ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Την τρίτη αρχίζει ο «αγώνας»!

την-τρίτη-αρχίζει-ο-αγώνας-414978

Από την ερχομένη Τρίτη θα ξεκινήσει τυπικά και ουσιαστικά τους «αγώνες» του ο Ολυμπιακός και εννοείται πως η επιλογή για δικαστικό αγώνα ως την τελική δικαίωση της ομάδας και την επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία δεν θα είναι μόνο στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα.

Ο νομικός της ΠΑΕ Θανάσης Χαρμάνης έχει καταλήξει για την πρώτη κίνηση και ξεκινάει τους αγώνες του, αφού για να διεκδικείς στο εξωτερικό πρέπει να διεκδικείς και εν Ελλάδι τη στιγμή που δεν υπάρχει αγωνιστική δραστηριότητα ομάδας στα γήπεδα…

Η επόμενη κίνηση του Ολυμπιακού Βόλου, προκειμένου η ομάδα να συνεχίσει να υφίσταται, αφορά και σε νέα προσφυγή στο Διοικητικό Εφετείο, που όπως τόνισε ο κ. Χαρμάνης θα κατατεθεί την Τρίτη συμβολικά, αφού τη μέρα αυτή γιορτάζει η πόλη του Βόλου τον πολιούχο της Άγιο Νικόλαο! Έτσι το νομικό τμήμα θα καταθέσει τη νέα αίτηση ακύρωσης της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού στο Διοικητικό Εφετείο, που θα έχει να κάνει με τη μη επανεξέταση του φακέλου.

Η νέα κίνηση γίνεται μετά την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου να μη συζητήσει την υπόθεση προσφυγής που κατέθεσαν για ακύρωση της απόφασης της ΕΕΑ να μη τους χορηγήσει πιστοποιητικό συμμετοχής στα επαγγελματικά πρωταθλήματα με το αιτιολογικό πως είναι «άνευ αντικειμένου», αφού η Σούπερ Λίγκα είχε ήδη αντικαταστήσει τον Ολυμπιακό. Τώρα πάντως το νομικό τμήμα με τη νέα προσφυγή πάει σε άλλο επίπεδο, όχι δηλαδή για την πρώτη απόφαση της 23ης Αυγούστου, αλλά τώρα για τη δεύτερη της ΕΕΑ της 15ης του Σεπτέμβρη…

«Υπάρχει αισιοδοξία για την δικαίωση του Ολυμπιακού, αφού όλα τα στοιχεία είναι υπέρ μας» τόνισε ο Θανάσης Χαρμάνης, που ανέφερε πως στα θετικά στοιχεία των τελευταίων ημερών είναι και πως το θέμα ήρθε στη Βουλή, άσχετα αν ο κ. Γερουλάνος δεν τόλμησε να δώσει ο ίδιος απαντήσεις.

Άλλωστε ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Θανάσης Νάκος που έφερε το θέμα στη Βουλή μιλώντας και χθες στον spoor fm ανέφερε πως «ο φασιστικός τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση εξαφάνισε από τον ποδοσφαιρικό χάρτη την καλύτερη επαρχιακή ομάδα της Super League, τον Ολυμπιακό Βόλου, εγείρει αμείλικτα ερωτήματα, που απαιτούν πειστικές απαντήσεις», ενώ ως γνωστόν παρουσίασε στη Βουλή όλες τις παρεμβάσεις που έγιναν από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Η παραβίαση του αυτοδιοικήτου είναι άλλωστε ένα θέμα το οποίο θα κινήσει και θα «κυνηγήσει» ο Ολυμπιακός στο CAS και στη FIFA.

Σημειώνεται πως ο Ολυμπιακός Βόλου εκτός από το ευρωπαϊκό αθλητικό δικαστήριο του CAS και της παγκόσμιας ομοσπονδίας για την παραβίαση του αυτοδιοίκητου προτίθεται να κινηθεί νομικά και να καταθέσει προσφυγές και αγωγές στα πολιτικά δικαστήρια κατά της ΕΠΟ, της Super League και της ΕΕΑ για οικονομικές αποζημιώσεις, μια και έβλαψαν τα συμφέροντα της ομάδας, ενώ θα υπάρξει προσφυγή όμως μετά από τρίμηνο στο Συμβούλιο Επικρατείας. Πέρα από αυτό οι πρώτες βολιώτικες ελπίδες στρέφονται στην Ευρώπη, και στο CAS όπου έχει ορισθεί η πρώτη δικάσιμος που είναι στις 16 Δεκεμβρίου στη Λοζάνη, όπου εκτός από το Βολιώτη νομικό της Ελβετίας Μιχάλη Μιτσικό θα παραστεί και ο Θ. Χαρμάνης…

Πάντως αυτή η πρώτη δικάσιμος είναι με τον Ολυμπιακό να στρέφεται κατά της UEFA και μπορεί να αποφέρει μείωση ποινής όταν και αποβλήθηκε από ευρωπαϊκούς αγώνες αήττητος! Ενώ από την περασμένη εβδομάδα που ξεκαθαρίστηκε ότι δεν θα υπάρξει αγωνιστική παρουσία του Ολυμπιακού για φέτος, καθώς μετά από σύσκεψη αποφασίστηκε όπως ο Ερασιτέχνης αποσύρει άμεσα το υποβληθέν αίτημα προς την ΕΠΟ για συμμετοχή του ποδοσφαιρικού τμήματος στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής, μια θετική απόφαση στο CAS θα είναι ό,τι καλύτερο για ψυχολογικούς λόγους αλλά και παρουσίας, αφού η βολιωτικη πλευρά θα επιμείνει στο ότι είναι επαγγελματική ομάδα! Κατά την πρώτη εκδίκαση στο CAS θα γίνει από τους κ.κ. Χαρμάνη και Μιτσικό διερεύνηση διαπραγμάτευσης για την καταβολή προκαταβολής που απαιτείται για την επόμενη προσφυγή περί αυτοδιοίκητου!

Στο μεταξύ στον Ολυμπιακό πραγματοποιήθηκε νέα σύσκεψη για την αξιοποίηση και ό,τι καλύτερο μπορεί να γίνει για τους παίκτες από τις ομάδες Κ-20 και Κ-17, ίσως πιο πριν από το Γενάρη όταν θα μπορέσουν να παίξουν σε κάποια φιλικά σωματεία… μέχρι την επιστροφή…

Επίσης από τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό, αφού αποφασίστηκε ομόφωνα, η στήριξη του δικαστικού αγώνα της Π.Α.Ε. εντός και εκτός Ελλάδας για τη δικαίωση και την αποκατάσταση της ποδοσφαιρικής μας ομάδας, καλούνται επίσης όλοι οι φίλαθλοι να παρίστανται και να στηρίζουν ενεργά όλα τα τμήματα του Ολυμπιακού Βόλου που εξακολουθούν να αγωνίζονται, φορώντας τα χρώματα και το έμβλημά του. «Είναι η μόνη ηχηρή απάντηση του περήφανου φίλαθλου κόσμου της πόλης μας και του νομού μας, απέναντι σ’ αυτούς που με λόγια τον πρόσβαλαν και με έργα τον πλήγωσαν» τονίστηκε σε ανακοίνωση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου