ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Την Παρασκευή στο CAS

την-παρασκευή-στο-cas-413081

Μεθαύριο Παρασκευή εκδικάζεται η προσφυγή του Ολυμπιακού Βόλου στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο με αφορμή την αποβολή των ερυθρόλευκων από το Europa League. Οι δικαστικές μάχες των ερυθρόλευκων ωστόσο συνεχίζονται και προς άλλα μέτωπα.

Νέος κύκλος δικαστικών αγώνων ξεκινά την ερχόμενη Παρασκευή για τη βολιώτικη ΠΑΕ, η οποία και έχει προσφύγει στο CAS με αφορμή τον αποκλεισμό της από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις το περασμένο καλοκαίρι.

Οι δικαστικές μάχες των ερυθρόλευκων ξεκίνησαν το καλοκαίρι και υπάρχει και συνέχεια αρχικά με την πρώτη εκδίκαση στο CAS.

Η εβδομάδα που τρέχει είναι εβδομάδα νέων δικαστικών διεκδικήσεων, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη.

Οι ερυθρόλευκοι με τη προσφυγή τους στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο στρέφονται κατά της ΟΥΕΦΑ. Η προσφυγή έχει να κάνει με τον αποκλεισμό του συλλόγου από το Europa League, όπου παρά το γεγονός ότι επιβλήθηκαν αγωνιστικά της Ντιφερτάνζ αποκλείστηκαν και η ομάδα του Λουξεμβούργου ήταν εκείνη που αντιμετώπισε την ομάδα της Παρί Σεν Ζερμέν.

Εκπρόσωπος των Βολιωτών θα είναι ο δικηγόρος Μιχάλης Μιτζικός, ο οποίος δεν αποκλείεται να έχει τη συμπαράσταση και άλλων νομικών προσώπων, όπως τόνισε πρόσφατα ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Παναγιώτης Μποτσιβάλης.

Μέχρι σήμερα έχει διαρρεύσει το όνομα του διακεκριμένου νομικού Χάρη Γρηγορίου ώστε να προστεθεί στο ερυθρόλευκο νομικό τιμ, όπως και αυτά των κ.κ. Παραρά, Κακαβά και Χειρδάρη, με τους δύο τελευταίους να έχουν παράλληλη ενασχόληση με τις υποθέσεις του Αχ. Μπέου, ο οποίος και πρόκειται να κινηθεί με αγωγές για τα συμφέροντά του πέρα από την προσφυγή στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Από εκεί και πέρα οι ερυθρόλευκοι αναμένουν να οριστεί δικάσιμος σε ακόμη μια προσφυγή προς το CAS και η οποία αφορά στην υπόθεση του Ολυμπιακού που στρέφεται κατά της ΕΠΟ και συγκεκριμένα για τη μη τήρηση του αυτοδιοίκητου στο ελληνικό ποδόσφαιρο εξαιτίας της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού να μη χορηγήσει άδεια συμμετοχής στον Ολυμπιακό Βόλου για το πρωτάθλημα της Super League αλλά και οποιαδήποτε άλλη επαγγελματική κατηγορία.

Έτσι η ερυθρόλευκη ΠΑΕ δεν πρόκειται να σταματήσει να διεκδικεί το πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, πιστεύοντας ότι η ΕΕΑ ενεργοποιήθηκε από την ΓΓΑ, ως «εργαλείο» παρέμβασης της Πολιτείας στον αθλητισμό, «για χάρη της νομιμότητας».

Η νομική υπηρεσία της ΠΑΕ αναμένεται να καταθέσει παράλληλα υπομνήματα έτσι ώστε να ζητήσει από τα εκτελεστικά όργανα της ΕΠΟ να πάρουν καθαρή θέση αναφορικά με τη τήρηση του αυτοδιοίκητου κάτι που χρειάζεται αναμφίβολα και τη στήριξη και των τοπικών πολιτικών παραγόντων.

Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός ζητήσει μέσω του Διαιτητικού Δικαστηρίου από την ΕΠΟ να εφαρμόσει την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων και να τηρήσει το αυτοδιοίκητο του Ελληνικού Ποδοσφαίρου θα έχει τη δυνατότητα να εξασφαλίσει μια θέση στο πρωτάθλημα της Super League για τη σεζόν 2012-13.

Έτσι οι ερυθρόλευκοι θα έχουν μπροστά τους όλο το χρόνο ώστε να εφαρμόσουν όσα τους ζητηθούν από την ΕΠΟ για να συμμετάσχουν και πάλι στο κορυφαίο πρωτάθλημα της χώρας.

Σε περίπτωση βέβαια που το Διαιτητικό Δικαστήριο δεν δεχθεί τη προσφυγή του Ολυμπιακού Βόλου, κάτι που φαντάζει και ως το πιο πιθανό ενδεχόμενο, τότε θα αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το σκεπτικό τής εν λόγω απόφασης με το νομικό τμήμα να κινείται τότε με την προσφυγή στο CAS για τη μη τήρηση του αυτοδιοίκητου στο ελληνικό ποδόσφαιρο, στρεφόμενοι έτσι οι ερυθρόλευκοι κατά της ΕΠΟ.

Την ίδια στιγμή οι ερυθρόλευκοι αναμένεται μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή να καταθέσουν στο Διοικητικό Εφετείο αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, η οποία δεν δέχθηκε να επανεξετάσει τον φάκελο του Ολυμπιακού Βόλου για επιστροφή στο πρωτάθλημα.

Πλέον αυτό που αναμένεται είναι να υπάρξει επίσημη ενημέρωση ότι έχει κατατεθεί επίσημα στο Διοικητικό Εφετείο από τη νομική υπηρεσία της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου η αίτηση ακύρωσης της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία δεν επανεξέτασε τον φάκελο της ΠΑΕ στις 15 Σεπτεμβρίου επικαλούμενη την έλλειψη σχετικού νομικού πλαισίου.

Φιλικό της Κ-20

Στο μεταξύ οι μόνες ομάδες που συνεχίζουν ποδοσφαιρικά για τον Ολυμπιακό Βόλου είναι αυτές των Κ-20 και Κ-17. Χθες η ομάδα Κ-20 του Αντώνη Μάνδαλου αγωνίστηκε σε φιλικό παιχνίδι που διεξήχθη στο Πανθεσσαλικό Στάδιο κόντρα στον Θησέα Αγριάς του οποίου και επικράτησε με 6-0.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου