ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Άξιος της μοίρας του ο Ολυμπιακός, γνώρισε την ήττα από τον Διαγόρα

άξιος-της-μοίρας-του-ο-ολυμπιακός-γνώρ-171505

Ο χειμώνας… δεν έφυγε από τον Ολυμπιακό Βόλου που γνώρισε νέα ήττα από τον Διαγόρα Ρόδου στο γήπεδο της Νεάπολης, με 0-1, για την 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος και πλέον πρέπει να σωθεί (και) μαθηματικά στα τρία παιχνίδια που απομένουν έως τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου.

Οι γηπεδούχοι ήταν νωχελικοί και χωρίς διάθεση να διεκδικήσουν ένα θετικό αποτέλεσμα, κάτι που οι πιο συγκεντρωμένοι Ροδίτες κατάφεραν να εκμεταλλευτούν, πετυχαίνοντας το νικητήριο τέρμα τους, με τον Μπουρλάκη στο φινάλε του πρώτου μέρους, σκορ που δεν άλλαξε έως το τέλος, δίνοντας την ευκαιρία στον Διαγόρα, να φτάσει στην 3η θέση και στους 38 βαθμούς.

Αντιθέτως, ο Ολυμπιακός παρέμεινε καθηλωμένος στους 31, επτά περισσότερους από τη μία από τις θέσεις που οδηγούν σε υποβιβασμό, με τους Θεσπρωτό και Ιάλυσο να «συγκατοικούν» στις 10η και 11η αντίστοιχα.

Δικαιολογημένη ήταν άλλωστε η γκρίνια και οι αποδοκιμασίες από τον κόσμο των ερυθρόλευκων, που έμειναν δυσαρεστημένη από τους νωθρούς παίκτες της ομάδας και από το τελικό αποτέλεσμα και την ήττα.

Το α’ μέρος

Δεν ξεκίνησε με καλούς οιωνούς για τον Ολυμπιακό το παιχνίδι, με τους φιλοξενούμενους του Διαγόρα να παίρνουν τον έλεγχο ήδη από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού. Μόλις δύο λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα, ο Μπουρλάκης σούταρε από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, με τον Γιδόπουλο να μπλοκάρει την μπάλα.

Οι Ροδίτες άρχισαν να ανεβάζουν ρυθμούς, την ώρα που οι Βολιώτες είχαν εμφανή προβλήματα, τόσο στην ανάπτυξη, όσο και στη δημιουργία και στην τελική φάση. Επιπλέον, και η αμυντική λειτουργία των ερυθρόλευκων, δεν ήταν όσο σταθερή, όσο σε κάποια από τα προηγούμενα παιχνίδια. Η επόμενη καλή στιγμή για τους νησιώτες ήταν στο 20’, με τον Μπουρλάκη να εκτελεί το κόρνερ και τον Πατσαρούχα να κάνει την προβολή και τον Γιδόπουλο να μπλοκάρει στην αριστερή του γωνία.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν μία ακόμα καλή στιγμή στο 35’, με τον Κασνέτση να επιχειρεί ένα σουτ έξω από την περιοχή του Γιδόπουλου, με τον τερματοφύλακα όμως του Ολυμπιακού να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.

Στο 38’ σημειώθηκε η πρώτη… ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, με τον Κέρι να σεντράρει από τα δεξιά και τον Τσίτα να προσπαθεί να πλασάρει τον Τσέλιο, αλλά τους αμυνόμενους να διώχνουν. Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, θα ερχόταν η φάση που θα διαμόρφωνε το τελικό αποτέλεσμα. Στο 44’ ο Μπουρλάκης, και ενώ η ομάδα του Διαγόρα βγήκε στην αντεπίθεση, σούταρε, για να κάνει το 0-1 για τους Ροδίτες, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το ημίχρονο.

Το β’ μέρος

Οι φιλοξενούμενοι έχοντας πάρει «κεφάλι» στο σκορ και ψυχολογία, ξεκίνησαν δυναμικά και το δεύτερο μέρος. Στο 49’ ο Μπουρλάκης σέντραρε από τ’ αριστερά και ο Παπαδόπουλος προσπάθησε να πλασάρει χωρίς πάντως να τα καταφέρει, ενώ στο 51’ σουτ του Πατσαρούχα απομάκρυνε σε κόρνερ ο Γιδόπουλος.

Οι ερυθρόλευκοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 59’ έχασαν την καλύτερη τους στιγμή στο παιχνίδι. Το κερδισμένο φάουλ του Σκοπελίτη, ανέλαβε να εκτελέσει ο Κέρι, στέλνοντας την μπάλα σε πολύ ευνοϊκό σημείο, με τον Τσίτα να είναι έτοιμος να σκοράρει και την άμυνα σωστά τοποθετημένη να του παίρνει «τη μπουκιά από το στόμα». Στο 62’ Κέρι και Σκοπελίτης ήταν εκ νέου οι πρωταγωνιστές, με τον τελευταίο να σεντράρει και τον Τσίτα, με κεφαλιά να στέλνει την μπάλα ψηλά άουτ.

Τα λεπτά περνούσαν, χωρίς πάντως ο Ολυμπιακός να μπορεί να γίνει πιο επικίνδυνος, αντίθετα με τους Ροδίτες που προσπαθούσαν για το γκολ ως το τέλος. Στο 87’ ο πρώην ερυθρόλευκος Σερτζίνιο έδωσε την «ασίστ» στον Κασνέτση, που έκανε την κεφαλιά με τον Γιδόπουλο να μπλοκάρει. Τίποτα δεν άλλαξε – μόνο οι αποδοκιμασίες από την εξέδρα προς τους ποδοσφαιριστές που εντείνονταν – με τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν μια σπουδαία νίκη και τον Ολυμπιακό να είναι… άξιος της μοίρας του.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΔΙΑΓΟΡΑΣ 0-1

Δημοτικό Γήπεδο Νεάπολης

Σκόρερ: 45’ Μπουρλάκης
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιδόπουλος, Γραικός (57’ Μητρόπουλος), Βασιλούδης, Βοσνακίδης, Φαζός, Τσιάρας, Σκοπελίτης, Κουτσιανικούλης, Τσίτας, Κέρη, Ράντι (62’ Κόλα).
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΟΔΟΥ:
Τσέλιος, Ευαγγελιδάκης, Παπαδόπουλος, Προβατίδης, Κασνέτση, Καρπαθάκης, Πινιώτης, Μπουρλάκης (80’ Σερτζίνιο), Μπαρμπαρούσης, Πατσαρούχας, Γούλας (65’ Μανωλάκης).

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου