιμου χλοοτάπητα. Υπολογίζεται πως μετά την επιστροφή της ομάδας από το Καρπενήσι, όπου θα διεξαχθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, θα μπορούν οι «ερυθρόλευκοι» να προπονούνται στο νέο γήπεδο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου