ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Με το μυαλό στο ντέρμπι

με-το-μυαλό-στο-ντέρμπι-306299

Στραμμένα στο γήπεδο της Νεάπολης θα είναι το μεσημέρι του Σαββάτου (3μ.μ.) όλα τα φώτα της πόλης, αλλά και της Ελλάδας, με τον Ολυμπιακό Βόλου να φιλοξενείται από τη συμπολίτισσα Νίκη, για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Football League.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Οι ερυθρόλευκοι έχουν άριστη ψυχολογία, μετά τις τρεις συνεχόμενες νίκες που τους έχουν φέρει στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας, αποδίδοντας και στα τρία προηγούμενα παιχνίδια πολύ καλό ποδόσφαιρο, με την έλευση και του νέου προπονητή Σούλη Παπαδόπουλου.

Μάλιστα παρ’ ότι κάθε Τρίτη οι ερυθρόλευκοι έχουν ρεπό, χθες προπονήθηκαν κανονικά, μιας και το παιχνίδι έχει προγραμματιστεί για το ερχόμενο Σάββατο. Από τους ερυθρόλευκους δεν θα υπολογίζονται οι Ιμπάν Ράντι και Θανάσης Δεινόπαππας, ενώ αγώνα δρόμου κάνει ο Φίλιππος Σκοπελίτης, ο οποίος έχει ξεκινήσει ατομικές προπονήσεις.

Στο μεταξύ, για το παιχνίδι με τη Νίκη και όχι μόνο, μίλησε ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου Σούλης Παπαδόπουλος, φιλοξενούμενος στο Ράδιο Ακρόαμα 99,8

Για την εικόνα της ομάδας του και το σερί νικών: «Αυτό έχει να κάνει και με τις καλές επιλογές που έγιναν το καλοκαίρι σε επίπεδο ποδοσφαιριστών, αυτοί είναι πάντοτε οι πρωταγωνιστές. Υπήρχαν πολύ καλοί παίκτες και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που ήρθα στον Ολυμπιακό. Σίγουρα για να πάει μία ομάδα καλά, παίζουν πολλά πράγματα ρόλο. Εμείς δουλεύουμε σκληρά με τα παιδιά στις προπονήσεις και αυτό βγαίνει στο γήπεδο. Αυτό που με ευχαριστεί είναι ότι από το πρώτο παιχνίδι που ανέλαβα η ομάδα παίζει συνεχώς καλύτερα, κάτι που δείχνει ότι τα παιδιά αφομοιώνουν αυτά που δουλεύουμε και αυτά που εγώ θέλω να τους περάσω».

Για την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του: «Στο ποδόσφαιρο παίζει πάντα ρόλο ο προπονητής και πόσο μπορούν να πιστέψουν σε αυτόν οι ποδοσφαιριστές. Όταν αυτό συμβεί, ο προπονητής θα μπορέσει να τους περάσει τα πράγματα που θέλει πολύ πιο εύκολα. Αυτό είναι μια πραγματικότητα και για εμένα και για το επιτελείο μου, χωρίς να θέλω να αφήσω καμία αιχμή για κανέναν. Οι ποδοσφαιριστές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην ομάδα μπορούν να βελτιωθούν δουλεύοντας και ατομικά, αλλά και να βελτιώσουν την εικόνα όλης της ομάδας συνολικά. Φυσικά κάποια στιγμή θα έρθει και ένα άσχημο αποτέλεσμα, το σημαντικό όμως είναι η ομάδα να παίζει καλό ποδόσφαιρο και να το ευχαριστιέται και ο κόσμος».

Για τη στήριξη που του δίνει ο κόσμος: «Παίζει μεγάλο ρόλο η εμπιστοσύνη του κόσμου στον εκάστοτε προπονητή, γιατί έτσι αντιλαμβάνονται την πίστη που υπάρχει και οι ποδοσφαιριστές. Αυτό ισχύει στο Ολυμπιακό Βόλου σε πολύ μεγάλο βαθμό και είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους όποτε μου γίνεται πρόταση από την ομάδα πάντα έρχομαι! Με όλο το σεβασμό, υπάρχουν ομάδες, που μου έχουν κάνει πρόταση και δεν ανέλαβα γιατί δεν είχα στο παρελθόν σωστή αντιμετώπιση και δεν μπορώ να λειτουργήσω έτσι. Σίγουρα είμαστε επαγγελματίες, όταν όμως ο κόσμος έχει αυτή την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο σου -που την έχεις κερδίσει μέσα από τη δουλειά σου- μπορείς και εσύ να περάσεις κάποια πράγματα πιο εύκολα. Οι προπονητές δεν έχουν μαγικά ραβδάκια, τίποτα δεν γίνεται τυχαία, αλλά μέσα από δουλειά. Εγώ ήμουν σίγουρος ότι θα βελτιώσω την εικόνα της ομάδας, τελικά ήρθαν και τα αποτελέσματα.»

Για τους στόχους των ερυθρόλευκων: «Είναι πολύ νωρίς για να πούμε μεγάλα λόγια επειδή κερδίσαμε τρία παιχνίδια. Αν είχαμε φέρει ισοπαλία στα δύο για παράδειγμα, θα ήμασταν τώρα στις τελευταίες θέσεις! Στη Football League είναι πολύ κοντά οι πρώτες με τις τελευταίες θέσεις, που με δύο νίκες μπορείς να βρεθείς πολύ ψηλά και με δύο ήττες πολύ χαμηλά. Όταν ήρθα ήμασταν προτελευταίοι και τώρα είμαστε τέταρτοι. Αυτό που είπα στους ποδοσφαιριστές μου, είναι να μην κοιτάζουμε την βαθμολογία, να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και σκαλί-σκαλί να δούμε που μπορούμε να φτάσουμε».

Για το βολιώτικο ντέρμπι: «Το Σάββατο παίζουμε ένα τοπικό ντέρμπι, με μία ομάδα που άλλαξε προπονητή και έδειξε αμέσως ότι βελτιώνεται. Η Νίκη είναι μια δυνατή ομάδα με πολύ καλούς ξένους και προέρχεται από ένα αποτέλεσμα στο Διαγόρα, το οποίο πολλοί δεν πίστευαν και απ’ ότι έμαθα θα μπορούσε ακόμα και να κερδίσει. Το παιχνίδι θα είναι πολύ δύσκολο, η Νίκη είναι γηπεδούχος και θα έχει τον κόσμο της, ενώ εμείς δυστυχώς όχι. Σίγουρα είναι ωραίο να παίζεις ντέρμπι. Εμείς θα προετοιμαστούμε όπως σε όλα τα παιχνίδια και με όλο το σεβασμό στο αντίπαλο θα κοιτάξουμε να τον κερδίσουμε. Όσο δύσκολο είναι για εμάς άλλο τόσο δύσκολο είναι και για τη Νίκη».

Για το πρωτάθλημα της Football League μέχρι σήμερα: «Δεν μπορούμε να πούμε κάτι ακόμα. Λέγανε για παράδειγμα ότι αν χάναμε στην Καλαμάτα η ομάδα ουσιαστικά θα ανέβαινε κατηγορία και από τότε η Καλαμάτα έχει κάνει τρεις συνεχόμενες ήττες. Άλλες ομάδες είναι στις υψηλές θέσεις, όπως ο Ιωνικός που έχει κάνει δύο σερί διπλά, ή ο ΟΦΙ τον οποίο αν δεν είχαμε κερδίσει δεν θα τον πιάναμε ποτέ, γιατί δυστυχώς δεν κάναμε καλή αρχή στο πρωτάθλημα».

Για το αν μπορεί το ντέρμπι να αγχώσει τους παίκτες του: «Αυτό έχει να κάνει κυρίως με την προσωπικότητα των ποδοσφαιριστών. Εμείς θα κατεβάσουμε την ομάδα με το ίδιο σκεπτικό όπως σε όλα τα παιχνίδια. Αν οι ποδοσφαιριστές έχουν την προσωπικότητα και την ποδοσφαιρική δύναμη να ακολουθήσουν το πλάνο και να παίξουν αυτό που μπορούνε, τότε δε θα έχουμε κανένα πρόβλημα. Σίγουρα το άγχος, ο κόσμος και η πίεση παίζουν το ρόλο τους. Μπορεί ο κόσμος να θέλει να του δώσουμε χαρά, όμως για μένα πιο σημαντικό είναι να του δίνουμε χαρά κάθε βδομάδα με την αγωνιστική μας συμπεριφορά. Μακάρι να παίζουμε πάντα όπως παίξαμε στο πρώτο ημίχρονο με τον Ιάλυσο ή την Καλαμάτα, αλλά είναι δύσκολο για μια ομάδα που πριν από ένα μήνα δεν είχε νίκη και δεν πατούσε καλά στο γήπεδο».

Austrian Boys: «Βγάλτε την ψυχή σας»

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου Austrian Boys, με την οποία ζητούν τους τρεις βαθμούς στο σαββατιάτικο ντέρμπι με τη Νίκη Βόλου. Αναλυτικά αναφέρεται:

«Μετά τις εξαιρετικές εμφανίσεις των τελευταίων αγωνιστικών η ομάδα μας βρέθηκε στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Οι απαιτήσεις του κόσμου μας όμως είναι ακόμα μεγαλύτερες. Το Σάββατο παίζουμε απέναντι στη συνοικιακή ομάδα της Νέας Ιωνίας. Ζητάμε το αυτονόητο. Διπλό, διπλό, διπλό και 3 βαθμούς. Τίποτα λιγότερο. Βγάλτε την ψυχή σας, ρίξτε τον ιδρώτα σας, βάλτε τα πόδια σας για όλους εμάς, τους πιστούς στρατιώτες και τους εαυτούς σας. Κάντε το 23-10 στις νίκες και θα είστε οι πρώτοι μάγκες. Ενημερώνουμε ότι ο σύνδεσμός μας θα είναι ανοιχτός Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή από τις 7 μ.μ. Καλούμε όλο τον κόσμο του Ολυμπιακού Βόλου την ημέρα του ματς στον σύνδεσμο από τις 11 π.μ. για καφέ, για μπίρες, καθώς και για να ψήσουμε κοτόπουλα τα οποία προμηθευτήκαμε σε μπλε συσκευασίες.

ΥΓ: Τελειώστε τους καλύτερους πελάτες μας».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου