ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Οδύσσεια στη Ρόδο για τον Ολυμπιακό και βαριά ήττα με 4-0 από τον Ιάλυσο

οδύσσεια-στη-ρόδο-για-τον-ολυμπιακό-κα-195999

«Αστραψε και βρόντηξε» στον κακό αγωνιστικό χώρο του «Οικονομίδειου» γηπέδου Ρόδου για τον Ολυμπιακό Βόλου, που σ’ ένα ακόμα παιχνίδι εκτός έδρας ηττήθηκε με κάτω τα χέρια από τον Ιάλυσο με 4-0, στην πιο βαριά ήττα του, έως τώρα στο πρωτάθλημα, στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Football League.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Οι Βολιώτες έδειξαν και πάλι τον κακό τους εαυτό, σ’ ένα παιχνίδι που αποφασίστηκε να γίνει εν τέλει χθες και όχι το Σάββατο, λίγη ώρα πριν την έναρξή του και παρά τον «βούρκο» λόγω βροχόπτωσης, στον οποίο είχε μετατραπεί το χορτάρι του γηπέδου.

Ωστόσο, οι Ροδίτες, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό Βόλου… βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο, με τον Κονέ να κάνει πράγματα και θαύματα, αφού σε 32 λεπτά, είχε σκοράρει τρεις φορές!

Οι ερυθρόλευκοι πελαγοδρομούσαν, με το δεύτερο μέρος να μην αλλάζει τα πράγματα, προσθέτοντας, από την άλλη, ένα γκολ ακόμα στη συγκομιδή των Ροδιτών, στο 79’ με τον Ντιατά για το τελικό 4-0.

Ο «αγνώριστος» Ολυμπιακός Βόλου πηγαίνει πλέον, με την ψυχολογία στο «ναδίρ» στο Βολιώτικο ντέρμπι με τη συμπολίτισσα Νίκη Βόλου στην Νεάπολη την ερχόμενη εβδομάδα, με τους παίκτες του Λεωνίδα Βόκολου να καλούνται να μαζέψουν γρήγορα τα κομμάτια τους, από τη χθεσινή ντροπιαστική – για τη φανέλα που φορούν – ήττα.

Σημειώνεται, πάντως, πως πριν από την έναρξη του παιχνιδιού κατατέθηκαν και από τις δύο ομάδες ενστάσεις, ώστε το παιχνίδι να μην πραγματοποιηθεί, λόγω του αγωνιστικού χώρου, ωστόσο ο διαιτητής κ. Μαυρίδης είχε διαφορετική άποψη.

Το α’ μέρος

Με πολλά «μποφόρ» ξεκίνησε το παιχνίδι για τον Ολυμπιακό Βόλου, που μόλις στο 2’δέχθηκε τέρμα από τον Ιάλυσο. Η φάση ξεκίνησε με τον Κονέ να παίρνει την μπάλα από τα αριστερά, έπειτα από μπαλιά του Μαστραντωνάκη, με τον παίκτη των Ροδιτών να αποφεύγει δύο παίκτες του Ολυμπιακού και να πλασάρει εύστοχα στην αριστερή γωνία του Γιδόπουλου για το 1-0.

Το γκολ δεν κατακυρώθηκε αμέσως, με τον Α’ βοηθό Χρηστάκο να υποδεικνύει οφσάιντ, αλλά ο διαιτητής Μαυρίδης πήρε τη φάση πάνω του, μετρώντας κανονικά το τέρμα.

Ο Ολυμπιακός έψαχνε να βρει τον τρόπο να απαντήσει, κυρίως με μεμονωμένες προσπάθειες των Τσίτα και Κέρι, χωρίς πάντως να μπορεί οργανωμένα να απειλήσει. Στα πρώτα του λεπτά, πέραν του γκολ των γηπεδούχων, το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο, με τους Ροδίτες, να προσπαθούν, με βαθιές μπαλιές κυρίως να φτάσουν ξανά επικίνδυνα στα καρέ του Γιδόπουλου.

Οι Ροδίτες κατάφεραν να σκοράρουν για δεύτερη φορά, στο 21’, με τον Κονέ να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Σε φάουλ του Μαστραντωνάκη, πήρε την γυριστή κεφαλιά στο 21’ προλαβαίνοντας την έξοδο του Γιδόπουλου, «γράφοντας» εύκολα το 2-0.

Για μία ακόμα φορά, ο Ολυμπιακός βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ, χωρίς να μπορεί να αντιδράσει και με το εις βάρος του αποτέλεσμα να δημιουργεί άγχος στους Βολιώτες. Αντίθετα, ο Ιάλυσος και ειδικότερα, ο σκόρερ αμφότερων των τερμάτων, ο Κονέ, γινόταν ιδιαίτερα επικίνδυνος όποτε έπαιρνε την μπάλα.

Τα λεπτά περνούσαν, ωστόσο μόνο χειρότερα θα γίνονταν τα πράγματα για τον Ολυμπιακό, που δέχθηκε και τρίτο γκολ στο 32’, με τον Κονέ να κάνει χατ-τρικ, με παρόμοιο τρόπο, με το δεύτερο. Νέο φάουλ για τους Ροδίτες, με τον Μαστραντωνάκη να εκτελεί και τον Κονέ που βρήκε νέο κενό στην άμυνα του Ολυμπιακού, να γράφει με δυνατό σουτ το 3-0.

Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν ακάθεκτοι έχοντας μεγάλη ευκαιρία να κάνουν 4 τα τέρματά τους στο 37’. Ο Μαστραντωνάκης, σέντραρε, με τον Κονέ να πιάνει την κεφαλιά από κοντά και τον Γιδόπουλο να σώζει, αυτή τη φορά, την εστία των ερυθρόλευκων, κάνοντας εντυπωσιακή απόκρουση.

Ο Ιάλυσος είχε νέο σουτ στο 42’ με τον Μαραγκουδάκη, που όμως δεν ανησύχησε τον Γιδόπουλο, με την μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Το εφιαλτικό, για τον… ανύπαρκτο Ολυμπιακό Βόλου, ημίχρονο, ολοκληρώθηκε, χωρίς άλλο τέρμα, με τις δυο ομάδες να κατευθύνονται στα αποδυτήρια.

Το β’ μέρος

Η ομάδα του Ιάλυσου… είχε ηρεμήσει επιθετικά, με τους παίκτες του Ολυμπιακού, να προσπαθούν να κερδίσουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο ήταν επιθετικά ακίνδυνοι.

Η ομάδα της Ρόδου έκανε καλή διαχείριση του παιχνιδιού, ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρία ούτε για δείγμα και τα λεπτά κυλούσαν αργά και βασανιστικά για τους φιλοξενούμενους, που δεν βρίσκονταν πουθενά μέσα στο γήπεδο.

Σε αντίθεση φυσικά με τον Ιάλυσο, που σκόραρε και τέταρτη φορά, στο 79’. Ο Μαστραντωνάκης έκανε την κάθετη πάσα στον Ντιατά, που σούταρε και παραβίασε για μία ακόμα φορά την εστία του Γιδόπουλου, για το 4-0.

Ο Ολυμπιακός έκανε εν τέλει ευκαιρία… στο 87’, όταν ο Κέρι πέρασε την μπάλα στον Τσίτα, που προσπάθησε να κάνει το πλασέ, χωρίς πάντως να καταφέρει να νικήσει τον Ανδρούτσο. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Ρεκλείτης πάσαρε στον Μαστραντωνάκη που σούταρε άουτ, ενώ ένα τελευταίο σουτ του Παπαϊωάννου στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού δεν ανησύχησε εκ νέου τον Ανδρούτσο, με την μπάλα να καταλήγει στα χέρια του.

Ξεκόλλησε το δοκάρι στο 80’

Μετά την επίτευξη του τέρματος του 4-0, συνέβη κάτι… που δεν έχει ξαναγίνει, με το παιχνίδι να διακόπτεται για λίγα λεπτά στο 80’. Συγκεκριμένα, το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ολυμπιακού Βόλου ξεκόλλησε και έπεσε από τη μία πλευρά, με τον τερματοφύλακα Γιδόπουλο πάντως να βρίσκεται μακριά από το σημείο εκείνη τη στιγμή και να μην διατρέχει κίνδυνο. Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε σχετικά σύντομα και έτσι το παιχνίδι ολοκληρώθηκε.

ΙΑΛΥΣΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 4-0

Football League – 20ή Αγωνιστική

Οικονομίδειο Ρόδου

Σκόρερ: 2’, 22’, 34’ Κονέ, 80’ Ντιατά.
Διαιτητής: Μαυρίδης (Πέλλας).
Βοηθοί: Χρηστάκος (Πειραιά), Κορώνας (Πειραιά).
4ος διαιτητής: Κακουλίδης (Θράκης).

Κίτρινες: 32’ Γραικός, 62’ Ρόκας
ΙΑΛΥΣΟΣ: Ανδρούτσος, Γιώργου, Πάτας, Παγώνης, Κ. Χειμωνέττος, Ρεκλείτης, Μπάρδης, Μαστραντωνάκης, Μαραγκουδάκης (69’ Ντιατά), Χειρίτραντας (75’ Πετράκης), Κονέ (86’ Πριόνας).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιδόπουλος, Γραικός (77’ Κλεμέντε), Βασιλούδης, Βοσνακίδης, Ρόκας, Μητρόπουλος, Σκοπελίτης (46’ Παπαϊωάννου), Κουτσιανικούλης, Τσίτας, Κέρι, Ράντι (46’ Κόλα).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου