ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Δύσκολο έργο στο Αλκαζάρ

δύσκολο-έργο-στο-αλκαζάρ-321860

Μέρα Κυπέλλου είναι η σημερινή για τον Ολυμπιακό Βόλου, που αντιμετωπίζει τον Πανιώνιο (3 μ.μ) στο στάδιο Αλκαζάρ, για την 5η φάση της διοργάνωσης, στο πρώτο εκ των δύο παιχνιδιών που θα κρίνουν την ομάδα που θα προκριθεί στην επόμενη φάση.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στη Λάρισα, όπως ανακοίνωσε επίσημα η ΕΠΟ, παρά το γεγονός ότι έδρα του Ολυμπιακού Βόλου, από το κυριακάτικο παιχνίδι με τον ΟΦΙ και για όλη την αγωνιστική σεζόν θα είναι το γήπεδο της Νεάπολης.

Δύσκολο είναι το έργο των ερυθρόλευκων απέναντι σε ομάδα Super League, που πάντως δεν διανύει και τις καλύτερες μέρες της, καθώς βρίσκεται στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα, όπου παρέμεινε μετά και την εκτός έδρας ήττα από τον Ατρόμητο, με 4-0.

Ωστόσο, διά στόματος και του προπονητή Σούλη Παπαδόπουλου, στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε το νικηφόρο παιχνίδι με τον ΟΦΙ, οι ερυθρόλευκοι δεν ρίχνουν το βάρος στο Κύπελλο Ελλάδας, αλλά στο επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος, με αντίπαλο την Καλαμάτα, εκτός έδρας. Ο τεχνικός των Βολιωτών τόνισε μεταξύ άλλων: «Θα προσπαθήσουμε στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα για να υπάρχει ενδιαφέρον και στον επαναληπτικό αγώνα. Ξέρουμε ότι φαβορί είναι ο Πανιώνιος. Μία ομάδα που αγωνίζεται δύο κατηγορίες παραπάνω από μας. Από κει και πέρα δεν σας κρύβω, ότι το μυαλό μου είναι στο παιχνίδι με την Καλαμάτα. Γιατί η ομάδα έχει μείνει πάρα πολύ πίσω στη βαθμολογία. Σίγουρα θα παίξουν έξι-επτά ποδοσφαιριστές που δεν αγωνίστηκαν στο παιχνίδι με την Ιεράπετρα. Δεν μπορώ όμως, δυστυχώς, να αλλάξω όλη την ενδεκάδα γιατί δεν θα μπορούν να βρουν ρυθμό τα παιδιά».

Εκτός Ράντι, Μαρούδας, Πάσχος

Χθες οι ερυθρόλευκοι έκαναν την τελευταία προπόνηση χαλάρωμα και προέκυψαν οι παίκτες που μετέχουν στην αποστολή. Εκτός αυτής τέθηκαν οι Ράντι, Μαρούδας και Πάσχος, με τον Σούλη Παπαδόπουλο να έχει στη διάθεσή του όλους τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές.

Τα εισιτήρια

Στα 8 ευρώ ορίστηκε η τιμή εισιτήριου ως γενική είσοδος στον σημερινό αγώνα Κυπέλλου. Σε ανακοίνωσή της η ΠΑΕ σημειώνει: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου καλεί τους φιλάθλους για έναν ακόμα αγώνα να βρεθούν δίπλα στην αγαπημένη τους ομάδα και να στηρίξουν με τη φωνή και τον παλμό τους τούς παίκτες μας. Για τον λόγο αυτό άλλωστε αποφασίστηκε και η τιμή του εισιτηρίου (γενική είσοδος) να είναι μόλις 8 ευρώ. Σε ό,τι αφορά στην είσοδο των φιλάθλων μας θα γίνεται από τη θύρα 3 και των φιλοξενούμενων από τη θύρα 2 και το εκδοτήριο των εισιτηρίων θα λειτουργεί από τη 1.00 μ.μ. Οσοι είναι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας Gold, Silver, Fans και Ladies παρακαλούνται όπως προσέρχονται στο εκδοτήριο για την παραλαβή του εισιτηρίου ανταλλαγής. Απαραίτητη για την παραλαβή του εισιτηρίου ανταλλαγής είναι η επίδειξη του εισιτηρίου διαρκείας. Παιδιά μέχρι 12 ετών εισέρχονται δωρεάν με απαραίτητη την συνοδεία κηδεμόνα».

Ο Πανιώνιος

Με επτά απουσίες, αλλά με τον Κόρμπο να επιστρέφει στην αποστολή, ο Πανιώνιος θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό Βόλου στη Λάρισα. Ο Νίκκι Παπαβασιλείου άφησε εκτός αποστολής επτά ποδοσφαιριστές, άλλους για λόγους ξεκούρασης κι άλλους επειδή είναι ανέτοιμοι. Συγκεκριμένα εκτός έμειναν οι Κότνικ, Μασούρας, Μανιάτης, Μαξίμοβιτς, Αραμπούλι, Άρτσε και Ντομίνγκεζ.Αντίθετα, στην αποστολή βρίσκεται ο Κόρμπος που απουσίασε από το παιχνίδι της Κυριακής με τον Ατρόμητο.

Οι παίκτες που αποτελούν την αποστολή είναι οι: Μαλέρμπ, Νίκας, Σταυρόπουλος, Ευαγγέλου, Σαραμαντάς, Κιάκος, Λυμπεράκης, Ρέντζας, Παπαγεωργίου, Κόρμπος, Μιλόγεβιτς, Γρίβας, Οικονομίδης, Τσιλούλης, Παπανικολάου, Εμμανουηλίδης, Σιντί Αλί, Δούμτσιος.

Σφυρίζει ο Γκορτσίλας

Ο Γκορτσίλας από την ΕΠΣΜ θα διευθύνει τον αγώνα του Ολυμπιακού Βόλου με τον Πανιώνιο. Βοηθοί του οι Νατσιόπουλος και Καλαμπόκης από Μακεδονία και Αιτωλοκαρνανία αντίστοιχα.

Πόζογλου: «Δεν έχω λόγια για τον κόσμο»

Ο Στέλιος Πόζογλου εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του αγώνα με τον ΟΦ Ιεράπετρας, τονίζοντας τα εξής:
«Παίζαμε με έναν αντίπαλο ο οποίος δεν είχε ήττα στο πρωτάθλημα. Μπήκαμε στο παιχνίδι έχοντας άγχος, λόγω των άσχημων αποτελεσμάτων που είχαμε στα προηγούμενα ματς. Αυτό, όπως είδατε και εσείς, στο δεύτερο ημίχρονο το αφήσαμε στην άκρη. Μπορώ να πω, ότι στο β μέρος ήμασταν καλύτεροι του αντιπάλου μας. Μπορεί να βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, αλλά ευτυχήσαμε να ισοφαρίσουμε γρήγορα. Θα μπορούσαμε, μάλιστα, να είχαμε προηγηθεί στο ημίχρονο και να γυρίσουμε το παιχνίδι με μία φάση στο 45’ με τον Κουτσιανικούλη.

Από εκεί και πέρα πήγαμε στα αποδυτήρια, μας μίλησε ο κόουτς, μπήκαμε στο παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο ακόμα πιο δυνατοί, καταφέραμε και πετύχαμε ένα δεύτερο γκολ και στη συνέχεια διαχειριστήκαμε πολύ σωστά το παιχνίδι. Είχαμε και κάποιες άλλες ευκαιρίες να πετύχουμε και τρίτο τέρμα και να «κλειδώσουμε» τη νίκη. Δεν δεχθήκαμε γκολ και καταφέραμε να κερδίσουμε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο. Δεν έχω λόγια να πω για τον κόσμο. Όσο περνούσε ο χρόνος, όσο κουραζόμουν, τόσο ο κόσμος μου έδινε ένα φάρμακο για να ξεκουραστώ. Για να μπορέσω να παίξω μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Για το λόγο αυτό τον ευχαριστούμε πάρα πολύ. Ήταν ο δωδέκατος παίκτης της ομάδας. Μας έδωσε πάρα πολύ κουράγιο και έχει ένα μεγάλο μερίδιο στη νίκη μας».

Η προϊστορία

Για 4η φορά θα αγωνιστούν στο Κύπελλο ο Ολυμπιακός με τον Πανιώνιο με τους ερυθρόλευκους να έχουν αποκλειστεί τις τρεις προηγούμενες. Τη δεκαετία του ’70 ο Ολυμπιακός στις 26/4/70 έχασε στον Βόλο 0-1 και στις 8/2/76 μετά το 1-1 του κανονικού αγώνα έχασε 1-4 στην παράταση 1-4, ενώ η τελευταία φορά ήταν Οκτώβριο του 2005 με τον Πανιώνιο να φεύγει νικητής με 0-2 με δυο γκολ του Ναλιτζή.

Επτά νίκες, δυο ισοπαλίες και εννιά ήττες ήταν ο απολογισμός των αναμετρήσεων Ολυμπιακού -Πανιωνίου στην μεγάλη κατηγορία, ενώ ο Ολυμπιακός κερδίζοντας πρεμιέρα του πρωταθλήματος πέτυχε την δεύτερη νίκη του στη Νέα Σμύρνη.

Ο Πανιώνιος έχει φύγει νικητής από το Βόλο το Νοέμβρη του 1967 (0-2) ,το Φεβρουάριο το 1972 (0-1) και επίσης Φεβρουάριο του 1990 με τα γκολ του Γ. Καπουράνη και Θ. Μαύρου.

Οι αγώνες των δύο αντιπάλων στην Α’ Εθνική ήταν:

12/11/67 Ολυμπιακός-Πανιώνιος 0-2

(11’, 88’ Δέδες)

10/3/68 Πανιώνιος-Ολυμπιακός 3-0

(20’ Κυριαζής, 78’ ,85’ Θ.Ιντζόγλου)

28/9/69 Ολυμπιακός- Πανιώνιος 2-1

(78’ Τσουκνίδας, 88’ Πασχαλίδης-70’ Χάιτας)

8/2/70 Πανιώνιος-Ολυμπιακός 2-0

(40’ Χάιτας, 64’ Χ.Ιντζόγλου)

3/11/71 Πανιώνιος-Ολυμπιακός 1-2

(16’ Μαύρος-6’ Β.Καραΐσκος, 82’ Ν.Μαλάκος)

27/2/72 Ολυμπιακός-Πανιώνιος 0-1

(35’ Θ.Ιντζόγλου)

3/12/72 Πανιώνιος-Ολυμπιακός 1-1

(83’ Τσιρογιάννης-65’ Λιάκος)

15/4/73 Ολυμπιακός-Πανιώνιος 1-0

(70’ πεν. Β.Καραΐσκος)

4/11/73 Πανιώνιος-Ολυμπιακός 3-1

(47’, 68’ Λαγός, 54’ Χ.Ιντζόγλου-48’ Ερ.Βαλιανάτος)

24/3/74 Ολυμπιακός-Πανιώνιος 1-0

(25’ Καραΐσκος)

22/12/74 Πανιώνιος-Ολυμπιακός 2-0

(80’ Τσιρογιάννης, 89’ Μαύρος)

20/4/75 Ολυμπιακός-Πανιώνιος 2-1

(8’, 61’ Ι.Τριχιάς-70’ Λαγός)

Στην εποχή του επαγγελματικού ποδοσφαίρου οι συναντήσεις ήταν:

8/1/89 «Γηπ. Καραϊσκάκης» Πανιώνιος-Ολυμπιακός 3-2

(48’ Τόγιας, 55’ 63’ Μαύρος -31’ Πιάς, 59’ Μπόντα)

7/5/89 Ολυμπιακός-Πανιώνιος 2-0

(46’ Καραμίχαλος, 62’ Μπόντα)

8/10/89 Πανιώνιος-Ολυμπιακός 4-1

(7’,86’ Μαύρος, 28’ Τόγιας , 75’ Ζάκκας-30’ Μπόντα)

18/2/90 Ολυμπιακός-Πανιώνιος 0-2

(6’ Γ.Καπουράνης, 21’ Μαύρος)

28/8/10 Πανιώνιος-Ολυμπιακός 0-1

(58’ Μπρέσκα)

5/1/11 Ολυμπιακός Βόλου-Πανιώνιος 0-0

Εκτός από τις συναντήσεις στη μεγάλη κατηγορία οι δυο ομάδες συναντηθήκαν μια περίοδο και στη Β’ Εθνική.

29/11/92 Πανιώνιος-Ολυμπιακός 4-1

(9’ Πάντιτς, 24’ ,71’ Μιρτσέκης, 30’ Τζούλης-90’ Κωτούλας )

11/4/93 Ολυμπιακός-Πανιώνιος 1-1

(64’ Κόφφας-13’ Μιρτσέκης).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου