ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

To Σάββατο τα σπουδαία

to-σάββατο-τα-σπουδαία-202011

Για τον Ολυμπιακό Βόλου, που προετοιμάζεται εντατικά ενόψει Ιάλυσου

Το «νησί των Ιπποτών» αποτελεί τον επόμενο σταθμό του Ολυμπιακού Βόλου, σε μια ακόμα δύσκολη έξοδο για το συγκρότημα του Λεωνίδα Βόκολου, που αντιμετωπίζει το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου τον τοπικό Ιάλυσο στη Ρόδο για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Football League.

Η αναμέτρηση θα αρχίσει στις 2 μ.μ. στο «Οικονομίδειο Στάδιο Ιαλυσού» και δεν θα μεταδοθεί τηλεοπτικά, προς λύπη των Βολιωτών φιλάθλων, που προσέφεραν μαζική στήριξη στην ομάδα στο κυριακάτικο παιχνίδι με την Καλαμάτα, που πάντως, όπως κύλησε, είχε ιδιαίτερα δραματικό φινάλε.

Το γκολ του Τσίτα στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης λύτρωσε τον Ολυμπιακό, που ενώ έβλεπε το στραβοπάτημα… να έρχεται, εντέλει πήρε τους 3 βαθμούς και ανέβηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας, ισοβαθμώντας με τη Βέροια, που ηττήθηκε, όπως και η Καβάλα, ομάδες που την προηγούμενη αγωνιστική βρίσκονταν ψηλότερα στη βαθμολογία από τους Βολιώτες.

Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού η εξέδρα… γκρίνιαζε και οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, ξέσπασαν μετά το τέλος του αγώνα, όντας αδικημένοι από διάφορα σχόλια που είχαν κάνει την εμφάνισή τους και ιδιαίτερα από κάποια άσχημα αποτελέσματα του παρελθόντος.

Εξάλλου, ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου, Ευριπίδης Τσιμπανάκος, όντας συναισθηματικά φορτισμένος, δεν παρέστη στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, διαμηνύοντας μέσω του προέδρου Σωτήρη Μαυρονάσιου, πως «όποιος θέλει, ει δυνατόν Βολιώτης, μπορεί να επενδύσει στον Ολυμπιακό, παίρνοντας το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών».

Συνέχεια στη Ρόδο

Δύσκολη είναι και η εβδομάδα που έρχεται για τους ερυθρόλευκους, που περιλαμβάνει το μακρινό ταξίδι στη Ρόδο, το οποίο αποφασίστηκε να γίνει με αεροπλάνο, ούτως ώστε αφενός να υπάρχει μία επιπλέον μέρα προετοιμασίας, αφετέρου να μην επιβαρυνθούν σωματικά οι Βολιώτες. Εξάλλου και το ρεπό, που συνήθως οι παίκτες του Ολυμπιακού παίρνουν την Τρίτη, μετατέθηκε για Δευτέρα και η προετοιμασία ξεκίνησε ουσιαστικά από χθες για το σαββατιάτικο παιχνίδι.

Σημαντικές απουσίες θα μετρήσει ο Λεωνίδας Βόκολος ενόψει του παιχνιδιού με τον Ιάλυσο που κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντικό, από τη στιγμή που οι Βολιώτες βρίσκονται ακόμη στο παιχνίδι της 2ης προνομιούχου θέσης, καθώς απέχουν 4 βαθμούς από τον Ιωνικό. Μπουτζίκος και Τσιάρας έχουν δηλωθεί ότι θα εκτίσουν την ποινή τους στο παιχνίδι του Σαββάτου, ο Ξενοδόχοφ έκανε μαγνητική και δεν προπονήθηκε, ωστόσο Σκοπελίτης και Παπαϊωάννου βρέθηκαν κανονικά στη χθεσινή προπόνηση, δείχνοντας ότι θα τεθούν στη διάθεση του προπονητή τους.

Ρόκας και Κουτσιανικούλης πήραν άδεια και δεν προπονήθηκαν, ενώ ο Βοσνακίδης ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις, αλλά δε συντρέχει λόγος ανησυχίας. Σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει πρωινή προπόνηση στο γήπεδο του Σαρακηνού.

Οσον αφορά στη μετακίνηση των ερυθρόλευκων στη Ρόδο, θα γίνει το πρωί της Παρασκευής και ο Ολυμπιακός θα προπονηθεί την ίδια μέρα στο νησί, ούτως ώστε να είναι πανέτοιμος στο παιχνίδι του Σαββάτου.

Απέναντί στον Ολυμπιακό θα βρεθεί ο Ιάλυσος, που αν και προηγήθηκε με 0-1 δεν κατάφερε να κρατήσει το υπέρ του σκορ και δέχθηκε τρία τέρματα, στο τελικό 3-1 υπέρ του Διαγόρα στο τοπικό ντέρμπι.

Για τους Ροδίτες, το ματς κρίνεται «ζωής και θανάτου», λόγω της δεινής βαθμολογικής θέσης στην οποία βρίσκονται, όντας 12οι με 17 βαθμούς, 3 περισσότερους από την τελευταία ομάδα του ΠΟ Τρίγλιας, ενώ αναμένεται να παραστεί στο γήπεδο αρκετός κόσμος που θα στηρίξει την ομάδα του στο Σαββατιάτικο παιχνίδι.

Οι ερυθρόλευκοι από την πλευρά τους θα πρέπει να μπουν στο παιχνίδι στοχοπροσηλωμένοι και να δείξουν… μόνο τα καλά χαρακτηριστικά των προηγούμενων παιχνιδιών, και όχι τα άσχημα που πολλές φορές αποφέρουν τέρματα στις αντίπαλες ομάδες και δυσκολεύουν το έργο του Ολυμπιακού.

Μέχρι Παρασκευή 14/2

η αύξηση του Μ.Κ.

Παράταση στην διαδικασία αύξησης μετοχικού κεφαλαίου αποφάσισε να δώσει η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου 1937. Η αρχική καταληκτική ημερομηνία ήταν η 1η Φεβρουαρίου και αποφασίστηκε να δοθεί παράταση έως και την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου.

Οι ενδιαφερόμενοι να αποκτήσουν μετοχές (30 ευρώ εκάστη), μπορούν να καταθέτουν το αντίτιμο της/των μετοχής/μετοχών στην Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας (Κεντρικό Κατάστημα: 2ας Νοεμβρίου με Ξενοφώντος) στον ειδικό λογαριασμό με την επωνυμία «ΠΑΕ Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937» έως και την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου