ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αναμονή Ολυμπιακού, Νίκης

αναμονή-ολυμπιακού-νίκης-60281

Για τις εξελίξεις στη Football League και την αναδιάρθρωση που έχει πολλά σενάρια!

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Στην αναμονή συνεχίζουν να είναι Ολυμπιακός Βόλου και Νίκη Βόλου παρακολουθώντας και έχοντας προτάσεις για τη Football League και την αναδιάρθρωση που έχει πλέον πολλά σενάρια!

Οι ομάδες της Football League ζητούν αναδιάρθρωση αλλά οι τάσεις είναι πολλές για το πώς θα γίνει, ενώ αυτό που κατέστη σαφές στη σύσκεψη των μελών της κατηγορίας την Τετάρτη που έγινε με τηλεδιάσκεψη υπό τον πρόεδρο της Ένωσης SL2-FL Λεωνίδα Λεουτσάκο, ήταν μόνο απλό δεν είναι να επαναρχίσει και να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της Football League!

Για την ακρίβεια οι ομάδες ζητώντας παράλληλα να γίνει αναδιάρθρωση, δηλvσαν πως δεν μπορούν να ολοκληρώσουν το πρωτάθλημα λόγω της αδυναμίας τους να κάνουν πράξη όσα προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, με τη Νίκη και τα Τρίκαλα να έχουν τη διαφορετική άποψη…

Πάντως δεν προέκυψε και ενιαία γραμμή για το πώς θα γίνει αυτή η αναδιάρθρωση, με διάφορες τάσεις να υπάρχουν και μερικοί να ζητούν πρωτάθλημα σε δύο ομίλους και να μην υποβιβαστεί κανείς, ενώ άλλοι πρότειναν να αυξηθούν οι ομάδες τόσο στη Σούπερ Λίγκα 2 όσο και στη Football League.

Σε κάθε περίπτωση ο Λ. Λεουτσάκος θα θέσει τα θέματα και ΕΠΟ, ενώ θα ακολουθήσει νέα σύσκεψη την ερχόμενη Τρίτη, ενώ την Τετάρτη 3 Ιουνίου στο ΔΣ της Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου ΣΛ2 και ΦΛ θα συζητηθεί μεταξύ άλλων το θέμα της αναδιάρθρωσης με βάση την πρόταση του Ολυμπιακού Βόλου.

Ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός Βόλου επιμένει, για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών του ελληνικού ποδοσφαίρου με φόντο τη δημιουργία δύο ομίλων σε ενιαία Β΄Εθνική, ενώ στην προχθεσινή τηλεδιάσκεψη ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Μαυρονάσιος ζήτησε και την επικύρωση της βαθμολογίας λέγοντας πως είναι αδύνατο να ξεκινήσει πάλι το πρωτάθλημα.

Η Νίκη

Η θέση της Νίκης στην άτυπη τηλεδιάσκεψη των ομάδων της Football League εκφράστηκε από τον αντιπρόεδρο Β. Βενέτη που δεν συμφώνησε, με την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος και την άμεση επικύρωση της βαθμολογίας, χωρίς να έχουν δρομολογηθεί εξελίξεις σε ό,τι αφορά στην αναδιάρθρωση. Αυτό που θέλουν στη Νίκη είναι ότι θα συμφωνήσουν σε οριστική διακοπή του πρωταθλήματος και άμεση επικύρωση της βαθμολογίας μόνο εάν υπάρξει παράλληλα και άμεσα τροποποίηση της προκήρυξης, η οποία θα διασφαλίζει την αναδιάρθρωση στο ελληνικό ποδόσφαιρο!

Τα σενάρια

Τα σενάρια για την αναδιάρθρωση είναι πολλά και έτσι όπως είναι τώρα το σκηνικό δεν εξαρτώνται από τις ομάδες της Football League που τα θέλουν. Ανώτερες κατηγορίες , τηλεοπτικά, πολιτικές παρεμβάσεις θα έχουν σημαντικό ρόλο και εν τελεί η ΕΠΟ είναι αυτή που θα αποφασίσει!

Δυο όμιλοι σε ενιαία Β’ Εθνική

Η μια πρόταση αυτή της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου που βρήκε θετική ανταπόκριση αφορά στην δημιουργία μιας δεύτερης επαγγελματικής κατηγορίας (συνένωση ΣΛ 2 και ΦΛ), με δύο ομίλους (Βόρειο και Νότιο) των 16 ομάδων – ουσιαστικά με τις ομάδες της παρούσας Super League 2 και της παρούσας Football League και όσες προκύψουν από τα play off της Super League και από την άνοδο στην Football League των ομάδων της Γ’ Εθνικής.

Τα σενάρια με τους δύο ομίλους της δεύτερης ενιαίας επαγγελματικής κατηγορίας μπορούν να είναι από τις ομάδες : Ολυμπιακός Βόλου, Νίκη Βόλου, Καβάλα, Βέροια, Θεσπρωτός, Τρίγλια, ΑΕ Καραϊσκάκης, Απόλλων Λάρισας, Δόξα Δράμας, Πανσερραϊκός, Αλμωπός Αριδαίας, Πιερικός, Πόντιοι Κοζάνης, Κέρκυρα, Καλαμαριά και Διαγόρας Ρόδου, Ιάλυσος Ρόδου, Ρόδος, ΟΦ Ιεράπετρας, Αιγάλεω, Ασπρόπυργος, Καλαμάτα, Χανιά, Λεβαδειακός, Εργοτέλης, Παναχαϊκή, Πλατανιάς, Καλλιθέα, Αστέρας Βλαχιώτη, Επισκοπή, ενώ κάποιοι θεωρούν ως μη δικαιούμενες συμμετοχής στα επαγγελματικά πρωταθλήματα τις ΠΑΕ Κέρκυρα και Απόλλωνα Πόντου και πιθανολογούν ότι θα «αποβληθούν» κι άλλες ΠΑΕ.

Τρεις των 16

Το σενάριο με τρεις κατηγορίες των 16 ομάδων προβλέπει ανόδους δυο από Super League 2 και από Football League και καμία πτώση από την Super League 1 και ο «χάρτης» θα έχει ως εξής:

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ 1 (16): Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός , Άρης, ΟΦΗ, Ατρόμητος, Αστέρας Τρίπολης, Λάρισα, Λαμία, ΝΠΣ Βόλος, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Πανιώνιος, ΠΑΣ Γιάννινα, Απόλλων Σμύρνης

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ 2 (16): Χανιά, Λεβαδειακός, ΑΕ Καραϊσκάκης, Απόλλων Λάρισας, Εργοτέλης, Παναχαϊκή, Πλατανιάς, Δόξα Δράμας, Τρίκαλα, Ιωνικός, Διαγόρας Ρόδου, Νίκη Βόλου, Καβάλα, Βέροια, ΟΦ Ιεράπετρας, Ολυμπιακός Βόλου

ΦΟΥΤΜΠΟΛ ΛΙΓΚ (16): Αιγάλεω, Ιάλυσος Ρόδου, Θεσπρωτός, Ασπρόπυργος, Καλαμάτα, Τρίγλια, Κέρκυρα, Απόλλων Καλαμαριάς, Πανσερραϊκός, Αλμωπός Αριδαίας, Πιερικός, ΑΕΠ Κοζάνης, Καλλιθέα, Ρόδος, Αστέρας Βλαχιώτη, Επισκοπή

Προϋπόθεση για την υλοποίηση αυτού του σεναρίου είναι να δεχτεί η μεγάλη κατηγορία δυο επιπλέον ομάδες και να δεχτεί η ΣΛ 2 υποβιβασμό των δυο ομάδων που έχουν μείον βαθμούς.

Τηλεδιάσκεψη… αλλά και ΔΣ

12 ομάδες της Super League 2 και ο πρόεδρος της Λίγκας, Λεωνίδας Λεουτσάκος θα έχουν σήμερα τηλεδιάσκεψη για να συζητήσουν για την συνέχιση ή μη του Πρωταθλήματος και την αναδιάρθρωση των κατηγοριών. Σύμφωνα με πληροφορίες στο τραπέζι θα πέσει η πιο ακραία πρόταση (που δεν δέχονται οι μεγάλοι) να ανεβάσουν τέσσερις ομάδες στην Super League 1, να μην υποβιβαστεί καμία από την Super League 2 και να ανέβουν οκτώ ομάδες από την Football League. Δηλαδή η νέα Super League 2 να διεξαχθεί με 16 ομάδες.

Το μέλλον την Τετάρτη

Το μέλλον της SL2 θα κριθεί την ερχόμενη Τετάρτη 3 Ιουνίου. Την συγκεκριμένη ημέρα θα υπάρξει διοικητικό συμβούλιο όπου θα βρεθούν οι εκπρόσωποι των ομάδων της Super League 2 και της Football League και θα συζητηθούν τα θέματα της επανέναρξης της δεύτερης κατηγορίας αλλά και της αναδιάρθρωσης που ζητάνε οι σύλλογοι της Football League

Σύμφωνα με την ανακοίνωση τα θέματα είναι:

1. Ενημέρωση για την συνάντηση με ΠΣΑΠ

2. Ενημέρωση σχετικά με την τηλεδιάσκεψη της Υγειονομικής Επιτροπής SL 2

3. Συζήτηση για ημερομηνία έναρξης Πρωταθλήματος SL 2

4. Συζήτηση σχετικά με πρόταση της FL για τροποποίηση της προκήρυξης

του πρωταθλήματος της Football League

5. Συζήτηση σχετικά με την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων (σχετική

εισήγηση ΠΑΕ Football League)

6. Διάφορα θέματα

Ο πρόεδρος της διοργανώτριας, Λεωνίδας Λεουτσάκος εξήγησε πως έχουν τα δεδομένα αυτή τη στιγμή, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Για το πόσο εφικτό είναι να ξεκινήσει η Σούπερ Λιγκ 2 είπε: «Μέρα με τη μέρα εξετάζουμε όλα τα θέματα για να δούμε όλα τα προβλήματα, ώστε να δούμε που θα καταλήξουμε και εμείς», ενώ για τη θέση σχετικά με την άνοδο των ομάδων στη Σούπερ Λίγκα 1:«Μπορεί η πρόταση μας να είναι να ανέβουν τέσσερις, σε περίπτωση που δεν ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Θα δούμε τι θα γίνει όσον αφορά την επανέναρξη και θα αποφασίσουμε. Περιμένουμε την Πολιτεία να μας απαντήσει και ανάλογα με την απάντηση, οι ομάδες θα αποφασίσουν για επανέναρξη ή όχι».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου