ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κατέθεσε τα υπομνήματα Χθες στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάνης ο Ολυμπιακός Βόλου

κατέθεσε-τα-υπομνήματα-χθες-στο-διεθν-402436

Τα υπομνήματα της υπερασπιστικής του γραμμής κατέθεσε χθες στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάνης ο Ολυμπιακός Βόλου. Όπως του είχε ζητηθεί από το CAS η χθεσινή ήταν η τελευταία μέρα διορίας της υποβολής των υπομνημάτων όπως και έγινε.

Ο ερυθρόλευκος αγώνας συνεχίζεται εντός και εκτός των συνόρων για τους ερυθρόλευκους και η χθεσινή ημέρα περιελάμβανε επίσκεψη στο Διεθνές Αθήτικό Δικαστήριο γνωστό ως CAS για την υποβολή των υπομνημάτων.

Οι ερυθρόλευκοι διεκδικούν τη δικαίωση τους σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την αποβολή τους από την συνέχεια του Europa League όπου παρά την επικράτηση επί της Ντιφερτάνζ και στα δύο παιχνίδια τελικά η ομάδα του Λουξεμβούργου ήταν εκείνη που πήρε το εισιτήριο στην επόμενη φάση αντιμετωπίζοντας την Παρί σε διπλούς αγώνες.

Τα υπομνήματα κατατέθηκαν και από πλευράς UEFA και πλέον στον Ολυμπιακό περιμένουν την απόφαση την ερχόμενη Δευτέρα που θα σηματοδοτήσει και νέους αγώνες.

Βέβαια οι κινήσεις των ερυθρόλευκων δεν σταματούν εκεί και προετοιμάζονται δικαστικά για ένα χρόνο που αναμένεται με ιδιαίτερη αγωνία για την συνέχεια των ερυθρόλευκων που φέτος έμειναν δίχως αγώνες στα γήπεδα.

Ανακοίνωση «ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937»

Από τον «ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937» λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «Η Βραδιά του Ολυμπιακού Βόλου» στις 23 Δεκεμβρίου, ο πρόεδρος κ. Μουλάς, ανακοίνωνε στα μέλη του Δ.Σ. μια σκέψη του, εμπνευσμένη από τις περιγραφές, για τις συνθήκες που επικρατούν στο Κατάστημα Κράτησης Ναυπλίου, από τον πρώην πρόεδρο της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός Βόλου κ. Αχιλλέα Μπέο. Ομόφωνα αποφασίστηκε, να αναλάβει ο σύλλογος την πρωτοβουλία της συγκέντρωσης χρήσιμων υλικών και αντικειμένων, που θα διευκόλυναν την καθημερινότητα των εγκλείστων με προτεραιότητα τους απόρους. Κανείς τότε δεν μπορούσε να εκτιμήσει την ανταπόκριση του κόσμου στην ιδέα αυτή ή να προβλέψει τον αντίκτυπό της ως πράξη αρωγής σε μια ιδιαίτερη κοινωνική ομάδα, που αναγκάζεται να επιβιώνει μέσα σε συνθήκες πολύ χειρότερες, απ αυτές που ο πολιτισμός μας επιβάλλει σε κρατουμένους.

Μετά την ολοκλήρωση της αποστολής, πολλοί εκφράστηκαν θετικά για την πράξη αυτή. Στο σύλλογο έμεινε η βαθιά ικανοποίηση, να τονίσει το κοινωνικό του πρόσωπο και την κοινωνικά ευαίσθητη πλευρά του αθλητισμού. Όμως καμιά ικανοποίηση δεν ήταν μεγαλύτερη από τα αισθήματα ευγνωμοσύνης που εισέπραξε η οικογένεια του Ολυμπιακού Βόλου, από τους ανθρώπους που ελάχιστα ανακούφισε, μέσα στο Δωδεκαήμερο των Χριστουγέννων.

Οι αθλητές μας και οι οικογένειές τους, οι προπονητές μας, τα μέλη μας, οι φίλαθλοί μας και οι φίλοι του Ολυμπιακού μας, με μια χειρονομία αγάπης, πέτυχαν πολύ περισσότερα από μια νίκη και μια αθλητική διάκριση.

Τώρα όλοι μαζί, δικαιούμαστε να φωνάζουμε προς κάθε κατεύθυνση… «Ιδού κύριοι ποιός είναι ο κόσμος του Ολυμπιακού Βόλου». Ευτυχώς για εμάς και δυστυχώς για κάποιους ανάλγητους, που αντί πολιτικού έργου, παράγουν ζόφο και ύβρεις, δεν είμαστε ούτε περιθωριακά στοιχεία, ούτε κοινωνικά ακραίοι, ούτε κατεβαίνουμε στους δρόμους της πόλης μας ως ασκούμενοι επαναστάτες. Είμαστε περήφανοι Έλληνες και αθεράπευτα Βολιώτες, τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο!!!

Στις γραπτές ευχαριστίες του Διευθυντή του Καταστήματος Κράτησης Ναυπλίου για την πράξη μας, εμείς προσθέτουμε μόνο τη δέσμευσή μας, για ανάλογες κινήσεις προς όλα τα ιδρύματα της περιοχής μας, που αναμένουν αλληλεγγύη και αγάπη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου