ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Νέους «συμμάχους» βρίσκει ο Ολυμπιακός Βόλου

νέους-συμμάχους-βρίσκει-ο-ολυμπιακ-68315

Νέους συμμάχους στην πρότασή του για αναδιάρθρωση βρίσκει ο Ολυμπιακός Βόλου και μετά την θετική ανταπόκριση των 11 εκ των 14 ομάδων της παρούσας Football League και των 8 που κέρδισαν άνοδο από το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, την κίνηση για τροπολογία από τον κ. Αυγενάκη, τις θετικές φωνές μελλών της ΕΠΟ, υπέρ των αλλαγών τάχθηκε και ο Υπουργός Επικρατείας για την αναδιάρθρωση!

Σε χθεσινή τηλεδιάσκεψη που συμμετείχαν εκπρόσωποι των Ρόδου, Πανσερραϊκού, Αλμωπού Αριδαίας, Αστέρα Βλαχιώτη, Καλλιθέας, ΑΕΠ Κοζάνης, Πιερικού κι Επισκοπής, με τον Γιώργο Γεραπετρίτη το κλίμα ήταν υπέρ της πρότασης του Ολυμπιακού για την αναδιάρθρωση και με την οποία θέλει δύο ομίλους σε μια δυνατή Β΄Εθνική.

Μάλιστα ο Γ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι θετική απέναντι στο σενάριο για την αναδιάρθρωση της δεύτερης κατηγορίας σε δύο ομίλους, Βόρειο και Νότιο. Μάλιστα φέρεται να ζήτησε πιο συγκεκριμένες προτάσεις από τις ομάδες-πρωταθλήτριες της Γ’ Εθνικής.

Υπέρ της αναδιάρθρωσης τάχθηκε σε δηλώσεις του για μια ακόμη φορά το μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ και πρόεδρος της ΕΠΣΔ κ. Διακοφώτης: «To έχω πει επανειλημμένως, είμαι υπέρ της αναδιάρθρωσης και μιας ενιαίας Β΄ εθνικής των 32 ομάδων των δύο ομίλων Βορείου-Νοτίου των 16 ομάδων έκαστος. Γιατί μέσα από αυτό θα μπορέσουμε να αλλάξουμε το μοντέλο του ποδοσφαίρου και φυσικά της κατηγορίας αυτής. Μέσα από αυτό θα δώσουμε το δικαίωμα σε Έλληνες ποδοσφαιριστές να γίνουν επαγγελματίες να αναδειχτούν και να στελεχώσουν τις Εθνικές μας ομάδες. Να αλλάξει τελείως αυτό που βλέπουμε τώρα που αγωνίζονται αλλοδαποί μη κοινοτικοί, πρέπει να μειωθεί όλο αυτό. Με αυτό τον τρόπο θα αλλάξει όλο το επαγγελματικό ποδόσφαιρο σε όλη τη Ελλάδα» ανέφερε το στέλεχος της ΕΠΟ και πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου

Η πρόταση του Ολυμπιακού βρίσκει αντιρρήσεις μόνο από ομάδες της Super League 2, οι οποίες αποφάσισαν πως θέλουν να παίξουν, αφού ξέρουν ότι για να διεκδικήσει η δεύτερη ομάδα της βαθμολογίας άνοδο στην SL 1 πρέπει να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, ενώ έτσι πιέζουν να πάρουν τα χρήματα από τα τηλεοπτικά και έχουν αποστείλει και επιστολή στην ΕΡΤ με την οποία ζητείται προκαταβολή ή μέρος των χρημάτων από τα συμφωνηθέντα προκειμένου να ανασάνουν τα ταμεία των ΠΑΕ, με στόχο τα λεφτά αυτά να χρησιμοποιηθούν για τα τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού και πολλά θα εξαρτηθούν από αν το αίτημα τους γίνει αποδεκτό!

Στον Ολυμπιακό Βόλου θεωρούν προσωρινή την καθυστέρηση που τώρα παρατηρείται στην προώθηση της πρότασής του για την αναδιάρθρωση που είναι ήδη στα χέρια της Ενωσης Σούπερ Λιγκ 2 και Φούτμπολ Λιγκ, της ΕΠΟ και των αρμοδίων υπουργών, αφού στους ερυθρόλευκους ποντάρουν και σε βουλευτικές πιέσεις, έχοντας και σχετικές επαφές!

Άλλωστε και η Βολιώτικη ΠΑΕ θέλει να αλλάξει με κυβερνητική τροπολογία ο συσχετισμός ψήφων μεταξύ των δυο κατηγοριών που τώρα είναι 12-3 και η εκπροσώπηση της Football League στην Ένωση δεν μπορεί να περάσει κάτι από μόνη της!

Β. ΖΗΝΕΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου