ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Παιχνίδι με παιχνίδι …καλύτερος

παιχνίδι-με-παιχνίδι-καλύτερος-307334

Ο Ολυμπιακός Βόλου πέτυχε την τρίτη σερί νίκη του και ανέβηκε βαθμολογικά φτάνοντας στην 4η θέση, ενώ η προχθεσινή νίκη τονώνει ακόμη περισσότερο και την ψυχολογία ενόψει του ντέρμπι που ακολουθεί το Σάββατο πάλι στη Νεάπολη αλλά ως «φιλοξενούμενος» από τη Νίκη…

Το πιο θετικό πάντως είναι ότι ο Ολυμπιακός από παιχνίδι σε παιχνίδι παρουσιάζεται καλύτερος και εκτός από το γεγονός ότι αγνοεί την ήττα από τις 6 του προηγούμενου μήνα με δυο ισοπαλίες στα Τρίκαλα και στον Αλμυρό και τρεις νίκες με Σούλη Παπαδόπουλο, όπου έσπασε το αήττητο της Ιεράπετρας και της έδρας της Καλαμάτας η προχθεσινή επί του Ιάλυσου (2-0) έχει τη δική της σημασία αφού η ομάδα πρώτη φορά φέτος δεν δέχθηκε γκολ!

Μάλιστα ο προπονητής του Ολυμπιακού, Σούλης Παπαδόπουλος, στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι με τον Ιάλυσο, μοίρασε συγχαρητήρια με ιδιαίτερη αναφορά και στον κόσμο που παιχνίδι με παιχνίδι γίνεται περισσότερος… Κάνοντας 3 στα 3 ο Σούλης Παπαδόπουλος δήλωσε: «Πρώτα από όλα θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συνεργάτες μου. Γινόμαστε μία πολύ καλή και επαγγελματική ομάδα. Γιατί αν έχεις άξιους συνεργάτες, μπορείς να προχωρήσεις σωστά. Μετά τον Νίκο Ορφανίδη στο τεχνικό τιμ προστέθηκε και ο Σάββας Καρυπίδης, προπονητής και συνεργάτες μου. Του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη, γιατί είχαμε υπάρξει συμπαίκτες στην Προοδευτική. Είναι ένας πολύ καλός και άξιος τεχνικός. Θέλουμε μία ακόμα προσθήκη με έναν καλό προπονητή τερματοφυλάκων για να κλείσει το κομμάτι της τεχνικής ηγεσίας.

Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές και στον κόσμο μας. Χαίρομαι που οι αντίπαλοι προπονητές στις δηλώσεις τους λένε τα καλύτερα λόγια για τον Ολυμπιακό και ότι είναι ομάδα μεγαλύτερου επίπεδου για την κατηγορία.

Οσον αφορά στο παιχνίδι, στο πρώτο ημίχρονο είχαμε την ίδια σκέψη, την ίδια ταχύτητα, την ίδια φιλοσοφία, τον ίδιο τρόπο παιχνιδιού, όπως και στο παιχνίδι με την Καλαμάτα. Μου άρεσε πάρα πολύ η ομάδα στο πρώτο ημίωρο, παρότι δεν είχε σκοράρει. Κάναμε πέντε-έξι τελικές στα πρώτα 20 λεπτά, παρ’ ότι αλλάξαμε το σχηματισμό μας, με τους παίκτες μου να ανταποκρίνεται πάρα πολύ καλά. Νομίζω ότι έπρεπε να είχαμε πετύχει κι άλλο ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Δεν τα καταφέραμε, ο αντίπαλος άλλαξε το σχηματισμό του και έγινε πιο απειλητικός, όταν έμεινε πίσω στο σκορ και ρίσκαρε.

Θέλαμε και στο δεύτερο ημίχρονο να πιέσουμε, να βάλουμε δεύτερο γκολ, αλλά πάνω απ’ όλα επιδιώκουμε να έχουμε ηρεμία ως ομάδα. Με την είσοδο του Κόλα στο δεύτερο ημίχρονο, διορθώσαμε το πρόβλημα που είχαμε στον άξονα και με την ταχύτητα που είχαμε κόντρα στην πλάτη του αντιπάλου, ήμασταν αρκετά καλοί. Πετύχαμε δεύτερο γκολ και όλα τελειώσαμε καλά και χωρίς άγχος στο τέλος.

Είναι μία μεγάλη νίκη, γιατί είναι η τρίτη στη σειρά και είναι δύσκολο στη Φούτμπολ Λιγκ μία ομάδα να κάνει συνεχόμενες νίκες. Γιατί όλες οι ομάδες είναι πάρα πολύ κοντά.

Κοιτάζουμε πλέον το επόμενο παιχνίδι που είναι με μία δύσκολη ομάδα, όπως είναι η Νίκη Βόλου. Είναι τοπικό ντέρμπι, αλλά είτε παίζεις εντός, είτε εκτός έδρας, όλα τα παιχνίδια δίνουν τρεις βαθμούς. Εμείς θα παίξουμε όπως ξέρουμε, με σεβασμό στον αντίπαλο και η φιλοσοφία μας παραμένει ίδια, κοιτάζοντας κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Συγχαρητήρια στον κόσμο του Ολυμπιακού. Είναι καταπληκτικός… Θα το πω για ακόμα μία φορά, ήρθα στην ομάδα για να ζήσω αυτές τις καταπληκτικές στιγμές με τον κόσμο. Μου αρέσει πάρα πολύ η ατμόσφαιρα. Είναι ατμόσφαιρα Σούπερ Λιγκ και είναι πάρα πολύ καλό για ένα προπονητή να έχει αυτή τη στήριξη από τον κόσμο. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι χαίρονται πάρα πολύ που τους στηρίζει ο κόσμος».

Ο Ολυμπιακός Βόλου πάντως με 3 νίκες έφτασε 4η θέση και βλέπει ψηλότερα έχοντας εκτός του 3Χ3 που είναι έργο Παπαδόπουλου και ισοπαλίες στον Ασπρόπυργο (2-2) και στα Τρίκαλα (1-1) ενώ ως γηπεδούχος έχασε 0-2 από τη Βέροια στη Φιλιππούπολη Λάρισας, και είχε ισοπαλία 1-1 με τον Θεσπρωτό στον Αλμυρό ενώ το Σάββατο θα φιλοξενηθεί από τη Νίκη Βόλου και στις 24/11 θα υποδεχθεί τον Ιωνικό που κι αυτό είναι ξεχωριστό ματς για τον τεχνικό των ερυθρόλευκων.

Σίγουρα στα δυο επόμενα ματς θα λείψει ο Ιμπάν Ράντι, ενώ και ο Φίλιππος Σκοπελίτης δύσκολα θα προλάβει το ντέρμπι…

Στον Ολυμπιακό και στα 7 ματς χωρίς να χάσουν λεπτό έχουν παίξει οι Βοσνακίδης, Μπουτζίκος, αλλά και οι Τσιάρας, Κουτσιανικούλης, Ρόκας, ενώ σε 6 ματς έπαιξαν οι Σκοπελίτης, Στεφάνοβιτς, Γραικός, Φαζός, Ντούνης, Τσίτας, σε 5 ματς έπαιξε ο Πόζογλου, σε 4 οι Ράντι, Μακρυωνίτης, Γιδόπουλος, Λάσκαρης σε 3 ο Παπαϊωάννου, σε 2 ο Κόλα και σε 1 ο Τζέφερσον.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου