ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Περικλής Αμανατίδης: «Μιλάμε με τον Ολυμπιακό αλλά…»

περικλής-αμανατίδης-μιλάμε-με-τον-ολ-14786

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Εβδομάδα με σημαντικές εξελίξεις, γύρω από βασικά ζητήματα που αφορούν τον προγραμματισμό της ομάδας είναι η τρέχουσα για τον Ολυμπιακό Βόλου, με πρώτη προτεραιότητα, που αναμένεται να κλείσει εντός των προσεχών ημερών να είναι το θέμα του προπονητή.

Η ανακοίνωση της είδησης ότι ο Περικλής Αμανατίδης αποτελεί και τυπικά παρελθόν από τα Τρίκαλα από την περασμένη Παρασκευή έχει «φουντώσει» κατά πολύ τα σενάρια που θέλουν τον Μακεδόνα τεχνικό να επιστρέφει στον Βόλο, μετά και το ιδιαίτερα επιτυχημένο πέρασμά του από την ομάδα, τη σεζόν 2018-19, οπότε και οδήγησε τον Ολυμπιακό στη FootballLeague.

Ο έμπειρος τεχνικός, εξάλλου, κατάφερε να οδηγήσει και τα Τρίκαλα στον προβιβασμό, αποχωρώντας πλέον από τη Θεσσαλική ομάδα, ως πρωταθλητής. Ετσι, στην ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, γνωρίζοντας καλά τη δουλειά του Αμανατίδη και το πλάνο του, επιθυμούν διακαώς, να πάρει και πάλι «σάρκα και οστά» η συνεργασία των δύο πλευρών.

Ο Μακεδόνας τεχνικός, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ επιβεβαίωσε πως βρίσκεται εκ νέου σε επαφή με τους ερυθρόλευκους, αλλά ξεκαθάρισε πως τίποτα δεν έχει τελειώσει, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είμαστε σε επαφή με τον Ολυμπιακό Βόλου και δεν είναι κάτι που μπορώ να κρύψω. Το μόνο δεδομένο τη στιγμή που μιλάμε είναι πως δεν έχουμε συμφωνήσει».

Πλέον, με το θέμα του προπονητή να αναμένεται να έχει τελειώσει, στη χειρότερη ως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, θα αρχίσει να σχεδιάζεται εκ νέου ο Ολυμπιακός της επόμενης χρονιάς, με το βλέμμα και στην επικείμενη αναδιάρθρωση, με τις εξελίξεις να είναι ραγδαίες το επόμενο διάστημα, αφού όλο και πληθαίνουν οι φωνές που μιλούν για ενιαία Β’ Εθνική, με δύο Ομίλους.

Ο Ολυμπιακός, αν επαληθευτεί το σενάριο αυτό, μόνο ικανοποιημένος θα είναι, αφού ήταν εξαρχής πρόταση των ερυθρόλευκων η ύπαρξη μιας ενιαίας κατηγορίας, βάσει της συνένωσηςSL2 και FootballLeague, η οποία άλλωστε, γνώρισε ευρείας αποδοχής από τις ομάδες της FootballLeague, όταν κατατέθηκε επίσημα.

Οσον αφορά στα πρόσωπα που θα πλαισιώσουν τον Περικλή Αμανατίδη, αν επέλθει οριστική συμφωνία για την επιστροφή του, ένας ακόμα γνώριμος στους ερυθρόλευκους, ο Θωμάς Μακρής, ο οποίος βρίσκεται εκ νέου στην ομάδα, εδώ και κάποιο καιρό, αναμένεται να τοποθετηθεί στη θέση του τεχνικού διευθυντή, ενώ και ο Σάκης Παππάς θα έχει οργανωτικό ρόλο στην ΠΑΕ.

Τα υπόλοιπα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένου και του γηπεδικού προχωρούν, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, με τις συζητήσεις και τις ενέργειας τόσο του προέδρου της ΠΑΕ, κ. Μαυρονάσιου όσο και του μεγαλομετόχου κ. Τσιμπανάκου, να είναι συνεχείς, όπως άλλωστε, όλη την περίοδο της καραντίνας.

Εξάλλου, επιδίωξη των ανθρώπων που κινούν τα νήματα στον Βολιώτικο σύλλογο, είναι τη νέα σεζόν να υπάρξει μια ομάδα «νοικοκυρεμένη», ανεξάρτητα την κατηγορία, στην οποία θα αγωνίζεται, γι’ αυτό άλλωστε και έτρεχαν όλα τα ζητήματα, που την αφορούν το προηγούμενο διάστημα.

Σύντομα, βάσει και των εξελίξεων στο θέμα της αναδιάρθρωσης θα υπάρξουν και ανακοινώσεις για τους ποδοσφαιριστές που θα στελεχώσουν το ρόστερ, ενώ κάποια από τα ονόματα που θα προκύψουν και θα ενταχθούν στην ομάδα, θα προκαλέσουν αίσθηση στον ποδοσφαιρικό κόσμο, την ώρα που γίνονται και συζητήσεις για τους παίκτες που θα συνεχίσουν και φέτος να φορούν την ερυθρόλευκη φανέλα.

Σήμερα η εκκίνηση για την Κ17

Σήμερα Δευτέρα 29/6 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συγκέντρωση των ποδοσφαιριστών της Κ17στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Αλλης Μεριάς, με το τμήμα να οργανώνεται ενόψει και της συμμετοχής του στο πρωτάθλημα Νέων της ερχόμενης περιόδου. Η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ερυθρόλευκοι αναφέρει: «Συνεδρίασε η επιτροπή των τμημάτων υποδομών ποδοσφαίρου του συλλόγου, με σκοπό την οργάνωση της ομάδας Κ17, που θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα Νέων.

Πρώτη προτεραιότητα δόθηκε στην εξεύρεση προπονητή, ο οποίος θα αναλάβει την ομάδα.

Ψηλά στη λίστα της επιτροπής είναι ο προπονητής της Κ15 και υπεύθυνος των τμημάτων της ακαδημίας κ. Σταμπουλής Σταύρος.

Συζητήθηκαν και άλλα οργανωτικά θέματα που αφορούν την ομάδα, όπως χώροι προπόνησης και αγώνων, κατάρτιση προϋπολογισμού κ.λπ.

Προγραμματίζεται και θα ανακοινωθεί προσεχώς η διενέργεια δοκιμαστικών προπονήσεων για ποδοσφαιριστές που επιθυμούν να στελεχώσουν την ομάδα.

Αποφασίστηκε τη Δευτέρα 29 Ιουνίου και ώρα 17:30 να γίνει η πρώτη συγκέντρωση των ποδοσφαιριστών στις εγκαταστάσεις της Αλλης Μεριάς.

Καλούνται οι ποδοσφαιριστές τις Κ17 και όσοι άλλοι επιθυμούν να παραβρεθούν στη συνάντηση με σκοπό την ενημέρωσή τους για το πρόγραμμα προετοιμασίας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου