ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Περιμένει εξελίξεις μετά την ευρεία στήριξη

περιμένει-εξελίξεις-μετά-την-ευρεία-σ-72420

Συζητήσεις, τριγμούς, αλλά και μια ευρεία αποδοχή, από τα περισσότερα σωματεία, που φέτος αγωνίζονται στη Football League προκάλεσε η πρόταση του Ολυμπιακού Βόλου για αναδιάρθρωση κατηγοριών, την οποία η ερυθρόλευκη ΠΑΕ κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή 15 Μαΐου.

Οι υπογραφές των 11 από τις 14 ομάδες της κατηγορίας, που επισυνάπτονται στην πρόταση αναδιάρθρωσης, η οποία απεστάλη από την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου σε Football League, Υφυπουργείο Αθλητισμού και ΕΠΟ άνοιξαν ακόμα πιο δυναμικά τους ασκούς του Αιόλου, με μαζικό αίτημα των ομάδων της τρίτης τη τάξει επαγγελματικής κατηγορίας, σήμερα, την συνένωση της Super League 2 με τη Football League και τη δημιουργία Βορείου και Νοτίου Ομίλου, βάσει και γεωγραφικών κριτηρίων.

Βάσει διατάξεων της πρότασης, στην ενιαία Football League θα ενταχθούν και οι ομάδες που θα προκύψουν από τα playout της Super League, μαζί με τις ομάδες – πρωταθλήτριες της Γ’ Εθνικής, οι οποίες είναι οι: Πανσερραϊκός, Αλμωπός Αριδαίας, Πιερικός, ΑΕΠ Κοζάνης, Καλλιθέα, Ρόδος, Αστέρας Βλαχιώτη και Επισκοπή.

Την πρόταση του Ολυμπιακού δεν υπέγραψαν Τρίκαλα, Ιωνικός και Νίκη Βόλου σύμφωνα με την ανακοίνωση των ερυθρόλευκων.

Μεγάλο πάντως ερωτηματικό παραμένει η στάση των συλλόγων της φετινής Super League 2, που ως γνωστόν σε περίπτωση ψηφοφορίας μπορούν να διαμορφώσουν την απόφαση υπέρ τους, έχοντας την αναλογία 12-3, σε σχέση με τη FL.

Ο Ολυμπιακός, όποια και να είναι η στάση τους, θα ψάξει σύμμαχο και στην κυβερνητική πρόθεση να στηρίξει μια προσπάθεια συνένωσης των δύο υπαρχουσών κατηγοριών, με δεδομένη την τηλεδιάσκεψη πολλών βουλευτών της ΝΔ, που τάχθηκαν ανοιχτά υπέρ της αναδιάρθρωσης και τους δύο Ομίλους, που προτάθηκαν από τους ερυθρόλευκους και από τον μεγαλομέτοχο Ευριπίδη Τσιμπανάκο, που έχει αναλάβει και συνεχίζει το δύσκολο έργο της ερυθρόλευκης ΠΑΕ.

Οι εξελίξεις θα τρέξουν το επόμενο διάστημα, σε αυτό το φλέγον ζήτημα, που αναγκαστικά θα πρέπει να περάσει και από τους… άνωθεν, της Κυβέρνησης και της ΕΠΟ, προκειμένου να παρθούν οι οριστικές αποφάσεις. Ο Ολυμπιακός, που όλο το προηγούμενο διάστημα της καραντίνας, έστω και χωρίς να χρησιμοποιεί… χορτάρι, δούλευε αθόρυβα, για να επεξεργαστεί όλα αυτά τα ζητήματα, βρίσκεται μεν σε στάση αναμονής, έτοιμος δε, να κάνει γνωστή προς πάσα κατεύθυνση την πρόταση του, έχοντας άλλωστε και τη σημαντική στήριξη αρκετών ομάδων.

Επιστροφή στα γήπεδα για την ακαδημία

Την επιστροφή των αθλητών των ακαδημιών του στις προπονήσεις, από σήμερα Τετάρτη 20 Μαΐου, βάσει της νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης περί της άρσης απαγόρευσης λειτουργίας των οργανωμένων αθλητικών χώρων, που δημοσιεύθηκε στις 17 του μήνα, ανακοίνωσε ο Ολυμπιακός Βόλου. Με γνώμονα πάντα τα προβλεπόμενα μέτρα προφύλαξης και της προσκόμισης βεβαίωσης ιατρού, οι ερυθρόλευκοι κάλεσαν τους νεαρούς αθλητές, γεννημένους μετά την 1/1/2007 να προσέλθουν και πάλι στους χώρους προπόνησης, με το σημερινό πρόγραμμα να διαμορφώνεται ως εξής: 5:30μ.μ. για τους κάτω των 14 ετών και 7μ.μ. για τους κάτω των 16.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: «Σε πλήρη εναρμόνιση με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση όπως αυτή δημοσιεύθηκε την 17η Μαΐου, που αφορά στη χρήση οργανωμένων αθλητικών χώρων, ανακοινώνουμε την έναρξη των δραστηριοτήτων της Ακαδημίας την Τετάρτη 20 Μαΐου, με όλους τους περιορισμούς και τα προβλεπόμενα μέτρα προφύλαξης, ατομικής υγιεινής αθλητών και εγκαταστάσεων. Σε αυτήν την πρώτη φάση επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών γεννημένων μετά την 1/1/2007, επομένως στην αυριανή (σ.σ. σημερινή) «πρώτη» μετά καραντίνας προπόνηση το πρόγραμμα είναι:
Κ-14 17:30, Κ-16 19:00.
Απαραίτητη προϋπόθεση η προσκόμιση βεβαίωσης ιατρού (παιδιάτρου-παθολόγου-καρδιολόγου) υπόδειγμα της οποίας έχει αποσταλεί. Ο κάθε αθλητής θα πρέπει να φέρει μαζί του τον ατομικό ρουχισμό προπόνησης, ατομικό μπουκάλι νερό, αντισηπτικό και πετσέτα.
Στους γονείς των αθλητών δε θα επιτρέπεται η είσοδος στον αθλητικό χώρο καθόσον απαγορεύεται η λειτουργία των κυλικείων. Αυτοί θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το χώρο των κερκίδων διατηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις ασφαλείας.
Για τους αθλητές και τους γονείς των μικρότερων τμημάτων αναμένεται νέα οδηγία, επομένως ας γίνει έγκαιρα η προμήθεια των ιατρικών βεβαιώσεων.
Αγαπητοί γονείς και αθλητές, η μη συμμόρφωση με τα νέα δεδομένα θα οδηγούσε σε ένα πιθανό πισωγύρισμα. Ας σεβαστούμε όλοι τις θυσίες που έγιναν και την τεράστια προσπάθεια που καταβλήθηκε όλο αυτό το διάστημα ώστε να διαφυλαχθεί η δημόσια υγεία, έχοντας στερηθεί πέραν των άλλων και την ομαδική άθληση.
Μεγάλη προσοχή λοιπόν, όχι εφησυχασμός και πιστή τήρηση των κανόνων που ορίζει η Πολιτεία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου