ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Παγώνουν οι δικαστικές κινήσεις, ενώ γεννιέται η ελπίδα νέων αλλαγών στον Ολυμπιακό

παγώνουν-οι-δικαστικές-κινήσεις-ενώ-γ-413994

Το ότι ο Ολυμπιακός περίμενε και περιμένει από τον δικαστικό και μόνο αγώνα την επιστροφή του στη μεγάλη κατηγορία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου ήταν γνωστό και ο κόσμος είχε μάθει στην αναμονή, αλλά από προχθές στη συνηθισμένη αναμονή προστέθηκαν τα ερωτηματικά τα οποία προήλθαν από την απομάκρυνση του Θανάση Χαρμάνη από την άμισθη θέση του νομικού εκπροσώπου, καθώς κατά γενική ομολογία ο Βολιώτης δικηγόρος ήταν από αυτούς που κράτησαν ψηλά τη σημαία του Ολυμπιακού παρά το εχθρικό κλίμα και τις αντίξοες πολλές φορές συνθήκες…

Ερωτηματικά προκαλούνται πλέον για το πώς και με ποιους θα συνεχισθούν οι νομικές μάχες, αλλά και για το τι προκάλεσε την απομάκρυνση Χαρμάνη που χρονικά έγινε λίγες ώρες μετά από δηλώσεις του που αφορούσαν στη συνέχεια των μαχών και είχε τονίσει πως από την αρχή, αλλά και τώρα, «στόχος είναι η επιστροφή του Ολυμπιακού εκεί που αξίζει και ανήκει και όχι χρηματικές αποζημιώσεις»!!!

Ερωτηματικά προκαλούνται και από το ότι η ανακοίνωση παύσης καθηκόντων έγινε από την επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ Ολυμπιακός χωρίς να έχει προηγηθεί συνάντηση με τον κ. Χαρμάνη κι ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως και μέλη του διορισμένου από το Πρωτοδικείο προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου δεν είχαν ενημέρωση… κάτι που προκάλεσε και παραιτήσεις…

Στην ανακοίνωση πάντως γίνεται λόγος για την ανιδιοτελή προσφορά του Θ. Χαρμάνη στην ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου, ότι θα παραμένει φίλος και μέλος της οικογένειας του Ολυμπιακού Βόλου και πλέον ο κόσμος περιμένει επόμενες κινήσεις αλλά και επίσημες τοποθετήσεις του προέδρου της ΠΑΕ κ. Παναγιώτη Μποτσιβάλη, ενώ για πολλούς γεννιέται η ελπίδα ενασχόλησης και πάλι του ανθρώπου που δημιούργησε την ομάδα της Ευρώπης, επιβεβαιώνοντας και το ρεπορτάζ του «Ταχυδρόμου» από τις 27 του περασμένου μήνα!

Άλλωστε υπάρχει πολύς κόσμος που περιμένει την επιστροφή του Αχιλλέα Μπέου.

Μπορεί ο πρώην πρόεδρος της βολιώτικης ΠΑΕ να έχει τιμωρηθεί με απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, μπορεί και ο ίδιος μετά την προφυλάκισή του να έχει δηλώσει ότι δεν θέλει να ξαναασχοληθεί, αλλά υπάρχουν πολλοί πού επιμένουν πως σύντομα θα βρεθεί στο Βόλο και δεν θα είναι αμέτοχος στην «αντεπίθεση» για την επιστροφή της ομάδας εκεί όπου ανήκει.

Ο ίδιος ο Αχιλλέας Μπέος που κατέθεσε την τρίτη αίτηση αποφυλάκισης έχει αφήσει να εννοείται πως πρώτο του μέλημα είναι να δικαιωθεί δικαστικά και να «καθαρίσει» το όνομά του. Γι’ αυτό στο τελευταίο αίτημά του αναφέρει πως θέλει να κριθεί με «δικαστική συνείδηση και με βάση τα πραγματικά γεγονότα και όχι από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που δημιούργησαν πολιτικές και δημοσιογραφικές σκοπιμότητες».

Πέρα από αυτή την αναμονή θεωρείται πως ο Ολυμπιακός Βόλου… επιμένει δικαστικά για να δικαιωθεί και να επιστρέψει αγωνιστικά, ενώ στις επόμενες κινήσεις που σκέφτονται οι άνθρωποι του Ολυμπιακού Βόλου προκειμένου η ομάδα να συνεχίσει να υφίσταται αφορά και σε νέα προσφυγή στο Διοικητικό Εφετείο, που πήρε παράταση αλλά νομικά θεωρείται απαραίτητη!

Σημειώνεται πως ο Ολυμπιακός Βόλου εκτός από το ευρωπαϊκό αθλητικό δικαστήριο του CAS και της παγκόσμιας ομοσπονδίας για την παραβίαση του αυτοδιοίκητου προτίθεται να κινηθεί νομικά και να καταθέσει προσφυγές και αγωγές στα πολιτικά δικαστήρια κατά της ΕΠΟ, της Super League και της ΕΕΑ για οικονομικές αποζημιώσεις, μια και θεωρείται πως αυτές έβλαψαν τα συμφέροντα της ΠΑΕ.

Μετά την προχθεσινή ανακοίνωση της ΠΑΕ πάντως φαίνεται να παγώνουν οι δικαστικές κινήσεις. Κι ενώ επίσημα δεν έχει γίνει διάψευση περί αλλαγής στο μετοχικό καθεστώς, λέγεται πως υπήρχαν παραιτήσεις μελών (οι πρώην Δήμαρχοι Βούλγαρης και Μήτρου) της προσωρινής διορισμένης από το Πρωτοδικείο διοίκησης.

Όμως την μεθεπόμενη Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στη Λοζάνη και στο CAS έχει ορισθεί η πρώτη δικάσιμος με τον Ολυμπιακό να στρέφεται κατά της UEFA για την αποβολή του από το Europa League.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου