ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Νέα αίτηση αποφυλάκισης του Αχ. Μπέου

νέα-αίτηση-αποφυλάκισης-του-αχ-μπέου-400167

Ο πρώην ερυθρόλευκος παράγοντας έφθασε στα Δικαστήρια υπό άκρα μυστικότητα και με συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και οδηγήθηκε στο κτήριο «9», όπου εξετάστηκε η νέα αίτηση αποφυλάκισής του.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών εξέτασε το αίτημα της αποφυλάκισης που κατέθεσαν ο Αχιλλέας Μπέος αλλά και ο πρώην πρόεδρος της Ηλιούπολης Γιώργος Τσακογιάννης και πλέον αναμένεται η απόφαση τις προσεχείς ημέρες και πιθανότατα στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Ο νομικός εκπρόσωπος του Αχιλλέα Μπέου αρκέστηκε στο να τονίσει «πήγαμε καλά» αναχωρώντας από το Δικαστικό Μέγαρο.

Στο μεταξύ την ερχόμενη Δευτέρα έχει οριστεί η Δίκη του Αχιλλέα Μπέου για την απόπειρα εκβίασης του πρώην διαιτητή και νυν ποδοσφαιρικού παράγοντα της Νίκης Βόλου Γιώργου Δαλούκα.

Επιστολή πέντε παιδιών της Ακαδημίας του Ολυμπιακού

Ανοικτή επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Υπουργό Δικαιοσύνης, τον Υπουργό Πολιτισμού, τους Βουλευτές, του Δικαστές και τον Πρόεδρο της ΕΠΟ απέστειλαν πέντε παιδιά της Ακαδημίας του Ολυμπιακού Βόλου. Στην επιστολή αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Είμαστε 5 παιδιά 12 ετών, παίκτες από την Ακαδημία του Ολυμπιακού Βόλου. Το ποδόσφαιρο είναι η ζωή μας. Το ίδιο όμως είναι για μας και η ομάδα μας, ο Ολυμπιακός Βόλου. Φέτος δεν έγινε ακόμη η γιορτή μας και πώς θα μπορούσε άλλωστε να γίνει, όταν έχουν συμβεί τόσα πολλά δυσάρεστα. Πριν λίγο καιρό μας είπαν ότι η Ακαδημία του Ολυμπιακού Βόλου πάει στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό γιατί η μεγάλη ομάδα διαλύθηκε. Εμείς ακόμη δεν μπορούμε να το καταλάβουμε αυτό. H ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου τιμωρήθηκε για τα στημένα λένε, αλλά κανείς δεν κατηγορεί ούτε τους πρώην παίκτες μας, ούτε τους προπονητές μας αλλά ούτε και τις αντίπαλες ομάδες. Αναρωτιόμαστε, τελικά και εμείς τι ακριβώς έχει συμβεί. Δυστυχώς, ενώ λατρεύουμε το ποδόσφαιρο, δεν μας αρέσει πλέον όπως πρώτα. Πέρυσι είμαστε 420 παιδιά στην Ακαδημία του Ολυμπιακού Βόλου, ενώ φέτος είμαστε ούτε τα μισά (ίσως λόγω της οικονομικής κρίσης;) . Οι γονείς μας και άλλοι πολλοί πιστεύουν βέβαια ότι στη δική μας ζωή δεν έχει αλλάξει τίποτα, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Τα πάντα είναι διαφορετικά. Πρώτα ακούγαμε με μεγαλύτερη προσοχή τον προπονητή μας και ο καθένας από εμάς ήλπιζε να μπει σε ένα αγώνα ως συνοδεία με τους παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου, στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Τώρα δεν γίνονται πια αγώνες γιατί μία Επιτροπή διέλυσε την ομάδα μας. Θέλουμε πίσω την ομάδα μας και θέλουμε να κάνετε κάτι εσείς που είστε δυνατοί γιατί εδώ στο Βόλο την ομάδα την αγαπούμε όχι μόνο οι μικροί αλλά και οι μεγάλοι. Δεν ξέρετε πόσο χαρούμενοι είμαστε όταν κρατούσαμε από το χέρι τον Μόνχε και τον συνοδεύαμε μέσα στο γήπεδο. Οι φίλαθλοι στις κερκίδες χειροκροτούσαν και εμείς σκεφτόμαστε ότι όταν μεγαλώσουμε θα μοιάσουμε στους παίκτες μας. Τα ποδοσφαιρικά μας πρότυπα είχαν ονοματεπώνυμο και ήταν δίπλα μας, τα αγγίζαμε. Όχι, για μας δεν ήταν πρότυπο ο Ροναλντίνιο που έτσι κι αλλιώς δεν θα συναντήσουμε ποτέ στη ζωή μας, αλλά ο Άλβαρεζ, ο Μαρτίν, ο Ζαραδούκας, ο Ούμπιντες, ο Σολάκης, ο Ρόκας. Τα πρότυπά μας ήταν οι δικοί μας παίκτες που ζούσαν στην πόλη μας και έπαιζαν στην ομάδα μας και μας έκαναν όλους χαρούμενους με όσα πετύχαιναν. Και νιώθαμε περήφανοι. Την ίδια περηφάνια αισθανόμασταν ακόμη κι όταν μαζεύαμε τις μπάλες στο γήπεδο, κατά τη διάρκεια των αγώνων. Για μας ήταν πολύ σπουδαία δουλειά να είμαστε ball boys. Πολλές φορές βλέπαμε τον εαυτό μας μετά στην τηλεόραση και τους γονείς μας που μας καμάρωναν. Γράφουμε σε σας γιατί όλοι μας θεωρούν παιδιά και κανείς δεν ακούει τη γνώμη μας. Ούτε μας τη ζητούν καν, αλλά εμείς θέλουμε πλέον να την πούμε.

Ακούσαμε στην τηλεόραση ότι ο πρώην πρόεδρος της ομάδας, ο κ. Αχιλλέας Μπέος, έκανε πολλά και άσχημα πράγματα. Εμείς είμαστε παιδιά και παίζουμε στην Ακαδημία, άρα δεν γνωρίζουμε τι έκανε ή τι δεν έκανε. Γνωρίζουμε όμως όλα όσα έκανε στο Βόλο. Συζητήσαμε και είπαμε να έρθουμε ως μάρτυρες όταν γίνει το δικαστήριο για να πούμε μία καλή κουβέντα για τον πρώην πρόεδρο αλλά οι γονείς μας είπαν ότι δεν θα μας δεχτεί κανένα δικαστήριο γιατί είμαστε μικροί. Σκεφτήκαμε λοιπόν να γράψουμε όλα όσα έχουμε να πούμε σε σας και σε όλο τον κόσμο. Δεν ξέρουμε αν ο κ. Αχιλλέας Μπέος φταίει, αλλά ξέρουμε ότι όταν ερχόταν στο γήπεδο που παίζαμε εμείς, μας φερόταν σαν να είμαστε σπουδαίοι. Ξέρω τι θα πείτε. Πέντε παιδιά έχει ο άνθρωπος και έχει πείρα από αυτά. Σίγουρα όμως θα λείπει πολύ από τα 5 παιδιά του και ακόμη δεν έχει αποδειχτεί τίποτα εναντίον του, ενώ όλοι μόνο τον κατηγορούν. Μήπως αυτό είναι άδικο; Γιατί δεν κάνετε τη δίκη γρήγορα ώστε να φανεί αν είναι ένοχος ή αθώος; Η θεία ενός φίλου μας που είναι δικηγόρος, λέει πως δεν είναι σωστό να κατηγορούν όλοι τόσο πολύ τον Μπέο, σαν να πέρασε ήδη από δίκη και καταδικάστηκε. Σκεφτήκαμε λοιπόν να σας προτείνουμε κάτι: Μήπως πρέπει να τον αφήσετε να πάει στα παιδιά του και να βοηθήσετε ώστε να γίνει σύντομα η δίκη του; Επειδή εμείς δεν θα μπορούμε να έρθουμε, σας λέμε από τώρα τι όμορφα περάσαμε εμείς τα παιδιά στην Ακαδημία του Ολυμπιακού Βόλου. Να γίνει γρήγορα η δίκη για να μάθουμε όλοι την αλήθεια. Κι όταν γίνει, τότε θα δούμε αν έχει κάνει και κάποια άσχημα πράγματα ή τον κατηγορούν άδικα και άδικα διέλυσαν την ομάδα μας. Και μη φοβάστε ότι δεν θα έρθει στο δικαστήριο. Θέλουμε όμως να σας ζητήσουμε και μία ακόμη μεγαλύτερη χάρη: Θέλουμε πίσω την ομάδα μας γιατί αυτό που έγινε μας στενοχώρησε όλους πολύ στην πόλη μας. Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν φταίει σε τίποτα και έπαιζε καλό ποδόσφαιρο, αυτό το λένε όλοι. Αναρωτιόμαστε λοιπόν γιατί τον διέλυσε αυτή η Επιτροπή! Η κυβέρνηση, λένε οι γονείς μας, και γενικά οι πολιτικοί έχουν διαλύσει μία ολόκληρη χώρα αλλά κανέναν πολιτικό δεν τον… υποβιβάσανε, ούτε τον εξαφανίσανε. Μήπως αυτό είναι σωστό; Ακούμε όλο το καλοκαίρι ότι πολλοί δικηγόροι προσπαθούν να σώσουν την ομάδα μας. Σκεφτήκαμε λοιπόν ότι αφού αυτοί δεν τα κατάφεραν μέχρι σήμερα, να προσπαθήσουμε και εμείς να βοηθήσουμε, παρ’ ότι είμαστε παιδιά. Σας παρακαλούμε, να βοηθήσετε και όλοι εσείς, γιατί είναι άδικο ο Βόλος να μην έχει την ομάδα του.

Ξέρουμε πως εσείς μπορείτε να κάνετε και πολλά καλά γιατί έχετε και δύναμη και εξουσία. Τι λέτε; Θα βοηθήσετε; Την επιστολή αυτή σας τη γράφουμε πέντε φίλοι, που γνωριστήκαμε στις ακαδημίες ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού μας, αλλά να ξέρετε, πως έτσι νιώθουν όλοι οι συμπαίκτες μας, έτσι νιώθει και κάθε Βολιώτης, μικρός ή μεγάλος. Όλοι μιλούν για μία μεγάλη αδικία αλλά οι αδικίες και τα λάθη μπορούν να διορθωθούν, έτσι δεν είναι;»

Με εκτίμηση

Οι παίκτες της Ακαδημίας του Ολυμπιακού Βόλου

Παπαεμμανουηλίδης Κωνσταντίνος

Σιόβας Κωνσταντίνος

Κρινάκης Αθανάσιος

Βαρελόπουλος Νίκος

Τσίγκας Απόστολος

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου