ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Θεωρητικές οι σκέψεις συνέχειας …και τα περί αναδιάρθρωσης

θεωρητικές-οι-σκέψεις-συνέχειας-και-155429

Στον Ολυμπιακό Βόλου μετά την αναστολή του πρωταθλήματος της Football League συνεχίζουν να είναι σε αναγκαστική αναμονή… και «θεωρητικά» κάνουν σκέψεις για την συνέχεια όπως θεωρητικά ασχολούνται και με ό,τι ακούγεται περί αναδιάρθρωσης.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Με αβέβαιο το πότε θα επανεκκινήσει το πρωτάθλημα της Football League που ανεστάλη για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας ο Ολυμπιακός Βόλου «αναγκαστικά» θα περιμένει και θα παρακολουθεί ό,τι «κινείται», καθώς είναι ακόμη θεωρητικό, ό,τι ακούγεται ακόμη και για το πότε να ξεκινήσουν και οι προπονήσεις της ομάδας.

Στον Ολυμπιακό Βόλου, μετά την απόφαση της Πολιτείας για υποχρεωτική παύση των προπονήσεων όλων των επαγγελματικών και ερασιτεχνικών έως τις 27 Μαρτίου, άλλωστε λειτουργούν μόνο τα γραφεία της ΠΑΕ κι αυτά για κάποιες ώρες.

Αφού αρχικά υπήρξε το μήνυμα για τις δύσκολες ημέρες που περνάει η χώρα και αναφέρει πώς προστατεύουμε τους εαυτούς μας και τους δικούς μας, για να προστατεύσουμε την δημόσια υγεία τονίζεται πως «θα ξαναγυρίζουμε στις ζωές μας και στα γήπεδα! …μένουμε σπίτι σήμερα για να μπορούμε να ξαναβγούμε και πάλι σύντομα. Στο χέρι μας είναι να προστατευτούμε» στον Ολυμπιακό απλά παρακολουθούν τις εξελίξεις καθώς και η επόμενη «υποχρέωση» της ΠΑΕ είναι που κλήθηκε σε απολογία ως υπότροπος από την Πειθαρχική Επιτροπή της Φούτμπολ Λιγκ για τις 3 Απριλίου μετά την αρχική αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης για το ντέρμπι με τη Νίκη και δεν αποκλείεται να υπάρξει και νέα αναβολή με …την αναστολή των συνεδριάσεων των επιτροπών.

Στον Ολυμπιακό παρακολουθούν και τις θεωρητικές ώς τώρα εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο με τις φήμες να «μιλούν» για αναδιάρθρωση κατηγοριών από το καλοκαίρι. Μπορεί στην παρούσα χρονική και εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού κανείς να μην σκέφτεται τίποτα άλλο, παρά πως θα βγει η χώρα μας από αυτή την κρίση, με τις λιγότερες δυνατόν απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, αλλά από το πώς θα εξελιχθούν τα πρωταθλήματα σε Σούπερ Λιγκ, Σούπερ Λιγκ 2 και Φούτμπολ Λιγκ μπορεί να εξαρτηθεί η επόμενη χρονιά… ειδικά αν αυτά δεν ολοκληρωθούν.

Ηδη υπήρξε η πρόταση του Αλέξη Κούγια, ο οποίος έχει προτείνει να ισχύσει για τη Σούπερ Λιγκ η βαθμολογία της κανονικής περιόδου κι αν συμβεί αυτό, βάσει της πρότασης, να υπάρξουν αλλαγές και στα υπόλοιπα επαγγελματικά πρωταθλήματα, όπου στην ουσία θα ανέβουν περισσότερες ομάδες κατηγορία, ενώ υπήρξε και η επιστολή-πρόταση της Νίκης, πάνω σε ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης με μια ενιαία Β’ Εθνική από τις ομάδες της ΣΛ 2 και της ΦΛ.

Μάλιστα ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, έχει προτείνει τη δημιουργία μιας δυνατής Β’ Εθνικής όπου δεν θα είναι οι «προβληματικές» Κέρκυρα και Καλαμαριά και θα προστεθούν οι οκτώ πρώτες ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ… με την προϋπόθεση βέβαια, οι ομάδες να πληρούν τα κριτήρια αδειοδότησης από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Πάντως και ο πρόεδρος της Ένωσης Σούπερ Λίγκα 2 και Football League, Λεωνίδας Λεουτσάκος σχολιάζοντας όσα ήδη έχουν ακουστεί για την επόμενη ημέρα μετά την πανδημία του κορωνοϊού ως προς τη συνέχιση ή μη των πρωταθλημάτων, αλλά και την πρόταση αναδιάρθρωσης, που δόθηκε μέσω ανοιχτής επιστολής από τον Αλέξη Κούγια, τόνισε πως τώρα προέχει να σωθούν ζωές, τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο: «Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να κάνει κανείς εκτίμηση και προέχει η ανθρώπινη ζωή. Προέχει ο κόσμος να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις της κυβέρνησης και να μην εξαπλωθεί άλλο αυτή η πανδημία του κορωνοϊού. Ό,τι άλλο συζητάμε, θεωρώ πως είναι πρώιμο και δεν είναι της ώρας. Προέχει να διασφαλιστεί η ανθρώπινη ζωή πάνω απ’ όλα ….Δεν υπάρχει τίποτα σαν σκέψη. Το μόνο μας μέλημα είναι πώς θ’ αντιμετωπιστεί αυτό το φαινόμενο. Τώρα, το να κάνουμε θεωρίες το πώς θα γίνουν τα πρωταθλήματα τον Απρίλιο και το Μάιο, να φτάσουμε εκεί υγιείς και όταν φτάσουμε θα τα συζητήσουμε με τους φορείς, με τα υπουργεία, με όλο τον κόσμο για να δούμε τι μπορεί να γίνει καλύτερο για τις ομάδες και για όλο τον κόσμο».

Μέσα σε όλα που ακούγονται θεωρητικά στον Ολυμπιακό Βόλου οι παίκτες είναι σε αναμονή έχουν πάρει οι ίδιοι μέτρα για να αποφύγουν να εκτεθούν στον κίνδυνο να προβληθούν από τον κορονοϊό και κάποιοι που δεν κατάγονται από τον Βόλο πήραν άδεια και είναι στην ιδιαίτερη πατρίδα τους όπως και ο προπονητής τους Ηλίας Σολάκης.

Κανείς άλλωστε δεν μπορεί να ξέρει τι θα υπάρξει τον επόμενο μήνα αφού η επ’ αόριστον αναβολή των αγώνων φέρνει νέα δεδομένα και στις ομάδες και στο πρωτάθλημα …αφού οι ερυθρόλευκοι έχουν να δώσουν άλλους τρεις αγώνες.

Έτσι η αναβολή του πρωταθλήματος Football League, σίγουρα επηρεάζει τις ομάδες που έκαναν τα σχέδια τους αλλά όλες όπως και ο Ολυμπιακός έχουν ως προτεραιότητα την υγεία των αθλητών και ολόκληρου του κόσμου και για αυτό υπάρχει προσωρινή αναστολή σε όλα τα τμήματα.

Στον Ολυμπιακό εύχονται όλα τα τελειώσουν θετικά και όταν όλα ξαναγίνουν κανονικά θα είναι τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος της Football League και τα ματς που απομένουν είναι: Ολυμπιακός-Αιγάλεω, Τρίγλια-Ολυμπιακός και Ολυμπιακός-Καβάλα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου