ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

«Κλεισμένος» ο Αμανατίδης από τον Ολυμπιακό Βόλου

κλεισμένος-ο-αμανατίδης-από-τον-ολυ-4895

Μόνο τα τυπικά απομένουν για την ανακοίνωση συνεργασίας του Ολυμπιακού με τον Περικλή Αμανατίδη με τον τεχνικό από τη Θεσσαλονίκη να επιστρέφει μετά από ένα χρόνο στα ερυθρόλευκα, όντας και πάλι πρωταθλητής, όπως έφυγε δηλαδή και από τον Βόλο.

Στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο η… επιστροφή του στρατηγού Περικλή Αμανατίδη θεωρείται τελειωμένη, με τις δύο πλευρές να τα έχουν βρει σε όλα και να έχουν συμφωνήσει προφορικά. Η ερυθρόλευκη διοίκηση αισθάνεται «υποχρεωμένη» να δώσει τα ηνία σε έναν προπονητή που την δικαίωσε πριν από ένα χρόνο, κατακτώντας την άνοδο στη Football League, ωστόσο το θέμα του προπονητή δεν είναι το μόνο φλέγον ζήτημα.

Οι Βολιώτες θέλουν να προχωρήσουν και σε άλλα θέματα, ανεβάζοντας τον πήχη λίγο ψηλότερα, θεωρώντας δεδομένη τη συμμετοχή της ομάδας στη νέα Β’ Εθνική.

Προπονητής, ανανεώσεις, μεταγραφές, οργάνωση, επικοινωνία, γηπεδικό, προετοιμασία, παρουσίαση πλάνου της νέας χρονιάς και εξασφάλιση εσόδων είναι εδώ και καιρό θέματα καθημερινών συζητήσεων ενώ σε πολλά από αυτά υπάρχουν και λύσεις και εναλλακτικές!

Μέχρι στιγμής έχει διαρρεύσει μόνον ότι υπάρχει η επιστροφή του Θωμά Μακρή στον Ολυμπιακό, για το πόστο του τεχνικού διευθυντή, όπως και τη χρονιά 2018-19. Ετσι το επιτυχημένο δίδυμο Αμανατίδης-Μακρής θα είναι και πάλι στις θέσεις τους για τη νέα περίοδο.

Συνέχεια με τους ποδοσφαιριστές

Η συνέχεια θα δοθεί στους ποδοσφαιριστές. Βέβαια έχουν ήδη γίνει οι πρώτες επαφές με τους περισσότερους παίκτες να είναι θετικοί να παραμείνουν… κάτοικοι Βόλου και τη νέα σεζόν, αν και φυσικά θα πρέπει να ακουστεί και η γνώμη του νέου προπονητή.

Οι Νίκος Μπουτζίκος, Φίλιππος Σκοπελίτης και Κλεβί Κόλα λέγεται ότι θα είναι στην ομάδα και τη νέα χρονιά, το ίδιο θέλουν και για τους Αντώνη Τσιάρς, Θωμά Τσίτα, Θωμά Γραικό, Σεραφείμ Παπαϊωάννου, Νίκο Γιδόπουλο, Στάθη Βασιλούδη, ενώ από τους παίκτες που την περασμένη Τρίτη έληξαν τα συμβόλαιά τους ο Μανώλης Φαζός τα έχει βρει με την Παναχαϊκή και ο Παύλος Μητρόπουλος μεταγράφηκε στον ΠΑΟ Ρουφ. Παρελθόν επίσης φαίνεται πως αποτελούν οι Αντερσόνιο Ενγκομπά, Αλέξανδρος Μπακουλάτι, Χαβιέ Κλεμέντε, Χουλιάν Ναβαλόν, ενώ υπό συζήτηση είναι να δοθεί η νέα ευκαιρία στον Τάσο Μαρούδα που πέρσι ήταν άτυχος με τραυματισμό όπως και ο Πάσχος…

Παράλληλα οι Βολιώτες κινούνται και στο μεταγραφικό παζάρι προκειμένου να ενισχυθεί ο σύλλογος σε θέσεις που «πονάει» με τους διοικούντες να έχουν ετοιμάσει λίστα με υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους. Οπως και στο θέμα προπονητή, έτσι και εδώ αφορά παίκτες με υψηλές παραστάσεις από τις επαγγελματικές κατηγορίες, ενώ θα εξεταστούν τόσο παίκτες από το εξωτερικό και υπάρχει και λίστα Βολιωτών ταλαντούχων όπως οι Α. Δερμιτζάκης και Μ. Φουρκιώτης.

Στην ΠΑΕ Ολυμπιακός πάντως δίνουν σημασία και στην οργάνωση και την επικοινωνία ένα κομμάτι στο οποίο υστερούσαν και την περασμένη χρονιά, αλλά διαρρέουν πως ήδη πολλά θέματα είναι λυμένα και ο κόσμος δεν πρέπει να ανησυχεί …και να στηρίξει και τη νέα προσπάθεια.

Ενώ στον Ολυμπιακό εκφράζουν την πεποίθηση πως η ομάδα θα αγωνίζεται τη νέα χρονιά στη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία γίνονται και κινήσεις για την ομάδα Νέων όπου επίσης δεν έχει ανακοινωθεί προπονητής (πιθανόν θα είναι ο Σταύρος Σταμπουλής) ενώ Τρίτη και Πέμπτη θα γίνουν δοκιμαστικά παικτών ανάλογης ηλικίας.

Επίσης προτεραιότητα της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου είναι και η δημιουργία του προπονητικού κέντρου και οι εργασίες στο χώρο που βρίσκεται στον Αγιο Γεώργιο Φερών φαίνεται να άρχισαν και σύντομα οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν το δικό τους γήπεδο για προπόνηση. Η κατασκευαστική εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο θα φροντίσει σε πρώτη φάση να δημιουργηθεί το ένα γήπεδο, στο οποίο θα στρωθεί έτοιμος χλοοτάπητας, μόλις γίνουν οι κατάλληλες υποδομές και τα αποστραγγιστικά έργα. Οσον αφορά το δεύτερο γήπεδο, θα γίνει σπορά τον Σεπτέμβριο και θα μπορεί να το χρησιμοποιήσει για τις προπονήσεις ο Ολυμπιακός αργότερα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου