ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Νέα ερώτηση προς τον Υπουργό Γερουλάνο με θέμα την κάθαρση

νέα-ερώτηση-προς-τον-υπουργό-γερουλάν-412847

Πριν από λίγες εβδομάδες το θέμα της κάθαρσης στο χώρο του Ελληνικού Ποδοσφαίρου έφερε ο Βουλευτής Μαγνησίας Θανάσης Νάκος με ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμό κ. Παύλο Γερουλάνο και σήμερα το θέμα αναμένεται να επανέλθει με ερώτηση αυτή τη φορά του Βουλευτή Καβάλας του ΠΑΣΟΚ κ. Σάββα Εμινίδη.

Ο Βουλευτής Καβάλας, Σάββας Εμινίδης, με αφορμή τον υποβιβασμό της Καβάλας και του Ολυμπιακού Βόλου, για την υπόθεση των «στημένων» αγώνων, αναμένεται να καταθέσει ερώτηση σήμερα προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλο Γερουλάνο, με την οποία θα ζητά να γνωστοποιηθούν τα μέτρα που προτίθεται να λάβει, προκειμένου να γίνει άρση της αδικίας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται. Επίσης θα ζητήσει να γίνουν γνωστές οι ενέργειες που θα κάνει το Υπουργείο για να μην «κουκουλωθεί» το σκάνδαλο των «στημένων» αγώνων.

Αναλυτικά το σχετικό κείμενο: «Το περασμένο καλοκαίρι, στις 23 Ιουνίου, όταν έγινε η επιχείρηση της αστυνομίας με τις πρώτες συλλήψεις και άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι με τους στημένους αγώνες και το παράνομο στοίχημα, ξεκίνησε για πρώτη φορά στην ιστορία του Ελληνικού Ποδοσφαίρου μια διαδικασία εξυγίανσης που όλη η φίλαθλη κοινή γνώμη πίστεψε ότι θα οδηγήσει στην απονομή και αποκατάσταση της δικαιοσύνης. Ενώ όμως στην Ποινική Δικαιοσύνη συνεχίζονται ακόμα οι ανακρίσεις και ακόμα δεν έχουν απομαγνητοφωνηθεί 39.000 συνομιλίες σχετικές με το σκάνδαλο των στημένων, στην Αθλητική Δικαιοσύνη μετά τις πρώτες πρωτόγνωρες σε μέγεθος και έκταση αποφάσεις, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, καθώς ακολούθησαν πρωτοφανείς και απίστευτες παλινωδίες με αντικρουόμενες και αντιφατικές αποφάσεις των διαφόρων οργάνων του ποδοσφαίρου που είχαν ως αποτέλεσμα τις συνεχείς ανατροπές των ποινών από διαφορετικού βαθμού δικαιοδοτικά όργανα.

Η διαφορετική αντιμετώπιση ομάδων για τις ίδιες κατηγορίες έχει ως συνέπεια η περιβόητη κάθαρση του Ελληνικού Ποδοσφαίρου που ξεκίνησε από τις εκθέσεις της UEFA και συνεχίστηκε από την παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, να καταλήξει τελικά στην γελοιοποίηση και πλήρη απαξίωση των πειθαρχικών οργάνων και του ίδιου του Ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.

Οι ομάδες στις οποίες ασκήθηκαν διώξεις για ύποπτα παιχνίδια και αθωώθηκαν σε πρώτο ή δεύτερο βαθμό είναι ο Λεβαδειακός, ο Αστέρας Τρίπολης, ο ΟΦΗ, ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο Θρασύβουλος, η Δόξα Δράμας, ο Πανθρακικός, ο Διαγόρας, η Δόξα Κρανούλας, η Ρόδος, ο Εθνικός Αστέρας, ο Εθνικός Φιλιππιάδας, η Αναγέννηση Επανομής και ο Πιερικός ενώ η Παναχαϊκή καταδικάστηκε μόνο με αφαίρεση βαθμών. Το θέατρο του παραλόγου ολοκληρώθηκε με τις πρόσφατες αθωωτικές αποφάσεις για την Ηλιούπολη, της οποίας ο ιδιοκτήτης καταδικάστηκε για δωροδοκία, και του Αγροτικού Αστέρα που είχε τιμωρηθεί για χειραγώγηση των δύο αγώνων με την Καβάλα.

Οι μοναδικές ομάδες που πλήρωσαν στο όνομα της κάθαρσης και εξυγίανσης είναι η Καβάλα και ο Ολυμπιακός Βόλου που υποβιβάστηκαν με παρέμβαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, και φαίνεται ότι οι πρώην ιδιοκτήτες τους έστηναν τα παιχνίδια μόνοι τους, και ο Ηρακλής όχι για στημένο αγώνα αλλά για ένα πλαστό έγγραφο. Ερωτάται ο κ. υπουργός: Τι μέτρα προτίθεται να λάβει το Υπουργείο για την άρση των αδικιών από την επιλεκτική αντιμετώπιση και τα δύο μέτρα και δύο σταθμά στην τιμωρία ομάδων για τα ίδια αδικήματα; Τι ενέργειες προτίθεται να κάνει το Υπουργείο για μην κουκουλωθεί το σκάνδαλο με τα στημένα και να αποκατασταθεί η αξιοπιστία του Ελληνικού Ποδοσφαίρου»;

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου