ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Εσπασε το ρόδι ο Ολυμπιακός κερδίζοντας με 2-1 τον ΟΦΙ

εσπασε-το-ρόδι-ο-ολυμπιακός-κερδίζοντ-323054

Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα της Football League πέτυχε ο Ολυμπιακός Βόλου, επικρατώντας του ΟΦ Ιεράπετρας, με 2-1 στο γήπεδο της Νεάπολης, για την 5η αγωνιστική, υποχρεώνοντας τους Κρητικούς στην πρώτη τους φετινή ήττα.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Στο εναρκτήριο παιχνίδι του Σούλη Παπαδόπουλου στον ερυθρόλευκο πάγκο, στην 4η θητεία του στην ομάδα, στο πρώτο παιχνίδι της ομάδας εντός πολεοδομικού συγκροτήματος και με τον εκπληκτικό κόσμο στο πλευρό τους, που δε σταμάτησε να τραγουδά, οι Βολιώτες πήραν το τρίποντο και σημαντική βαθμολογική ανάσα, φθάνοντας του 6 πόντους.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 14’, με το γκολ του Κατσικοκέρη, κατάφερε όμως να αντιδράσει άμεσα και στο 17’ ισοφάρισε με τον Ντούνη σε 1-1. Το 2-1, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα πέτυχε ο Πόζογλου, με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 51’.

Για τον Ολυμπιακό, που έδειξε σαφώς βελτιωμένος σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, παίζοντας με όρεξη, ψυχή και πάθος μεσολαβεί ο αγώνας Κυπέλλου Ελλάδας μεθαύριο Τετάρτη 30 Οκτωβρίου, με τον Πανιώνιο στο Αλκαζάρ για την 5η φάση, ενώ την ερχόμενη Κυριακή, οι ερυθρόλευκοι φιλοξενούνται από την Καλαμάτα.

Το α’ μέρος

Πιο δυνατά ξεκίνησαν οι φιλοξενούμενοι παίρνοντας περισσότερες πρωτοβουλίες στο χώρο του κέντρου, από τα πρώτα δευτερόλεπτα. Μόλις στο 2’ ο Χιντζίδης εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά με το αριστερό, με την μπάλα να κατευθύνεται στο αριστερό παραθυράκι του Γιδόπουλου, που έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ.

Οσο τα λεπτά περνούσαν, οι ερυθρόλευκοι ανέβαζαν ρυθμό, πλησιάζοντας την εστία του Καραγκιολίδη, χωρίς πάντως τη μεγάλη φάση στα πρώτα λεπτά. Τίποτα πάντως δεν προμήνυε ότι μέσα στα επόμενα λεπτά θα έμπαιναν δύο γκολ, ένα για κάθε πλευρά.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα στο 14’. Ο Μηνάς έκανε την πάσα, με τον Κατσικοκέρη να ελίσσεται μέσα στην περιοχή και να κερδίζει το κόρνερ. Επειτα από την εκτέλεσή του ο επιθετικός του ΟΦΙ βρέθηκε μέσα στην περιοχή και νίκησε τον Γιδόπουλο, για το 0-1.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Ολυμπιακός κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Συγκεκριμένα, στο 17’ ο Κουτσιανικούλης εκτέλεσε φάουλ, με την μπάλα να περνά δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι σε κόρνερ. Την εκτέλεσή του ανέλαβε ο Ράντι, με τον Ντούνη να ισοφαρίζει με όμορφο τακουνάκι σε 1-1 προ κενής εστίας με τον Καραγκιολίδη να έχει άστοχη έξοδο.

Ισορροπημένα κυλούσε το παιχνίδι για τις δύο ομάδες τα επόμενα λεπτά, με τους ερυθρόλευκους, μετά την ισοφάριση να προσπαθούν να βρουν ανοιχτούς διαδρόμους, ώστε να μπουν με αξιώσεις στην εστία των Κρητικών.

Σέντρα του Ράντι από τα δεξιά στο 26’ κατέληξε σε κόρνερ, με την μπάλα να βρίσκει σε αντίπαλους αμυνόμενους, ενώ για τον ΟΦΙ, φάουλ του Χιντζίδη στο 29’ πέρασε άουτ.

Δύο καλές στιγμές προέκυψαν για τον Ολυμπιακό, που θα μπορούσε να πάρει «κεφάλι» στο σκορ λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Συγκεκριμένα, στο 45’ ο Κουτσιανικούλης σέντραρε από τα δεξιά, αλλά δεν ακολούθησε κανένας στην περιοχή, με την ευκαιρία να χάνεται. Στο επόμενο λεπτό, ο Πόζογλου έκλεψε την μπάλα στο χώρο του κέντρου, βγάζοντας σε θέση τετ-α-τετ τον Κουτσιανικούλη, που πλάσαρε τον Καραγκιολίδη, αλλά εκείνος απέκρουσε και έπειτα οι αμυντικοί απομάκρυναν. Ετσι, το ημίχρονο ολοκληρώθηκε, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες στα αποδυτήρια (1-1).

Το β’ μέρος

Με γρήγορο γκολ για τον Ολυμπιακό ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, με τον Πόζογλου να χρίζεται σκόρερ στο 51’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, που κατέληξε στην αριστερή γωνία του Καραγκιολίδη για το 2-1, που πανηγυρίστηκε έξαλλα. Οι ερυθρόλευκοι, μετά την επίτευξη του δεύτερου τέρματος ξεκίνησαν να αποκτούν ψυχολογία, βγαίνοντας με αξιώσεις περισσότερες φορές μπροστά από τα καρέ του Καραγκιολίδη.

Στο 60’ ο Πόζογλου εκτέλεσε κόρνερ, με τον Βοσνακίδη να κάνει την κοντινή προβολή, να μην καταφέρνει ωστόσο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του ΟΦΙ, ενώ ο Κουτσιανικούλης έκανε επικίνδυνο γύρισμα στο 67’, με τον Καραγκιολίδη να μπλοκάρει σταθερά.

Η αγωνία μεγάλωνε, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω – κάτω και τους ερυθρόλευκους να προσπαθούν να βρουν και τρίτο τέρμα, ώστε να κλειδώσουν την υπόθεση νίκη. Στο 82’ σουτ του Σκοπελίτη λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Καραγκιολίδη, ενώ στο επόμενο λεπτό, το αδύναμο σουτ του Κουτσιανικούλη στο 82’, δεν ανησύχησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Νέο σουτ του Σκοπελίτη στις καθυστερήσεις έξω από την περιοχή δεν βρήκε στόχο, με το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι Πουλικίδη να σκορπά τον ενθουσιασμό στην ερυθρόλευκη κερκίδα, που χειροκρότησε θερμά τους παίκτες.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ – ΟΦΙ 2-1

Δημοτικό Γήπεδο Νεάπολης

Σκόρερ: 17’ Ντούνης, 51’ Πόζογλου – 14’ Κατσικοκέρης

Διαιτητής: Πουλικίδης (Δράμας).
Βοηθοί
: Τσακίρης (Δράμας), Νίκζας (Λάρισας).

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιδόπουλος, Ράντι (32’ Ρόκας), Στεφάνοβιτς (65’ Γραικός), Βοσνακίδης, Κουτσιανικούλης, Μπουτζίκος, Πόζογλου, Σκοπελίτης, Τσιάρας, Φαζός, Ντούνης (74’ Λάσκαρης),

ΟΦΙ: Καραγκιολίδης, Καραγιάννης (63’ Παπαδόπουλος), Χιντζίδης, Σέχου, Τζελεπής, Σμίλτος, Βογιατζής, Σκόνδρας (73’ Μέμος), Κατσικοκέρης, Μηνάς (83’ Μπάμπης), Αναστασόπουλος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου